2015 Ekim Anneleri

Hayırlı doğumlar canım

Hadi hayırlı haberler ile gel canım. Sağlıkla olsun bakalım. Öperim teyzesi.

Canim biz de 16 gunluk olduk ve bu surede hep ve hala annemde kaliyorum gece bana kimse mudahale etmiyor kendimde hallediyorum bu sureci her anne gecirecek gece birinin bakmasina gerek yok bence evet cok uykusuz kaliyoruz ve gercekten suan bebegimden firsat bulup yemek yemeye firsat olmuyo bazen ama bebegine bakmak disinda ev islerini yaptirabilirsin yemek yapsinlar camasir yikasinlar utu yapsinalar yoksa bebege bakmayi herkes marifet saniyo yardim etmek isteyen bunlari yapsin ben kendi evime gecince bunlari nasil yapicam merak icindeyim

Bana kalırsa bütün yardım tekliflerini kabul etmelisin. Doğumdan çıkacaksın ve yeterince yorgun olacaksın. Evde yemek pişiren, bebeğin altını temizleyen, emzirme vakti geldiğinde kucaklayıp sana getiren, evi temizleyen birileri olacak daha ne olsun... Ilk 2 hafta en azından süper işini görür. Bırak gelsinler. Zaten alışma adapte süreci var. 9 ay karnında taşımak ile aynı durum değil. Benim düşüncem ve dinlersen tavsiyem welcome de :))

Muhteşem bir final olsun. Nasıl güzel kokuyor nasıl sevdiriyor kendisini bu minik yavrular. Çok güzel bir sayfa açılıyor canım. Muhteşem bir macera seni bekliyor. Senden 4 gün önce doğurmuş olacağım. Çok tecrübem yok fakat bir dizinin 4 bölümünü önceden izlemiş biri gibi düşün :))) bu dizi film kaçmaz :)))

Günaydın guzel analar ve mis yavrular. Biz 4 gunlugüz artık. Ama hala ememiyoruz meme ucu olmayanlar nasıl başardınız tecrübelere ihtiyacım var yazmıştım ama kimse cevap yazmadı. Doğuma gideceklere de kolaylıklar diliyorum.
Canım sen ne zaman dogum yaptın maşallah pek guzel minigin.

Canım aynen dediğin gibi düşünüyorum, ev işlerini yapsn yardm edecek olan.. kendi anneme söylebilirim de kaynanamla ara bozmak istemiyorm ... yani bi garip geliyor tamm torun geliyor herkes mutlu ama sanki bu süreçte maksat sadece torunla ilgilenmek gibi geliyor yani sanki bana yardm felan değil asıl amaç, böyle hissediyorum. ..

Canım benim tek göğsümğn ucu yok onu hep sağıp verdim. Arada pompa ile ucu kalınlaşınca ağzına verdim ama tutamadı. Aventin göğüs ucu var ilk zamanlar ağzında tutamadı onu daha yeni o uca alıştı ama artık ucu olmayan güğsümü de delice emiyor kızım bir bakıyorum minicik bir uç olmuş ama canım çok yanıyor tabi biraz dayanıyorum.

Canım tecrubelerinize bakacak olursak akışına bırakaym ve en azından şimdiden takmym kafama.. tek rahatsz olduğm nokta sanki amaç sadece bebek yani bana yardm etmek değil gibi.. saçmalayan olursa ćakarm lafı oturturum valla, lohusa olacam sonucta, kimse üstüme gelmesn di mi amaaann neyse bekleyelim görelim,su yolunu bulsun. .

Benim fazla normal için ısrarcı olduğumu düşünüyorlar etrafımdakiler niye bekliyorsun ki oluverseydin sezeryan diyorlarda habire tabi ben öyle düşünmüyorum
Onu bana da diyorlar. İlki sezeryan olmasına rağmen o kadar istiyordum ki normal doğum yapmayı ama kısmet değilmiş. Herkes ne gerek var diyordu bana da.
Canım o kişiden kişiye değişir. Kendini iyi hissediyorsan bakarsın yani. İlk çocuğuma ben kendim baktım. Muhtemelen bu da öyle olacak.

Canım annemle uzakta oturdugu icin yatili kaliyorlar bizde yatak odamizda annemle kaliyoruz hernekadar benim adam yatagimi özledim desede annemle yatmayi tercih ederim istersen bu gece annem kalsin dedi benimki yok gerek yok dedim ilk oglumda 2.gun hastanede kalmistida sabaha kadar uyudu ne bana ne bebege bakti hergun geliyor direk bebegin başına hicbirsey yapip getirmedi bile bir corba bile gün gelicek annem gidicek kadincagiz hem evle hem benle hem bebekle ilgilendi o gidince napicam bilmem yani aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar

Sağol canım. 16 Ekim de sürpriz bir sezaryen ile canım. Meme ucu yoksa pompa ile sağ biberon ile ver diyebilirim ki onu da yapıyorsundur zaten. Tecrübem yok canım yardım edemiyorum

Herkese gunaydin.bugun dogum yapicaklara allah kolaylik versin saglikla kavusun yavrulariniza.benimde takvim bitti ama kizimin gelmeye niyeti yok kontrole gidicem bakalim doktor ne diycek.kizimin hareketleri azaldi gbi eskisi gbi degil artik korkmaya basladim.

Çok komikler ve bunu diyen insanlar normal doğum yapanlar hele ablam kaç gündür tut çocuğu içerde hatta ordan okula yollarsın direk diyor:) günde belli olunca artık yapıcak birşey kalmadı gelmezse olucam sezeryan zaten ben elimden geleni yaptım bekleyebildiğim kadar bekledim en azından kendi içim rahat

Bu arada profildeki fotoğrafınıza bayıldım ve bir arkadaşıma o kadar benzettimki seni insanlar çift yaratılır dedikleri bu olsa gerek heralde:)

Ay hele sezeryan sonrası normal denemeye kalksam ilk günden bişiler demeye başlarlar kesin zatrn bilmiyorlardı ssvd yapılabildiğini ben anlatmaya çalışıyorum olabileceğini :) annem bana habire pek cesaretliymişsin sen diyip duruyor dedim ne alakası var işin normalini istemenin nesi garip nasıl bir bilinç oluşmuş toplumda hayret verici

Damlattım, içerideki çapakları anında attı dışarı, ama tekrar başladı oluşmaya. İnşallah düzelir.
Gwcer cnm merak etme gozunden mikropalri atiyir bnmde uzun sure devam etti simdi iki gunede bir banyo yaptiriyorum ondan snra bile oluyor capaklanma bir gun boyunca
Kızlar sezaryene gitmeden önce makyaj yaptınız mı? Önce yaparım diyordum ama ağlamaktan palyaçoya dönmeyeyim birde en iyisi çıkınca yapmak tabi iyi olursam
Ay cnm sen doguma gitmisisn bile cvp yazacaktim hayirli dogumlar valla bn rujuma kadae surdum foto cekilecem diye aglayincada bozulmadi hic

Günaydınnn,
Bugün doğuma girecek amnelerin Allah yardımcısı olsun, sağlıkla alsınlar kucaklarına bebeklerini. Bekleyen annelerin bebişleri de tembelliği bıraksınlar artık, tık tık ben geldiim desinler :)

Gözümüzdeki çapak problemi baya azaldı çok şükür.
Kakamız çişimiz normale döndüüü. Her açtığımda çiş ya da kaka ile karşılaşıyoruz. Mama işini de düzene soktuk. 2 saatte 1 olmak üzere 8-15 dakika arası zar zor da olsa emzirip, sağdığım sütümden 30-40 cc veriyorum. Her emme işleminden sonra bir sonraki emzirme seansının sütünü sağıp ayarlıyorum. Dün bütün gün bu şekilde devam ettim. Yüzümüzün sarı rengi azaldı, bebeğim doydu, kaka düzeldi ve çiş yapmaya başladı tekrar. Süt sağamadığım zamanlarda da mama veririm diyorum ama şimdilik öncelik süt oldu. Madem bu kadar sütüm var, sağıp saklayıp emzirme sonrası vereyim dedim.
Bir fotoğraf da bizden teyzeleriii

Eklentiler

• IMG-20151015-WA0021.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 177
Canm benm ne sekilde dogum yapicaksin bilmiorum ben normal oldugum halde zorlandim epey simdi gunduz mutlaka birileri ilk haftalar yaninda olmali gece bende odama aliodum 2 saatte bir emziriosun ztn senden ayri olamaz ama sennde uykuya ihtiyacin olucak o uyurken sende mutlaka uyumalisin yoksa benm gibi cocugu izlersen bas agrisi tansiyon dusuklugu kulak cinlamasi vs yasarsin esin gecelri destek olsun mutlaka. Bende kv istemeyenlerdendim ama inan bebek bakiminin bukadar zor oldugunu bilmiordum karnimdayken cok kolaydi yahu simdi gogusler yara uykusuzluk dikis acisi kimseyi korkutmak istemem ama bunlar lohusaligin getirdikleri bak 16 gunluk olduk anca kendime gelmeye baasladim duzene girior kv de yok tek basima yetiorum bebegime sende tepkili olma onyargili davranma cunku seninde bakima ihtiyacin olucak dogumda sen bakima muhtacken bebisede biri bakmali degilmi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…