Cok tesekkur ederim canim.pazartesi randevum var ben hastanede bir sorarım tekrar canım.Z ZHL07 merhaba cnm ben de derda beye gidiyorum ferah sık giremiyordur bebisten ben yazayim dedim.dogum ucreti zamlanmis 1250 tl olmus sez veya normal fiyat ayni..epidural normal daha pahali..asagida hasta yatistan ogrendim ben indirim felan sormadim..hastanenin bi de bayan fotocusu var 250 tl ucreti onun bilgilerini de oradan alabilirsin.
Hissediyorum canım şimdi nstye girdik hareketsiz bebek doktorda tesadüf buradaymış muayene etti. Ben bir kaç gecedir uyuyamıyordum sanırım günüm doldu diye heyecan yaptım ee dedi uykusuz annenin bebeği tabii ki hareketsiz olur dedi oksijen veriyorlar şimdi bana daha hareketli kuzum gelsin istiyorum artık amaBenim de son nst de (carsamba gunu) uyuyordu hareketsizdi. Birseyler yedim, ayaktayken hareket ediyordu, nst icin uzaninca yine hareketsizlesti. Soluma yatitmislardi. Bir de sirt ustu denedik, oyle hareket etti. Simdi de eskisi gibi cok yok hareketi ama yine ediyor. Kasilma, toplanma seklinde. Sen hic mi hissetmiyorsun canim, yoksa daha az mi.
Bilmiyorum cnm ama bn de pzt gitcem doktora o zmn sorayım en iyisi doğumdan ne kdr zmn sonra takılır ve hep kalıcak mı diye :)Canim bugun aldim cırtcırtlı benimki de markasina hic bakmadim tutuncu bi kabı vardi bel korseai onu kac saat takmak lazim ki acaba butun gun takilacak mi acaba
Ohhh maşallah canım harika anlatmışın meleğini güzel günlerde büyüt inşallah darısı başımıza diyorum çok umutlandım seninde açılman olmayıp gece doğuma gitmene şuan hareketleri az diye hastanedeyim oksijen alıyorum nst çekiliyor. Doktorum anjiyo olmuş pazartesiye kadar yok hayırlısı olsun diyorum inşallah normal yolla benim melisimde gelir artıkKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
CanımKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Ela saat 07.00'de harika diye tabir edilecek normal doğumla dünyaya geldi kızlar 2 ıkınmada. Allahım herkese nasip etsin. Dünya güzeli bana benzeyen bir kız geldi dünyaya. Dualarını eksik etmeyen herkese ama herkese çok teşekkür ederim. İnşallah sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza. Hepinizi öpüyorum sonra doğum detaylarını ayrıntılı yazıcam.
Maşallah canım su gibi geçmiş ne mutlu sana. Allahım nazarlardan korusun güzel aileniziKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Hissediyorum canım şimdi nstye girdik hareketsiz bebek doktorda tesadüf buradaymış muayene etti. Ben bir kaç gecedir uyuyamıyordum sanırım günüm doldu diye heyecan yaptım ee dedi uykusuz annenin bebeği tabii ki hareketsiz olur dedi oksijen veriyorlar şimdi bana daha hareketli kuzum gelsin istiyorum artık ama
Cnm bazilarda oyle oluyormus nisan.Ayy oylemi oluomus bende degisik gorunce dedim bu ne bole pelte gibi jolemsi sivida degil tuhaf geldi saol cnm ya en ufak bi belirti beklio gozlerim hickirigida kesti benm bebis yada kanala indi ben hissedemiorum
Çok güzel anlatmışsınız maşallah size, doğumunuzu izmirde nerde yaptınız acaba?Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Allah kaderini guzel eylesin minik prensesinij cnm gozun aydin.Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Biz de doğurtsak artık da rahatlasakUykusu olupta uyuyamayan var mı benim gibi =( rahat edemiyorum yatakta offff
Ben varıım :) Ne yana yatacağımı bilemiyorum. Uykum var ama dalamıyorum. Ama yataktan çıkmıyorum canım, minnaklar gelince arayacağız bu günleri sanki :) Yatakta kitap falan okuyorum.Uykusu olupta uyuyamayan var mı benim gibi =( rahat edemiyorum yatakta offff
Çok güzel bir hikaye gözyaşlarıyla okudum canım,tebrik ederim seni güzel anne ömür boyu aynı sevgiyle prenses Ela yi buyutmen dileğiyle anne KraliçeKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Çok şükür minnak kuzu hareketlenmiş. Maşallah. Olumlu düşün canım. Hayırlısı ile gelsin inşallah miniğin.Hastaneden çıktım çok şükür oksijen ile kızım halay çekiyor içeride doktor çok kararsız kaldı sunni sancıyı hafta sonu bu saatte vermem bebeğin kalp ritmi düşer allah korusun müdahele edemem dedi hastane kadrosu eksik diye, sezeryana kıyamıyorum ilk doğumun normal doğum çünkü dedi, fitil verebilirim aslında vajinal alsan yatış yapsak açılmanı kontrol edip doğum yaptırsak ama benim hastam olmadığın için müdahelede etmek istemiyorum dedi. Sonra nst iyi çıktı ve tekrar ultrason ile baktı ve hadi çık serbestsin inşallah bekleyebiliriz dedi. Ben oksijen alırken 37 haftalık suyu gelmiş bir hasta ısrarla sezeryan istedi ve hemen acil hazırladılar 2 dk içinde bebişin sesini duyduk nasıl ağlıyor yavrum o ağladı ben ağladım allahım eşim dışarda bekliyor doğumhane önünde babayı anlatıyor koskoca adam nasıl gülüyor diye. Hakkımızda hayırlısı olsun canlarım inşallah hayırlısı ile en kısa sürede rabbim meleklerimize kavuştursun sağlıcakla
Hayirli dogumlar cnm allah kurtarsin benimle aynisin gec dollenme oldugu icin 1 hafta geriden gelior beklenen dogum tarihi 14 ekim bakalim hangimz once doguracagiz...Ayyy cook guzel cnm ya bnmde safak 1heyecan tavan yapmis durumfa tekrar allah hayirli ugurlu etsin cok sukur cnm bebişinin resmini bekliyoruz:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?