canm şuan var zaten öyle bi grup. ve malesef açan arkadaşı da (inatçıkeçi) haksız yere forumdan attılar. istersen özelden face ismini yaz, inatçıkeçiye söyleyeyim, alsın gruba. facede daha hızlı ve akıcı oluyor sohbetler..
Yok canım malesef Emseyde başka bildiğim doktor yok. Kasım 26da detaylı için randevum var. Gidince şu doğum ücretlerinide konuşucam bakim. Annemin duyduğu gibi 7000TL. olayı nedir?
kaça aldın esmercim çok attlıymış güle güle giyinsin inşallah ben daha başlamadım alışverişe fakat cuma günü bime ateş ölçer gelmiş uygun geldi ilk aldığım cicisi ateş ölçerkızlar bebeğime ilk aldığım cici =))
Eki Görüntüle 849273
çok beğenmiştim zaten dün de indiriminn son günüydü, dayanamadım aldım bende...
Valla eşimde falan erken diyordu ama, insan dayanamıyor ki =)
Bundan sonra gelir devamı..
Kızlar topikler arasında geziniyorum da..
Tecrübeli anneler 0-3 aylık kıyafet çok az alın yazmışlar..
Çok çabuk büyüdükleri için hemen küçülüyormuş..
Ne etsek ki =)
03-06 aylık mı almak lazım?
seçenekleri 2ye indirmişsiniz, bu ayda büyük başarı, 9.aya kadar netleşir...olmadı 2sini birden koyarsınız aysuncum:)maşallahh canım..sağlıkla gelsin prenses..ne güzel adı hazır...biz doğana kadar karar veremeyeceğiz sanırımt
deniz-nehir arasında gidip geliyoruz
32.haftada (8hafta kala) ayrılabileceğin gibi, rapor alıp 37.haftaya kadar da çalışabilirsin..benim meslek son 3 haftaya kadar çalışmamı kaldırmaz, hem yolum çok uzun, hem de hep ayaktayım o nedenle 8 hafta kala ayrılmayı düşünüyorum, zaten ayrılmasamda yaz tatili nedeniyle izin yanıyo (bu da 2.sebebim)Doğum izni ne kadar bir bilen var mi 8 nisan gibi dogum yapicam. Izine ne kadar erken ciksqm o kadar iyi.. Kimi son 3 hafta kalana kadar diyor..
herkesin senin gibi halası olsun inşallah...bizimki sevinmeyi bırak bi tel bile açmadı öğrenmesine rağmenHerkese, tum guzel nisan annelerine kocaman gunaydinnnnnnnnn.bugun kardesimin bebegi oluyor cok heyecanliyim ama maalesef yanlarinda degilimhala oluyorum diye tum gece uyuyamadim......
Hepimiz tam zamaninda bu güzelliği yasariz inşaallah kizlarrrr......
bu günler de geride kalacak, bebeklerimiz kucakta daha çook sohbetler edeceğiz inşallahBende atlattım o durumları =)
Hatta doktor tam bakacakken gözlerim doldu, olumsuz bir şey diyecek diye...
Ama kalp atışlarını duydum, o gün eşimde ilk kez gelmişti benimde..
Gözlerinde ki o mutluluk yetti bana
Bebeğimden çok eşimi izlemiştim =))
Seninde ilkti değil mi?
Eee tecrübeli değildik, o dönemlerde çok sıkıntılı arkadaşımız vardı..
Acaba deyip duruyorduk kendimize..
Neyse ki, geri de kaldı..
Şimdi herşey daha bir güzel..
Mrb arkadaşlar;
Hamielikte yürüyüşün sadece kolay doğum için olduğunu sanıyordum ama çocuğun gelişiminde de çok önemliymiş.
Yürüyüş yapan annelerin bebekleri hem sağlıklı hemde hemde daha kilolu doğuyorumuş. yeğenim 4 600 gr doğdu.(şeker hastalaığı falan yoktu) çok sağlıklıydı (maşaallah). Sizde bu konuda ki önemini dudunuz mu doktorlardan vs.
kızın da daha küçük ona kim bakıyo canım?Annen bakacaksa süper ben şimdiden kara kara düşünmeye başladım
amin canım benimde bebişle ilgili en büyük sıkıntım bakıcı bulmak umarım içimize sinen iyi birilerini
bulabiliriz
Kızlar bebeğime ilk aldığım cici =))
Eki Görüntüle 849273
Çok beğenmiştim zaten dün de indiriminn son günüydü, dayanamadım aldım bende...
27,90 dı fiyatı canım aldığımda =)kaça aldın esmercim çok attlıymış güle güle giyinsin inşallah ben daha başlamadım alışverişe fakat cuma günü bime ateş ölçer gelmiş uygun geldi ilk aldığım cicisi ateş ölçer
Çok sağol burcucum...Alah güle güle giyinmeyi nasip eylesin canım
Aynı gün gidiyoruz yine:)) saat 9.50de. Senin randevun kaçta? Fiyat falan sordun mu?
kızlar benim bu kaynanamdan çektiğim nedir ya bu kadın beni öldürecek bu hamile halimle beni strese sokuyor evimin huzurunu bozuyor geçen gün hamile kaldığımdan beri bu 2. gelişi o da akrabasının biriyle geldi o akraba geliyo diye yanında gelmiş belli yoksa evimin kapısını açmaz hiç arayıp sormaz zaten geldiler 10 dk anca oturdular bizim evimiz küçük salonumda küçük benim yatağım yani çekyat sürekli açık arkamda 2 tane tekli koltuk var o gün içeriye ilk kaynanam girdi salona geçti oturdu akrabasıda yan tarafımdaki koltuğa geçti o koltuk 3 lü büyük yani ama kaynanam geçti benim yattığım çekyatın arkasına girdi yani benim arkam dönük oldu ona zaten hiç nasılsın diye hal hatır bile sormadı akrabası sordu 10 dk sonra kalkıp gittiler insan bir sorar nasılsın diye riskli hamilelik geçirdiğimide biliyor neyse sorun bu değil dün babama demişki burcuya gittik burcu bana poposunu döndü benim terbiyem müsade etmiyo daha argo bi kelime kullanmış bu babama söylenecek lafmı ya ayıp ayrıca kendisi geçti arkamdaki koltuğa girdi yanımdaki koltuk boştu ona oturmadı bu kadın ne yapmaya çalışıyor böyle anlamıyorum şeytan ara ağzına geleni say diyor bari destek olmuyorsun köstek olma ya demi neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın özel hayatımla sizi sıkıyor olabilirim ama gerçekten çok doldum bu kadının yaptıkları bni aştı hep sabret sabret nereye kadar...
Kızlar bebeğime ilk aldığım cici =))
Eki Görüntüle 849273
Çok beğenmiştim zaten dün de indiriminn son günüydü, dayanamadım aldım bende...
Teşekkür ederiz teyzesi..güle güle kullansın bebişin canım çok güzelll..
Ben hamile kalmadan önce 2 ay tempolu yürüyüş yapmıştım her gün ve 7 kilo vermiştim. Sonra hamile kaldım ve yürüyüşe bulantılarım, halsizlik yüzünden ara verdim. Bu aralar daha iyiyim. Doktoruma sormayı düşünüyordum tekrar yürüyüşe başlayayım mı diye. Şimdi sizi okuyunca yavaştan başlıyım dedim. Yarım saat bile yürüsem kardır diyorum. Çok üşengeç oldum onu napıcam bilmiyorum. Bu 3 ayda sürekli yatıyorum, tembelleştim. Sizler yürüyüş bandında mı yürüyorsunuz açık havada mı? Oturduğum yer yürümeye müsait olmadığı için ben ancak bantta yürüyebilirim. O yüzden çok hızlı yürüyemem istesem de.
Bu arada balık yağı kullanan var mı? Kaçıncı ayda kullanılıyor biliyor musunuz? Ben ayda 1 kez dışarıda o da balık yiyebiyorum. Kokusuna tahammül edemiyorum bir de midem almıyor. O sebeple balık yağı hapı mı kullansam diyorum. Siz demir ve vitamin hapı olarak ne kullanıyorsunuz? Elevit ve Folibiol kullanıyordum ben. Elevit'in içindeki E vitamini domuzdan elde edildiğini öğrendiğimden beri Decavit kullanıyorum. Folibioli de doktor bıraktırdı. Demir hapı verdi. Gyno... gibi bi adı var. Pembe bir ilaç. Siz ne kullanıyorsunuz?
O kadın insan evladı değil mi?
Yaptığı terbiyesizliğe bak ya...
Keşke sen laf vursaydın kibarca, anne mi diyorsun bilmiyorum ama canım..
Anne arkama oturmuşsun kusura bakma, sırtım dönük sana ... Akrabasına bakar sizde kusura bakmayın odanın vaziyeti bu şekil derdim...
Anlayan anlardı zaten...
Ben annem gibi görürüm eşimin annesini, annemin yaptığına dahi sessiz kalamıyorken kimsenin yaptığına sessiz kalmam..
Eşimin yengesi falan biraz çekinir benden =)
Severler ama bunu biliyorum...
Güzellikle lafını batır...
Anlamıyorsa, çık karşısına sorun ne anne, neden bu kadar uzaksın bana da...
Sonra bırak kendi utancıyla yaşasın..
Ben bile sinirlendim he..
kızlar bu topicte konuştunuz mu bilemiyorum, son birkaç günü takip edemedim ama bebek arabası arayışına başladınız mı? ben de her kadın gibi hem hafif, hem güvenilir hem de doğumdan 1,5 2 yaşına kadar kullanılabilecek bir araba istiyorum, çok mu istiyorumaraştırmalara başladınız mı? herkes bir ilk doğduğu dönem için bir de sonrası için araba alıyor ama onları bir de eve sığdırmak var yahu :2:
kızlar benim bu kaynanamdan çektiğim nedir ya bu kadın beni öldürecek bu hamile halimle beni strese sokuyor evimin huzurunu bozuyor geçen gün hamile kaldığımdan beri bu 2. gelişi o da akrabasının biriyle geldi o akraba geliyo diye yanında gelmiş belli yoksa evimin kapısını açmaz hiç arayıp sormaz zaten geldiler 10 dk anca oturdular bizim evimiz küçük salonumda küçük benim yatağım yani çekyat sürekli açık arkamda 2 tane tekli koltuk var o gün içeriye ilk kaynanam girdi salona geçti oturdu akrabasıda yan tarafımdaki koltuğa geçti o koltuk 3 lü büyük yani ama kaynanam geçti benim yattığım çekyatın arkasına girdi yani benim arkam dönük oldu ona zaten hiç nasılsın diye hal hatır bile sormadı akrabası sordu 10 dk sonra kalkıp gittiler insan bir sorar nasılsın diye riskli hamilelik geçirdiğimide biliyor neyse sorun bu değil dün babama demişki burcuya gittik burcu bana poposunu döndü benim terbiyem müsade etmiyo daha argo bi kelime kullanmış bu babama söylenecek lafmı ya ayıp ayrıca kendisi geçti arkamdaki koltuğa girdi yanımdaki koltuk boştu ona oturmadı bu kadın ne yapmaya çalışıyor böyle anlamıyorum şeytan ara ağzına geleni say diyor bari destek olmuyorsun köstek olma ya demi neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın özel hayatımla sizi sıkıyor olabilirim ama gerçekten çok doldum bu kadının yaptıkları bni aştı hep sabret sabret nereye kadar...
Yani şuna anlam veremiyorum ki, benimde dayımın kızı bizde akraba evliliği olmamasına rağmen teyzesinin oğlu ile evlendi...canım kaynanam malesef aynı zamanda halam oluyor... hemde öz halam... o yüzden anne demiyorum hala diyorum ama onda evlat sevgisi denen şey yokki yiğen sevgisi olsun hep ''ben'' der çocukları herzaman son plandadır oğlunu düşünse oğlum arabayı al karını hastaneye rahatça götür gel der eşim ne zaman istese işim var diyor benzin yok diyor bahane üstüne bahane... benim ailem birsürü fedakarlık yaptı annem kira aldığı geçimini sağladığı dairesini bize verdi bizim mutfak masrafımızı bile karşılıyor ben annemlerin üst katına tasındım hamile kalınca bana birinin bakması gerekliydi en bastan beri riskli hamilelik geçiriyorum eşimin işi sıkıntılı 1000 tl alıyor hiçbişeye yetmiyor annem kadın şimdi kıt kanaat geçinmeye çalışıyor bizim yüzümüzden geçim sıkıntısı çekiyor birde herşeyimle o ilgileniyor Allah razı olsun Allahtan annem var o olmasa napardım bilmiyorum anneminde zoruna gidiyor bu durumlar kadın çok içerliyor benim zoruma gidiyo onun nasıl gitmesin
benide eklermisin gruba ama benm adım aramalarda çıkmıyor bulamaz. grubun adı ne acaba?
Ben hamile kalmadan önce balık düşkünü bi insandım ama ilk hamilelik dönemimde mide bulantılarımdan bi tiksindim hala ağzıma alamıyorum durum böle olunca 12 haftalıkken söylemiştim Dr uma o da bana madem hiç yemiyorsun die Efa s-1200 mg lik balık yağı verdi onu kullanıyorum ama sgk karşılamıo fiyatı da 45-50 arası bişy ben şimdilik bunu kullanıyorum mutlaka muadili bişy vardır sgknın karşıladığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?