- 9 Aralık 2013
- 2.187
- 2.606
- 158
Bana da sağlık ocağındaki ebe dedi. Bebek dönmemiş, merdiven inip çıkmak işe yarıyormuş diye duydum, hem doğumu kolaylaştırıyormuş dedim. Doğumun kolaylaşması için eşinden yardım al, boşver merdiveni dediYa bak cidden son haftalar tavsiye ediyorlar iliskiyi haa 37den sonra ..Bizim kursta ebe direk sevişin dedi
Can'ım kimyon ve Rezene nin baya faydasını gördüm şükür ama bu seferde sütüm çok gelmiyo milupanın çayını kullanıyodum çok fayda etmedi gibi Humana nın kini almaya gönderdim şimdi eşimi sürekli komposto Rezene kimyon ve su içiyorum oğlum çişini kakasını iyi yapıyo gazını da çıkarıyor ama bu seferde sarılık oldu ilk günler gerçekten zormuş yarın dr gidicez bakalım be diyecek sizde de sarılık olmuş muyduYumurta cok gaz yapar cnm yeme bence süt olması için bol bol su iç .
Her yemeğine yakışsada yakısmasada kimyon kkoy cezvede günlük bir çay kaşığı kimyonlu su kaynat kendinde içebilirsin bebeğede 2-3 kaşık verebilirsin içine 1 tane küp şeker atabilirsn tadını yumuşatıyor
yaa benim kuzumda gaz geldi mi aglayip duruyor doktorumuzda inatla 15 gunluk bebekte gaz olmaz diyor 20 30 gunlukken baslar diyor ama agliyo bnm kuzum gazi cikarinca rahatliyor kipkirmizi oluyo yapamayinca
Hiç acımıyor canım kasma kendini sadece hissediosun merak etme.. Dedim ya bende sonradında ağrı kanama bile olmadıKızlar 2 de muayenemiz var. Gece kuduran o değilmiş gibi masumları oynuyo şuan. Bakalım ne durumda bide çatı muayenemiz olacakama acımıcakki
Yaw cesaret bir yana koca gobekle nasıl duralm napalm insan şaşıp kalıyorAyy ben cesaret edemem valla
Vallahi öyle dedi hem de 6çiftiz erkekler de var yaniHhaahah öyle mi dedi çok güldüm
Hahahahhahaha bayıldım ebeyeeee gerçekten işe yarıyor mu acabaBana da sağlık ocağındaki ebe dedi. Bebek dönmemiş, merdiven inip çıkmak işe yarıyormuş diye duydum, hem doğumu kolaylaştırıyormuş dedim. Doğumun kolaylaşması için eşinden yardım al, boşver merdiveni dedi
Canim uzme kendini. Belki bebegin icin boylesi daha iyi olacak kimbilir. Olanda hayır vardır. Biz de pazartesiye kadar bekliycez. Gelmezse pazartesi sezeryan.
Canim.suyun geldiyse gitmen gerekir nisanda beklenebiliyor ama sen git doktorakızlar benim suyum geldi sancım yok napmalıyım hemen doktora mı gideyim
Bnde rezene ve kimyondan memnunum cnm gece uykularımız düzeldi şükür.Can'ım kimyon ve Rezene nin baya faydasını gördüm şükür ama bu seferde sütüm çok gelmiyo milupanın çayını kullanıyodum çok fayda etmedi gibi Humana nın kini almaya gönderdim şimdi eşimi sürekli komposto Rezene kimyon ve su içiyorum oğlum çişini kakasını iyi yapıyo gazını da çıkarıyor ama bu seferde sarılık oldu ilk günler gerçekten zormuş yarın dr gidicez bakalım be diyecek sizde de sarılık olmuş muydu
hadi yaaa doktor öyle mi dedii. pazartesi gerçi 41 doluyor mu seninde?
Kızlar oğlum sarılık oldu başka olan var mı ne yapıcaz sürekli emziriyorum yarın dr a gidicez bakalım ne diyecek
Çok komik bir ebe canım, her lafı gülmekten karnımı ağrıtıyorHahahahhahaha bayıldım ebeyeeee gerçekten işe yarıyor mu acabaçok utanıyorum ama uygun pozisyonu da merak etmiyor degilim
Kizlar hepiniz ve bebisler iyidir insallah kontrolden geldim 3425 olmus cocuk sukur yolunda her sey bebek haftaya carsabaya kadar kendi gelmezse carsamba yatis olcak maalesef suni ile baslicak sancm vs yok dua eder misiniz bana sancim.olsun kendilignden
Canım benim bebeğim 9 günlük ama çok şükür şuana kadar olmadı emzirme dışında kayinvalidemin telefondaki tavsiyesi ile iki gün kısa süreliğine sarı bir tul bentin altında güneşte yatirdim denemek istersen sen bilirsin.. Inşallah çabucak atlatirsiniz..Kızlar oğlum sarılık oldu başka olan var mı ne yapıcaz sürekli emziriyorum yarın dr a gidicez bakalım ne diyecek
Gecen hafta oyle demisti. Yarin bakalim ne diyecek, bazen fikir degistirebiliyor son duruma gorepazartesi 40+4 oluyor canim.
Canim gozunaydin Allah anali babali buyutsun imsallah kavustun melegine kurtuldun sukur Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah☺Kızlar dün tam da bu saatlerde 10:05 - 10:07 gibi sezeryanla 2,850 ve 52 cm olarak dünyaya geldi.
Dualarını esirgemeyen burda tek tek alıntı yapamadığım herkesten allah razı olsun.
Çok rahat bir doğum oldu. Spinal iğnesini bile hissetmedim. Ayaklarım uyuştuğunda perdeyi gerdiler ve sondamı taktılar. Sonrasında hemen eşim ve doktorum geldi. 5 dk bile sürmeden kaşık suratlı kızımı yanağımın yanına getirdiler. Ellerim bağlı olmasa o an sarılırdım minnak prensesime. Ten tene temas ve geç kordon kesimi şansım olmadı ama Babası aldı götürdü kızımı bakımları vs yapılırken babasının kucağındaydı en azından. Yabancıların eline kalmadı prensesim.
Odamıza geldikten 5 saat sonra falan gelip sondamızı çıkarttılar hiç bişey anlamadım çok şükür. Uyuşukluğumuz yeni yeni geçiyordu. Sonra odanın içinde yürüttüler. İlk 1 dakika dik durmakta biraz bocalasam da sonrasında hiç sorun yaşamadım kızlar. Hatta gece topuk kanı için kızımı koridorun diğer tarafına tek başıma götürdüm. Diğer odalardan bir kaç kişi gördü o gün sabah doğum yaptığıma inanamadılar. Ağrı sızı vardı biraz ama dayanılmayacak gibi değildi. Ağrı eşiğim normal de düşüktür ama bilemedimhiç korkmayın kızlar rabbime dua edin inanın çok kolay oluyor.
Sütüm de ilk su gibi geldi su an yok gibi mama takviyesi yapıyoruz kızıma evimize çıkıcaz inşallah pansumanım yapıldıktan sonra. dua ediyorum sürekli kızım boşuna çekmesin inşaallah evimize gidince bol bol sütümüz gelsin.
Birde hastane çantanıza mutlaka gaz giderici bişiler koyunne olur ne olmaz sezeryan sonrası gazınız çıkmazsa eve yollamıyorlarmışKelebek gögüs ucu mutlaka alın. Avent in kelebek ucu ve yine avent in gögüs kalkanı kurtarıcım oldu. Gögüs ucunu çıkartmak için olan minik pompalarda hep elimin altındaydı.
Geceliğimi hiç giyemedim ben. Hasta bakıcılar sadece pijama üstünü giydirdiler. İyi ki 2 tane almışım. Patik çorap vs giymedim çok terledim çünkü.
Şükürler olsun rabbime dünyanın en güzel şeyiymiş anne olmak kızlar. Rabbim doğacak olanlara ferah doğumlar ve güzel evlatlar nasip etsin İnşallahhh
Tek bişey var o an o heyecanla benden dua isteyenlere dua etmeyi unuttumSadece bildiğim duaları okudum zaten ne olup bittiğimi anlamadan kızım yanımdaydı. Ne olur hakkınızı helal edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?