Ayy oylemi oluomus bende degisik gorunce dedim bu ne bole pelte gibi jolemsi sivida degil tuhaf geldi saol cnm ya en ufak bi belirti beklio gozlerim hickirigida kesti benm bebis yada kanala indi ben hissedemiorumO seffaf akinti bende de var canim. Nişan degil. Hamileligin son ayinda akintida koyulaşma, kivamlaşma oluyormuş.
Ayy oylemi oluomus bende degisik gorunce dedim bu ne bole pelte gibi jolemsi sivida degil tuhaf geldi saol cnm ya en ufak bi belirti beklio gozlerim hickirigida kesti benm bebis yada kanala indi ben hissedemiorum
Evet cnm derda beye gidiyorum guzel ilgileniyor ben memnundum sadece bebegim usg de cikan kilosu boyu arasinda baya fark cikti 3.200 oldu demisti bebegim 2750 dogdu tabi ultrason aletinden kaynakli birseydir dr alakali olmayabilir ama titiz davraniyor isinde hattaMasallah bebisine canim.sen olimpos hastanesinde derda beyde dogum yapmistin demi? Ben de antalyadayim önce ofm de bir doktora gitmistim memnun kalmadim.o yüzden pazartesi günü için derda beye randevu aldim.sen memnun kaldinmi, dogum ücreti ne kadardı sana bir sorayim dedim.
Canim bugun aldim cırtcırtlı benimki de markasina hic bakmadim tutuncu bi kabı vardi bel korseai onu kac saat takmak lazim ki acaba butun gun takilacak mi acabaPeki aldın mı cnm korseyi gördün mü yani...bn de bugün aldım ten marka bel korsesi cıtcıtlı inş pişman olmm aldım ama emin değilim o yüzden sormak istedim :)
Dualarim seninle cnm ins hayirlisi olur ayrica bebek uykuda olabilir beninde bazen oyle oluyo sonra geciyo ins buda oyle olur hayirli haberlerini bekliyorm cnmBizi de tedirgin ettiler canım dobleri suyu bir yana hareket çok önemli dediler oksijen serum di 2 kez nst çekildi tekrar karnınızı doyurup gelin çekelim dediler. Bir bildikleri vardır dedim şimdi de oturdum bekliyorum hareket edecek mi ki diye huzursuzluğumdan mı etkileniyor bilemedim ki hiç hareket etmiyor. Dualarınızı bekliyoruz sende tatlı birşeyler ye biraz sol tarafına uzan bakalım tepki verecek mi?
Ayyy cook guzel cnm ya bnmde safak 1heyecan tavan yapmis durumfa tekrar allah hayirli ugurlu etsin cok sukur cnm bebişinin resmini bekliyoruz:)))Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılad güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimizbişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Tesekkur ederim canim.ben normalde başka bir sehirde yaşıyorum. Dogum icin ailemin yanina geldim. Geçen kontrolde tansiyonum yüksek çıktı.ve doktoruda çok ilgili bulmadim.derda bey için iyi diye duydum sanada bir sorayim dedim.dogum ücreti için kiminle görüstunuz? Birde direkt bu fiyatımi verdiler yoksa indirim mi yaptirdiniz?Evet cnm derda beye gidiyorum guzel ilgileniyor ben memnundum sadece bebegim usg de cikan kilosu boyu arasinda baya fark cikti 3.200 oldu demisti bebegim 2750 dogdu tabi ultrason aletinden kaynakli birseydir dr alakali olmayabilir ama titiz davraniyor isinde hattaisil0707 da derda beye gidiyor banada tavsiye etmisti oyle basladim dogum ucreti 1150 tl cnm ebeler cok cok iyi gercekten cok guzel ilgileniyorlar anestezi uzmanida super insani cok guzel rahatlatiyolar
gözün aydın cnmm rabbim bizede senin gibi kolay doğum nasip etsin maşallahhh Rabbim hayırlı evlat eylesin ela kaç kğ doğdu cnmKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Ne kadar güzelKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Eceee aglamamak icin zor tutuorum masaAllah cok guzel bir deneyim yasamissinKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Gözün aydin canim.bebegini saglikla büyüt inşallah. Allah analı babalı büyütsün.Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı i
Ne güzel bir dogum hikayesi maşallah. Okurken çok heyecanlandıran. Allahım sen büyüsün. Tekrardan gözünüz aydin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?