2015 Ekim Anneleri

K
kıyamam ben ona hiiç. Sarılık için bol bol emzir annesi. Bu boğaza aldırma korkusu bendede var gık dese panikle ters cevırıyorum miniği. Sırt ustu yatıramaz oldum bi iki gündür kusma olayından sütekli yan yatıyo uzaylı gibi olcak kuzum. Normalmiş evet midenin gelişim süteciymişte bnm bbğim 42 gunluk bilemedim ne zaman gecicek bu

Bizdede 3 gündür basladı ama cok iyiyır bı aralar sürekli aranıyor fazla yiyincede kusuyrz malesef :)
Annem öyle olunca fazlasını cıkarıyo diyo canım:) fazla emdi diye kusuyo sanıyodum ama baktım kustuktan sonra tekrar emiyo demekki doymamış hala diyorum. Yorulduk üst bas Carsaf degıstrıp dus almaktan:)

Gözünaydın canım büyük oğlumun doğum tarihi 21.10. :)

İnşallah canım pazartesi sezeryanla bebegimi kucağıma alıcam inşallah. 40. Haftamiz doluyor ama normal doğum için hiç bir emarem sancım hiç bişey yok ben de. Zaten cleaxene kullanıyorum riskli gebelik konumundayim dojtor daha da riske atmayalim dedi. Hayirlisiyla tek derdim bebegimi kucağıma almak artık. Yalnız bu 2 gün hiç geçmeyecek gibi nasıl heyecan bastı doktor gün verince

İ
Canim nasilsin asel hanim nasil :) mama takviyesi yapiyo musun canim ilk ay kac kg aldi minigin? Birde emzirme periyotlarin nasil canim? Benim ki memede uyuyup kaliyor on dk anca dayaniyoruz ama gece oldu mu memeden inmek istemiyor
iyiyiz eylülün annesii. Buyuyoruz gitgide:) evet canım mama takviyesi yapıyoruz mecbur. Saatlerce emsede yetmıyo cunkı sutum neden bilmiyorum. Sütüm olsada yeterince kalıteli değil sanırım benim beslenmemden kaynaklı olabilir. Gün içerisinde vermiyorum mama gak dese guk dese memedeyız. Bi emmesi yarım saatı alıyo. Sonra bi alıyo bi bırakıyo emzik olarak kullanmaya baslayınca cekıyorum. Doymamıssa belli ediyo zaten diğer göğse geçiyoruz. Geceleri öncr emziriyorum ardından 60cc similac mama veriyorum. Dün gece 1 de uyuyup 5te uyandı bu sekılde 4 saat deliksiz uyudu bende kocama sarılıp uyudum oh mis:) memede uyudukca gıdıgından dürtüp uyandır emsin canım o sekılde gelişcrk çene kasları iyice. Mama için biberona öyle alısıyolarki hemen tembellik yapıp cekmıyolar göğsü. Asel baslarda resmen memeyle kavga edıyodu damla damla geldıgı ıcın şimdi alıstı sukur. Oynamayı öğrendi diş kaşır gibi agzında oynuyo memeyle. Hiç sendrommus halıne getirme aglayınca ver memeyi bırakınca cenesinden dürt uyandır. Sen streslendikce o hissediyo. Asel erken 3300 dğdu canım. 1ay kontrolunde 4150 olmuştu. Doktoru nasıl beslıyosanız öyle devam dedi. Kasım 11de 2. Ay kontrolumuz var bakalım nasıl bi glişim göstermiş bıdık

Merhaba kızlarrr,
Doğum yapanların gözleri aydın olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bekleyenlerin bebekleri de sağlıkla gelsin inşallah, annelerini bekletmesiiin :)

Erkek bebek anneleri, çiş olayı sizde nasıl? Her uykudan uyandırdığımda bezi çiş dolu oluyor. Emerken huzursuz olmasın diye hemen değiştiriyoruz. Peşinden emzirmeye başlıyorum, o ara bi huzursuzluk oluyor. 2 göğüs arasında hemen tekrar altını açıyoruz, yine çiş yapmış oluyor. Bir de altı açıkken yapıyor; tabi ne kadar önlem alsam da her yer çiş oluyor. Ben de bazen nasibimi alıyorum. Temizleyip altını bağlayacakken de kaka yapıyor. Her alt değiştirmede 3 bez, bir takım kıyafet, sağ sol hep batıyor. Pipisini kapatıyorum, yine de bezi bağlayım derken hooop çiiiş Ben mi hata yapıyorum, neden her altını açtığımda işeyesi geliyorSiz de yaşıyor musunuz? Günde ortalama 12 defa çiş normal mi? Kakamız da çok. Tedirgin olmaya başladım.

Kızlar bir de emzik veriyor musunuz? Dün baya ağlayınca emzik deneyim dedim, şak diye tuttu ve cop cop emmeye başladı. Hemen geri çıkardım. Nuk marka emzikti. Doktora sormayı da unuttum. Hangi özelliklerde emzik olmalı bebek için?

Süt zamanla artar stres yapma yeterli süt yoksa mama takviyesi yap mutlaka sağlıcakla büyüt gozunaydin canim

Canım ben saymadım bizdede durum aynı biri pipi yi pamukla tutuyor biri giydiriyor biri sustrmaya çalışıyor benim kv sürekli altını açmak istiyor bende cis yapar her yer batar yapma anne diyorum geçen yine açtı dinlemedi oğlum bi güzel tüm kucağına isedi şimdi acmiyo. Kaç kez yapması önemli değil yapıyorsa sıkıntı yok bizimkide açınca kaka yaptı hemde uzağa firlatarak annem üst baş yatak örtüsü battı bide çıkmıyor o kaka zamanla duzeliyor ama iserse şansa

Benim oğlum giyinirken ağlıyo diye veriyordum dr sadece o zamansa verebilirsin dedi ama mecbur süt ısıtan kadar ağzına veriyorum tabi artık büyüdü iki çekiyor baktı süt yok almiyo 20 günde akillandi

Ahh canım tebrikmi etsem ne şanslısın mı desem bilemedim. Emzik alması buyuk nimet bağımlı gibi olmadığı müddetçe. Bnm bıdığım süt gelmediğini anşadığı an memeyi atıp basıyo yaygarayı. Emzik için kesinlikle bpa içermeyenini alman gerekiyo canım. Oldukca zararlı bi madde. Aventin madelanın ürünleri bpasız genelde. Bide damla uclu emzikler bebeğin damak yapısını tamamen bozuyormus. Doktorumuz uzak durum demişti tabi bilmiyoduk aselin hepsindrn uzak duracagını. Anne memesine en yakın avent soothie emzikler canım. Onu dene istersen. Çiş konusunda endişelenme erkek kız farketmiyor hepsi aynı. BiZde tam kapatıcakken tekrar tekrar değiştiriyoruz. Eşim kızım şu an paralara aZar azar çiş yapıyosun ve çöpe atıyoruz farkındamısın diyo:)

Bende tüm gün emziriyorum gece mama veriyorum yoksa tüm gece emer bide uyuyarak emiyo gece mama veriyorum uyandığında sagdigim sütü isitip veriyorum böylece geceyi çabuk çok yiyerek geçiyoruz biberonla çabuk cekiyor memede kızıyor ama zamanla alisiyorlar :):) çok şükür hepsi yoluna giriyor ilk zamanların sıkıntısından sonra

Hahaha o kakayı az önce bende gördüm. Nasıl fırlatıyorlar öyle... Bir de o nasıl bir sestir, hopladım yerimden
Annemi karıştırmıyorum artık, kendim açıyorum altını. Annem dedi her yeri çiş kaka yaparsın sen, yokk dedim oğlum üzmez annesini. Ama daha der demez
Arastırdım, erkek bebeklerde serinlik oluyormuş alt açınca ve o serinlik işetiyormuş Hafif açıp işemesini bekleyin, bezi pipisi üzerinde dursun diyorlar Öğrenicez zamanla

Benim oğlum giyinirken ağlıyo diye veriyordum dr sadece o zamansa verebilirsin dedi ama mecbur süt ısıtan kadar ağzına veriyorum tabi artık büyüdü iki çekiyor baktı süt yok almiyo 20 günde akillandi
Maşallah kuzuyaaa Ben de kararsız kaldım. Çok ağladığı zaman vericem galiba.

Bizde çok şaşırdık, bide düşecek gibi olunca eliyle ağzına geri ittirdiğini gördük şok olduk. Gözleri kocaman açıldı emzik ağzındayken. Hemen araştırıp bakıyım o emziğede.
Bende bez bulamıyorum, bugün 4 markete baktık eşimle 1 numara bez yok. Şaka gibi. 5 günde 1 paket bitirdi bizim kuzu. Şimdi 2 numara taktık bakalım sızma olacak mı...
Eşine kesinlikle katılıyorum, ben de oğluşuma dicem aynısını şimdi

Aynen öyle canım. Zor zamanı atlattık şükür. Kızınca komık oluyo sıpacıklar elini kolunu kaldıra kaldıra mucadele edıyo memeyle:) mama konusunu problem halıne getirmiyorum memeyi bırakmasın emsinde varsın arada birde mama yesin. Cok arar ilerde memeyi:)

Ca
canım tum bezleri denemiş biri olarak(prima hariç burda prima yok) en cok pamperstan memnun kaldık. Onu dene istersen hem bacak bogumlarını acıtmadı hem sızdırmadı

Canim ben dürtüp duruyorum benim kizi anca oyle emiyo ama huysuz ildugu zamanlar genelde gece yani :) gaz sancisi oldugunda surekli memede olmak istiyor orada uyuyacak aglama nobetine giriyo bazen anca nemede susuyo bugun oyleydi mesela mahfetti bizi ya. uyusun diye gozunun icine bakiyorum. Yatagina biraktimmi basliyo aglamaya. Bizde. 38+2 de dogduk 2750 kg zayif dogduk ancak 3670 olmusuz :) aman saglik olsun da napalim aselin annesi:) bende mama denedim cnm ama midesi kabul etmiyo sanirim hemen kusuyo mamayi icince bende israr etmedim artik mamada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…