- 26 Mart 2015
- 242
- 205
- 18
- 39
Canim ayni problemi bende yasiyorum likir likir iciyo sutumu huc sagmadim ne kadar doldurur bilmiyorum ama bazi gunler doymak bilmiyo artik gogus uclarimin acisindab aglicak oluyorum cokzor durumda kaldigimda mama veriyorum oda sma markasi cok eski bi mama markasi ben bebekken annem bana ondan veriomus o kadar diyim hemen doyuyo gaz cikarmasi da sorun olmuyo hemen uyuyo cok zorda kaldigim gece veriyirum 60 cc o onu 5 saat uyutuyo bende sutum dolmasi icin yeterincr vakit kazanmis oluyorum tavsiye ederim
Canim ayni problemi bende yasiyorum likir likir iciyo sutumu huc sagmadim ne kadar doldurur bilmiyorum ama bazi gunler doymak bilmiyo artik gogus uclarimin acisindab aglicak oluyorum cokzor durumda kaldigimda mama veriyorum oda sma markasi cok eski bi mama markasi ben bebekken annem bana ondan veriomus o kadar diyim hemen doyuyo gaz cikarmasi da sorun olmuyo hemen uyuyo cok zorda kaldigim gece veriyirum 60 cc o onu 5 saat uyutuyo bende sutum dolmasi icin yeterincr vakit kazanmis oluyorum tavsiye ederim
Canım ya, benimki de en fazla 2 saat, taş çatlasa 2,5 saat dayanıyor. Genelde 1,5 saatte bir, meme istiyor. Ve mesela dün gece de yarım saat emzirdim. 10 dakka.sonra.bir.daha istedi. Yine emzirdim 20 dakkika. Sonra tam dalar gibi oluyor, hoop bir daha istiyor. Bazen böyle 1.saat emzirdigim oluyor. Sütüm var aslında maşallah. Saginca ikisinden toplam 65 cc falan gelmişti dün. Emeli de 1-1,5 saat olmuştu. Hatta sıkınca daha da geliyordu. Yetiyordur di.mi? Ama.işte anne kokusu istiyor sanıyorum. Böyle doymuyor gibi olunca mama verdik 30cc dün. O.kadar emmeye ve mamaya yine ağladı. Bu sefer yine memeyi verdim 5 dakka emip uyudu. Yani tok.olsa bile meme.istiyor. 2 tip yalancı meme var, 5 dakka alıyor, atıyor. Nasıl alistircaaammCnm daha ne olsun maşallah . Sen yeni annesin, daha yeni yeni süt kanalların dolacaktır. Bak senin için bi makale kopyalıyorum, belki seni rahatlatır:
Beslenme aralıkları bebeğe göre ayarlanmalıdır. İlk ayda bebek ağladıkça denilen aralıklar uygundur. Bu süre 30 dakika ile en fazla 3 saat olmalıdır. İdeal olarak ilk ayda 1-2 saatlik aralıklar tercih edilmelidir. İkinci aydan itibaren bu aralıklar önceleri 2 sonra 3 saate çıkmalıdır. Beslenme aralıklarının arttırılması yavaş yavaş yapılmalıdır. Mide hacmi yeni doğan bebeklerde 20-30 ml. İken 8-10 günde 60-100 ml. ye, 3. ayda 150ml.ye, 6.ayda 200 ml.ye çıkar. Bir yaşına geldiğinde 300 ml. hacme ulaşır. Artan mide kapasitesine paralel olarak annenin de süt miktarı artar. Bazı özel durumlarda beslenme saatle düzenlenebilir.
Cok rahat etmiyorsan ve bebişin kilo almıyorsa eğer mama Verde, eğer Dr kilosu normal diyorsa emziğe başla, hem o hem sen rahatlarsın. Sana daha öncede yazmıştım sanırım, emzik bu bebek tiplerinde cok işe yarıyor benim ilk oğlumda öyleydi bu sebeple tecrübemi paylaşmak istedim. Emzik almıyor deme, birkaç çeşit emzik al ayrı ayrı, birer gün deneyebilirsin
Aynı durumdayız canım. Yukarıya da yazdım bak.. Geceleri daha çok 1,5 saat. Gündüz maksimum 2-2,5 oluyor. Gece yatağa bırakınca uyanma durumu oluyor bir de. 1 saat emse bile ya da 60 cc mama içse bile yine arandığı oluyor.. Yalancı meme gerekiyor sanırım ama daha alışamadıCanim bebegim ne zamn isterse o zamn emziriyorum o da en fazla 2 saate istiyor zaten. Geceleri cok yorucu oluyor.1-2 saate uyanip meme ariyor. Ben de merak ediyorum senin gbi. Diger arkadaslarin emzirme duzenini.
Normal doguma cok takintili degilim illa olsun demiyorum.onemli olan bebegin sagligi fazladan kaldigi her gun endise vericek zaten harektleride eskisi gbi degil.catim ne durumda bilmiyorum hic bakilmadi ama bebek cok kilolu degil normal yapabilirim.yarin kesin diycem acilma falan yoksa kanalda degilse en fazla cuma ya kadar beklerim.Canim benim dr umda hic sezeryan yanlisi degildi bana dogumdan haftalar once iyi dusun karar ver normal yapacaksan son anda karar degistirirsen seni sezeryan yapmam git nerde yapiosan orda ol sezeryanini diyede beni korkutmustuama normal gelirken yolunda gitmedi biseyler ve ben aylarca normal dogum isterken sezeryan yapin diye yalvaricak duruma geldim oyuzden iyice dusun sezeryan okadarda zor degil en sagliklisi normal tabiki ama olamayincada olmuyo
Canım inşallah yoktur bir sıkıntı. Kötü düşünme sakın. Stres sütü çok etkiliyormus, doğru.. Güzel haberlerle gelin canım inşallahBi
biz 2 kulaktan da geçemedik canım. Sırf bundan dolayı sütü kesilenler varmış düşünmemeye çalışıyorum. İnşallah biz de geçeriz teyzesi sağol
Canım hayırlı olsun demiş miydim, bilmiyorum. Biraz zor olmuş ama şükür kavusmussunuz.. Allah analı babalı büyütsün inşallahCanim cok tebrikler gozunuz aydin. Neredeyse ayni seyleri yasamisiz. Saatlerce sanci cektikten sonra sezeryan oldum bende ama cok sukur hepsi gectj gitti biz 15 gunluk olduk bile sende pek ayaklanma kendini iyu hissetsen bile zaten sana yardimci birileri vardir yaninda yoksa sanci oluyo gecmiyo bir turlu
Olsun canim benim yeterki saglikli bi sekilde kucagina al.ekim annelerinin cogu sezeryan oldu zaten.sansimiza cogu gunu gecti yada sanci olmasina ragmen bi sorun cikti zorunlu sezeryan oldu.ne yapalim nasip kismet boyleymis.hep bu gunleri bekledik.Rabbim neyi hayirli goruyorsa onu nasip etsin.bellide olmaz yarin sezeryan icin gun alirsin bugun normal dogurursun.benim bi arkadas oyle oldu.istege bagli sezeryan olacakti birgun onceden normal dogurdu.sen yarin bebisini kucagina alacagini hayal et.Canım yoldaşlarım, az önce dr kontrolünden çıktık günüm doldu bugün çok şükür meleğim iyi. Nst de hiç Sancı yok maalesef ve rahim ağzı tamamen kapalı. Suyu azalmaya başlamış doktorum benim eşimin annemin fikrini de aldı defalarca bana bırakıyorsanız sabah alalım dedi. Ne hissedeceğimi bilmiyorum nasip olmadı maalesef normal doğum yaşamayı çok isterdim ama artık bekleme stresini kaldıramıyorum. Yarın 20.10.15 te saat 8 gibi meleğimize kavuşacağız allahın izniyle. Biz de durumlar böyle ben de cesaret edemem normal olsun diye diretmeye
Canım benim.. Dualarımız Ömerle ve sizinle.. En kısa zamanda sizinle olacak miniginiz Allah' ın izniyle.. Bu günleri unutacaksiniz bile inşallah. Güzel haberlerini alicaz canım. Sakın gücün düşmesin. Her şey güzel olacak..Kizlar merhaba umarim herkes iyidir. Bebisleriniz sagliklidir sizlerin sutleri bollasmistir. Yeni dogum yapanlara hayirli olsun diyorum. Bebisleri anne karninda rahat olanlarada saglikli agrisiz sizisiz dogumlar diliyorum. Biz dun @Kuvakvak i ziyarete gittik. Yavuz pasamizin keyfi yerindeydi:) acikinca biraz sesini duyma firsatim oldu. Malesef arkadasini omerimi goturemedim yavuz un yanina. Aslinda o hep bizden daha yakindi yavuza ayni hastanenin farkli katlarindaydilar sadece . Omerimi merak edenler icin; bebegimiz 3 gun once uyandirildi solunum cihazindan cikartildi tam artik servise cikacaksiniz diyorlardi ki cigerlerinde sivi birikmesi nedeni ile vucud oksijeni dustu ve tekrar solunuma baglandi ve yine uyutuluyor. Belirsizlikler yoruyor beni. Yavrumu o hortumlarla gormek uzuyor. Bir anne olarak onu o haldr gormek istemedigim icin bir daha en azindan uyandirilip o hortumlardan kablolardan kurtulana dek yogun bakima girmene karari aldim. Iyi mi ettim kotu mu ne kadar dayanirim bilmiyorum ama icimin acisinin tarifi gercekten mumkun degil. Sabretmekte zorlaniyorum isyan etmiyorum tevekkule devam ediyorum. Hergun fotografina bakip seviyorum. Az kaldi biliyorum ama daha ne kadar var bilmiyorum. Hergun kan aliyorlar kuzumdan onun ne kadarcik cani var ne kadarcik kani var ki hergun kan almaya dayaniyor. Anne olmak cok zormus daha simdiden turlu turlu dertler sardi hepimizi. Insallah hepimizin bu annelik sinavinda da basari ile cikanlardan oluruz.
Canım.. Biraz zor olmuş ama kavusmussun miniğineKızlar merhabaaaa
Dakika dalika yazamadım :) @ysdenizzobiska aysglufk ... En son 2cm açıklıkla eve gönderilmiştim... Sancılarım 5 dk da bire inice yine saat 12 de hastaneye geldik.. Sancılarım 70 şerde geliyor 2-3 dk sürüyordu.. Açılmam 3 4 5 derken saat 3 oldu ama bizimkinin kafa hala yukarda kanala girmedi.. Bi yandan kaburgalarımı tekmelicem diye uğraşıyo sıpa.. Suyumu patlattılar birazda olsa inmişti ama yeterli olmadı.. Doktor açılmanın hızı çok güzel sancıların düzenli ve ağrı eşiğin yüksek herşey çok güzel ama bu saate kadar kanala girmediyse artık girmez kafasıda su toplamış biraz dedi ve maalesef normal doğum maceramız spinal sezeryanla sonuçlandı ( üzüldüm ama elimden geleni yaptım napiim hem 2 gün boyunca sancıyı çektim hem de sezeryan oldum hayırlısı böyleymiş.. Oğlum sabah saat 4:45 de 49 cm ve 3300 gr olarak dünyaya geldi.. Sezeryan esnaında gergin olduğum için sedasyonla hafif uyuttular çıkışını göremedim:)) ama çok sancı çektiğim için sütüm geldi hemen emdi oğlum cagur cugur:) doğum yapmayan arkadaşlara hayırlısı hangisiyse öyle doğum dilerim.. Spinalden sonra başağrısı olmadı bol su vişne suyu ve nescafe birde komposto içiyorum ve 4 saat sonra yürümeye başladım.. Acı çok az oldu kendinizi biraz zorlarsanız daha çabuk atlatırsınız:) bu da benim capon uzayım :)
Canım.. Hakkınızda hayırlısı olsun.. Demek ki bebişin de böyle istemiş. Sakın üzülme. Senin yapabileceğin bir şey yok artık. Yarın hayırlısıyla miniğin kollarında olacak bu saatlerdeCanım yoldaşlarım, az önce dr kontrolünden çıktık günüm doldu bugün çok şükür meleğim iyi. Nst de hiç Sancı yok maalesef ve rahim ağzı tamamen kapalı. Suyu azalmaya başlamış doktorum benim eşimin annemin fikrini de aldı defalarca bana bırakıyorsanız sabah alalım dedi. Ne hissedeceğimi bilmiyorum nasip olmadı maalesef normal doğum yaşamayı çok isterdim ama artık bekleme stresini kaldıramıyorum. Yarın 20.10.15 te saat 8 gibi meleğimize kavuşacağız allahın izniyle. Biz de durumlar böyle ben de cesaret edemem normal olsun diye diretmeye
Iyi en azindan tarih belli.4 gun sonra bebegin kucaginda insallahYanlış alarmmış. Evet doğru hatırladın canım. Cumaya gün aldık. Bugün anestezi uzmanı test için çağırdı ama sezeryanı normalde 38 de yapıyorlar. Bizim doktorun verdiği tarihta 39 bitmiş oluyor. O zamana kadar sancın kanaman olursa gel dedi.
Cnm emziriyosan hmn kısa sreliğine tekrar emzmn ya da azbişey daha mama vermnn gerekiyoMrb kizlar bugun 26 gunluk oldu kizim çoğu zaman gazını çıkardıktan sonra hıçkırık tutuyor uzun süre geçmiyor sizdede oluyor mu? kuzum tam uyuyacak bu sefer de hıçkırıkla uğraşıyoruz nasıl geçirebilirim bir öneriniz var mı?
2cm acikligin varmis bugun versinler suni sanciyiHaklısın cnm bugun 2 de randevum var madem illa suni verilecek hemen olsun doğum ytış isticem çünkü git gide korkar oldum
Hakkinda hayirlisi olsun rabbim bir avazda kurtarsın sagsaglimKızlAr doğum sancılarım baslamış ve çok Kasılmam olduğu için bebiş hareketlerini hissetmemişim 1 kere 90 olan sancım oldu diğetleri 40 50 60 arası gitti gldi düzensiz dedi dr salı veya çarşamba günü yatışını yaparız dedi açılmam hala 2 cm suni sancı verecekler büyk ihtimal bakalım yarın kontrolde belli olur heralde bizden son durum bu..
Bu doğum sancıları dedikleri gibi yani ne hareket yaparsanız yapın geçmiyor şuan için düzensiz pek zorlamıyo ama düzenli olursa ne olur bilmiyorum
Aşıda agliyorlar mi yaa
Arkadaşlar ayın 8 inde doğum yaptım. Göğüs uçlarım berbat durumda. Böle bi problem yaşayan we buna bir çözüm bulabilen war mı(
hıçkırık önemkli değil 15 dk sürüyor bazen bizim. emziriyorum geçsin diye ama geçmiyor. bende kendi haline bırakıverdimMrb kizlar bugun 26 gunluk oldu kizim çoğu zaman gazını çıkardıktan sonra hıçkırık tutuyor uzun süre geçmiyor sizdede oluyor mu? kuzum tam uyuyacak bu sefer de hıçkırıkla uğraşıyoruz nasıl geçirebilirim bir öneriniz var mı?
neden mamaya başladın kilo kaybı mı oldu bebişte? eğer kilo kaybı olmadıysa sen onu mamayla doyuruyorsan o yüden memede ağlıyor ve sütün az geliyor olabilir. çünkü bebiş ne kadar emerse o kadar süt üretimin olur. o da mamayla karnı doyduğu için az emerse az süt gelir. mamayı biberonla veriyorsan memeden süt az geldiği için de mızırdanıyor olabilir.Kızlar bu süt işini anlamadım gitti beybi çekiyor cuk cuk ama doymuyor nerden anlıyorum aranıyor ya da vıyaklıyor memeden sonra derin uykuya dalmıyor gelmiyor mu diye Bebek emerken sürekli çıkarıp sıkıyorum geliyor süt ama sağma makinasına gelmiyor emzirdikten sonra sağdım yarım saat 20 cc ancak geldi ne Zaman sağmalıyım bebeğin ne kadar içtiğini öğrenmek için ??birde mama değiştirdik bebeğimin düzeni bozuldu sürekli huysuz gazlı ve açHipp kullanıyorduk aptamil geçtik ama bu mama çok şekerli geldi bana siz ne kullanıyorsunuz??
Aplamben dogurmadm sölim deSayfalar akıp gidiyor yetişemiyorum ne zaman tlf elime alsam kızım ıhh ıhh modunda önceden geceleri takip ediyordum ama şimdi mümkün değil yastıkla başım daha birleşmeden uyumuş oluyorum. Hadi kızlar bitirin artık şu doğum sancı konularını bebiş fotoları görelim. Geriye dönük bakacağım tek tek isimlere ama doğum yapmış meleklerimiz sağlıcakla büyütsünler inşallah kuzucuklarını
Aynen canim bizde mamayi kestik sadece anne sütü veriyorum kakamiz altin sarisi ve sulu altini acinca ciş gibi kakayida karsiya firlattiriyor :)Canım ilk zamanlar devamlı takviye günde tahmini 5 kere mama verdik ilk hafta çünkü doymuyordu. Anne sütü az alıyorsa doktor bana günde 3 defa takviye amaçlı demişti ama annemler hiç takmadı doktoru daha çok verdi çocuk huzur buldu. Kaka başta siyah oluyor ilk doğduklarında sonra yavaş yavaş rengi ve kıvamı değişiyor. Şuan 7/24 nerdeyse emziren biri olarak sıvı kıvamlı altın sarı kakamız.
Allah yardımcın olsun canım.Canım yoldaşlarım, az önce dr kontrolünden çıktık günüm doldu bugün çok şükür meleğim iyi. Nst de hiç Sancı yok maalesef ve rahim ağzı tamamen kapalı. Suyu azalmaya başlamış doktorum benim eşimin annemin fikrini de aldı defalarca bana bırakıyorsanız sabah alalım dedi. Ne hissedeceğimi bilmiyorum nasip olmadı maalesef normal doğum yaşamayı çok isterdim ama artık bekleme stresini kaldıramıyorum. Yarın 20.10.15 te saat 8 gibi meleğimize kavuşacağız allahın izniyle. Biz de durumlar böyle ben de cesaret edemem normal olsun diye diretmeye
Sma da iyi bir mamadır canım. Benim bildiğim sma plus, sma gold ve bir de normali var. Plus olan iştahsız bebekler için ve sanırım kalorisi daha yüksek, sma gold da anne sütüne daha yakın diye biliyorum.Kızlar biz mama olarak aptamil veriyorduk onda da gdo çıkmış sma almayı düşünüyorum sma kullananlar var mı hangisini alayım Bi kaç tipi var. Lütfen acil cevap
Can'ım seni az çok anlayabiliyorum benimde oğlumun burnunda göz kapağında ve ensesinde hemanjiom var tek başına da olabiliyormuş ya da başka hastalıklarla birlikte olabiliyor Muş Dr bekleyip görcez dedi inş başka Bi şi çıkmaz hem diğer Ebruli nin dediği gibi. Başka hastalıklarda olabilir di sabır ve yine şükür Ömer'imizi düşün hem annesi hem Ömer ne kadar sabırlı ve güçlüler vitiligo çok şükür ki sadece görsel Bi şey belkide olmayacak o beyaz perçem benim Bi kaç arkadaşımda da var ve başka yerlerinde Bi şi yok Sen moralini yüksek tutmaya çalış sonuçta herşey Allah tan ondan gelene razı olmak varOyle tabi Allah beeterinden korusun ama sende anlarsin annesin.evladinin tirnagi kirilsa uzülürken cagresi olmayan bi rahatsizligi olduğunu bilmek insanin canini çok acitiyor.Allah sizlerin evlatlarini korusun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?