2015 Ekim Anneleri

Benimde sağınca gelmiyor bebişim emdiğinde pompadan daha fazla getiriyor bende be bulursam içiyorum artsın diye mami power lactamil malt içecek su ama pek almıuor memeyi sinirleniyor
aslında emse gelir sütüm ama memeyi verince öyle bi arsiz oluo ki yikio ortalığı mamayı alınca şap şup sesler çıkarıo keyfi yerine gelio ne yapcam bilmiorum..

Canim insallah sutun tez zamanda gelir gozunaydin kavustun melegine saglicakla buyut insallah
inşallah canım suan tek isteğim sütümün gelmesi..

Doktor sezeryan oldugun icin mi yataktan kalma dedi canim?

Misafirler oluyor canım ya sagolsunlar arayip sorulmak güzel de bazen biz yorgun oluyrz lohusayiz hormonlar değişik çalışıyor.. eşinle de inşallah halledersnz probleminizi.. bu dönemde daha kirilga kırılgan oluyrz daha çok ilgi bekliyorz..vee en önemlisi eşlerimiz en çok bu dönemde eşiyle aileleri arasında kalıyor sanırım. Onlarin da rahatlamaya rahatlatilmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum bazen..

bizde de var ya daha önce de arkadaşlarımın bebeklerinde görmüştüm o derinin altındaki yağlardan oluyor sanırım. burnunun üstü falan beyaz noktacıklarla dolu. kafaya takacak birşey olduğunu sanmıyorum.

hiç dert etme bizim 4 günlükken 10,6 çıktı sarılığı. sık sık emzir dedi doktor ama benim sıpa acıkmadan enjektörle bile sıksam tükürüyor. 3 saatte acıkıyor ve uyanıyor ancak öyle emzirebiliyorum. ona rağmen iki gün sonra tekrar ölçüme gittiğimizde 9,6 çıktı iki gün sonra da rengi tamamen normale döndü. Eğer yapabiliyorsan sık sık emzir ve memedeyken uyanık tut ne kadar çok emerse o kadar iyi. doktorumuz su içir dedi bana sarılık süresince günde 2 3 çay kaşığı su verdik. ama memeden sonra ver suyu. bir de sen maden suyu tüket onun da faydası var. sarılık süresince günde 1 kaşık maden suyu da bebeğe içirdik gazı kaçırılmış oda sıcaklığında. inşallah hemencecik atlatırsınız.

canım bende de medeni elektrikli pompa var Sağdım bi kere ama iki üç damla ancak geldi sen sağdiginda yaklaşık ne kadar gelio ki bizde bugun taburcu olacaz inş sıcak bi duş ve masaj sonrası artar
ilk günler çok gelmiyor zaten şimdi ben manueller sağıyorum 50-100 arası geliyor 20 günlük olduk biz. humana steel tea acayip işe yarıyor ve bol su tabiki. ben onun dışında hiç abartılı birşey yemiyorum aman süt olacakmış diye. ben sezaryen öncesi 13 saat sancı çekince sütüm doğumdan önce geldi zaten. sen direkt sezaryen olduysan o da işi zorlaştırıyor ama süt artırıcı çay kullan mutlaka.

mamayı biberonla veriyorsan yanlış yaparsın memeyi almaz o zaman. ilk günler bizimki de çığlık çığlığa kalıyordu memeyi almaya çalışırken kıpkırmızı kesiliyordu ama inat ettim. sen de inat et mama vermen sütünün gelemsini sağlamaz bebeğin tutmak zorunda memeyi. ne kadar çekerse o kadar üretimin artar. Ağlıyor diye kıyamıyorum deme sakın. inşallah tez zamanda gelir sütün

Canım bizim minikde de bugün başlamış. Çenesinde ve yanaklarında var sivilce. Ama uçları daha yok. Bir de burnumuz beyaz noktalarla doldu.

canım bende de medeni elektrikli pompa var Sağdım bi kere ama iki üç damla ancak geldi sen sağdiginda yaklaşık ne kadar gelio ki bizde bugun taburcu olacaz inş sıcak bi duş ve masaj sonrası artar
Cnm inan emzirdikçe artıyo benimde ilk zamn 2-3 damla geliodu 2-3 saate bir sağ mutlaka sen sağdıkça hep artıyo şimdi 20-30cc kdr gelio ikisi toplamda bugün 4. Gün anca biraz tutturabildim memeyi de azcık emdi birini hatta bugün fışkırıyo biraz sıkınca . Bol su helva hoşaf taze üzüm ye bolca bide tavuk suyuna çorba artar inş bide sakın moralini bozma bi haftayı bile bulabilir çok normal

Benimkide oyle canim cok uzun uzun emmiyo ama dikkat ettim sut cok geldigi zaman daha cabuk uyuyo birakiyo az gelirse daha uzun suruyo

Hadi ya merak ettim senin bebişi sanırım kaçırdım fotoğrafını. Bugün biraz daha ii sanırım sütüm hiç mama vermedim daha bi göğsümü yarım saat emdi diğerini de sağıp içirdim. Bugün 4. Günüm dün ilk kez duş yaptım bugünde yapsam zararı olmaz değilmi sezeryanlıyım bu arada

Kızlar doğumdan sonra sütüm gelmiyor diye üzülmeyin. Biraz emzirme denemesi yapın. Doktor da önerirse mama takviyesi ile sütünüz gelene kadar idare edin. Her gün pompa ile muhakkak sağın. Damla bile gelse sorun değil çünkü sonradan 10cc 20cc diye artacak. Her doyurma öncesi muhakkak biraz emzirin. Benim sütümün normal bir şekilde gelmesi 10 günü buldu. Şimdi mamaya elveda dedik. Sütümle devam ediyoruz.

Kizlar dun bebegim tam 1 aylikdi kontrole goturduk ama sgk ya henuz gecmemis dediler babasinin uzerinde gozukmuyo dediler kendimiz gidip basvuru yapmamis gerekiyormus sgk ya otomatik olmuyormuydu o? Yada 1 ay sonra mi oluyo bgun ctesi die gecmemis olabilir mi cok sasirdim yani sonucta kimlik de cikti bebegimin

Can'ım bizim çok şükür çok gelenimiz yok bi hafta sonu Giresun'dan kp görümcem eşi çoçukları kaynım eşimin babaannesi geldi benim içinde iyi oldu bide salı günü arkadaşlarım gelecek 25 günde iyi bence bizde gelecekler hastaneye geldi biraz durup gittiler o da açıkçası insanı Mutlu ediyo yoksa sahipsiz gibi olurdum kırkımız çıksın ondan sonra gelenler gelir bide isteristemez çok yoruluyoruz lohusa psikolojisi de üstüne binince daha Bi kötü oluyoruz bence arada çıkmak lazım dışarıya ben biraz kötü oldum mu çıkıyoruz dışarıya gerçekten iyi geliyo biz 4 yıldır evliyiz ilk defa bugünlerde tartıştık ben alttan almasaydım baya uzun sürerdi sanki eşler lohusa sen moralini yüksek tutmaya çalış çünkü yine biz etkileniyoruz

Canım bizim minikde de bugün başlamış. Çenesinde ve yanaklarında var sivilce. Ama uçları daha yok. Bir de burnumuz beyaz noktalarla doldu.
Bizimde burnumuzda var onlardan cnm biz dayanamadik goturduk doktora o sivilcelenmenin onemsiZ oldugunu soyledi, asil biz gobegi icin goturduk hafif peceteye kan geliodu k vitamini ignesi yaptilar tekrar ederse getirin dediler insaAllah gecer ya sizin gobusler ne alemde

6 plus kullanıyorum evde bir benimki almamış.

benimki 5 kardeşiminki 5 s bizimkiler de almamış :)

bu arada kızın dünya tatlısı Allah nazarlardan saklasın yavrularımızı.

bana hastaneden çıkarken bant yapıştırdılar eve gider gitmez duş aldım. 3. gün bandı söktü doktorum 5. gün aldım duş tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…