naptın cnm senden haber bekliyorum benim de bebiş gelmiyor bir turlu ama hareketi iyi boyle doğum zamanı yakın olanlar umut oluyor takip ediyorum seniİnşallah canım benim
cnm inş. Salıya kadar suni sancıya gerek kalmadan kendi sancınla açılma olur da oyleKızlAr doğum sancılarım baslamış ve çok Kasılmam olduğu için bebiş hareketlerini hissetmemişim 1 kere 90 olan sancım oldu diğetleri 40 50 60 arası gitti gldi düzensiz dedi dr salı veya çarşamba günü yatışını yaparız dedi açılmam hala 2 cm suni sancı verecekler büyk ihtimal bakalım yarın kontrolde belli olur heralde bizden son durum bu..
Bu doğum sancıları dedikleri gibi yani ne hareket yaparsanız yapın geçmiyor şuan için düzensiz pek zorlamıyo ama düzenli olursa ne olur bilmiyorum
Amin canım inşallah rabbim kolaylık versincnm inş. Salıya kadar suni sancıya gerek kalmadan kendi sancınla açılma olur da oyle
doğum yaparsın Allah yardımcımız olsun
Nazar değmesiiiin yoruldu yavrum son güne kadar demekki:)Ahahhaha aynen canım bütün o hunharca tepikleri atan o değilmiş gibi şimdi uyandırmakta zorlanıyorum :)
Merhaba güzel anneler. Biz bugün taburcu olduk. Çok uykusuz kaldım. Fazla kimsem yok diyordum ama yanılmışım. Açıkcası yorgunluk arada kaynıyor. Bebek ile o kadar haşır neşir oluyorsunuz ki. Mutluluk doping etkisi yapıyor. Sezaryen olduğum için 2 gün sütüm gelmedi ama dert etmedim. 2 gün mama verdim zaten azıcık aldı. Meme emzirme denemeleri yaptım. Bugün göğüslerim şişti fakat bebişimiz emiş gücü yetersiz olduğundan Manuel'in pompa aldık. Pekala işimi gördü. Kızıma anne sütü verdim. Şu an yetemiyor yetişemiyorum. Bu nedenle arada 1 mama takviyesi de yapıyorum. En azından sütüm tam gelene kadar. Kızlar doğumun doğasında sancı, sürpriz, gözyaşı var fakat muhteşem bir olay. Evde tırs tırs yürüyorum fakat kızımla ilgilenebiliyorum. Inanıyorum ki 1 hafta sonra çok daha iyi olacağım. Tekrar hangi doğuma daha ılımlı bakıyorsun deseler yine sezaryen derim. Ağrı acı olmuyor m
u ? Oluyor fakat günden güne geçiyor. Ilaç takviyesi de rahatlatıyor. Kimler çatır çatır doğurma haftasında doğurdu benimle aynı zamanlarda merak ediyorum fakat halen uykumu alamadığım için geçmiş sayfalara bakınamadım. Tebrik eden güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlarım, anneler hepinize tek tek teşekkür ederim. Allah hepimizin evladına sağlık nasip etsin. Bakımı en zor canlı insan yavrusu kesinlikle. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Gecmis olsun canim ins duzene girer sancilarinda suni sanci almadan kendi sancilarinla cabucacik gelir mis kokulu BebeginKızlAr doğum sancılarım baslamış ve çok Kasılmam olduğu için bebiş hareketlerini hissetmemişim 1 kere 90 olan sancım oldu diğetleri 40 50 60 arası gitti gldi düzensiz dedi dr salı veya çarşamba günü yatışını yaparız dedi açılmam hala 2 cm suni sancı verecekler büyk ihtimal bakalım yarın kontrolde belli olur heralde bizden son durum bu..
Bu doğum sancıları dedikleri gibi yani ne hareket yaparsanız yapın geçmiyor şuan için düzensiz pek zorlamıyo ama düzenli olursa ne olur bilmiyorum
Canım emzirmeye devam et hatta her ağladığında emzir saate falan bakma, göğsünde kaç dakka durduğunada ben eskiden de saatli emzirmezdim ama 20 dakka bir göğsümü verdiysem 20 dakika diğer göğsümü verirdim geçen gün gebelik takibimi de yapan çok sevdiğim hemşiremizle topuk kanı aldırmaya gittiğimde uzun uzun konuştum. Ne zaman isterse ver, kaç dakika emdiğine bakma kendi bırakacak zaten devamlı emzir ki sütün artsın dedi. Sütüm maşallah iyi ama yine de namayı biz 60 cc günde 2 ya da çok nadir günde en fazla 3 kere veriyoruz ki bize herkes vermeyin dedi ama gece 1 kere mama vermezsem asla sakinleşmiyor mama verince uyuyor. Başta bende 30 cc veriyordum ama 1 haftayı doldurduktan sonra 60 vermeye başladım şimdi içinede 4 damla günde 2 ya da 3 kere kaç kere mama veriyorsam zinco damlatıyorum.Canım az önce toplamda 30 dak olmak üzere her 2 göğsümü de emzirdim. Baktım artık tutmamaya yaygaraya başladı. Hemen sağdım. 25cc kadar süt biriktitip, biberonla onu da verdim hemen.
Mamayı gece veriyim, gündüz 30-40 dak emzirip, peşinden de kalan sütü sağıp verelim diyorum.
Elimle sıktığım zaman baya çıkıyor süt. Ama bebek o kdar çekiyor mu bilmiyorum. Yani emzirmedennsonrada pompayla 25 cc çıktığına göre kuzum boşa mı çekiyor ki?
Aynı durumdayız o ık mıklar hiç bitmedi bizde. Kundak yapmak ya da yüzüstü yatırmak işe yarıyor biraz. Uykulara hasretim anneme rağmen o alıyor her gece sen uyu biraz diyor 1-2 saat öyle uyuyorum yoksa bu mızmızla yanmıştım. Her zaman gazdan değil yani o ık mıklar değil gece gündüz ayırımları yok sıcak koldan bırakıldığı için derinde uyumadıklarından uyanıyorlar hemen.Kizlaaaaaar yaas dun gece tam tekmil ayaktaydik bizde, ya emziriyorum ne guzel uyuyo kollarimda biraz uyurum derken hop yatagina koyar koymaz ik mik basliyo aglamaya acaip sesler cikario ac kalio sanioruz mama dayiyoruz yarisini cikario napicamizi sasirdik neden bole huZursuz acaba gazimi var anlamiorumki basim catlio valla dunden berii ins en kisa zamanda duzene girer uyku seanslarimiz...
Canım eşimde test etmiştik desitin mor olanını kullanıyorum bence en iyisi o mutlaka dene. Aslında pişik olmaları için daha erken katı gıdaya geçince oluyorlarmış pişik biraz uzun mu kakalı bıraktın ki ondan olmuştur. Ben çok sık değiştiriyorum çişli bile çok fazla tutmuyorum. Arada sırada desitin sürüyorum havalandırıp rahatlasın poposu diye bu ara yeni moda erkek bebekler gibi işiyor altı açılınca. Bu arada desitin bulamazsan eczaneden sudocrem de aldırabilirsin eşine o da aklına gelen herşeye çok iyi geliyor. Acıyan göğüsler, bebeğin yüzünü çizdiyse o çiziklere, poposuna. Müthiş buluş ve yapısından dolayı çoook uzun gidiyor küçük boyunu alsanız da olur.Kizlar acil yardim pisik kremi ne kullaniyorsunuz? Ben mustela pisik onleyici suruyodum pisik oldu hem de cok kotu anlamadim..bi tanidik bepanthol zeytinyagli iyi dedi simdi onu aliyoruz..tavsiyesi olan var mi?
Göğüs ucun küçükse avent kelebek göğüs ucu al canım bak nasıl rahat tutup emiyor. İlk haffa 30 cc biberonla avent, 2. hafta 60 cc.Canım baya zorlanıyoruz. Tutunca emiyor, tutamayınca ağlıyor. Tam oldu bu iş derken uyuyakalıyor. 1 saati buluyor ve ben kan ter içinde kalıyorum. Saçlarım her daim ıslak. Ya devamlı duştayım, ya ter içindeyim. İnşallah biz de normale döneriz. Ben de 30cc verdim. Peki biberonla mı veriyorsunuz, şırınga ile mi?
Canım ilk zamanlar devamlı takviye günde tahmini 5 kere mama verdik ilk hafta çünkü doymuyordu. Anne sütü az alıyorsa doktor bana günde 3 defa takviye amaçlı demişti ama annemler hiç takmadı doktoru daha çok verdi çocuk huzur buldu. Kaka başta siyah oluyor ilk doğduklarında sonra yavaş yavaş rengi ve kıvamı değişiyor. Şuan 7/24 nerdeyse emziren biri olarak sıvı kıvamlı altın sarı kakamız.Günaydın kızlar,
Yeni doğum yapan annelerimizin gözleri aydın olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bebeklerini bekleyen annelerimiz de sağlıkla kucaklarına alsın inşallah.
Bende artık eskisi gibi giremiyorum. Bebikle uğraşmaktan başka bir iş yapamıyorum. O uyuduğunda anca kendime bakabiliyorum.
Bebeğine takviye mama veren annelerden acil yardııım istiyorum. 15 Ekim doğumluyuz, haftamızda bile değiliz. Dün gece 2 defa uyandırıp, 1 saat süren emzirme savaşı yaşadık. Tutunca emiyor ama kaçırınca ağzından ağlamaya başlıyor ve tekrar tutsun derken 10 dakikamız gidiyor. Tam tutuyor ve uyumaya başlıyor. Ne kadar emdiğini de anlayamıyoruz. Şimdi uyandı ve mama verdik. Ama ne kadar vermemiz gerekiyor bilemiyoruz. Sizler nasıl yaptınız mama işini? 1 öğünde ne kadar verdiniz? Anne sütü içince daha mı az vermeliyiz, ya da sadece 1 öğünde mama versek olur mu?
Bir de dün öğlen 12den bu yana 1 defa kaka, 2 defa çiş yaptı. İlk 2 gün kakası daha çoktu. Neden birden kesilmiştir?
Ay doymuyor kuzum
Yanlış alarmmış. Evet doğru hatırladın canım. Cumaya gün aldık. Bugün anestezi uzmanı test için çağırdı ama sezeryanı normalde 38 de yapıyorlar. Bizim doktorun verdiği tarihta 39 bitmiş oluyor. O zamana kadar sancın kanaman olursa gel dedi.Canim sen sezeryanmi olacaktin aklimda oylemi kalmis bebekte tasikardi olan sendin galiba eger sezeryan olman gerekeiyorsa sıklasmasini beklemeden dra git istersen
Canım aldım kelebek göğüs ucu. Ama o ucun yarısına bile gelmiyor kendi göğüs ucum. Güzel çekiyor ama hiç süt artığı göremedim, ememiyor diye bıraktım.Göğüs ucun küçükse avent kelebek göğüs ucu al canım bak nasıl rahat tutup emiyor. İlk haffa 30 cc biberonla avent, 2. hafta 60 cc.
Canım içini rahatlatırmı bilmem ama bizimde aynı oldu iki gündür sese irkildim resmen. Sapsarı üşütmüş gibi sırtımıza kadar cıkmıstı ustelık. Aynı sekılde 3 4 defa yaptı. Annem yanımda hastaneye gerek yok bebiş biriktirdi atıyo şimdide dedi götürmedik ama aradım doktorunu herşey normal dedi. Acil değildr doktorunuzu arasan danışsan için rahatlar en azından. Nasıl keyfi yerindedir şimdi nasılda rahat uyur:)Günaydın anneler,
Kuzum kaka yapmıyordan, kuzumun kakası durmuyor'a terfi ettik. Gece 2 defa yaptı kaka, şimdi emzirme için uyandırdım, gazını alırken baya baya sesli bir şekilde kakasını yaptı. Sanki büyük bir adam ishal olmuş gibi bir ses çıktı. Altını açtık ki taa sırtından kaka çıkmış. Acil doktora mı götürmemiz lazım, bu kadar ishal olması normal mi? Son 3 kakasını poposundan çıkan sesten anlıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?