- 9 Şubat 2015
- 217
- 163
- 53
O zmn bnm endişe etmeme gerek yok :) o zmn gidip uyumaya çalışiimm...sabah da uyandığımda kahvaltı sonrası kuaför e gideyim :))Birden bosalan kan canim dr. Aniden yogun bir kan bosalirsa gel demisti bana yani bardaktan bosalir gibi... Endiselenme dogum denen sey psikolojinle dogru orantili ilerliyor, ne kadar rahat olursan o kadar kolay olur hersey...
Canim kirmak istemem asla seni ama bunlari zaten yeterince hassaslasmis stres olmus insanlara anlatmak ne kadar dogru sence?? Bi cok kisi normal ya da sezeryan kararini vermis halde ki bide normal diye cikip mecburiyetten sezeryana alinanlar var (benim gibi). Bu sekilde sadece daha cok psikoloji bozuyosunuz. Biliyosunki herkesin bunyesi farkli ben sezeryN oldum ve tek bi tane agri kesici icmedim, sutum iki gun sonra geldi gecikmesinin sebebi dogumun bi ay erken olmasiydi bebegim hemen emmeye basladi ve gogus yarasi hic cekmedim cok sukur. NormalKızlar doğum yapalı 4 gün oldu ilk dogumumda bu kadar cekmemistim son günlerin tadını çıkarın sezeryan ile dogum yapacak anneler sizi korkutmak istemem ama zor günler bekliyor olabilir önce kesi yerinin ağrısı şimdide göğüslerin şişmesi oturdum agladim bebegim cok uslu masallah sütüm 3gün sonra geldi mama takviyesi yaptik simdide guzel bosaltamiyor memeyi pompayla cekiyorum uclari yara oldu sezeryanin acisindan daha beter benden size tavsiye tereddutte kalan anneler varsa kesinlikle sezeryan olmayin normal doğum en guzeli sezeryanda ne kendinize nede bebeginize bakamiyorsunuz ağrısı acisida çabası sütünüz hemen gelmiyor daha neler neler...
Ah caniimm senim mesajlarini zevkle okuyorum maasallah o listeye beni de al ama benim cocuk gelme sinyalleri vermiyor carsamba 40 doluyor ama beklemiyor direk suni denemesi urkutyo carsamba yatis olcak dedi hazir gel dedi bana zorla olacak☺ama napim bi sekilde gececek Allahin dedigi olur kolay dogumlar yasariz insallah11 Ekim 20 Ekim arası doğuracaklar listesine alalım seni de :) çatır çatır doğurma haftası ilan ettim. Zorlanmassın da :) inşallah hayırlısıyla Sağlıkla tez vakitte doğurursun canım.
Kizlarr hala daha ayaktayizsaat 1de uyandi bu kiz bizi cok yoruyor koyuverdim mi basliyor aglamaya memede duracak illa Emzigi zorla sokuyorum agzina onuda almiyo zor aliyo zaten agzindan düsütümü basliyo aglamaya disaridan bakan da aç birakiyo sanacak. Acaba diyorum doymuyo da mi uyumuyo ama gogusumu siktigimda süt oluyo cok akmasada emse gelir yani uyuyup kaliyo gibi oluyo bende memeden aliyorum yataga yatiriyorum hemen basliyo aglamaya sizce doyuyo mudur ya? Aklim takildi niye bu kadar ugrastiriyo
Ben de aynı durumdayım ama frenlemeye çalışıyorum ekmek kısmını. Bir de doyma hissi kayboldu sanki. Yeter artık yeme diyip kendi kendimi durduruyorum yoksa doygunluk hissinden değil yaniİyi geceler kızlar istahim çok açıldı benim ya şuan yesem 1 ekmek yerim sizde durumlar nasıl
Günaydın canım,Herkese günaydınlar. Zor bir gece geçirdim. Sanırım Ankaradaki olaylar rüyama karıştı. Sabaha kadar karışık karışık şeyler gördüm. Onun dışında bir de bebeğimin doğduğunu gördüm. Uykusu geliyormuş babası kucakta uçurur gibi yapıyor, benim küçük yaramaz da gülüyor. Eşime diyorum ki alıştırma böyle alışacak, senin iznin bitince ben ne yapacağım? :)
Bir de kramp girdi, sonrasında zaten dakka başı wc durumları. Bir baktım kızım uyanmış resim yapıyor. Uykum kaçtı kalktım bu saatte.
Günaydın Mervecim. Annenin gelmesi büyük motivasyon olmuş senin için. Yatak yastık konusuna gelince, ilk yıl yastık önermiyorlar ama illa kullanmak istersen boğulma önleyici delikli delikli yastıklar var onlardan öneririm. Yatak için sana lazım olan ölçüleri belirler, yatak satan mağzaları gez veya internette bak. Bulamazsan son çare olarak istoçta istediğin yere göre yatak yapan yerler var. Ben orda çalışırken duvarda reklam afişini görmüştüm ama kaçıncı adaydı hatırlamıyorum. Ben park yatağın yatağını internetten yine ölçüye göre sipariş alınan bir yerde yaptırmıştım, o mağza da haşim işcan geçidindeydi. Yalnız az zamanın kaldığı için direk gidip alman daha uygun olur tabi.Günaydın herkese,
Her zamanki gibi uyanır uyanmaz ilk işim tuvalet ve sonrasında foruma bakmak oldu. Dün de çok bakamadım malum annem geldi.
Şöyle bir sayfalara bakayım dedim, her zamanki gibi son sayfadan başladım. 3 mesaj yukarıdaaysglufk arkadaşımızın yanıtladığı, agopa arkadaşımızın yazdığı bir mesaja denk geldim. Sezaryen hakkında olumsuz bilgileri paylaşmış arkadaşımız. Belki bizi bilgilendirmek istemiş, tecrübesini paylaşmış ama ben zorunlu sezaryen olacak biri olarak tırstım
Herkesin deneyiminin farklı olacağını biliyorum ama yine de etkilendim.Çok az zamanımız kaldı artık. Ben kaç gündür doğum hikayelerinden kaçıyorum, biri anlatmaya başlayınca susturuyorum. Hatta statistician41 arkadaşımıza da korktuğumu, kendisinin beni cesaretlendirdiğini söylemiştim.
agopa eminim niyetin kötü değildir, belki bizi bilgilendirmek için, belki bi an acından yazdın, belki bizim daha önce de duyduğumuz şeylerdi ama birden sabah sabah görünce fena oldum. İnşallah tez vakitte toparlanırsın sen de.
Kızlar geleyim dün akşama. Ay beni görmeliydiniz. Gündüz bütün gün koşturup çok yorulmuştum ama annem kapıdan girince bitti yorgunluk. Hemen yemek yedik, sonra tek tek tüm hazırlıklarımı gösterdim. Valizlerimi bile açıp, üşenmeden geri yerleştirdim. Çikolatalar bu kaba böyle dizilecek, keseler bu sepette olacak, bebeğin hastanede yatacağı yatağa bu tütü ve fiyonk gelecek, yok kokulu taş böyle, yok kapı süsü derken gece 2ye kadar at gibi koşturdum yine. Annem ki temizlik, düzen hastası bir kadın şok oldu. Hele hurçlarımı görünce düşüp bayılacaktı. Tek tek içlerinde ne var bir de etiket yazmış dedi. Kendiyle de baya övündü :) Damat gördün mü kızımı bak aynı benim gibi dedikçe gözlerinin içi güldü, hatta benden de 1 adım önde olabilir derken dudağını ısırdı.
Bir de sorum var kızlar.
Dün annemle beşiğin tekstil ürünlerini açtık ama içinden çıkan yatak baya küçük geldi beşiğimize. Önce mağazaya gidip göstereceğiz sonrasında yataklara bakacağız. Nereden ve nasıl bir yatak almalıyız? Bu konu daha önce konuşuldu ama ben not almamışım. Yardımcı olacak anneler olursa çok sevinirim. Bir de nasıl bir yastık almalıyım? Emzirme ve yan yatırma yastığını aldık. Uyurken yatması için yastık soruyorum.
Sabah saat 10da temizlikçi abla gelecek, ben eşimle evden kaçacağım 1-2 saat. Yastık yatak işini hallederim bu sürede.
Güzel bir gün olsun inşallah.
Annen gelmiş keyfini çıkar Merve dinlen bence :) Şimdi o sana keyifle güzel bir kahvaltı hazırlar zaten.Günaydın canım,
Son zamanlarımız, duyduğumuz okuduğumuz her şeyden etkilenebiliyoruz. Ben de normalde gün içinde yaşadıklarımdan falan etkilenirim ama dün gece nasıl bir uyku uyuduysam... Tuvalet için kalktığımı hatırlıyorum ama sonraları yok. Ne ara geldim yattım, nasıl hemen uyudum... Ah şu tatlı yorgunluklar yok mu...
Bebişini görmen güzel olmuş ama.
Ben de kalkınca yatamadım tekrar. Bir şeyler atıştırdım, eşim ve annemin uyanmasını bekliyorum. Acaba kahvaltı mı hazırlasam diyorum. Geri yarım saat sonra kalkarlar. Dinleneyim ben en iyisi :)
Ben onunda yapıyorum hatta zumba videoları açıp yapıyorum ama bizim oğlanın keyfi yerinde o da dans ediyor içerde :)Dans mı etsek o zaman? Pazar gününü atlatayım da Pazartesi dans edeyim bakalım. Malum pazar günü ben burada doktoru zor bulurum :)))
Beşikler standart ölçülerde oluyor diye tahmin ediyorum. Hazır yatak sanki daha iyi olur evet, baya az vaktim kaldı. Yastığı araştırayım biraz daha. Ama yatağımız çok acil. Ölçüleri alıp çıkacağız bakalım eşimle. Saol canım öneriler için.Günaydın Mervecim. Annenin gelmesi büyük motivasyon olmuş senin için. Yatak yastık konusuna gelince, ilk yıl yastık önermiyorlar ama illa kullanmak istersen boğulma önleyici delikli delikli yastıklar var onlardan öneririm. Yatak için sana lazım olan ölçüleri belirler, yatak satan mağzaları gez veya internette bak. Bulamazsan son çare olarak istoçta istediğin yere göre yatak yapan yerler var. Ben orda çalışırken duvarda reklam afişini görmüştüm ama kaçıncı adaydı hatırlamıyorum. Ben park yatağın yatağını internetten yine ölçüye göre sipariş alınan bir yerde yaptırmıştım, o mağza da haşim işcan geçidindeydi. Yalnız az zamanın kaldığı için direk gidip alman daha uygun olur tabi.
Ben dans ettiğim zaman eşimin aklı çıkıyor :)Ben onunda yapıyorum hatta zumba videoları açıp yapıyorum ama bizim oğlanın keyfi yerinde o da dans ediyor içerde :)
Olurda kolik bebek olursa (ki inşallah olmaz) yastık şart çünkü belden yukarısının komple biraz daha yüksekte olması gerekiyor. Bebek hemşiresi hastane yatakları gibi sırt taraf yüksekte yatarsa gazını daha kolay çıkarıyormuş.Beşikler standart ölçülerde oluyor diye tahmin ediyorum. Hazır yatak sanki daha iyi olur evet, baya az vaktim kaldı. Yastığı araştırayım biraz daha. Ama yatağımız çok acil. Ölçüleri alıp çıkacağız bakalım eşimle. Saol canım öneriler için.
Nasıl bu konuyu atladım ben şaşırdım valla. İnce ayrıntısına kadar düşündüm. Ama yatak yastık olayında çuvalladım. Galiba hep kucağımda tutacağımı düşündüm :) Neyse ki vaktim ve biraz daha gücüm var. Pınar çok güzel bilgiler verdin.Olurda kolik bebek olursa (ki inşallah olmaz) yastık şart çünkü belden yukarısının komple biraz daha yüksekte olması gerekiyor. Bebek hemşiresi hastane yatakları gibi sırt taraf yüksekte yatarsa gazını daha kolay çıkarıyormuş.
Bırak uyusun , sen de keyif yap. Benim yaramaz karnımda çoktan uyandı bile. Ablası onunla konuştukça popişini çıkartıyor :)Gunaydin kizlarrrr
1 de yatip 6 da kalkmak adet oldu bende..tecrubeli anneler dogunca bebegin de o saatte uyanacak diyolar ama benim kiz uyuyo icerde anlamadim..
Bu popiş nerende çıkıyor canım, nasıl şekli :)) Kasıklarımda dün akşam baya hareket hissettim. Bir de ayakları sol yanımdaydı. Acaba dedim döndü mü benim minik, kasıklarımdaki elleri mi? Gerçi midemin hemen altında da kafası vardı sanki ama. Salı günü belki ceee eeee yapar, döndüm been der. :))Bırak uyusun , sen de keyif yap. Benim yaramaz karnımda çoktan uyandı bile. Ablası onunla konuştukça popişini çıkartıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?