Aslında şanslısın annesi dr un çok iyiymiş ki bu durumu fark etmiş umursamayan fark edemeyenler de var . ALLAH SENİN VE BEBEĞİNİN yardımcısı olsun sen de oğlunda çok güçlüsünüz bence bu sureci atlatıp beraberce musmutlu evinize gideceksiniz . Rahata huzura ereceksiniz eviniz cıvıl cıvıl Omerciğin sesiyle dolacak hep boyle güzel şeyleri hayal et tatlım bak ben bile sizi boyle hayal ettim her şey çok güzel olacak inş. Tatlım:)Insallah toparlanirsin canim tez canlisiysan daha cabuk toparlanirsin inan. Cogumuzun hamileligi sonlandi artik aciklamamda sikinti yok saniyorum. Omerin kalbinr giden ana damarlar tersti canim yani soyleki akcigere temizlenmek uzere gitmesi gereken kirli kan direk vucuda dagiliyor, vucuda dagilmasi gereken temiz kan temiz olmasina ragmem yine temizlenmek uzere akcigere gidiyordu. Anne karninda oksjenini benden aldigi icin sorun olmuyordu ancak dogar dogmaz beyne kirli kan gitmesi vucuda kirli kan dagilmasi sorun olacakti. Bu nedenle hemen yogun bakima alindi ve ilac ile mevcuttaki bir damarin acik kalmasi saglandi ki kirli kan ve temiz kannbirbirine karissin. 1 hafta 10 gun ameliyat icin bekleyecektik ancak carsmba aksami pamugum solunum sikintisi yasayinca makinaya baglandi ve cuma gunu ameliyata alindi. Ameliyat ile ana damarlarin ve bu damarlari besleyen 1mm kalinligindaki kilcal daamrlarin yerleri degistirildi. Mevcuttaki yara acik birakildi ki olasi olumsuz bir durumda mudahale kolay olsun. Cok sukur ki suan hersey yolunda ve dun yaramiz kapatildi. Yarinda uyandirilip solunum cihazindan ayirmayi deneyecekler. Zor surec devam ediyor. Hergun 16.00 de 1 kisi 2 dk yanina girebiliyor. Ameliyat sonrasi 3 4 ay ciddi enfeksiyon riskimiz varDoktorlar hic bir surec icin zaman vermiyor cunku her bebekte farkli diyorlar. Insallah omerim her zamanki gucunu yitirmeden bu surecide atlatacak teyzesi.
Allah yardimcin olsun canim. Sag salim kucakla bebeginiNisan geldi suni sanciyi bagladilar bana dua eder misiniz ayetelkursi okur musunuz tez zamanda kucagima alaim insallah
Insallah toparlanirsin canim tez canlisiysan daha cabuk toparlanirsin inan. Cogumuzun hamileligi sonlandi artik aciklamamda sikinti yok saniyorum. Omerin kalbinr giden ana damarlar tersti canim yani soyleki akcigere temizlenmek uzere gitmesi gereken kirli kan direk vucuda dagiliyor, vucuda dagilmasi gereken temiz kan temiz olmasina ragmem yine temizlenmek uzere akcigere gidiyordu. Anne karninda oksjenini benden aldigi icin sorun olmuyordu ancak dogar dogmaz beyne kirli kan gitmesi vucuda kirli kan dagilmasi sorun olacakti. Bu nedenle hemen yogun bakima alindi ve ilac ile mevcuttaki bir damarin acik kalmasi saglandi ki kirli kan ve temiz kannbirbirine karissin. 1 hafta 10 gun ameliyat icin bekleyecektik ancak carsmba aksami pamugum solunum sikintisi yasayinca makinaya baglandi ve cuma gunu ameliyata alindi. Ameliyat ile ana damarlarin ve bu damarlari besleyen 1mm kalinligindaki kilcal daamrlarin yerleri degistirildi. Mevcuttaki yara acik birakildi ki olasi olumsuz bir durumda mudahale kolay olsun. Cok sukur ki suan hersey yolunda ve dun yaramiz kapatildi. Yarinda uyandirilip solunum cihazindan ayirmayi deneyecekler. Zor surec devam ediyor. Hergun 16.00 de 1 kisi 2 dk yanina girebiliyor. Ameliyat sonrasi 3 4 ay ciddi enfeksiyon riskimiz varDoktorlar hic bir surec icin zaman vermiyor cunku her bebekte farkli diyorlar. Insallah omerim her zamanki gucunu yitirmeden bu surecide atlatacak teyzesi.
Uyuyayım dedim Ama uykum kaçtı ve foruma girdim. Sağlıkla büyüsün bebeğin Canım. Forumda isteyerek Sezaryeni seçen sayısı az. Bebeğim dönmeseydi o isteklilerin arasında bayrak taşıyor olurdum. Sezaryene sıcak bakanlardanım. Pazartesi günü zorunlu sezaryen olacak arkadaşlar var forumda. Her ne kadar korkutmak istemesende bu yazıyı okuyunca emin ol korkacaklarNormal doğum yapıp dikiş acısı çekip ağlayan arkadaşlarımızda oldu. Maalesef göğüs yarası genelde sık yaşanan bir problem. Normal doğum veya sezaryen fark etmiyor. Doğumun cilveleri. Allah sabrını, şifasını versin. Sezaryen olduğunda yanında en az 2 hafta bir aile büyüğü kalıp bebeğe bakmalı. En azından anne kendini az biraz toparlayana kadar. Ola ki normal doğum diye gittim ve sezaryen ile sonuçlandı. Canımın acısı bir yandan, göğüs yaralarım ve çocuğuma bakamayacak durumum varsa illa da emzireceğim demem ben. Sonuçta dayanma noktası denen bir şey var. O psikoloji ve acı ile çocuğa verdiğim sütün ne bana ne bebeğe faydası olmaz diye düşünüyorum. Olmadı Mama ile beslerim. Alternatif var sonuçta. Daha doğrusu eşim veya kayınvalidem mama verir, ben de iyileşene kadar kızımı sadece severim. Öyle de böyle de büyüyorlar nasılsa. Allah sana acil şifalar versin. Bir an önce eski sağlığına kavuşursun inşallah canım.
Canım çok özür dilerim sizi olumsuz etkiledigim icin tabikide bunu sizinle paylasmak istemezdim ama gecenin biryarisi baskasina dert yanamazdim ama biraz yersiz oldu biliyorum 3-4 gün biraz cekiliyor bütün acılar yavrunuzu kucaginiza alinca hersey unutuluyor anne olmak bütün acilara deger hepsi gelip geciyor önemli olan onlarin saglikli mutlu olmasi hepinize hayirli dogumlar diliyorum tekrar Özür dilerim :)Günaydın herkese,
Her zamanki gibi uyanır uyanmaz ilk işim tuvalet ve sonrasında foruma bakmak oldu. Dün de çok bakamadım malum annem geldi.
Şöyle bir sayfalara bakayım dedim, her zamanki gibi son sayfadan başladım. 3 mesaj yukarıda @aysglufk arkadaşımızın yanıtladığı,agopa arkadaşımızın yazdığı bir mesaja denk geldim. Sezaryen hakkında olumsuz bilgileri paylaşmış arkadaşımız. Belki bizi bilgilendirmek istemiş, tecrübesini paylaşmış ama ben zorunlu sezaryen olacak biri olarak tırstım
Herkesin deneyiminin farklı olacağını biliyorum ama yine de etkilendim.Çok az zamanımız kaldı artık. Ben kaç gündür doğum hikayelerinden kaçıyorum, biri anlatmaya başlayınca susturuyorum. Hatta statistician41 arkadaşımıza da korktuğumu, kendisinin beni cesaretlendirdiğini söylemiştim.
agopa eminim niyetin kötü değildir, belki bizi bilgilendirmek için, belki bi an acından yazdın, belki bizim daha önce de duyduğumuz şeylerdi ama birden sabah sabah görünce fena oldum. İnşallah tez vakitte toparlanırsın sen de.
Kızlar geleyim dün akşama. Ay beni görmeliydiniz. Gündüz bütün gün koşturup çok yorulmuştum ama annem kapıdan girince bitti yorgunluk. Hemen yemek yedik, sonra tek tek tüm hazırlıklarımı gösterdim. Valizlerimi bile açıp, üşenmeden geri yerleştirdim. Çikolatalar bu kaba böyle dizilecek, keseler bu sepette olacak, bebeğin hastanede yatacağı yatağa bu tütü ve fiyonk gelecek, yok kokulu taş böyle, yok kapı süsü derken gece 2ye kadar at gibi koşturdum yine. Annem ki temizlik, düzen hastası bir kadın şok oldu. Hele hurçlarımı görünce düşüp bayılacaktı. Tek tek içlerinde ne var bir de etiket yazmış dedi. Kendiyle de baya övündü :) Damat gördün mü kızımı bak aynı benim gibi dedikçe gözlerinin içi güldü, hatta benden de 1 adım önde olabilir derken dudağını ısırdı.
Bir de sorum var kızlar.
Dün annemle beşiğin tekstil ürünlerini açtık ama içinden çıkan yatak baya küçük geldi beşiğimize. Önce mağazaya gidip göstereceğiz sonrasında yataklara bakacağız. Nereden ve nasıl bir yatak almalıyız? Bu konu daha önce konuşuldu ama ben not almamışım. Yardımcı olacak anneler olursa çok sevinirim. Bir de nasıl bir yastık almalıyım? Emzirme ve yan yatırma yastığını aldık. Uyurken yatması için yastık soruyorum.
Sabah saat 10da temizlikçi abla gelecek, ben eşimle evden kaçacağım 1-2 saat. Yastık yatak işini hallederim bu sürede.
Güzel bir gün olsun inşallah.
Evolvilya önerdi ameliyata giren cocuk doktoru simdi sütüm geliyor mamayi kestikKizlar ilk zaman takviye icin mama tercihiniz ne oldu ya da dr bi marka tavsiye etti mi? Hipp almayi dusunuyorum bugun organik diye..
Yok canim ya bezin icinde : ( cok ince bise kalmis dustu dusecek. Ama cocugum cok pis suan yazik ya bi dusseydi yikasaydk da rahatlasaydi yavrum.Canim bebegin bezinin bağlarken göbeği dışarıda birakiyorsunuz degilmi çünkü göbek bezinin içinde kalırsa göbek devamli islanacahi için geç düşer. Kalınmi daha göbek düşecek gibi degilmi. Eğer bi kaç güne düşecek gibiyse bekle banyo falan yapma
Canım eşimle aldgmz bi dogum egitimnde kordon düşmesini beklemek zorunda olmadıgmzı söylediler. Gazide prof olan bir çocuk dr u da vardı o gün eğitimde. Bi video izlettiler, dogumun ertesi günü bebek,babası ve kardeşleriyle beraber küvetteydiKizlar ya doktor bana gobek dusmeden banyo yaptrma dedi. Batikon da surmem gerekiyormus bana bise demediler. Bugun 8.gun oglum cok pis kokuyor. Napim sizce. Suyla falan mi silsem bi. Ozellikle kafasi cok kokuyor.
Valla Canım ben daha doğurmadım ama normalde annem bütün yeğenlerimi doğumdan sonraki gün yıkar hiç göbek beklenmiyor bizdeYok canim ya bezin icinde : ( cok ince bise kalmis dustu dusecek. Ama cocugum cok pis suan yazik ya bi dusseydi yikasaydk da rahatlasaydi yavrum.
Yeğenimde biz eve geldiğinin ertesi günü yıkamıştık dr u yıkayabilirsiniz demişti dr dan dr a değişiyor galibaYok canim ya bezin icinde : ( cok ince bise kalmis dustu dusecek. Ama cocugum cok pis suan yazik ya bi dusseydi yikasaydk da rahatlasaydi yavrum.
Canim allah hepimizin yardimcisi olsun insallah biz ilk gun hiiic uyumadik off cok zor gecmisti. Yinede bebegimi gorunce herseye deger diyoyorm
Yatisimi yaptilar ya 2cm aciklik warmis sancida hafif warmis bisey hissetmiyorum ama anlamadim
Canim ben mama vermiyorum 500 ml oldugunu nasil anlayacagiz ki acaba agladikca meme vermeye calisiyorum ama gece baya zor oluyo ya yataga koymamla almam bir oluyo 5 dk ancak dayaniyo surekli meme arar gibi hareket yapiyo bende iyice sersem oluyorum gece... gunduz yine iyi oluyo insan hep bebegiyle ilgilenmek istiyor. Ama gece oyle olmuyo sabaha dogru pilim bitiyor artik
Canım istemedende olsa sizleri etkilediysem özür dilerim düsüncesizce davrandığımın farkina vardim sonradan neden yazdimki dedim tabiki herkesin bir olmuyor ben normal dogumdan korkanlar icin yani benim gibi sezeryani tercih edenler icin dedim ama öyle yada böyle anne olunca heraciya katlaniliyor önemli olan saglikla dogmalariCanim kirmak istemem asla seni ama bunlari zaten yeterince hassaslasmis stres olmus insanlara anlatmak ne kadar dogru sence?? Bi cok kisi normal ya da sezeryan kararini vermis halde ki bide normal diye cikip mecburiyetten sezeryana alinanlar var (benim gibi). Bu sekilde sadece daha cok psikoloji bozuyosunuz. Biliyosunki herkesin bunyesi farkli ben sezeryN oldum ve tek bi tane agri kesici icmedim, sutum iki gun sonra geldi gecikmesinin sebebi dogumun bi ay erken olmasiydi bebegim hemen emmeye basladi ve gogus yarasi hic cekmedim cok sukur. Normal
Dogum yapip fazla skinti yasayan insanlarda var senin gibi sezeryan acisi cekenlerde. Ama artik lutfen su a sezeryan yaptirmayin normal daha iyi ya da normal cok acili fikirlerinden vazgecelim en azindan dile getirmeyelimz zaten hepimiz her ayrintiyi deli gibi dusunup karar verdik. Bebegini saglicakla buyutmeni ve tez zamanda sagligina kavusmani dilerim canim.
Canım özür dilemene gerek yok.Canım çok özür dilerim sizi olumsuz etkiledigim icin tabikide bunu sizinle paylasmak istemezdim ama gecenin biryarisi baskasina dert yanamazdim ama biraz yersiz oldu biliyorum 3-4 gün biraz cekiliyor bütün acılar yavrunuzu kucaginiza alinca hersey unutuluyor anne olmak bütün acilara deger hepsi gelip geciyor önemli olan onlarin saglikli mutlu olmasi hepinize hayirli dogumlar diliyorum tekrar Özür dilerim :)
Canım senin sabrına, gücüne ve pozitif ruhuna hayranım zaten. Ömer bebek de senin gibi güçlü maşallah. Ben kendi adıma ikinizden de çok güzel şeyler öğrendim. İnşallah tez vakitte kavuşursunuz, evinize yolcu ederiz sizi.Kizlar pardon yaa benim kafam inanilmaz dagilmis durumdakuvakvakvak yazacagima @dely i etiketlemisim cok pardon :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?