Maşallah size kizlar nasıl butun kilonuz gitti ya ben 16 kilo felan aldım sadece 8 kilo gitmis ve normal dogum karnim duruyor biraz toplanmadi yani daha topuk kani sali gunu yapılacak bizimde sarilik icin kan aldilar 12 cikti hafif varmis idrar tahlili yapildi iltihap cikti antibiyotik verdi doktor böbrek genişliği icin usgye girdik oda buyume gecmemis daha uc gunluk bebek yuksek cikabilir dedi sali usgye tekrar girecez ind birsey cikmaz kafam takılıyor hep.
Seher bizimde yüksek çıkmış bende üzüntüden mahvoldum internetteçok kötü şeyler yazıyo bebeğin zekasını gelişimini etkliyomuş tekrardan bizde kan verdik ama onu beklemiycez pazartesi çocuk doktoruna götürcez eğer yüksek çıkarsa ilaç veriyolarmış
Yok emiyo ama sık emdiği zaman huysuzlaniyo memede tepiniyo aglamaya basliyo, 1 saat emip yarim saat sonra tekrar istedigi icin sanirim sutum bitiyor. Uyuduğu zaman falan firsat buldukça sagsam huysuzlaninca ondan versem, hem sutum ne kadar geliyor görsem hem de hem emip hem saginca daha çok artarmi acaba diyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayir cnm sakin oyle birsey yapma duzgun bi sekilde memeyi emiyorsa sakin sagma isine felan girisme inanki cok zor.benim biberona alistigi icin her emzirmede savas cikiyor.hem gayet normal öyle yapmasi benimki bazen tok olsa dahi meme istiyo.
Hayir cnm sakin oyle birsey yapma duzgun bi sekilde memeyi emiyorsa sakin sagma isine felan girisme inanki cok zor.benim biberona alistigi icin her emzirmede savas cikiyor.hem gayet normal öyle yapmasi benimki bazen tok olsa dahi meme istiyo.
Öyle mi diyorsun sende.. Günde 1 kere de olsa mama vermek zorunda kaliyorum boyle olunca da, mamadan kurtuluruz sutumu veririm gene diye düşündüm bende. Neyse bakalim 40miz bi ciksinda o zaman düzelir herhalde emmeside o zaman düşünürüz :)
Sağol fikirler in için
Anne olunca anladım da kadir Tuğcu adlı bir dr çıkıyordu ben ilk dogumumda netten takip ettim çok faydalandim soz de bakabilirsiniz
Bir de tpmrisin emzirme notları diye yazı Dizisi var googledan yazınca çıkıyor ona da bakabilirsiniz
Öyle mi diyorsun sende.. Günde 1 kere de olsa mama vermek zorunda kaliyorum boyle olunca da, mamadan kurtuluruz sutumu veririm gene diye düşündüm bende. Neyse bakalim 40miz bi ciksinda o zaman düzelir herhalde emmeside o zaman düşünürüz :)
Sağol fikirler in için
Cnm mama verme tabikide mama verdini bilmiyodum sütun varsa süt ver.ama bebekten anlarsin doyup doymadigini.mesela ne siklikta emiyor.bide bezinden anlarsin.
sevgi niye guatr tahlili yaptırdın canım sizinde mi topuk kanı yüksek çıktı bizim topuk kanında hipotroid çıkmış tekrar aldılar pazarteside çock doktorna götürcez normal kan alıp bakacaklar çok üzülüyorm dün den beri kafayı yedik
Yok cnm rutin kontrolmus bu sonucunu aldık az önce olması gereken değerdymis sukur..Allah m ins seninkindede bişey çıkmaz Tatlim insan dayanamıyor yaaa
Cnm mama verme tabikide mama verdini bilmiyodum sütun varsa süt ver.ama bebekten anlarsin doyup doymadigini.mesela ne siklikta emiyor.bide bezinden anlarsin.
Normalde 1.5-2 saatte bir emiyor uyursa daha uzuyo arasi ama gündüz uyumadigi için aksamustune doğru yarim saatte bire düşüyor emme arasi bu seferde sutum yetmiyor daha emerken ağlamaya basliyo çok aglayincada dayanamıyorum mama veriyorum.. Ama mama içince 2 saat tok kaliyo ya sonrasında gene doluyo sütler gene emiyo :) yani günde 1 kere veriyorum mama.. İnşallah dahada cogalir sutum de hep emer..
Normalde 1.5-2 saatte bir emiyor uyursa daha uzuyo arasi ama gündüz uyumadigi için aksamustune doğru yarim saatte bire düşüyor emme arasi bu seferde sutum yetmiyor daha emerken ağlamaya basliyo çok aglayincada dayanamıyorum mama veriyorum.. Ama mama içince 2 saat tok kaliyo ya sonrasında gene doluyo sütler gene emiyo :) yani günde 1 kere veriyorum mama.. İnşallah dahada cogalir sutum de hep emer..
Cnm benimki daha uzun süre ac kaliyo 4 saat felan.uyaninca agliyo memeyi tutana kadar agresif oluyo.bende senin gibi dayanamiyodum biberon veriyodum.ama akli kesince hep biberon ister dediler birkac gundur vermiyorum.bizim hemsire ac olsa uyumaz dedi surekli uyanir dedi bende ona guvendim artik.uyanincaya kadar bekliyorum.sutune bak istersen sikinca geliyodur ztn o ona yeterli bence.daha mideleri cok küçük ondan sık sık emiyolar.
Seher bizimde yüksek çıkmış bende üzüntüden mahvoldum internetteçok kötü şeyler yazıyo bebeğin zekasını gelişimini etkliyomuş tekrardan bizde kan verdik ama onu beklemiycez pazartesi çocuk doktoruna götürcez eğer yüksek çıkarsa ilaç veriyolarmış
Euthoyroks diye bi ilac veriyolar oglumda 9aydan sonra yukselmisti hergun duzenli veriyorm ya benim tiroit problemim yok esimdede yok niye boyle olduki anlamadim inan okadar moralim bozukki anlatamam oglumda hicbi gerilik yok gayet cok akilli herseye ilgili bi cocuk erken farkedilirse problem olmuyor..aslinda bende bi endokrine gotursem iyi olcak demen gibi hayirlisi olsn rabbim beternden saklasin yavrularimizi aman onemli bi konu ustunde duralim
Ah ebru sende benim ilkinde yaptgm hatayi yapmisin sutu sagip biberonla vermek cok zor oluyor ya ozellikle gecelri emince cok rahat yatiriyorm yanima veriyorm cicisi agzina tam 1saat emiyo uyuyo chicconun gogus ucunu kullandinmi cok rahat
Ah ebru sende benim ilkinde yaptgm hatayi yapmisin sutu sagip biberonla vermek cok zor oluyor ya ozellikle gecelri emince cok rahat yatiriyorm yanima veriyorm cicisi agzina tam 1saat emiyo uyuyo chicconun gogus ucunu kullandinmi cok rahat
Valla cnm o kadar zor alistiki memeye halaaa tam anlamiyla hemen alamiyor memeyi ya kaafayi yiyorum her emzirmede.ayrica sol memeyi emiyor sag memeyi hic tutamiyor.gogus ucunada küfür edesim var bi taraftan hep cikiyo.hele uyaninca feryad figan kopuyo.hemen alamiyo memeyi nedense. Bi alisabilseydii rahat etcekdim.iki uc gundur sagmiyorum cnm.ucla zorla emzirmeye calisiyorum sag memeyi.