Bütün bebeler aynı mı ya☺ Benimki de emerken rahatlıyor alttan salıyor kızım ☺Bizdede öyle emiyor bi yandan ikinip gaz çıkarıyor ben diyorum yukarıdan deatwk gelince alttan çıkarıyor :) hem yiyor hem yapıyor gaz sancısı varken memede sakinlesiyor dediğiniz gibi ama kaka yi yapio rahatliyo altını alana kadar meme için patlıyor aglamaktan:)
Yani canım senin de arkadaşlarin sonuçta. Annen de varsa o annenle takilir zaten yabanci degil kusur bakmasın artik..Evet canım. Ben de öyle diyordum ama bir kilosunu ogrenemediniz falan diyorlar, bir de işte kv telefonda kakasi yine öyle mi, yine çok mu yapıyor falan diyor. Yapsa dert, yapmasa dert. Ne güzel yapsın işte.. Ben de dedim zaten ne alaka, çocuk süt içiyor, nasıl başka türlü olsun diye. İşte, süt yarasa daha koyu olurmusmus.. Dedim büyüyor maşallah, sorun yok..
Aşı için gidince baktiriyim di mi, evet..
Saol canım
Tabi ki, ben de öyle dedim. Çok siviymismis.. Çok sık yapıyormuş.. Ne biliyim ki ben onun kıvam ayarını Alla Allaah.. Herkesinki öyleyse sorun yoktur o zaman inşallah.. Yanakları falan da doldu maşallah yaniHerkes bir şey diyor işte, puff
Bugün de arkadaslarimiz gelecekti, kv de eşimin erkek kardeşiyle geliyormuş şimdi, özlemiş torununu.. Yani tabi gelsin de, arkadaşlarla rahat rahat muhabbet ederiz diye düşünmüştüm, zaten bunaldımArtık o annemle takılsin, pooff
Canim teşekkür ederim bizden kapti bile şimdi maske taksam faydası olur muGeçmiş olsun.Emzirirken maske takmayi unutma
Hahaha o kakayı az önce bende gördüm. Nasıl fırlatıyorlar öyle... Bir de o nasıl bir sestir, hopladım yerimden
Annemi karıştırmıyorum artık, kendim açıyorum altını. Annem dedi her yeri çiş kaka yaparsın sen, yokk dedim oğlum üzmez annesini. Ama daha der demez
Arastırdım, erkek bebeklerde serinlik oluyormuş alt açınca ve o serinlik işetiyormuşHafif açıp işemesini bekleyin, bezi pipisi üzerinde dursun diyorlar Öğrenicez zamanla
Biz aa düşmüş deyip direk bnyo yaptırdık canım arkdaslar göbekten sıvı glıyo gln demiş yoktu öyle bişey. Herhangı bı ıslemde ypmadıkKızlar göbek düştükten sonra ne yapmamız gerek? Annem garip garip şeyler söylüyor. Siz neler yaptınız? Pansuman yapalım mı? Banyo yaptıralım mı? Doktorumuz da bir şey demedi.
Bütün bebeler aynı mı ya☺ Benimki de emerken rahatlıyor alttan salıyor kızım ☺
Kızlar göbek düştükten sonra ne yapmamız gerek? Annem garip garip şeyler söylüyor. Siz neler yaptınız? Pansuman yapalım mı? Banyo yaptıralım mı? Doktorumuz da bir şey demedi.
Maşallah kuzum nasıl güzel bir bebek allah analı babalı büyütsün inşallahBu da benim yaramaz oğluşum
Bunu yasayan bi ben degilmisim ne kadar sevindim oglumun bana garezi mi var diye dusunuyordum resmen altini degistirmeye korkuyorum isemesini gectim bi pirt yapio heryer kaka tabi bi telas ustu batiyo fiskiye gibi bide havalara cikiyo cisHahaha o kakayı az önce bende gördüm. Nasıl fırlatıyorlar öyle... Bir de o nasıl bir sestir, hopladım yerimden
Annemi karıştırmıyorum artık, kendim açıyorum altını. Annem dedi her yeri çiş kaka yaparsın sen, yokk dedim oğlum üzmez annesini. Ama daha der demez
Arastırdım, erkek bebeklerde serinlik oluyormuş alt açınca ve o serinlik işetiyormuşHafif açıp işemesini bekleyin, bezi pipisi üzerinde dursun diyorlar Öğrenicez zamanla
Canim bize de oldu suan gecti.soyle yaptik:kaynatilmis soğutulmus suya Mendili batırıp ve burnuna yakın çapagin oluştuğu yerden diğer tarafa doğru sil.Ben sütümü de damlattim hemen geçti. Gözün çukur yerine çapagin oluştuğu yere damlatip kafasını diğer tarafa cevirdim gözün heryerine aktı süt.bir iki günde hem sildim hem süt damlattim geçti cnm.Doktoruma dediğimde çok normal olduğunu devam ederse gözünün burna yakın çapagında oluştuğu kısim varya o taraf iste serçe parmağında oval şekilde yada yukarı aşağı masaj yapmamı söyledi.Kızlar bir sorum var benimde. Dün ela'nın gözünün içinde çapakımsı bişiy vardı onu alayım dedim gözünü rahatsız etmesin diye gözü kapanmış kızımın mikrop kaptı sanırım hemen. Ne yapmalıyım sizce çok üzüldüm benim yüzümden oldu. Öyle hassaslar ki çok üzüldüm dan diye ellediğim için çocuğun gözünü evde bile olsak işte kaptı hemen serum fizyolojik damlatsam mı? Hem buruna hem göze gösteriyordu içinde sormadan yanlış yapmak istemiyorum.
Canım maşallah kuzuna topik topik bayıldımHerkese iyi geceler
Perşembe hastaneye gittiğimizde dr a hala muayene etmicek misiniz belki açılma vardır diyordum nasıl kızdı ben sana bu güne kendiliğinden gelmezse alırım demedim mi diye gerçi ameliyata girmeden kafasına baktığında hala yukardaydı :) o kadar hızlı oldu ki herşey hemen aldılar beni ay hamilelikte zerre duygusallığı olmayan ben başladıkları andan itibaren nasıl ağlıyorum fotoğrafçı yapma makyajın akıcak diye susturmaya çalışıyor beni:) oğlum çıkınca dr kafayı direk bana uzattı zaten sen bunu mu doğurcaktın diye :) hastanede odaya gelen dr du hemşireydi ebesiydi hepsi dana diyip durdular benim tosbiğime :)
İlk denememizde memeyi hemen tutmuştu ne güzel azıcık geliyordu da ama sonra bir daha tutturamadık bugün birazcık başladık gerçi tutsa bile iri olduğu için mutlaka mama takviyesi yapmamı söylediler önce emzirmeyi deniyorum sonra 30 cc mama hemşire 60 cc ver doymaz bu dedi ama 1 defa denedim kustu fazla geldi bence birde bizim oğlan çok uyuyor uyandıramıyoruz ayağını sıkıyoruz soyuyoruz ama yok sarılık başlamış dedi dr 5.7 ymiş pazar tekrar bakılcak
Ayrıca epiduralden dolayı her ayağa kalktığımda bir omzun ağrıdı hep sıcak su torbası koyunca rahatladı
Ayaklarım bileklerim falan şişermiş normal dedi dr 20 güne iner dedi birde ne kadar iyi hissedersen hisset 5 gün yatıcaksın dedi dr sadece wc ye kalk dedi birde hemen korse taktım ben dr tavsiyesiyle baya da sıkı sar dedi ama ben o kadar sıkmaya korktum açıkcası birde sürekli mi takıcam diye sormayınunutmuşım kullananlar nasıl yapıyorsunuz?
Kızlar teşekkürler ben dün gözünü elledim diye oldu tek gözünde zaten ellediğim göz mikrop kaptırdım hemen akıntı oldu kirpiklerinin üzerinde kapanmıştı sabah gözü bugün banyo yaptırdık çok şükür geçti olmadı. Gece de takip edicem artık. Ufacık bişiy oluyor benim canımdan can gidiyor kızlar ya sizde böyle misiniz benimki de soru gerçi. Bu arada biberonla mama verenler dikkat diyim ela asla memeyi reddetmezdi bugün ilk defa sabahtan beri savaş verdi benle almamak için annem hemen kaşığa döndü. Bana söylemişlerdide yok demiştim ben onu düşünerek aldım biberonu falan. Hepsi faso fisoymuş. Bir de kesinlikle üzülmeyin sütte azalma oluyor. Belki de ondan çok tepindi bugün ela banyodan sonra rahatladı savaşı kesti aldı memeyi şimdi mışıl mışıl uyuyor.Cnm bizm ilk gunden beri var gozune capaklanma cogu cocukta olurmus doktor netira die bi gozdamlasi verdi serum fizyolojik icin belki erkendir die evde varken damlatmadim ne olur ne olmaz die
Canim kakanin rengi ne renk oluyor her actiginda kaka olmasi iyi beslenmesiyle alakaliymis oyuzden endiselenme eee surekli sivi tuketiyo ciste normaldirMerhaba kızlarrr,
Doğum yapanların gözleri aydın olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bekleyenlerin bebekleri de sağlıkla gelsin inşallah, annelerini bekletmesiiin :)
Erkek bebek anneleri, çiş olayı sizde nasıl? Her uykudan uyandırdığımda bezi çiş dolu oluyor. Emerken huzursuz olmasın diye hemen değiştiriyoruz. Peşinden emzirmeye başlıyorum, o ara bi huzursuzluk oluyor. 2 göğüs arasında hemen tekrar altını açıyoruz, yine çiş yapmış oluyor.Bir de altı açıkken yapıyor; tabi ne kadar önlem alsam da her yer çiş oluyor. Ben de bazen nasibimi alıyorum. Temizleyip altını bağlayacakken de kaka yapıyor. Her alt değiştirmede 3 bez, bir takım kıyafet, sağ sol hep batıyor. Pipisini kapatıyorum, yine de bezi bağlayım derken hooop çiiiş Ben mi hata yapıyorum, neden her altını açtığımda işeyesi geliyor Siz de yaşıyor musunuz? Günde ortalama 12 defa çiş normal mi? Kakamız da çok. Tedirgin olmaya başladım.
Evet o bakışlar benide benden alıyor dünya tatlıları ya bir de emerken gülmesi yok mu o da beni bitiriyor.Aynen Hira da gazlı olunca daha çok emmek istiyor sonra suratı ekşiyor memeyi çekiştirerek ağlamaya başlıyor ve sonuç süt genizine gidiyor. Hemen nefes alışı değişiyor hemen kaldırıyorum yırtınırcasına ağlıyor. Bu zamanlar çok zor ama böyle minik olması da çok hoşuma gidiyor çöm çöm bakıyor ya bazen emerken eriyorum ☺
Benimde dikişler geçti canım 2 haftaymış demekki normal doğumun sıkıntısı yani epizyotominin. Şuan varya atlıyorum zıplıyorum dipçik gibiyim şimdi şimdi iyi ki normal yapmışım diyorum.Kızlar bu arada çok şükür dikişlerimin acısı gecti.Sikayet etmistim baya.Her işimi kolaylıkla yapabiliyorum demekki 1 haftaya ihtiyacım varmis.Annelige de alıştım:) şu anlık hem benle hem bebeğimle ilgili bi sıkıntımız yok çok şükür.
Nihaha ☺Bence de iyi ki vr burası en önemlisi iyi ki siz varsınız. Bir ara watsapp grubu kurulacaktı ya ne oldu :)Bütün bebeler aynı bütün kv lerde aynısuan birbirimizi cook iyi anlıyoruz iyiki var kk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?