Tabi canim bende yarin öbür gün eve gittigimde ayni sey banada olacak onu gecyim kucakta yavrumun heryeri aciyodur diye icim gidiyo aglayasim geliyo bazen. Bazende diyorum yazik seviyolar kucaklayiversinler diyorum amaan 5 gun sonra gidecegim eve ditip kendimi rahatlatiyorum artikBazı insanlar malesef imadan anlamıyorlar. Açıkça söylemek gerekiyor. En azından uyanıkken alsınlar kucağına. Kardeşim doğduğunda halamlarda onu sürekli kucakladılar bir süre sonra onlar evlerine döndüğünde olan anneme oldu sürekli kucakta durmak isteyen çocuk çok zor çünkü. Yeri geliyor İnsan wc ye bile gidemiyor.
Günümüz aynı seninle canım bakalım bende yarin gidicem ne dicek acilman var mi pekiKızlar kontroldeyim dr her an doğum olabilir dedi kontrol sırasında bir hafta içinde dedi ama benim sancim var nst çekildi ama doktor um doğuma girdi gostercem çıkınca sizce nasil 3 kere 100 lere vuran düzenli sancim var
Canim bwn bir iki defa mama verdim midesinde ne varsa cikardi her mama verdigimde aynisi oldu benimkinin midesi ya kabul etmedi yada fazla geldi annemler fazla gelmistir dedi. Seninkide fazla geldiginden kusmustir okadar zaman gectikce sut artiyor sut kanallari daha acik oluyor tabiKizlarrr help meee! Mama takviyesi yapan annisler sorum size mama verdikten sonra bebisleriniz kusuomu benm kuzucumda cok az oluodu ama bugun nerdeyse tamamina yakinini cikardi korktum boyle dolu dolu hic kusmamisti acaba sutum mu fazlalasti die dusundum 50 cc mama fazlami geldi kuzuma genelde 30 ve 40 yapioduk doymuodur die arttirmistk bugn 16 gunluk olduk daha dun sagdigimda sutum 20 cc bile degildi napicami sasirdim sizce kac cc mama vermem lazim ve kac saat arayla...
MasallahhGünaydnlar :)
Biz dün 1 aylık olduk 4.600 kg 52 cm olmuşz :) aşımızıda vurulduk dün cok huyszduk o yuzden kk giremedim hepinizi öptk hyrlı cumalar
Bu arada ömer bebekten haber var mı ???
Anamm ayni bizi anlatmis kizim beni yalanci meme olarak mi kullaniyo yani gwnelde geceleri yapiyor bunu sonra gazi oluyo ancak memeye geldiginde o aglamasi geciyo :) canim on dk bi meme on dk bo meme demissin ya onu tek emzirmede mi yapacakmisiz ?slm kizlar.Lovely35 emzirme ile ilgili olan problemleri bende yaşadim. psikolojim yipranmisti artik. bu kiz surekli emiyo acaba algilayamiyormu doydugunu die duşunuyordum. doktorumuza hemen sordum. korkma annesi o seni yalanci meme olarak kullaniyor. emdigi yerde tok oldugu icin hava yutuyordur. bu yuzdende gazi olur ve surekli ikinan kendini emerek sakinlestiren bir bebek olur dedi. o yuzden on dakka bi meme on dakka bi meme yeterli dedi doktor. ben o surekli emme istegi oldugu zaman kizimi uyutamiyorum . ama simdi yapmiyorum daha iyiyiz iki gundur maşaallah.
Her emzirme ya da mamadan sonra kaynatılmış ılıtılmış suyu 2 çay kaşığı versen ağzı temizlenir canım.Canım suyu ne kadar ve ne zaman veriyoruz? Bizim miniğin ağzında minicik bir pamukcuk gördüm.
Avent kelebek göğüs ucu kullanıyorum canım küçük boyu.Ece baslık ne kullanıyosun cnm gerçi bizimki emiyor Ama uclarım ck fena oldu bir süre iyi gelebilir belki
Canım bol su iç, tahin pekmez ye, hoşaf iç. Lactamil içebilirsin. Gece yatmadan süt iç. Benimde çok iştahım kalmadı ama bunları hergün içiyorum. Sütü en çok arttıran suymuş herkes 3 litre su diyor banada.Bizim kırkımız çıkacak neredeyse hala aynıyız doyuramıyrm bi türlü sütüm az benim yetmiyr bebeğime hele ilk sıra emiyr ama boş emiyrdu yawrum iştahım hiç yoktu benim bişi yemiyrdm ki süt olsn şimdi biraz daha iyi ama mamaya çok alıştı onu yemeden doymuyr
Canın ufak bir parça var dimi? Beyaz gibi hani her yer kuru bir o daha yaş gibi. O da kuruyor bir süre sonra göbek düşsün o da geçiyor.Kizlar bugun 12.gunumuz gobegimiz dusmedi..ustu kurudu..ama dr a sali gittigimizde gobegini kaldirmis gibek deliginin icinde beyaz sari gb biyer var sizde de bole mi oldu..bi sıkinti var mi dedim yok dedi orada fatketmemisim stresten kaldirdigini evde gordum..bise olsa soylerdi heralde ama normalde de bole mi oluyor bi de sizlere sorayim dedim
Bende weenin almıştım canım ilk gün hastanede yanağını tahriş yaptı bende o gün bugündür göğsüme krem sürüp onu kapatıyorum aventinkiyle emziriyorum ama hastanede ilk gün emzikte yüzünde iz yapmıştı o gün çok hassasmış ondan olmuş bazen çok çıldırıyor başlık bile değiştiremiyorum wee'yide veriyorum arada. Silikon göğüs ucunu ben herkese tavsiye ediyorum memeyi rahat alamayan, ucu küçük annelere sayesinde ela emmeye başladı sütüm arttı. Bir tanıdığımız gördü onun akrabası göğüs ucu yok diye hiç emzirememiş bebeğini ona da söyleyim dedi. Kiminin haberi yok böyle bir nimetten.Lovely35 canım wee nin göğüs ucu koruyucusunu almıştım, onunla denedim pıt diye aldı oğlum :) önce tiksindi sanırım içine süt dolunca başladı kendisi çekmeye :)
Cnm ya ben gaz olacak diye sut hic icmiyorum etkisi nasil oliyor gaz yapmiyor mu??yumurtaya hile 2-3 gundur basladim..Canım bol su iç, tahin pekmez ye, hoşaf iç. Lactamil içebilirsin. Gece yatmadan süt iç. Benimde çok iştahım kalmadı ama bunları hergün içiyorum. Sütü en çok arttıran suymuş herkes 3 litre su diyor banada.
Canım ben elaya 10 dakika birini 10 dakika birini versem dünyayı başıma yıkar asla uyumaz. Bizim emzirme seanslarımız yarım saat-45 dakika sürüyor. Baktım ne zaman uyumuş emzik gibi emmeye başlıyor o zaman yatırıyorum. Çok küçük oldukları için sağlık ocağında elanın ve hamileliğim boyunca benim takibimi yapan ebe daha çok küçük ne zaman isterse ver ve zaman tutma o doyunca bırakacak demişti gerçekten öyle de oluyor. Bizim sorunumuz gerçekten gaz çünkü ben pırt seslerini de duyuyorum. Emerken rahat ememiyor pırtlayabilirse tekrar alıyor sakinleşiyor ama o gaz geldi mi ne mümkün en çok sevdiği şey emmek onu bile bırakıyor ağzından.slm kizlar.Lovely35 emzirme ile ilgili olan problemleri bende yaşadim. psikolojim yipranmisti artik. bu kiz surekli emiyo acaba algilayamiyormu doydugunu die duşunuyordum. doktorumuza hemen sordum. korkma annesi o seni yalanci meme olarak kullaniyor. emdigi yerde tok oldugu icin hava yutuyordur. bu yuzdende gazi olur ve surekli ikinan kendini emerek sakinlestiren bir bebek olur dedi. o yuzden on dakka bi meme on dakka bi meme yeterli dedi doktor. ben o surekli emme istegi oldugu zaman kizimi uyutamiyorum . ama simdi yapmiyorum daha iyiyiz iki gundur maşaallah.
Parca gb degil de yuvarlak cnm..hani ustteki yer coktan kurudu kuru yerin altinda..gobegin iicnde yani kaldirmasak gorunmuyo icerde..dedigin gb gobek dusunce dsha cok hava alacak anca ben şu steril spreyi yapacagim zaman kaldirip bezi degdiriyorum.Canın ufak bir parça var dimi? Beyaz gibi hani her yer kuru bir o daha yaş gibi. O da kuruyor bir süre sonra göbek düşsün o da geçiyor.
Canım soğuk değil ılık süt içiyorum ben her akşam hemde şu coco cola bardakları yok mu büyük onlarla. Her sabah kahvaltıda ya omlet, ya peynirli yumurta mutlaka yumurtada yiyorum. Ne kadar iyi beslenirsen sütün o kadar kaliteli olur.Cnm ya ben gaz olacak diye sut hic icmiyorum etkisi nasil oliyor gaz yapmiyor mu??yumurtaya hile 2-3 gundur basladim..
Benim dediğim muhtemelen o. Bizde göbek düşünce ortaya çıktı zaten o bir kaç gün içinde kuruyup kayboldu. Göbekle çok oynama mikrop kapmasın önce göbeği önden sonra yapabiliyorsan arkadan sonra o plastiği önden daha sonra arkadan silip at bezi. Bu işlemide değdirerek yap hafif dokunuşlar. Çok uğraşma yani oraylaParca gb degil de yuvarlak cnm..hani ustteki yer coktan kurudu kuru yerin altinda..gobegin iicnde yani kaldirmasak gorunmuyo icerde..dedigin gb gobek dusunce dsha cok hava alacak anca ben şu steril spreyi yapacagim zaman kaldirip bezi degdiriyorum.
Canım wee alıyorlar. Nuk alıyorlar. Aventin 0-6 ay slip sloplarından aldıysan bir kaç gün geçsin onu da alır.Kızlar bebeğim 5 günlük tavsiye edebileceğiniz güzel bi emzik var mı acilen? Aventin almıştım çok büyük geldi??
Aynı bizi anlatmışsın. Bizde ağızdan çıkarmak için bayağı uğraşıyorız eskiden hemen çıkardı şimdi çıkmıyor bir süre sonra gazı gelince ağlıyor o zaman gene pat pat yapıyoruz öyle çıkıyor. Bu gaz ilaçlarının aşağı gönderdiğini düşünüyorum gazı ben bu sefer alttan yapmak daha zor oluyor tabi. Ben bugün elimle karnına masaj yapmaya çalıştım biraz daha rahatladı sanki.Canim ilactan dolayi mi acaba yaaa bizimkide emzirdikten sonra sirtina vurunca hemen cikariyirdu simdi vuruyoruz yok cikmiyo agzindan da. Yatiriyorum on bes dk sonra aglamaya basliyo tekrar vurunca cikariyor busefer. Ama alttan cok zor cikariyor canim ya bacaklarini karnina dogru ittiriyorum kipkirmizi olup cok kasıyor kendini
Aynen cnm oyle oldugunu anladim 40 cc yaptm az once kusmadi sukur cok geldi belliki ona gore yapicaz artikCanim bwn bir iki defa mama verdim midesinde ne varsa cikardi her mama verdigimde aynisi oldu benimkinin midesi ya kabul etmedi yada fazla geldi annemler fazla gelmistir dedi. Seninkide fazla geldiginden kusmustir okadar zaman gectikce sut artiyor sut kanallari daha acik oluyor tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?