herkese iyi bayramlar...
bugun sanki dışarda gök boşalıyor
yağmur saatlerdir yağıyor
havalr yine soğuyacak
sanırım idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum
dün gece wc ye kalktım yatağa geldim
sanki hala idrarım var tam boşaltamamışım
tekrar gittim yok sabah oldu yine aynı durum
karnımın alt kısmındada sızlayıcı bir ağrı var
pazartesi doktora gidicem o zamana kadar
nasıl durucam böyle bilmiyorum
inşalah bebeğe bi zararı olmaz
Canım nar çektiiiii =( hava yağmurlu nasıl gidip alıcam ki..canım ilk haftalarda düşüğü tetikliyor diye duydum bende yemedim..
ancak artık bu aylarda rahatça yiyebiliriz yararı çok fazla.bende bol bol yiyorum çok severim..
Hamilelikte Nar Yemek Zararlımı ?
Narın faydaları saymakla bitmiyor. Cilt kanserine yakalanma oranını azaltması, kalp hastalıklarını önlemesi, mideyi kuvvetlendirmesi, kandaki kolesterol ve şeker oranını düzenleyici etkisi olması bir kaç faydasından sadece bazıları. Nar eski çağlardan beri doğal bir antibiyotik olarak kullanılmakta. Bolca C vitamini, B vitamini, demir ve potasyum ihtiva ediyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirdiği de biliniyor. Ayrıca bağırsaklarda bulunan zararlı parazitlerle savaşmakta birebir.
Peki bu kadar faydasının yanında narın herhangi bir zararı olabilir mi? Halk arasında yaygın olan bir inanca göre hamilelikte nar tüketimi zararlı. Bu nedenle hamile bayanlar hamilelik sürecinde nar tüketmekten kaçınıyor. Bilinenin aksine narın hamilelikte herhangi bir zararı bulunmamakta. Biliyorsunuz ki herşeyi ölçülü tüketmek gerekiyor. Bu nedenle gereğinden fazla nar tüketimini tabii ki tavsiye etmiyoruz fakat günde 1 bardak nar suyu içmek size zarardan çok fayda sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi hazır meyve suları vücuda gereksiz ve fazla şeker yüklemenize neden olur. Bu nedenle dilerseniz nar suyunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun yanında nar kabuğundan demlediğiniz çay sindirim sisteminizin çok daha sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır
Canım nar çektiiiii =( hava yağmurlu nasıl gidip alıcam ki..
Ama olmaz ki, pınarım =):)) gel bana bende var
geçmiş olsun canım
arkdaşalr lütfen bana yardımcı olun sevinçten sormadm doktra bgn kan sonçlrımı aldım ve 291 çıktı çok yenı dedı acaba ne kdrlık ya allahm mutlukll bnm oldu
Ama olmaz ki, pınarım =)
Ben hava kötü diye dışarı çıkmak istemiyorum..
Al sen gel =p
slm anneler :) bu arada ıı bayramlar :) cınsyetler bellı oldu mu???
tmm gelirim :))) bebişler için can feda
Bende başından beri erkek hissediyordum canım çevremde ki herkes erkek olur diyordu =)hamilelik testinde çift çizgiyi gördüğümden beri ben erkek hissediyorum ama bakalım ne dicek doktor 25 ekimde hem ikili tarama sonuçlarımı alıcam hem de cinsiyetini öğrenicez kısmetse
hakkında hayırlısı neyse o olsunBenim durumum hamulelikten cikti hastalik gibi en agir plesanta previa durumunu yasiyorum
Kanamam ne zaman.yigun ve durmazsa sexeryan olacahim
Ayretten bebwgin kalbi durabilir
Sezeryandaki plesanta rahimden ayrilmazsabrahimde alinabilirmisv
Ama dr suanda yasayan bebegi alamayiz diyoe fakat ben dayanamiyorum artik bu duruma
Ne olucak dusunemiyorum nasil olcak sayet kalan5.5 ay bu sekildr nasil gwcer hayal bile edemiyorum
Sadece bekliyoruz.
Bebegin cinsiyetini soylemiyolar dunku dr bebwge baglanmamanizi tavsiye ederim dedi o zaman alin simdi dedim
Belkide dogar diyoe
Ben hamile degil hastayim resmen
teşekkürler teyzesi..sana da geçmiş olsun..migren çok zormerhaba kızlar.
egelifatoş oğlun hastaymış sanırım geçmiş olsun canım. geçmişi çok okuyamadım inş düzelmiştir çabucak.
inşallah herkesin bayramı çok güzel geçiyordur.
migren denmiş ben de bu hafta 2-3 defa yaşadım migren ataklarını önceden ertesi güne sarkmazdı bu sefer ertesi günümü de ağrı ile geçirdim.
babam bugün dönüyor oğlum çok üzülecek ama gurbet napalım
bu arada ben hafif pıtpıtlar hissetmeye başladım gibi sanki ama tam yakalayıp emin olamıyorum henüz. :)
Buarada ben dun hast ildugumda ikili tarama sonuckarimda cikmisti 1226/1 cikmis sonuclar iyi dedi nobetci dr cvs gerej yok
Bende başından beri erkek hissediyordum canım çevremde ki herkes erkek olur diyordu =)
Ta ki, 2 hafta önce doktor kız diyene kadar =)
Kesinleşmedi ama kız sanırım bebeğim =)
Pazartesi belli olacak inşallah.
son 2 haftadır falan nar yiyorum sevdiğim bi meyve zaten her gün değilde gün aşırı falan ne zaman aklıma düşerse, bende dün nette okudum bebekte leke olur yok efendim düşüğü tetikler falan evde ne kadar nar varsa attım, insan şaşırıyo valla, kanı sulandırıyomuş sizede söyliyim dedim kanaması olan arkadaşlar özellikle nar yemesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?