2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
moralim çok bozuk eşimle kavga ediyorum tek neden de benm gebelik şekerim elimden geldiği kadar doktorun verdiği diyete uymaya çalışıyorum ama bazen dayanamıyorum sütlaç kazandibi filan yiyorum ama sanki dünyaları yemişim gibi tepki veriyor ağlıyorum yedikten sonra egzersiz bile yapıorum ama lafları çok koyuyor anommalili doğarsa seni yaşatmam mahvederim obez çocuk istemiyorum senn yüzünden oğlum sezeryanla doğacak daha neler neler okulda yeteri kadar yoruluyorum enerjim hiç kalmıyor arada acıcık sütlü tatlı yesem nolucak sanki yaa çıldırmak üzeriyim 2 aydır şeker namına hiç bir şey yemedim patates, beyaz ekmek kızarmış hiç bir şeyi yiyemiyorum yediğim şeyler sadece süt ve et ürünleri oda acıcık(( dün doktordaydım suyum normal bebeğim haftasına göre kilolu ve önde gidiyor 1980gr dedi doktor normalde de 30 haftayken 31+6 görünüyorum((( lafları bi duysanız düşüp bayılırdınız eşimden soğudum yeminle çok korkuyorum oğlusuma bişi olcak diye yardım edin moral verin nolurrrrr(( hemde sadece 3 kg aldım hamilelikten sonra((

Son düzenleme:

slm canım sgkda çalışıosunya sana bir sorum olacaktı çalışan öğretmenler rapor parası diye birşey alıyorlarmış diye duydum toplam 16 haftalık olarak hesaplanıyormuş. yaklaşık 8-9 bin tl alıyorlarmış falan diye duydum. sen böyle bir şey duydun mu?

Sewgii valla çok sıkıcı birgün canım ya inşallah güzel haberler alıcaksın kuzucuktan :) akşam yaz mutlaka bakıcam bende :) merakla bekleyenlerdenim. benim haftaya salı 3 hafta olucak .salının gelmesini bekliyorum meraktan çatlıyorum valla :)

eşine de maşallah. bebeğini düşündüğü kadar annesinin moralini bozduğunda onun da psikolojisini etkileyeceğini düşünemiyor mu ? senden daha iyi düşünemeyeceğinden eminim . bizim bebek de 2 haftaya yakın önden gidiyor hatta kafası da büyük çıkıyor. şeker falan çıkmadı çok şükür . ve 14 kg aldım başından beri. benim gibi olsan vurur desene ailede genetik koca kafalı bizim bebeklerin hepsi :) takılma boşver seni germesine izin verme . bişicik olmaz tosun paşa olucak belli ki:)

Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum yine bunun çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimsede böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlar ve çok sevgiler..

Canım heyecanlanman çok normal epeydir görmemişsin bi de şimdi daha hızlı büyüdükleri için çabuk değişiyorlar,yüzünü görmek ayrı bi merak konusu zaten :) inşallah güzel geçer az kaldı bak :)

Yani arkadaşım eşine ne demeli bilemedim ayıp ya bu kadar üzerine gelmemeli.Sen ister miydin böyle olmasını hey yarabbim..Duymamaya çalış söylediklerini diyicem ama zor biliyorum.Allah yardımcın olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayy evet cnm kasvetlı bugun hava ama yagmurun da yagması her yonden iyi çok şükür...ohh salıyada az kadı kızz ..sen naptın şimdi cnm rapora cıkıcan mı ne ypıcan :44:

inş canım ya çok sağol zaman daralıyo az kaldı hak tan hayırlısı inş.

eşin tamam çocuğu düşünüyoda onuda karnında taşıyan besleyen sensin madem herşeyi bu kadar biliyo düşünüyo senide üzmemsi gerketiğini bikmesi lazım dimi...canım boşver diycem ama yaşayan da sensin eşin sana destek olacağına tercihini bagırıp cagırmakta bulmuş demekki şimdi o adama ne desen kar etmez ...canım benım niz senın bebğini düşündüğüne inanaıyoruz kaldı kii banada gecenki kontrolüm de dr m senın bebğin iri bi bebk olacak demişti ve bugun de bebğimi görmeye gidicem böbreğinde sorun var eee napalım şimdi o zaman eşimde bana desin ki senin yüzünden bende normalde 24 haftalıken 26 gorunuyordum kafdasıda buyuk cıkıyordu bebeğimin napim şimdi ben bazen bnde zaralı olabılcek işeyler tüketmiyorum değil kola cips vs.aklıma gelmeyenler ama napim nefs bu sakınan göze çöp batarmış cnm tabiki dr n dediğine uymak grek bebişimiz için az boğazımızı tutumalıyız am eşinin tepkisini çok yanlış buldumçsana tavsiyem sakın eşine karşı boyun eğme onun için kendini üzme inan bebğiniz daha çok etklıenır bundan..moralini yüksek tut arkadaşım

kız nerdesin biz sana demedik mi arada sırada gır slm ver..bak bn dr gıdıcem bırazdan sende girersen yaz..prensesin fotsunu atıcaktın unuttum sanmaaaaaaaaa azcık moral verem kendime...

bu topikte bugün kuzularıun sessizliğine döndü...acaba buraya kızlar ben doğurdum mu yazsam vallah herkeşler doluşurrr
:111::111::111::111::111::111::111::111:

selam annissler

bende inşallah temmuz annesi olacagim. sizleri takip ediyorum hep..bugünlerde karnınızın sertleştiğini okudum.

benden size tavsiye ciddiye alın. ha evet bu haftalarda gayet normal ama rahim boynuna etkisi yoksa eger normal. aman kızlar enfeksiyona dikkat edin. bende idrarda yoktu ama kültürde cıktı mesela. ayriyetten kasılmalardan dolayi doktora gittim normal dedi gonderdı benı. içime sinmedi hastaneye gittim. kasilmalar rahim boynumu kısaltmış. onuda hep ölçtürün. bana kasılmaya karsı hap verdiler. siz siz olun evin islerine yuklenmeyın. 5 gun hastanede kaldım durduruldu kasılma. erken doğum önlemek için. ha sunuda diyim ben bı erken doğum yasadım. 25 haftalık ıkızlerımı doğurdum. bırı ıkı ay sonra vefat ettı melek oldu gıttı. pelınım sukur yasıyor bır buçuk yasında. dr um rahim boynunu olcmuyordu hıc. o yüzden bu sefer cok dıkkatlıyım. aman kızlar ölçtürün her zaman.

sevgiler

Kizlar selamlarrrrr
yarimyamalak baktim gecmise.
oncelikle guzel dilekleriniz icin Allah razı olsun... sagolun..
bihter dogurmus sok oldum.....

bihtercim dualarım seninle ve tatli kuzucukla bilesin canim benim....
Rabbim tez zamanda saglikla evinize goturmeyi nasip etsin.
cabuk kilolansin concis olsun kuzumuz..

bugun dr aradi. Akinti orneginde bisey yokmus genel olarak iyimis sonuclar.
ama kandaki beyaz kure coklugu varmis. Hafta ici saglikocagina gidecem.
kan sayimi yapilacak. Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin bizlere..

sevgim kontrole gidecegmisin :))) canim guzel haberlerle gel. Tosunumunda
yakisikli resimlerini bekliyorum. Dualarim sizinle kuzucuklar..

hepinizi cok cok optukkk guzeller......

Slm kızlar bu aralar herkez sorun yaşıyo heralde. İki gündür bendede çok fazla sertleşme var çok korkuyorum sıpam acele eder diye. Bide bebeğimin hareketleri 10 gündür değişti vurduğunu çok az hissediyorum daha çok içimde balık gibi kayıyo. Dışardan bakıldığında karnım dalgalanıyo. Sizde hareketler nasıl. Ne olur cevap verin çok korkuyorum bebeğimde bi sorun olur diye

masallah güzel kızıma benım oğlumda dönmüş bayagı bası yapıyor kasıklarıma dr ayakta fazla kalma dedı korkudan yuruyuste yapamıyorum :) yapacak cok işim var bakalım ne zaman gelecek yavru kuşlarım defne&ediz :)

Bende de seker var canim bi aydir diyete uyuyoum ama seni cok ii anliyorum cok zor ya yasak ya insanin cani daha bi istiyo karpuz yicektim gecen onu bile onumden aldi kiziyo ama oyle beni kiracak sekilde degil az kaldi hayatim sabret falan ama hic ise yaramiyo valla

valla karpuz filan az olmak şartıyla yiyorum geçen hafta tokluk şekerim 116 çıktı doktor devam et diyete dedi ama sütlü tatlı yiyebilirsin dedi bana ben çikolata yemiomki sütlü tatlı yaa(( ne güzel ama gerçekten vücudum istiyor ben 3 kg aldım ya sen kaç kg aldın bebeğin iri mi ?

Merhaba rapido,

Bahsettiğin şey benim bebeğimde var, kalbinde ekojen odak ve böbrek büyümesi bir arada. Söylediğin gibi tek başına anlam ifade etmeyip birden çok olduğunda anomali riskini arttıran bulgular. Ben de 22.haftada yapılan ayrıntılı ultrasonda öğrendim radyolog da kendi doktorumda içimi ferah tutmamı çok rastlanan bulgular olduğunu söyledi ama %1 de olsa riski arttıran bulgular olması ömrümüzden ömür gitmesine yetti. Geri kalan 3,5 ayı stresle geçirmemin daha sakıncalı olduğunu düşündük ve böyle bir durum olacaksa bile kendimizi hazırlayalım diye harmony testi yaptırdık biz. Allaha şükür temiz çıktı. Senin durumun bence çok farklı doktorların hepsi, tek başına bir bulgunun anlam ifade etmediği söylüyor. Benim doktorum bile sadece için rahat etsin dedi. Amniyosentezi hiç düşünmedik 1/250 bile olsa risk risktir. Topikte tek başına bu bulguları taşıyan bebeklerimiz var, genellikle böbrek büyümesi görülüyor. Benim gibi ikisi bir arada olan yok sanırım, hiç rastlamadım. İçin rahat etsin diyorsan harmony testi öneririm , sadece anneden alınan 2 tüp kanda bebeğin dnası inceleniyor. Biraz tuzlu bir işlem 2000 TL tuttu bizim yaptırdığımız. Aklına takılan bir soru olursa elimden geldiğince cevaplandırmaya çalışırım. Sen yine de yüreğini ferah tut.

Aysecim bende antepteyim ve yeni doktor arayisindqyim sen hangi hastaneye kime gidiyosun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Selam canim ben de bugun gordum antepten oldugunu :) ben ilk iki kontrolu primere manolya hanim var ama hastanenin bi uckagidini gordum, simdi hatem de yilmaz beye gidiyorum çooook yogun ama ben memnunum canim sen kime gidiyosun?

mesajıma yanıt veren herkese teşekkür ediyorum içim acıcık rahatladı bende takmamaya çalışıyorum ama elimde değil

ben de gebelik şekeri yok ama çok yiyince eşim şöyle bir bakıyor geçen dalmışım dondurma kabı elimde bıtırmek üzreyim hatice yeter artık dedi :) normalde zayıfımdır kilo problemim yok...erkekleri takma insanı canı nasıl çekiyor o duyguyu yaşasalar keşke

Canim selam oncelikle esinin tepkileri biraz abartili olmus ben de kilo aliyom diye kiziyom kendime esim de gecen fazla yeme dedi yemekteyken :) rapor konusuna gelince bilfigim kadariyla emekli Sandığı rapor ucreti almiyo ama bana haftaivi hatirlatirsan sorayip o birime canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…