- 17 Temmuz 2013
- 2.084
- 461
- 113
ben okuyamadım canım akşam eve gideyim de bakayım bi,her sayfayı açmıyo sistem bizde kilit çıkıyooo,sgk izin vermiyiiihttp://passiflora-rapunzel.blogspot.com.tr/2012/01/umarm-hediyeni-begenirsin.html?m=1 bebek okuyunca aklima sen geldin :))
Ben ilk zamanlarda bulantidan sayica azaltmistim.... bulanti bitince yine hoooop eskiye dondum vijdan yapsamda neye yarar....en iyisi kurtulmak dedim bu iki haftadir agzima dahi surmedim....
Omrum boyunca veda etmek istiyorum insss en iyisi hic icmemek....
çok sevindim :) insan dayanamıyor görünce :) bende alabilirim o zaman :)
günaydın, ben yaptırdım 4 testte edward sendromu da bakılıyomuş, ama okuduklarıma göre 2 li yaptırıp normal çıkanlardan 4 lü test istenmiyormuş. ben nedense dr a karşı gelemediğim için yaptırdım.
bence hastane çşıkışı g,bi çşok parçalı yerine 5 parçşalı alırsan dahe kullanışlı ve uygun olur ki bi de tulum yerine iki parçşa tercih edersen daha kullanışlı olur ama tulumlar daha tatlı tabe:))))
Çılgınlar sizi ben de forumların içeni benim sanıyodum,tiksindiğim dönemlerde 3 tane falan içiyodum şimdi 6 gibi,elbette vicdanım rahatsız ama zıkkım işte yıllardır içince hele bu stresli dönemde bırakamadımAyy maşallah sana ya :) bende bir ara tiksindim ama sonra normale döndüm şimdi toplasan 3 sigara içmiyorumdur, ama eşim içerken onun sigarasından çekiyorum. Drlar 4 sigaraya kadar izin veriyor ama vicdan işteBende ömrümün sonuna kadar içmemek isterim inş. bakalım.
Şimdi Allah nasib ederse yaz bebeği olacak ya, şimdi baktığım her şey uzun kollusıkıntı olur mu acaba ?[
yok canım sorun olmaz ama incelerinden almaya çalış malum temmuz sıcağına denk gelicek doğumlar...yada bence azıcık daha bekle yeni sezon çşok cici kıyafetler çşıkıcak...şimdi kız sezonu malum:)
Bende hicbirini yaptirmadim taramalarin.hicbise degismeyecegi icin sadece 9 ay kabus gibi gececekti.
Ben Persembe gunu yaptiracagim. Sorun cikacagini sanmiyorum ama imkanlar buna izin verirken neden yaptirmayayim. Bir sorun varsa bunu bilmek ve ona gore karar vermek, hazirlikli olmak isterim. Hamilelik sonlandirilmayacak bile olsa bebekte bir sorun oldugunu bilmek ve ona kendini maddi ve manvei hazirlamak gerekir diye dusunuyorum.
Bircok kisi benimle ayni fikirde degil, saygi duyuyorum, herkesin kendi hayati, kendi bebegi. Ancak tamamen durust olmam gerekirse bu testleri yaptirmamak bana kafayi kuma gommek gibi geliyor. Bebekte saglik sorunu olsa bile aldirmayacaginizdan eminseniz, test sonucunu beklerken endise edilecek veya stres yapilacak bir sey yok. Karariniz coktan belli zaten.
Çılgınlar sizi ben de forumların içeni benim sanıyodum,tiksindiğim dönemlerde 3 tane falan içiyodum şimdi 6 gibi,elbette vicdanım rahatsız ama zıkkım işte yıllardır içince hele bu stresli dönemde bırakamadım
kılar biz geldik doktordan ya herşey yolunda çok şükür ama dr söledi bir şey kafama çok takıldı acaba şim dr arasamda tekrar sorsam mı diyorum bende
oğluşum haftasıyla uyumlu çok şükür gelişimi iyi har hangi bir sorun yok dedi dr üçlü test için ölçümlerini aldı 179 gr mış boyunu artık ölçemiyoruz dedi ama bacak boyuna göre hesaplarsak 16-17 cm civarında dedi
bebek aşağıda mı yukarıdamı duruyo diye sorduğumda yok öyle yerinde duruyo bebek bu sorun yok dedi ama en son dr gittiğimde göbek deliğinin 2 parmak altında bakıyodu usg cihazıyla bu defa kasık bölgemden baktı kafama takıldı en sonda dediki bebeğin eşi plasenta rahim ağzına yakın aşağıda duruyo biraz dedi bir sorun lurmu olmaz diye düşünüyorum dedi ileriki haftalar da rahim büyüdükçe bebeğin eşide yukarı doğru çıkıcaktır dedi ama ben pek bişey anlamadım tabi ileriki haftalarda tekrardan bakıcaz biz buna dedi nerde duruyo diye
netten araştırdım şimdi biraz plasenta ilk dönemlerde aşağıda olabilir rahim büyüdükçe yukarı çıkar eğer aşağıda kalırsada normal doğum olmaz sezeryanlı doğum olur gibi şeyler yazıyo
kimide allah korusun düşük riski olabilceği için bu gibi durumlarda sürekli dinlenmek gerekir falan demiş bilginiz varmı bu konuda dr arayıp sorayım mı sizce kafama takıldı bu dediğiniz diye of herşey iyi demesine rağmen bi plasentanın aşağıda demesi bütün morelimi bozdu
bu arada kesinlikle oğluşum oluyor allah nasip kısmet ederse inşşşşşşşş dr çok rahat bi bebek dedi bacakları ayırıyo gayet rahat kendini gösteriyo şüphe etcek bi durum yok kesin erkek dedi
haaa birde hareketlerini hissetme konusunu sordum güldü daha çok erken dedi 20 haftadan önce hissedemezsin dedi hatta ilk gebelikte 22 haftayı bulur hissetmek dedi ama sabah sağlık ocağındaki hemşire hissediyomusun dediğinde zaman zaman hissediyrum dedim hemşirede hissedemediğin zaman çikolata ye daha hareketli olur hissedersin dedi ama doktora göre imkansız şu ara hissetmemiz aşı için erken sanki dedi ama bugünde vurulablirsin dedi bende vurulmadım bugün 2 hafta sonra giderim aşı yada 20-22 haftalarda ayrınılı yapcaz dedi istersen burda hastanede radyolog ta yaptırabiliriz dedi yada imkanın varsa izmirde 2 3 yer var dedi hem makinası çok gelişmiş olan hemde radyolog dr profosyonel olan birnin adını verdi şimdi aradım orasıda 200 tl diyo peşnde en son 150 ye yaparız diyo biraz geçsin de ona da öle karar vericez artık
çok konuştum bizden bu kadar
kılar biz geldik doktordan ya herşey yolunda çok şükür ama dr söledi bir şey kafama çok takıldı acaba şim dr arasamda tekrar sorsam mı diyorum bende
oğluşum haftasıyla uyumlu çok şükür gelişimi iyi har hangi bir sorun yok dedi dr üçlü test için ölçümlerini aldı 179 gr mış boyunu artık ölçemiyoruz dedi ama bacak boyuna göre hesaplarsak 16-17 cm civarında dedi
bebek aşağıda mı yukarıdamı duruyo diye sorduğumda yok öyle yerinde duruyo bebek bu sorun yok dedi ama en son dr gittiğimde göbek deliğinin 2 parmak altında bakıyodu usg cihazıyla bu defa kasık bölgemden baktı kafama takıldı en sonda dediki bebeğin eşi plasenta rahim ağzına yakın aşağıda duruyo biraz dedi bir sorun lurmu olmaz diye düşünüyorum dedi ileriki haftalar da rahim büyüdükçe bebeğin eşide yukarı doğru çıkıcaktır dedi ama ben pek bişey anlamadım tabi ileriki haftalarda tekrardan bakıcaz biz buna dedi nerde duruyo diye
netten araştırdım şimdi biraz plasenta ilk dönemlerde aşağıda olabilir rahim büyüdükçe yukarı çıkar eğer aşağıda kalırsada normal doğum olmaz sezeryanlı doğum olur gibi şeyler yazıyo
kimide Allah korusun düşük riski olabilceği için bu gibi durumlarda sürekli dinlenmek gerekir falan demiş bilginiz varmı bu konuda dr arayıp sorayım mı sizce kafama takıldı bu dediğiniz diye of herşey iyi demesine rağmen bi plasentanın aşağıda demesi bütün morelimi bozdu
bu arada kesinlikle oğluşum oluyor Allah nasip kısmet ederse inşşşşşşşş dr çok rahat bi bebek dedi bacakları ayırıyo gayet rahat kendini gösteriyo şüphe etcek bi durum yok kesin erkek dedi
haaa birde hareketlerini hissetme konusunu sordum güldü daha çok erken dedi 20 haftadan önce hissedemezsin dedi hatta ilk gebelikte 22 haftayı bulur hissetmek dedi ama sabah sağlık ocağındaki hemşire hissediyomusun dediğinde zaman zaman hissediyrum dedim hemşirede hissedemediğin zaman çikolata ye daha hareketli olur hissedersin dedi ama doktora göre imkansız şu ara hissetmemiz aşı için erken sanki dedi ama bugünde vurulablirsin dedi bende vurulmadım bugün 2 hafta sonra giderim aşı yada 20-22 haftalarda ayrınılı yapcaz dedi istersen burda hastanede radyolog ta yaptırabiliriz dedi yada imkanın varsa izmirde 2 3 yer var dedi hem makinası çok gelişmiş olan hemde radyolog dr profosyonel olan birnin adını verdi şimdi aradım orasıda 200 tl diyo peşnde en son 150 ye yaparız diyo biraz geçsin de ona da öle karar vericez artık
çok konuştum bizden bu kadar
canım sitelerin isimlerini paylaşabilir misin? bende çatlaklar için baya araştırma içerisindeyim. aslında dün dr'um sadece badem yağının çok yararı olabilieceğini söyledi ama lierec yada mustela diye araştırdım birçok yerde?
benım de nasipse yaza dogacak...ve bencede uzun kollu alacagına bıraz daha beklemelisin benim gerek çalıstıgım yerde gerekse yasadıgım cevremde cok fazla konusmalar oluyor şimdiden daha alınır mı diye bende nazar degmesinden korktugum için kendi heveslerimi bastırmak zorunda kalıyorum
canım çok şükür ki hiç kanamam olmadı bugüne kadar ne kanama ne kahve rengi akıntı Allah a şükür ama ne bilim kafama takıldı benim de inş çıkar yukarıya dr da bişey demedi bana çalıştığımızda biliyo dinlenmen yatman gerek falan demedi hiç bişey sadece şuan sorun yapmaz ama ileriki haftalarda yukarıya doğru çıkması lazım tekrardan bakıcaz ona dedi o kadar arasam sorsam mı dr tekrardan diyorum yacanım benimde plesantam aşağıda maalesef..bende büyüyüp yukarı çekmesını bekliyorum. Benim ara kanamalarım oldu en son geçen hafta bir gece hastanede yattım ve kanamam durdu ççok şükür.. bebeğimde sıkıntı yok ama çıkmazsa bol yataklı bi gebelik yasaycagım.Şuan da 1 ay heyet verdi ayaklarım yukarda dua ediyorum. 20-24. haftada çıkar umarım bebeğim için gerekirse yatarım ama stresi olduruyor..senin ara kanaman olmadıysa takma kesin çıkar arkadaşımınki çıkmıştı..
hoşgeldin canım oğluşunun iyi olmasına çok sevindim. Kafana takman gereken bir konu olsaydı doktorun seni uyarırdı bence. Eşik aşağıda dikkat et fazla yorulma bol bol dinlen v.s. Gibi. Doktorun takılmadıysa sende takma kafana. Allaha şükür ki büyük dertlerimiz yok bebeklerimizle ilgili. O yüzden kendimizi sıkmayalım. Içini ferah tut. Bebişinide senide bu güzel kontrolden dolayı kutlarım gözünüz aydın :)
Şimdi Allah nasib ederse yaz bebeği olacak ya, şimdi baktığım her şey uzun kollusıkıntı olur mu acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?