- 9 Aralık 2013
- 2.187
- 2.606
- 158
Yazdıklarını okuyunca tebessüm etmem bir yana, huzur doluyorum ben. Yani olumlu yaklaşımlarına, pozitif fikirlerine bayılıyorum. Böyle bir ferahlık geliyor içime.Benim hayatımın en zor günlerinde bile mizah peşimi bırakmaz. Anı olarak komik kısmı kalır bana. Hoş hayatımın tamamı aslında böyle... Çok merak ediyorum nasıl bir doğum hikayem olacak. Şaka gibi bir doğum hikayesi çıkar benden. Mıknatıs gibi çekiyorum çünkü... Lisede ayağımın altına dikiş atılacaktı. Sağlık Ocağı'na gittiğimizde uyuşturucu yok dediler ve hastaneye gidin dediler. Taksi çağırdık. Ben böğüre böğüre ağlıyorum. Ayak kanıyor, dikilecek ve yaz tatili hikaye oldu... Taksiye adım attık, benim 2 göz 2 Çeşme Bülent Ersoy "ağlama sevdam " diye böğürüyor avazı çıktığı kadar. Ismime ve durumuma uygun isabetli bir şarkı... Iyi ki de hayatım böyle diyorum. Acılarımı bile gülerek anımsıyorum ve aklımda komik bir hikaye gibi kalıyor... İnşallah doğum hikayemi de anlatırken ve anarken gülerim ve eğlenceli bir anı olarak aklımda kalır. Buradan da yazarım inşallah ve sizleri de biraz güldürürüm.
Sonunda benimle ayni sorunu yasayan birini buldum benimde cati kemigim cok aciyor hele su 2 gundur yattigm yerden kalkarken cikiverecek sanki neden kaynakli ki ins acilma falan oluodurda dogum baslar.Benim de kalmadı ama bugun çatı kemiğimde baya bir ağrı var. Bacağımı açıp kapatamıyorum neredeyse. Dedim acaba döndü mü... Sanmıyorum açıkçası ama minicik bir ihtimal de olsa işte... Zaten doktorumuz da dönmesini beklemiyorum demişti. Hayırlısı olsun artık canım.. Bir de benimki baş aşağı duruyordu, 30.haftada döndü. Ne yapalım, sağlıkla kucaklayalım da artık :)
Doktora bak doktora... Dönmesini beklemiyorum:)) sürpriz yumurtadan böyleleri çıkmıyor:) bence insan her daim umutlu olmalı. Öyle bir döner ki döneceği varsa o doktor olacak olumsuz bakış açılı insan şaşırır kalır. Hoş o şaşırma olayını da yitirmiştir:) canım sen umutlu ol.Benim de kalmadı ama bugun çatı kemiğimde baya bir ağrı var. Bacağımı açıp kapatamıyorum neredeyse. Dedim acaba döndü mü... Sanmıyorum açıkçası ama minicik bir ihtimal de olsa işte... Zaten doktorumuz da dönmesini beklemiyorum demişti. Hayırlısı olsun artık canım.. Bir de benimki baş aşağı duruyordu, 30.haftada döndü. Ne yapalım, sağlıkla kucaklayalım da artık :)
Çok mutlu oldum böyle hissetmene sebep olduğum için :)Yazdıklarını okuyunca tebessüm etmem bir yana, huzur doluyorum ben. Yani olumlu yaklaşımlarına, pozitif fikirlerine bayılıyorum. Böyle bir ferahlık geliyor içime.
Benim de öyle ağrıyor. Kırılacak sanıyorum. Ayıramıyorum bacağımı. Ama benim daha vaktim var. Senin baya yaklaşmış. Hayırlısı olsun inşallah.Sonunda benimle ayni sorunu yasayan birini buldum benimde cati kemigim cok aciyor hele su 2 gundur yattigm yerden kalkarken cikiverecek sanki neden kaynakli ki ins acilma falan oluodurda dogum baslar.
Tabi cnm, küçücük de olsa umut önemli. Ama benim minnak inatçı. Daha öncede dönüş vukuatları var. 3 ay da 3 defa pozisyon değiştirmiş bir kuzu. :)) Annesini son anda şaşırtacak da olabilir. Hayırlısıyla inşallah.Doktora bak doktora... Dönmesini beklemiyorum:)) sürpriz yumurtadan böyleleri çıkmıyor:) bence insan her daim umutlu olmalı. Öyle bir döner ki döneceği varsa o doktor olacak olumsuz bakış açılı insan şaşırır kalır. Hoş o şaşırma olayını da yitirmiştir:) canım sen umutlu ol.
Daha önce bir mesajımda da belirtmiştim. 2 cümlenle bir anda huzur dolup, mışılcık uyumuştum :) Seviyorum yorumlarını :)Çok mutlu oldum böyle hissetmene sebep olduğum için :)
Bakalim cnm bnmki pazartesi saat 4.30 da sezaryen valla heyecandan yatamiyorum cnm yaaa yarin dogum yapmazsan galiba bn once dogum yapacam hepimize hayirli dogumlar in sagsalim saglikli bi sekilde kucagimiza alirz bebisleri dualarimizi eksik etmeyelim birbirimizden:))))))))Hayirli dogumlar cnm allah kurtarsin benimle aynisin gec dollenme oldugu icin 1 hafta geriden gelior beklenen dogum tarihi 14 ekim bakalim hangimz once doguracagiz...
Biz de klozet yok çok sor oluyor aynı şeyi ben de de diyorum oğlum gel senş bekliyoruz anneni yorma ama tık yok sıpa halinden memnjn galiba.Aynen tuvaletim var zannedip vc gitmesi ayrı dert zten otur kalk otur kalk gına geldi klozet olsa iyi de yok işte bnde diorum oğluma artık hazırsan gel diye ama nerdeee.. =)
Gözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsğnHayirli geceler kizlar ben melegimi aldim kucagima Rabbim sizlerede nasip etsin :)
Al bndende o kadar cnm nerdeyse lavabonun onunde yaticam o derece ins bu son gun de iyi gecerde unuturuz bunlarn hepsini cnm:))))Kizlar herkese iyi geceler uyuyamiyorm cunku afedersniz cocuk asagiya cok baski yapiyo 5 dk bir tuvaletteyim. Cok zor son gunler...Allah hepimizin yardimcisi olsun
Doktorumu seviyorum son ana kadsr umitli hep. Komşumun bebeği dönmemişti günü geçmişti artık doktor yaoacak bir şey yok eşyalarını getir öğleden slmra sezeryana alalım dedi kız eve gitti grldi derken 2-3 saat geçti sezeryandan önce bir daha muayene ediyim dedi doktor bebek dönmüş. 2-3 saat yaBenim de kalmadı ama bugun çatı kemiğimde baya bir ağrı var. Bacağımı açıp kapatamıyorum neredeyse. Dedim acaba döndü mü... Sanmıyorum açıkçası ama minicik bir ihtimal de olsa işte... Zaten doktorumuz da dönmesini beklemiyorum demişti. Hayırlısı olsun artık canım.. Bir de benimki baş aşağı duruyordu, 30.haftada döndü. Ne yapalım, sağlıkla kucaklayalım da artık :)
Benim de öyle doktorum dedi ki bunlar ağır geliyorsa doğumda ne yapacağızBenim de öyle ağrıyor. Kırılacak sanıyorum. Ayıramıyorum bacağımı. Ama benim daha vaktim var. Senin baya yaklaşmış. Hayırlısı olsun inşallah.
Cnm eline ayna al bak kaşığın yerde kan var mıYha kızlar benim kaşıntım vardı durmadım yine kaşıdım tabi sonra vc gittim selpağa pembemsi bişe geldi acaba kaşıdım için mi oldu yoksa nişan mı
Benim doktor 38de son kez bakarız dedi. Döndüyse çatı muayenesi, dönmediyse sezaryen günü veririz dedi. Ben de duydum son anda dönen bebişleri. Çok ince bir durum. Bir grup doktor o ihtimal azalırı savunuyor 37den sonra, diğer grup 40a kadar yolu varı... Plasentamızın yaşlanması da vardı. Artık her şeyi göz önünde bulundurup eşimle biz karar vereceğiz galiba. Hayırlısı olsun hakkımızda hepimizinn.Doktorumu seviyorum son ana kadsr umitli hep. Komşumun bebeği dönmemişti günü geçmişti artık doktor yaoacak bir şey yok eşyalarını getir öğleden slmra sezeryana alalım dedi kız eve gitti grldi derken 2-3 saat geçti sezeryandan önce bir daha muayene ediyim dedi doktor bebek dönmüş. 2-3 saat ya
Geçmiş olsun :) çok güzel bir doğum olmuş darısı başımız. Ela kızın ömrü uzun ve aağlıklı olsunKızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Bu ağrının daha hafifi 20li haftalarda da oluyordu bende. Ama çok rahatsızlık vermiyordu. Galiba bebişler de ağırlaşınca ağrı arttı, dayanma gücü azaldı. Hamile yastığı ile yatmak rahatlatıyor, bacak arasında yastık iyi oluyor.Benim de öyle doktorum dedi ki bunlar ağır geliyorsa doğumda ne yapacağız
Baktım yok canım ams şişmiş orası yani nasıl anlatım ki ayağımdaki şişliklerin birazdaha serti diyim böle heryeri anlamadım noldu ki birdenCnm eline ayna al bak kaşığın yerde kan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?