Kizlar ben amniyosentez yaptirmicam karar verdm.napicam dawn send. Cikarsa aldircakmiyim sanki rabbimden gelene raziyim.p.tesi doktorumla konuscam.esim yaptirmami istiyo illa onuda razi edicem.
Kizlar merhaba ne zamandir yazamiyorum. Gecen hafta persembe gecesi asiri sanciyla hastaneye gittik, bebek dusuruyorum sandik. Hastane hemen doktorumu aradi geldi ultrasona girdim bebek cok iyi dedi bobreklerime bakti sapasaglamdi ama apandiste bir geldi ki patlamak uzereymis. Hemen ertesi gunu amleliyata alindim. Bebek icin cok riskliydi ama olmazsam patlarsa ikimiz icin de daha buyuk tehlike olacakti. Hamilelik nedeniyle ameliyattan con erken uyandirildim ve hic bir agri kesici ilac veremediler. Sadece parol o da bas agrisi ilaci ve gunde 1 tane. 3 gun cektigim sancinin tarifi yok. Ameliyat icin verilen karbindioksit gazini atamadigimdan kemiklerim yandi acidan. En son care lagman yaptilar ama onunla da tamamen atamadim. 3 gun sonra hastanede yapacak birsey kalmayinca eve geldik. Zaman ve yuruyusle gazi attim ve sadece dikis acilarim kaldi. Bugun kontrole gittik bebek gayt iyi, ense kalinligi, burun gelisimi yerinde masallah. 2li test yaptirmiycaktim ama yatirdim. haftaya sonuc alinacak. Sargilarim alindi gobek deligim cok fena dikisli, ama acilarim azaldi. Doktorum 2013 de oldugumuza bakma orta cag teknikleriyle ameliyat etmek zorunda kaldik seni dedi. Rabbim e binlerce kez sukurler olsun ben de bebegimde buyuk bir tehlike atlattik. Verilecek sadakamiz varmis. Bu arada bugun doktorumuz bebek kiza benziyor ama net bisey soyleyemem dedi. Bakalim haftaya test sonuclarina gittgimizde ntlesir insallah :) herkes iyidir umarim opuyorum...
acayip ateşim var yanıyorum çok kötüyüm
Soğuğa yakın ılık su ile duş al Canim ve hemen doktorunu ara
Gecmis olsun
seninki yine sadece 3 günmüş canım .. benim eşim 10 gün gece işe gidiyo sadece 5 gün gündüze gidiyo :18:
ne doktoru canım burda telefonunu vermiyorlaranam babam usulü yazma ıslattım alnıma koydum
yazmayı sirkeli su ile ıslat öyle koy alnına.ama yakın bi hastanenin aciline git.
ateş tehlikeli bişey canım.
Canim nasilsin? Sonuclar ne zaman çıkacak belli mı :26:
Canim yarin kan vericem harmony test yapılacak.sonclar ikinci haftaya cikacakmis.
Ayrintili ultrasona da bakacak dr yarin bakalim. Ankaraya geldik.
çok kötüyüm ağlamak istiyorum
Canim cok güzel bilgiler paylasmissin teşekkür ederim hemen kaydettim cok lazım olacağından eminimalışverişle ilgili tecrübeli anneler ne alalım diyen arkadaşım tecrübeli anneyim ama aradan 4 - 5 yıl geçti hepsini hatırlayamabilirim, hatırladıklarımı yazayım;
bana 0-3 ay kıyafeti az al hemen büyür demişlerdi, o nedenle 0-3 çok az aldım, 2 hastane çıkışı, 2 zıbın, 2 tulum, 3 tane çıtçıtlı atlet (yaz bebeği olduğu için atletle falan gezer diye) almıştım..ama büyük bi hataymış, ilk doğduğunda çok kusma ve kaka nedeniyle kıyafetleri çok kirlendi ilk zamanlar, takviye yaptık..ben o durumda alışverişe çıkamadığımdan eşime söyledim, o da sağolsun zevksiz zevksiz şeyler almış, hem de yanlış beden vs....kısacası 0-3 ay az da giyecek olsa benim aldığımdan daha fazlasını alın derim....bu arada nisanda doğacaklar ama dr ilk aylar sizin giydiğinizden bi kat fazlasını giydirin demişti, dolayısıyla 2.ye alacaklarımı uzun kollu alacağım...şubatta mothercare vb mağazalarda büyük indirim oluyor(yok ben o kadar bekleyemem diyen arkadaşlar her ayın 15inde mothercarede pırlantalı ürünlerde %50 indirim oluyor)...o zaman almayı düşünüyorum (tabi kız olusa, erkek olursa abinin eskileri giyecek)
alt değiştirmek için yine mothercareden kalın plastik pedlerden almıştık, tepe tepe kullandım, altına battaniye ya da kumaş alt açmadan aldıklarım hemen kaka çiş nedeniyle kirlendi, yıkayacak vakit olmayabiliyor her zaman..bu çok rahat oldu hemen temizleyip, bi sonraki değiştirmede yine kullandım
biberon emzik diş kaşıyıcı aldık ama kullanmadı benimki, bebeğe göre değişir...
emzirme döneminde avent göğüs kalkanı hayatımı kurtardı diyebilirim, uççıkarıcıyı da ilk günler kullandım, slikon göğüs ucu almıştık onu sevmedi oğlum, kullanmadık ve tabi lasinosh krem...bi de her anne rahat ademiyor ama emzirme sütyeni ve emzirme yastığını çok kullandım
bi de bebişlerin tırnakları çok çabuk uzuyor ve yüzlerini vs çizebiliyorlar, eldivenleride çok kolay çıkarıyorlar o nedenle eldiveni kolda sabit tutlumlar var, onları çok sevdik, çıkaramayınca sinirleniyordu ama bi yerini çizemiyordu...
aklıma geldikçe ekelrim..uzun oldu kusura bakmayın
alışverişle ilgili tecrübeli anneler ne alalım diyen arkadaşım tecrübeli anneyim ama aradan 4 - 5 yıl geçti hepsini hatırlayamabilirim, hatırladıklarımı yazayım;
bana 0-3 ay kıyafeti az al hemen büyür demişlerdi, o nedenle 0-3 çok az aldım, 2 hastane çıkışı, 2 zıbın, 2 tulum, 3 tane çıtçıtlı atlet (yaz bebeği olduğu için atletle falan gezer diye) almıştım..ama büyük bi hataymış, ilk doğduğunda çok kusma ve kaka nedeniyle kıyafetleri çok kirlendi ilk zamanlar, takviye yaptık..ben o durumda alışverişe çıkamadığımdan eşime söyledim, o da sağolsun zevksiz zevksiz şeyler almış, hem de yanlış beden vs....kısacası 0-3 ay az da giyecek olsa benim aldığımdan daha fazlasını alın derim....bu arada nisanda doğacaklar ama dr ilk aylar sizin giydiğinizden bi kat fazlasını giydirin demişti, dolayısıyla 2.ye alacaklarımı uzun kollu alacağım...şubatta mothercare vb mağazalarda büyük indirim oluyor(yok ben o kadar bekleyemem diyen arkadaşlar her ayın 15inde mothercarede pırlantalı ürünlerde %50 indirim oluyor)...o zaman almayı düşünüyorum (tabi kız olusa, erkek olursa abinin eskileri giyecek)
alt değiştirmek için yine mothercareden kalın plastik pedlerden almıştık, tepe tepe kullandım, altına battaniye ya da kumaş alt açmadan aldıklarım hemen kaka çiş nedeniyle kirlendi, yıkayacak vakit olmayabiliyor her zaman..bu çok rahat oldu hemen temizleyip, bi sonraki değiştirmede yine kullandım
biberon emzik diş kaşıyıcı aldık ama kullanmadı benimki, bebeğe göre değişir...
emzirme döneminde avent göğüs kalkanı hayatımı kurtardı diyebilirim, uççıkarıcıyı da ilk günler kullandım, slikon göğüs ucu almıştık onu sevmedi oğlum, kullanmadık ve tabi lasinosh krem...bi de her anne rahat ademiyor ama emzirme sütyeni ve emzirme yastığını çok kullandım
bi de bebişlerin tırnakları çok çabuk uzuyor ve yüzlerini vs çizebiliyorlar, eldivenleride çok kolay çıkarıyorlar o nedenle eldiveni kolda sabit tutlumlar var, onları çok sevdik, çıkaramayınca sinirleniyordu ama bi yerini çizemiyordu...
aklıma geldikçe ekelrim..uzun oldu kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?