Aynen yha tamam sağlıklı hayırlısıyla doğsunlarda sonlara yaklaştıkça sabrım tükeniyr sanki çok ağır geçiriyorum... =(Biz de doğurtsak artık da rahatlasak
Bnde öle nette dolaşıyorum canım.. Ayyy tam sizin yazdıklarınıza cevap vercem yazı yazarken altta bi forum var kadının üst çıplak resmi artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı habire çıkıyor karşıma töbe töbe ben görmk zorunda mıyım canım. =( iyice sinirlerim bozuldu benim yha napsam ben?Ben varıım :) Ne yana yatacağımı bilemiyorum. Uykum var ama dalamıyorum. Ama yataktan çıkmıyorum canım, minnaklar gelince arayacağız bu günleri sanki :) Yatakta kitap falan okuyorum.
Canim col guzel anlatmissin darisi basimiza insallah kolay olmus sukur kavustun melegine col sevndim senim adina maasallah Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah☺Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
evet cnm hayirlisiyla sag salim bebislerimizi hayirli bir anda kucagimiza alalim ama iste bu hayirli zaman bir an once olsun. cunku gercekten cok zorlaniyoruz artik. sabirsizligi gectim gecmeyen kasik karin bel agrisi artik iyice yipratti beniAynen yha tamam sağlıklı hayırlısıyla doğsunlarda sonlara yaklaştıkça sabrım tükeniyr sanki çok ağır geçiriyorum... =(
Amin canımKizlar herkese iyi geceler uyuyamiyorm cunku afedersniz cocuk asagiya cok baski yapiyo 5 dk bir tuvaletteyim. Cok zor son gunler...Allah hepimizin yardimcisi olsun
Aynen tuvaletim var zannedip vc gitmesi ayrı dert zten otur kalk otur kalk gına geldi klozet olsa iyi de yok işte bnde diorum oğluma artık hazırsan gel diye ama nerdeee.. =)evet cnm hayirlisiyla sag salim bebislerimizi hayirli bir anda kucagimiza alalim ama iste bu hayirli zaman bir an once olsun. cunku gercekten cok zorlaniyoruz artik. sabirsizligi gectim gecmeyen kasik karin bel agrisi artik iyice yipratti beni
Evet cnm orası öyleSon gunlerr cok cok zormus hem dogmdan korkuyorum hemde olsa bitsede hem kizima kavussam hemde agirligimi atsam diye bakiorum
Bol bol normal dogum hikayelerini okuyorum moral olsun die ama yok bilmedigin bir acinin tarifi yok ki..bebislerimz icn katlanacagiz.
Umudunu asla yitirme. Dakikalar bile değişim için yeterli. Nefes tekniğini uygula. Nedir diye sorarsan ola ki okumadıysan daha önce yazdıklarımı cevaplarım.Kizlar ben de uyuyamiyorum..gun boyu yataktayim uyumasamda halim yok ole kitap oku internete gir debelenip duruyorum..gece zaten 3-4 gibi bi gezinme faslimiz oluyor..simdi uykum var ama bu sefer de kizim hareketlendi..
kuvakvakvak cnm senle ayni durumdayiz bebisler ters pek umudum kalmadi benim artik hakkimizda hayirlisi
Gözün aydın canım =) amin inşallahHayirli geceler kizlar ben melegimi aldim kucagima Rabbim sizlerede nasip etsin :)
Sagol canim :)Gözün aydın canım =) amin inşallah
Sağlıkla büyüt canım. Tebrikler. Allah bekleyen tüm annelere de bu mutluluğu yaşatsınHayirli geceler kizlar ben melegimi aldim kucagima Rabbim sizlerede nasip etsin :)
Canim gozunaydin ne zaman oldu bebisin Allah anali babali buyutsun insallah☺Hayirli geceler kizlar ben melegimi aldim kucagima Rabbim sizlerede nasip etsin :)
Her kadının hamilelik ve doğum hikayesi farklı. Ben ne okuyorum ne dinliyorum doğum hikayelerini. Yaşanıyor ve bitiyor. Her yaşayan da kendi algısı ile anlatıyor. Kişi negatif bir algıya sahipse korku filmi gibi anlatıyor :)) o yüzden kendi hikayemi yaşamak istiyorum.Son gunlerr cok cok zormus hem dogmdan korkuyorum hemde olsa bitsede hem kizima kavussam hemde agirligimi atsam diye bakiorum
Bol bol normal dogum hikayelerini okuyorum moral olsun die ama yok bilmedigin bir acinin tarifi yok ki..bebislerimz icn katlanacagiz.
Benim de kalmadı ama bugun çatı kemiğimde baya bir ağrı var. Bacağımı açıp kapatamıyorum neredeyse. Dedim acaba döndü mü... Sanmıyorum açıkçası ama minicik bir ihtimal de olsa işte... Zaten doktorumuz da dönmesini beklemiyorum demişti. Hayırlısı olsun artık canım.. Bir de benimki baş aşağı duruyordu, 30.haftada döndü. Ne yapalım, sağlıkla kucaklayalım da artık :)Kizlar ben de uyuyamiyorum..gun boyu yataktayim uyumasamda halim yok ole kitap oku internete gir debelenip duruyorum..gece zaten 3-4 gibi bi gezinme faslimiz oluyor..simdi uykum var ama bu sefer de kizim hareketlendi..
kuvakvakvak cnm senle ayni durumdayiz bebisler ters pek umudum kalmadi benim artik hakkimizda hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?