benim annem 38 yaşında bir doğum yaptı ozaman ben 18 yaşındaydım ,annem ne kadar test varsa hepsini yaptırdı sıfır risk çıktı.ama annem çocukta bir gariplik olduğunu hep söylüyordu.ne 2 li testte ne 3 lü testte ne ultrasonlarda hep normal dediler yaşı için bile daha çok titizlenmeleri gerekirken ve anne doğum yaptı,benim kardeşim down sendromuıkılı test bile aslına bakarsanız biraz da boş geliyor ama kızımda da yaptırdım bunda da yaptıracağım aslında çok gereksiz sadece yaptırmış olmak için yaptırıyoruz zaten ultrasonda her şey belli oluyor iyi bir uzman anlıyor...
bir arkadaşım yaptırdı çok yuksek dawn sendromu riski çıktı çok kötü gunler geçirdi amniyosentez yaptı sonuc herşey yolunda çocuğu sapasağlam maşallah..
bazılarını duyuyorum ıkılı test herşey normal çocuk bir doğuyor bir sürü problemli..
hem artık 4 aylık olacaklar bu saatten sonra dawn senromlu diye koskoca bebeği aldıracak değiliz(
rabbim yazmamış olsun..ama
bu ıkı test bir adet olmuş yaptırılıyor işte
ıkılı test bile aslına bakarsanız biraz da boş geliyor ama kızımda da yaptırdım bunda da yaptıracağım aslında çok gereksiz sadece yaptırmış olmak için yaptırıyoruz zaten ultrasonda her şey belli oluyor iyi bir uzman anlıyor...
bir arkadaşım yaptırdı çok yuksek dawn sendromu riski çıktı çok kötü gunler geçirdi amniyosentez yaptı sonuc herşey yolunda çocuğu sapasağlam maşallah..
bazılarını duyuyorum ıkılı test herşey normal çocuk bir doğuyor bir sürü problemli..
hem artık 4 aylık olacaklar bu saatten sonra dawn senromlu diye koskoca bebeği aldıracak değiliz(
canım geçmiş olsun..bol bol kayısı suyu iç ve kuru kayısı ye canım
canım mide kazıntısı gibi değil sancı oluyor bıçak batar gibi ama çok değil benii sıkıştırıyor sanırım gaz bugun büyük abdeste çıkamadım kbız olmuşum yine
çok sağol canım..Rabbim kimseye yaşatmasın..gerçekten çok ağırdı sancı..asşında yaşadıklarımı Allah kimseye yaşatmasın..dilerim herkes doğal yoldan gebe kalabilir..senelerdir tüp bebek tedavisi bi yandan eşimin anlayışssızlığı diğer yandan...bu son deneme olacak dedim beynimde ve çok şükür Rabbim nasip etti..inşALLAH RABBAİM bütün hamile arkadaşarımızın ve benimde kuzucuğumu kucağıma almayı nasip eder..
benim annem 38 yaşında bir doğum yaptı ozaman ben 18 yaşındaydım ,annem ne kadar test varsa hepsini yaptırdı sıfır risk çıktı.ama annem çocukta bir gariplik olduğunu hep söylüyordu.ne 2 li testte ne 3 lü testte ne ultrasonlarda hep normal dediler yaşı için bile daha çok titizlenmeleri gerekirken ve anne doğum yaptı,benim kardeşim down sendromu
benim annem 38 yaşında bir doğum yaptı ozaman ben 18 yaşındaydım ,annem ne kadar test varsa hepsini yaptırdı sıfır risk çıktı.ama annem çocukta bir gariplik olduğunu hep söylüyordu.ne 2 li testte ne 3 lü testte ne ultrasonlarda hep normal dediler yaşı için bile daha çok titizlenmeleri gerekirken ve anne doğum yaptı,benim kardeşim down sendromu
benim hamile kalmadan öncede kabızlık problemim vardı şimdi arttı.incir mürdüm eriği kayısı yiyorum ama aynıyım.her tuvalete girdiğinde beyaz vazelin var ya ondan biraz mercimek kadar makatına sür hatta içeri doğruda (ayıp değil bunlar) biraz kolaylaştırıyor hem korkunda olmaz acıyacak diye,hem yumuşatıyor. çok zor kabızlık.şuanda renni çiğneme tableti aldım bakalım iyi gelecekmi hamile kaldığımdan beri mide bağırsak problemlerim fit safhada hep kabızım sebze yesem bile eskiden hiç kabız olmayan ben şimdi hep kabız bu arada mide bulantısı olanlar renni çiğnesin çok iyi geliyor tadı naneli ve bebğe hiçbi zararı yok
ıkılı test bile aslına bakarsanız biraz da boş geliyor ama kızımda da yaptırdım bunda da yaptıracağım aslında çok gereksiz sadece yaptırmış olmak için yaptırıyoruz zaten ultrasonda her şey belli oluyor iyi bir uzman anlıyor...
eğer adet günlerinin olduğu günlerde oluyorsa normal miş.çünkü bedenin her zaman gösterdiği reaksiyonları tekrar gösteriyormuş ama 4. ayda tamamen alışacakmış gebeliğe ozamn olmazmış ama sen yinede doktora sor gittiğinde
kızlar midemden ve karnımdan acayip sesler geliyor çok fena gurulduyor ama karnım tok daha yarım saat önce yedim sol üst tarafımda tam kaburganın bittiği yerde sancım var sizede hiç böyle oldumu? tedirgin olmaya başladım
Evet canım gazd aolabilir tuvalete çıkamadıysan hatta kasıkta ağrıda yapar benimde ara ara oluyor çıkamadığımda
Bol su içmeye çalış ve aç karnına 5-6 kayısı ye çok iyi geliyor.
Aynen canım herkes doğal yolla hamile kalsın .
Zorlu bir süreç yaşadığımız
Eşler bu konuda bizim kadar hassas olmuyorlar nedense.
Şükür benimki sorun çıkarmadı bana ama bende onu üzecek yada kıracak sıkacak bısey yapmadım
İnşallah sağ salim kuzucuğunu alırsın canım.
2 li testi yaptırıcam ama diğerlerini yaptırmam sanırım.gerçi ailede down sendromu olduğu için riskli görüyorlar ama alah bana böyle bir çocuk nasip edecekse ki inşallah rabbim beni böyle bir şeyle sınamaz yani o da can insan nasıl kıyar.risklide çıksa normalde çıksa o benim evladım.doktorlar da diyor. madem çocuğu aldırmayacaksınız ozamn 3 lü test ve amniyosentez yaptırmanıza gerek yok diyor.Hirsizi
Peki sen testlerini ve amniyosentezi yaptiracakmisin
gaz sancısı çok kötü yaa hele hamilelikte iyce artıyor bazen bende eşime karnımı okşatıyorum o zaman karnımda bişey löp ediyor aşağı iniyor :)canım dun bana da olsu ben mercimek çorbasına bağlamıştım göğsümün altı ile karnım arasına kadar baskı yaptı gazman gibiyfdim gece boyu
kocamda karnımı okşuyor ben banyoya koşuyorum tam komediydi
daha önce dinlediğim bir doktorun söyledikleri bana çok mantıklı geldi.haklısın canım yaa dedim ya aslında boş şeyler rabb,ime dua edelim sağlıklı evlatlar nasip etsin bize inşallah..
bazen bende düşünuyorumne bulantı ne kusma ne aserme bebekte bir sorun mu var diyorum ne ağrı ne başka bir şikayetim var inşallah bebeişim sağlıklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?