merhaba kızlar, sıkıntılı hamilelik geçiren arkadaşlara acil şifalar diliyorum. ben de 14. haftama girdim ne yazıkki ikinci kez sanırım soğuk algınlığı oldu. sinüslerim dolu heralde dünden beri kaşlarımın arası fena ağrıyor, bir de ateşim 37.6 civarında seyrediyor. sizce parol içebilir miyim, günde 2-3 kez içen hamişler var, bitanecik içsem bişey olmaz heralde, ne dersiniz? hem internetten araştırdım, 3. aydan sonra kullanılabilir diyor.
hamilelikte ve emzirme döneminde parolun hiç bir zararı yoktur.yalnız ateşiniz 38 dereceyi geçtiğinde doktora başvurunuz.ateş hamilelikte çok tehlikelidir.
galiba bende grip oluyorum gözlerim yanıyor burnumu çekiyorum boğazımda ve burnumda yanma var ve ateşimde yükselmiş 37 olmuş normalde 35 di yanıma gelen herkes gripti bende onlardan kaptım galiba kimseyi öpmedim ama aynı ortamda olunca bulaşıyor inşalah bebeklerimize bişey olmaz çünkü grip enfeksiyonu gebelikte tehklike oluşturabiliyomuş plesentadan bebeğe geçiyomuş internetten okudum
geçmiş olsun canım, boğaz ağrın için mutlaka tuzlu ve az limonlu ılık su ile gargara yap. meyve ye bol bol. ıhlamur iç limonlu.odanı havalandır.sağlık ocağındaki doktorum griple nezleyi karıştırma demişti, gripte 40 dereceleri bulan ateş, titreme halsizlik felan olurmuş enfeksiyondan dolayı. nezlenin de bebeğe hiç bir zararı olmazmış sadece dinlenmek iyi beslenmek gerekiyormuş. ben de hamileliğimin 2. ayında nezle olmuştum, dediklerimi uyguladım çok şükür 3-4 günde atlattım. şimdi yine oldum aynı şeyleri yapıyorum sadece ateşimi sürekli kontrol ediyorum, inşallah biran evvel atlatırız. malum kış da geldi nezleden kaçış yok sanırım:)
sevgili arkadaşlar..geçen hafta doktora gittiğimde bebişim 15+3 çıktı..bugün hafif sancım olduğu için başk abir doktora gittim bebeişim 126 gram ve yine 15+3 çıktı..16+3 çıkması gerekirken..acaba iki farklı ultrason olduğu içinmi böle bir sonuç çıktı..yoksa bebişimin gelişimimi durduiki farklı doktora gidip farklı sonuçlar alan varmı((
geçmiş olsun canım..bende de olmuşştugaliba bende grip oluyorum gözlerim yanıyor burnumu çekiyorum boğazımda ve burnumda yanma var ve ateşimde yükselmiş 37 olmuş normalde 35 di yanıma gelen herkes gripti bende onlardan kaptım galiba kimseyi öpmedim ama aynı ortamda olunca bulaşıyor inşalah bebeklerimize bişey olmaz çünkü grip enfeksiyonu gebelikte tehklike oluşturabiliyomuş plesentadan bebeğe geçiyomuş internetten okudum
sevgili arkadaşlar..geçen hafta doktora gittiğimde bebişim 15+3 çıktı..bugün hafif sancım olduğu için başk abir doktora gittim bebeişim 126 gram ve yine 15+3 çıktı..16+3 çıkması gerekirken..acaba iki farklı ultrason olduğu içinmi böle bir sonuç çıktı..yoksa bebişimin gelişimimi durduiki farklı doktora gidip farklı sonuçlar alan varmı((
bebeğin kalbi atıyomuydu? eğer bebek yaşıyorsa endişelencek birşey yok ultrasondan farkediyor olabilir
geçmiş olsun canım..bende de olmuşştu
ballı limonlu sucak su ile geçirdim birde linom yedim bol..
sende dene inşallah kısa zamanda geçer.
canım bazı doktorlar baştan popoyu ölçerken arada baya boşluk bırakıyo ozaman bebek olduğundan büyük çkıyo
bazıları da tam baş popoya 0 ölçüyo ozaman tam günüyle uyumlu yada küçük çıkıyo..
ben 5-6 dr gittim şimdiye kadar bir kaçı tam gününde çıkardı kimisi büyük...bence dr ölçümünden kaynaklıdır
canım çok şükür kalp atışını aldık...oyy o kadar stresli ve evhamlı geçiyoki gebeliğim..zor elde edince hep panik..hep korku((
geçmiş olsun canım..bende de olmuşştu
ballı limonlu sucak su ile geçirdim birde linom yedim bol..
sende dene inşallah kısa zamanda geçer.
o zman korkmanı gerektircek bişey yok o panik ve korkular bende de var ama bebeğin kalp atışı varmış boş yere stres yapma canım
Of kizlar yine kanamam var miktatini belirlemeye calisiyorum
canım ilk haftalarda düşüğü tetikliyor diye duydum bende yemedim..
ancak artık bu aylarda rahatça yiyebiliriz yararı çok fazla.bende bol bol yiyorum çok severim..
Hamilelikte Nar Yemek Zararlımı ?
Narın faydaları saymakla bitmiyor. Cilt kanserine yakalanma oranını azaltması, kalp hastalıklarını önlemesi, mideyi kuvvetlendirmesi, kandaki kolesterol ve şeker oranını düzenleyici etkisi olması bir kaç faydasından sadece bazıları. Nar eski çağlardan beri doğal bir antibiyotik olarak kullanılmakta. Bolca C vitamini, B vitamini, demir ve potasyum ihtiva ediyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirdiği de biliniyor. Ayrıca bağırsaklarda bulunan zararlı parazitlerle savaşmakta birebir.
Peki bu kadar faydasının yanında narın herhangi bir zararı olabilir mi? Halk arasında yaygın olan bir inanca göre hamilelikte nar tüketimi zararlı. Bu nedenle hamile bayanlar hamilelik sürecinde nar tüketmekten kaçınıyor. Bilinenin aksine narın hamilelikte herhangi bir zararı bulunmamakta. Biliyorsunuz ki herşeyi ölçülü tüketmek gerekiyor. Bu nedenle gereğinden fazla nar tüketimini tabii ki tavsiye etmiyoruz fakat günde 1 bardak nar suyu içmek size zarardan çok fayda sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi hazır meyve suları vücuda gereksiz ve fazla şeker yüklemenize neden olur. Bu nedenle dilerseniz nar suyunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun yanında nar kabuğundan demlediğiniz çay sindirim sisteminizin çok daha sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?