Sorma benim de gece uyurken popo ve kalçalarım ağırıyor, hep yan yatmaktan oluyor. Bacak arasına minik bir yastık yerleştirip sol yana yatmaya çalışıyorum, ama bir zamandan sonra kalçam ağırınca sırtüstü veya sağ yana yatıyorum. Aslında okuduğum, sanki sırtüstü ve sol yatılmaması gerektiği yönünde, doktoruma sorunca, sol yana 30. Haftalara doğru yatmak gerek dedi. Zaten anne rahat uyumazsa bebek de rahat etmezmiş dedi, o nedenle şimdilik daha sırtüstü ve sağ yana yatıyorum rahatsız olunca.
Bu arada dün ilk kıprtılarını hissettim aslında, küçük dalgalanma hareketleri oluyor....:))) ne güzel bi duygu....sanırım sakin olup kendinizi dinlediğiniz rahat bir zamanda bunu hissedebilmek daha kolay olur...
Arkadaşlar 16+6 yım 17 hafa içinde oluyorum yani 16 haftalıkmı 17 haftalıkmı
ben 16 diyorum soranlara ay soranlara 3,5 dogrumu
Merhaba hamişler günaydın :) Ben geçen hafta bebeğimin kız olacagını öğrendim ve birçok şeyini bir anda almışım haberım yok dün torbalara bakarken şaşırdım :) Bebeğimin ismi ADA olucak hayırlısıyla :)
Kızlar bu arada yazmayı unuttum dün bebeğimin tekmesini hissettim sanırım. Biliyorum daha erken ama. Duştan çıktım eşorfmanımı giyiniyordum eğilmiştim biraz. Birden sol tarafımda iki kere arka arkaya pıt pıt bir şey hissettim. Rahatsız oldu eğildim diye sıkıştı biraz sanırımÇok yumuşak ama hızlı vurdu. Bağırsak hareketleri olduğunu hiç sanmıyorum. İlk bebeğim ama eminim tekme olduğuna yani öyle hissediyorum. Size göre erken mi tekme hissetmem için.
ya kızlar, bacak bacak üstüne atmış bizimki, göstermedi yineama doktor sanki kıza benziyo dedi. öbür randevum da teee aralık ayının ilk haftası. daha 1 ay daha öğrenemicem kız mı oğlan mı olduğunu kan tahlillerim de cumaya çıkacak hayırlısıyla.
Aslında hemen hemen yakın oranda kilo almısızBen de 18. Haftamı bitireceğim yarın ve 5 hatta 5.5 kilo aldım. Tatlı da yiyorum aslında nerdeyse hergün az bişi( Sanırım biraz fazla, ama doktor bişi demedi şimdilik. Hatta benim 8. Haftada felan 50 gr şeker yüklemesi yapıldı, açken 98, 1 saat sonra 138 çıktı. 140 sınırmış ve doktorum bir problem yok demişti. Gerçi o zaman hiç tatlı yemiyordum, o günden sonra yemeye başladım. Açlık şekerimi tekrar bir ölçtürsem, iyi olacak heralde.
6 kilo aldim
6 kilo aldim
Ben şimdilik hangi yöne yattığıma çok dikkat edemiyorum malesef, uyurken tepinip duruyorum muhtemelen. Ama genelde dr.lar sola yatılmasını tavsiye ediyolarmış. Canm bi de senin haftan benden büyük. belki o yüsden daha rahat hissediyosundur hareketlerini. ben ne yapsam da anlamıyorum, ondan da yok yere endişeleniyorum ara ara. biz de hissedicez inşallah yakında..
Ben hafta konusunda girdiğin hafta hamilelik haftan oluyo diye biliyorum. şuan 17sin. hatta yarın 18'e giriyosun
Aslında hemen hemen yakın oranda kilo almısızcanım bana daha seker yüklemesi yapılmadı 15+3 de gittigimde birdakina yapacagım dedi ama ozamanda doktoru degiştirecegim nezaman olucak bilmiyorum insallah yüksek cıkmaz
Aslında hemen hemen yakın oranda kilo almısız
Kızlar bu arada yazmayı unuttum dün bebeğimin tekmesini hissettim sanırım. Biliyorum daha erken ama. Duştan çıktım eşorfmanımı giyiniyordum eğilmiştim biraz. Birden sol tarafımda iki kere arka arkaya pıt pıt bir şey hissettim. Rahatsız oldu eğildim diye sıkıştı biraz sanırımÇok yumuşak ama hızlı vurdu. Bağırsak hareketleri olduğunu hiç sanmıyorum. İlk bebeğim ama eminim tekme olduğuna yani öyle hissediyorum. Size göre erken mi tekme hissetmem için.
Kocaman olmus :)
Canım o zaman benimki 4 ayı bitirmiş oluyor asagıdaki listeye göre ben 5 ayagirdim vayyy Fıstıgıma
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
yok çok şükür hiç ağrım olmadı.belki vücut olarak zayıf ya dar sanız ondando olabilir.ben genişim biraz:)ortalama 3-5 kilo alındı sanırım ozaman benimde normalcok dert etmiyim 5 ay var bide son aylar cok kilo alınıyor diyorlar korkuyorum bende :44:
canım seninde benim gibi agrıların oldumu kasıklarında yanlarında dün korkmusdum ama normalmiş
Merhaba kızlar,
Bende dün doktorumla görüştüm idrar yollarında iltihaplanma varmış monurol diye bir ilaç verdi tek kullanımlıkmış.Bu idrar yolu enfeksiyonundan ne çektim bee...:)Bu arada benimikili testimde bi sorun yoktu bayramda burada olamadığım için başka hastanede yaptırdım doktoruma gösterdim sonucu free betanın yüksek çıkması takip edilmeli 4lü test yapalım falan dedi bu şekilde olan varmı benimki 94 ng idi.
Ben şimdilik hangi yöne yattığıma çok dikkat edemiyorum malesef, uyurken tepinip duruyorum muhtemelen. Ama genelde dr.lar sola yatılmasını tavsiye ediyolarmış. Canm bi de senin haftan benden büyük. belki o yüsden daha rahat hissediyosundur hareketlerini. ben ne yapsam da anlamıyorum, ondan da yok yere endişeleniyorum ara ara. biz de hissedicez inşallah yakında..
Ben hafta konusunda girdiğin hafta hamilelik haftan oluyo diye biliyorum. şuan 17sin. hatta yarın 18'e giriyosun
Aslında hemen hemen yakın oranda kilo almısızcanım bana daha seker yüklemesi yapılmadı 15+3 de gittigimde birdakina yapacagım dedi ama ozamanda doktoru degiştirecegim nezaman olucak bilmiyorum insallah yüksek cıkmaz
Aslında hemen hemen yakın oranda kilo almısız
ben 8 kilo aldımmm:)
Bacım aranızda 9 gun var. Hangi hesaba göre aynı oranda almışınız anlamadım. 9 gunde 3 kilo mu alcan...Aysunayycım sana cok almışın demiyorum yanlış anlaşılmasında.. Bence normal ama komik geldi.
Maşallah 20. haftadasınBence hissediyorsundur ama tanımlayamıyor&bağırsak hareketleriyle karıştırıyorsundur. Sessiz sakin bir zamanda sırt üstü yat ve bekle, eminim "anne buradayım" diyecektir Benimki hiç durmuyor, maşallahı var. Umarım hepiniz tez vakitte hissedersiniz. Tecrübeli anneler 28-30. haftalarda artık oyun bile oynayacağımızı söylediler, sabırsızlıkla bekliyorum
BEN BUNU İNT BULDU YOKSA BEN 3,5 AYLIK DİYORDUM KENDİMCE YAZIYI KOMPLE ATIYORUMe 33 den sonra geriye daha 7 hafta var. 9. ay 7 haftamı kızzzz... Bir ay 4 hafta değilki hem. 4 hafta 28 gun eder. 3 gun daha var yani. yani 5 hafta gibi hesaplamak lazım. amaaaannnn of bilmiyorum. SAT a göre ayımı belirlerim. Yas hesabı gibide haftayı. ultrasonda da yas hesabı gıbı yapınca tutuyo zaten.
bence hissedebilirsin canım zaten bebeğin olduğunu anlıyorsun hiç gaza benzemiyor
rekor kimde acaba sanirim monarossa 10 kilo almisti..
Zayif olanlar alsin bol bol ama bana ne oluyorsa. Aksamlari ekmek falands yemiyorum ama:insallah 15-16 kiloyu gecmem
Zayıflar sanslı gecen birine gittim benim kaldıgım kiloyla kız dogum yapmıs nasıl kıskandımbende 11-12 kiloyu gecmek istemiyorum
Dimi ben eminim bebeğimin pıtlattığına. Gazı bilmiyorum ben sanki
Zayıflar sanslı gecen birine gittim benim kaldıgım kiloyla kız dogum yapmıs nasıl kıskandımbende 11-12 kiloyu gecmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?