Mrb arkadaşlar;
Hamielikte yürüyüşün sadece kolay doğum için olduğunu sanıyordum ama çocuğun gelişiminde de çok önemliymiş.
Yürüyüş yapan annelerin bebekleri hem sağlıklı hemde hemde daha kilolu doğuyorumuş. yeğenim 4 600 gr doğdu.(şeker hastalaığı falan yoktu) çok sağlıklıydı (maşaallah). Sizde bu konuda ki önemini dudunuz mu doktorlardan vs.
Ben hamileliğimin başından beri hergün 1saat yürüyorum ara vermedim hiç Dr söylemişti ama gecen haftadan beri daha düşük tempoyla yürüyorum göbeğim çıktı bebiş çok hızlı olmaya izin vermio) bana durum ağrıların olucak onları hafif atlatırsın demişti ama bebeğe yararından bahsetmedi haftaya sorarım bir de normal doğum olursa o kolay geçer demişti.
canım sen bir de mecburen fazla hareket etmiyorsun ya.ondan da çok üşüyorsun sanırım. bende çok üşüyen biriyim.kızlar benim elim ayaklarım buz kesiyor en çokda ayakalarım kalın çorap patik giyorum yine aynı şuanda pikeye doladım valla
Demir hapım 25mg diyorum günde 2 tane alsam olurmu acaba? şuanda 1 içiyorum ama baya kansızlaştım gibi yoksa bu kadar üşümek normal değil ben solgarın gentle ıron hapını kullanıyorum sizlerinde fikrini almak istedim sizin demir haplarınız kaç mg?
Yok canım malesef Emseyde başka bildiğim doktor yok. Kasım 26da detaylı için randevum var. Gidince şu doğum ücretlerinide konuşucam bakim. Annemin duyduğu gibi 7000TL. olayı nedir?canım gittim evet. Mine hanım çok tatlı bir doktor ama orası bana pek sıcak gelmedi ne bileyim emsey e ayağım alışmış sanırım bir de evimle arası 5 dk. sanırım orda başka bir doktora gidicem. Senin var mı methini duyduğun bir doktor orda?
bu arada mine hanım probu karnıma koyar koymaz erkek yahu bu pipi meydanda dedi :)
Canım bide kartal e5 üzerinde Semiha şakir Doğum Evi var benim bildiğim ama sen Ataşehirdeydin sanırım. Zeynep Kamil daha yakın kalır.evet canım ama mesela istanbul olmasına rağmen bile kadın doğum hastanesi olarak anadolu yakasında bi burası var diye biliyorum bana çok yakın sayılmaz arabayla 30 dk sürer ama mecburen gidicem inşalah sizin ordada vardır çünkü arabada sarsıyor o yüzden çok uzak biyere gitmek daha sakıncalı olabilir
canım istersen ilaç dışında da doğal besinleri tüket onlar da vücudunu daha sıcak tutar, bizimkiler evimi pekmezle doldurdu bile... ama havalardan dolaayı da bu kadar üşümen ben de aynı haldeyim.
canım sen bir de mecburen fazla hareket etmiyorsun ya.ondan da çok üşüyorsun sanırım. bende çok üşüyen biriyim.
üşütme bari kat kat giyin.pekmez tahin ye
Canım bide kartal e5 üzerinde Semiha şakir Doğum Evi var benim bildiğim ama sen Ataşehirdeydin sanırım. Zeynep Kamil daha yakın kalır.
miğdene dokunuyorsa.yoğurdun içine karıştır.yada helva yaparlar ya içine şeker yerine pekmez koy.evde kat kat giyinik dolaşıyorum üstümde 2 kg elbise vardır :)
hiç sabretme söyle ,anne arkama oturma şöyle karşıma geçte gül yüzünü göreyim de.bizimkilerde sürekli gülsem de gülmesem de neyin var suratın neden asık diyorlar.nerden çıkarıyorsunuz bunları diyorum.asıl sizin neyiniz var suratınız 5 karış diyorum.aslında en iyis kafaya takmamak ama insan beceremiyor inan.sen nekadar temkinli olursan ol,karşındaki açığını arıyorsa kesin bir şey bulur çünkü insanız robot değiliz ki.arkana oturmasa bu seferde misafirin yanında yatıyordu der. ne bilim bişey bulur illaki.babaannem de annemi dövdürmedikçe rahat etmezmiş.babam annemi odaya çeker kapıyı örter dövüyomuş gibi duvarları yumruklar annemde ağlarmış yapma falan diye, yoksa cadı kadın rahatlamazmış.kv karşı birşey konuşacağın zaman herkesin içinde konuş ki şahit olsunlar.kızlar benim bu kaynanamdan çektiğim nedir ya bu kadın beni öldürecek bu hamile halimle beni strese sokuyor evimin huzurunu bozuyor geçen gün hamile kaldığımdan beri bu 2. gelişi o da akrabasının biriyle geldi o akraba geliyo diye yanında gelmiş belli yoksa evimin kapısını açmaz hiç arayıp sormaz zaten geldiler 10 dk anca oturdular bizim evimiz küçük salonumda küçük benim yatağım yani çekyat sürekli açık arkamda 2 tane tekli koltuk var o gün içeriye ilk kaynanam girdi salona geçti oturdu akrabasıda yan tarafımdaki koltuğa geçti o koltuk 3 lü büyük yani ama kaynanam geçti benim yattığım çekyatın arkasına girdi yani benim arkam dönük oldu ona zaten hiç nasılsın diye hal hatır bile sormadı akrabası sordu 10 dk sonra kalkıp gittiler insan bir sorar nasılsın diye riskli hamilelik geçirdiğimide biliyor neyse sorun bu değil dün babama demişki burcuya gittik burcu bana poposunu döndü benim terbiyem müsade etmiyo daha argo bi kelime kullanmış bu babama söylenecek lafmı ya ayıp ayrıca kendisi geçti arkamdaki koltuğa girdi yanımdaki koltuk boştu ona oturmadı bu kadın ne yapmaya çalışıyor böyle anlamıyorum şeytan ara ağzına geleni say diyor bari destek olmuyorsun köstek olma ya demi neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın özel hayatımla sizi sıkıyor olabilirim ama gerçekten çok doldum bu kadının yaptıkları bni aştı hep sabret sabret nereye kadar...
kızlar benim bu kaynanamdan çektiğim nedir ya bu kadın beni öldürecek bu hamile halimle beni strese sokuyor evimin huzurunu bozuyor geçen gün hamile kaldığımdan beri bu 2. gelişi o da akrabasının biriyle geldi o akraba geliyo diye yanında gelmiş belli yoksa evimin kapısını açmaz hiç arayıp sormaz zaten geldiler 10 dk anca oturdular bizim evimiz küçük salonumda küçük benim yatağım yani çekyat sürekli açık arkamda 2 tane tekli koltuk var o gün içeriye ilk kaynanam girdi salona geçti oturdu akrabasıda yan tarafımdaki koltuğa geçti o koltuk 3 lü büyük yani ama kaynanam geçti benim yattığım çekyatın arkasına girdi yani benim arkam dönük oldu ona zaten hiç nasılsın diye hal hatır bile sormadı akrabası sordu 10 dk sonra kalkıp gittiler insan bir sorar nasılsın diye riskli hamilelik geçirdiğimide biliyor neyse sorun bu değil dün babama demişki burcuya gittik burcu bana poposunu döndü benim terbiyem müsade etmiyo daha argo bi kelime kullanmış bu babama söylenecek lafmı ya ayıp ayrıca kendisi geçti arkamdaki koltuğa girdi yanımdaki koltuk boştu ona oturmadı bu kadın ne yapmaya çalışıyor böyle anlamıyorum şeytan ara ağzına geleni say diyor bari destek olmuyorsun köstek olma ya demi neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın özel hayatımla sizi sıkıyor olabilirim ama gerçekten çok doldum bu kadının yaptıkları bni aştı hep sabret sabret nereye kadar...
kızlar bu topicte konuştunuz mu bilemiyorum, son birkaç günü takip edemedim ama bebek arabası arayışına başladınız mı? ben de her kadın gibi hem hafif, hem güvenilir hem de doğumdan 1,5 2 yaşına kadar kullanılabilecek bir araba istiyorum, çok mu istiyorumaraştırmalara başladınız mı? herkes bir ilk doğduğu dönem için bir de sonrası için araba alıyor ama onları bir de eve sığdırmak var yahu :2:
hiç sabretme söyle ,anne arkama oturma şöyle karşıma geçte gül yüzünü göreyim de.bizimkilerde sürekli gülsem de gülmesem de neyin var suratın neden asık diyorlar.nerden çıkarıyorsunuz bunları diyorum.asıl sizin neyiniz var suratınız 5 karış diyorum.aslında en iyis kafaya takmamak ama insan beceremiyor inan.sen nekadar temkinli olursan ol,karşındaki açığını arıyorsa kesin bir şey bulur çünkü insanız robot değiliz ki.arkana oturmasa bu seferde misafirin yanında yatıyordu der. ne bilim bişey bulur illaki.babaannem de annemi dövdürmedikçe rahat etmezmiş.babam annemi odaya çeker kapıyı örter dövüyomuş gibi duvarları yumruklar annemde ağlarmış yapma falan diye, yoksa cadı kadın rahatlamazmış.kv karşı birşey konuşacağın zaman herkesin içinde konuş ki şahit olsunlar.
ama içim de kalıyor ben rahatsız oluyorum diyorsan.telefon aç sor. anne neden böyle birşey söyledin de.içinde biriktir me.
iki şey insanın kabini karartırmış.
konuşulacak yerde susmak
susulacak yerde konuşmak
bunların pişmanlıkları insanın içini yer
rabbim sabır versin canım ya sana
amin canım ama yakında sabrım tasacak gibi geliyor
canım bence hiç bişeyi içinde biriktirme.sıcağı sıcağına mevzuları konus kayınvaldenle.kendini üzmemen gereken dönemlerdesin.kimseye de seni üzme hakkını verme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?