Delta marka hastanenin eczanesinden aldık isteğe göre ayarlanıyor baya uzun yani dr baya sık dedi ama ben oo kadarına korkuyorum henüz ama korseyle çok rahat ettim böyle daha rahat hareket ediyorum diğer türlü sanki dikişlere bişi olcak gibi geliyordu oturup kalkarkenHangi korseden aldın canım sen? Bana dpktor takma dedi ama benim içim rahat etmedi enazından öneren birininkindrn alayım bari
Sağol canım.Canimm maasallah gozunaydin Allah anali babali buyutsun insallah ☺
Canım bizde de bez kullanımında durum ilk başlarda aynıydı paket paket bez yetistiremiyorduk.. Şimdi azaldı ama açınca cisini yapma huyumuz hiç değişmedi ve artık etraf batmasin diye aldığımız önlemler ve hızlı bez değiştirme çalışmalarımizi görsen gulersin.. Bir de bizimki her doktor kontrolünde doktor altını açınca adamın üstüne yapıyorMerhaba kızlarrr,
Doğum yapanların gözleri aydın olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bekleyenlerin bebekleri de sağlıkla gelsin inşallah, annelerini bekletmesiiin :)
Erkek bebek anneleri, çiş olayı sizde nasıl? Her uykudan uyandırdığımda bezi çiş dolu oluyor. Emerken huzursuz olmasın diye hemen değiştiriyoruz. Peşinden emzirmeye başlıyorum, o ara bi huzursuzluk oluyor. 2 göğüs arasında hemen tekrar altını açıyoruz, yine çiş yapmış oluyor.Bir de altı açıkken yapıyor; tabi ne kadar önlem alsam da her yer çiş oluyor. Ben de bazen nasibimi alıyorum. Temizleyip altını bağlayacakken de kaka yapıyor. Her alt değiştirmede 3 bez, bir takım kıyafet, sağ sol hep batıyor. Pipisini kapatıyorum, yine de bezi bağlayım derken hooop çiiiş Ben mi hata yapıyorum, neden her altını açtığımda işeyesi geliyor Siz de yaşıyor musunuz? Günde ortalama 12 defa çiş normal mi? Kakamız da çok. Tedirgin olmaya başladım.
Canım bizde zinco kullanıyoruz ama faydasını göremedim.. Hatta gazını arttirdi gibi geldi bana.. Deneyince yazar misin bir hafta sonra sizde durum ne olacak..Bide gazı için zinco verdi ama öncelikle bitkisel yoldan halletmeye çalışalım dedi Rezene yi bebeğede. Verebilirmişler Bi çay kaşığı şeklinde tane kimyonlu sordum onu siz için hem sütü arttırır hem gaz için çok iyi ams bebeğe vermeyin dedi gazı olanlar için Bi öneri Dr umuz çok iyi söa tayini çıktı şimdi kime gidicez biz yaaaa Erzurum'da Dr sıkıntı
Cnm bizm ilk gunden beri var gozune capaklanma cogu cocukta olurmus doktor netira die bi gozdamlasi verdi serum fizyolojik icin belki erkendir die evde varken damlatmadim ne olur ne olmaz dieKızlar bir sorum var benimde. Dün ela'nın gözünün içinde çapakımsı bişiy vardı onu alayım dedim gözünü rahatsız etmesin diye gözü kapanmış kızımın mikrop kaptı sanırım hemen. Ne yapmalıyım sizce çok üzüldüm benim yüzümden oldu. Öyle hassaslar ki çok üzüldüm dan diye ellediğim için çocuğun gözünü evde bile olsak işte kaptı hemen serum fizyolojik damlatsam mı? Hem buruna hem göze gösteriyordu içinde sormadan yanlış yapmak istemiyorum.
Canım gözün aydın maşallah bebeğine uzun boylu olacak..Teyzeleri biz doğduk55 cm 3700 gramız. Yalnız sütüm gelmesine rağmen sadece bir kere bir saat emdi. İkinciye bir türlü tutturamadık. Mama veriliyor şimdi. sonra tekrar deneyeceğiz.
Sağol canım.Canım gözün aydın maşallah bebeğine uzun boylu olacak..
Ben altını açıyorum, pamuk koyuyorum pipiye, 2 dak içinde işiyor. Hemen değiştiriyorum sonra altını. Çözdüm galiba bu defa. Eğer oğluş yeni bi taktik geliştirmezse böyle iyiCanım bizde de bez kullanımında durum ilk başlarda aynıydı paket paket bez yetistiremiyorduk.. Şimdi azaldı ama açınca cisini yapma huyumuz hiç değişmedi ve artık etraf batmasin diye aldığımız önlemler ve hızlı bez değiştirme çalışmalarımizi görsen gulersin.. Bir de bizimki her doktor kontrolünde doktor altını açınca adamın üstüne yapıyorsizinde başınıza gelecek eminim
Canım benim miniğimde de 2.gün başladı. Baya baya gözü kapanıyordu. Eve hemşire ablamız kontrole geldiğinde sordum. Göz pınarı ile alakalıymış. Zar olurmuş galiba o yırtılmayınca bu sorun yaşanırmış. Anne sütü damlat, yumuşasın ve temizle pamukla dedi. Bir de masaj gösterdi. Göz pınarının oraya daire çizerek küçük kçük masaj. Bir de göz ve burnun birleştiği yerden aşağı doğru 10 defa iniyorum pamukla. Ben masajı da pamuğa sütümden damlatıp yapıyorum. Bir de gözüne anne sütü damlattıktan sonra temizleyeceğim pamuğa da anne sütü damlatıyorum, yumuşak olsun diye. Bu arada perşembe günü doktorumuza da sordum, o da aynısını dedi ve 9.aya kadar devam edebilir dedi. Anne sütünü sordum, tabii damlatabilirsiniz dedi. Bir de masaj yapacaksınız, alışkanlık haline getirin dedi.Kızlar bir sorum var benimde. Dün ela'nın gözünün içinde çapakımsı bişiy vardı onu alayım dedim gözünü rahatsız etmesin diye gözü kapanmış kızımın mikrop kaptı sanırım hemen. Ne yapmalıyım sizce çok üzüldüm benim yüzümden oldu. Öyle hassaslar ki çok üzüldüm dan diye ellediğim için çocuğun gözünü evde bile olsak işte kaptı hemen serum fizyolojik damlatsam mı? Hem buruna hem göze gösteriyordu içinde sormadan yanlış yapmak istemiyorum.
Canım benim minik bazen 10ar dakika her ikisini de emiyor. Bazen birini 5 diğerini 20 dakika emdiği oluyor. Bi bıraktım mı tekrar tutturmak 1 saati geçiyor. O 1 saatte yine acıkıyor. Henüz bizde de düzene girmedi. Bazen doyduğuna inanmıyorum üzülüyorum ama kakamız çişimiz gayet bol olunca doydu diyorum. Bir de emzirmem kısa sürdü ise sağıp biberonla da veriyorum.Kızlar bebeklerini ne kadar süre emiyor. Bizimki gazdan aksamlari bir başlıyor gece boyu kivraniyor sürekli emiyor arada süt geldiği halde bırakıp ağlıyor sonra tekrar alıyor. Uyudugu nda çok emdi diye 3 saat öteye kuruyorum saati ama yorgunluktan kapatıyorum farkında olmadan 5.saatte kendi kaldırıyor ama vicdan azabı duyuyorum 5 saat geçti diye.birde maksimum 10 dk hiç durmadan emiyor sonra almiyor sutum çok diye ısrar etmiyorum bende ama az mı sizce.bugun 40 günlügüguz.bol bol kisir ve dere otu yiyorum.encok incir ve üzüm arttırıyor.
Evet canım ben de 3 Ekimde yaptımEvet canım 3 ekimde doğum yaptım. Teşekkür ederim sende mi o gün yaptın?
CaniimmTeyzeleri biz doğduk55 cm 3700 gramız. Yalnız sütüm gelmesine rağmen sadece bir kere bir saat emdi. İkinciye bir türlü tutturamadık. Mama veriliyor şimdi. sonra tekrar deneyeceğiz.
Can'ım ben doğumdan beri Rezene ve tane kimyon içiyorum bugün 24 günlüğüz çok çok fazla gaz sancımız yok alttan sürekli pırt pırt çıkarıyoz ağızdanda sırtına vurduğumda çıkarıyo ama ilk Zaman'lar zaten çok olmuyomuş gaz sancısı belki ondan iyidir oğlum ama inş artmaz ben zinco yu çok zorlanırsa vermeyi düşünüyorum ama verirsek yazarım canımCanım bizde zinco kullanıyoruz ama faydasını göremedim.. Hatta gazını arttirdi gibi geldi bana.. Deneyince yazar misin bir hafta sonra sizde durum ne olacak..
Sanirim ikimiz kaldik.Günaydın bugun doktor kontrolümuz var çok heyecanliyim acaba minikim nasıl bu arada kac kişi kaldık doguramayan :)
Merhaba canm aynen bizimkilerde öyle sen boşver milleti çok biliyo onlar sıvı tüketiyorlar nasl olcakmış kakası bide bazen 7-8 bez kullanıyrzMerhaba annişler
Takip edemedim kaç gündür. Doğum yapan herkesin gözüaydın olsunİnşallah sağlıkla büyütürler yavrularını Doğum yapmayanlara da kolay doğumlar diliyorum, hayırlısıyla inşallah
Miniğim kucağımda uyuyakaldi emerkenHemen bir sey sormak istiyorum size: Bebişim 20 günlük oldu ve kakasi hala ishal gibi kıvamda. Bir de baya sık yapıyor. 4-5 kere yapıyordur yani kakayi. Bu normal mi yoksa sorun mu? Sütün yarasa böyle sıvı olmaz dediler kafama taktılar. Sizin nasil? Sağlık ocağında tarttirmak istiyorum ama salginlar falan var, hasta etmek de istemiyorum bebişi oralarda. Kaç kilo bilmiyorum. Pazartesi götüriyim diyorum. Ne yapsam? Siz biliyor musunuz kiloları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?