Yok canim rejim yapma doktorlar bile soyluyor sutun azalir anca ekmegi azatabilirsin bol bol sivi al zaten gidiyor senin normal dogum muydu sezeryan miSuper maşallah
Ben 96 olmustum doguma giderken
Boyum 1.73
Şu an 88 dogum kıloları gıttı ama kendımı hıc begenmıyorum ya 73 ile hamile kalmıstım ne guzeldım o zamanlar
Rejım yapsam da korkuyorum olan sütte gider mi
Kilolu olmakta sinirimi bozuyo valla
kaç gün oldu canım doğum yapalı? ven ilk hafta sürekli ağlıyordum alışma evresi çok zor ne kadar etkilenmeyeceğim desen de insan çok hassas oluyor çok normal yaşadıkların az çok hepimizde var bu durumlar. Benim de bebeğim doymuyordu mama takviyesine başladık. Önce direndim sütüm var az da olsa ne diye mama vereyim dedim ama onlar henüz küçük göğsü boşaltacak güçleri yok sağınca da azcık bişey çıkıyor bebeğin emmesi gibi olmuyor. Yağlı süte ulaşamayınca kilo alımı olmuyor. Şimdi ihtiyaç olduğunda mama veriyorum azcık yiyor ama o takviye gerekiyor çok yorulmadan doymaları önemli. Mutlaka emzirmenin üstüne veriyorum mama vereceksem o da kaşıkla. Sen de üzme mama alsa da anne sütü almıyor değiller dr öneriyorsa mutlaka ver. Kilo alınca daha güçlenip daha güzel emecekler ve sütümüz artacak inanıyorum.Merhaba kizlar. Ben lohusalik depresyonuna girdim galiba hic iyi degilim. Ilk zamanlar sutum gelmedi bebegim gogsumu tutamadı diye üzülürken sonra sutum gelmeye başladı ondan sonra da bu bebek niye kisa sure emiyo diye aglamaya basladim.hamileligimden beri sutum olmicak korkusu vardi.sutum yetmicek kesilcek diye diye bigun esimde beni cok Uzdugu gun sutum bayagi bi azaldi ogun oglumun idrar yolu enfeksiyonu oldugunu da ogrendim antibiyotik tedavisine baslandi ben daha da cok uzuldum.aglaya aglaya bi hal oldum antibiyotik kullanirken emmemesi normalmis beni reddetmeye baslayinca daha da cok uzuldum.simdi gunduzleri hic uyumuyo on dakika emiyo sutum yetmiyo diye üzülüyorum ama aglamiyo.hic duzenimiz yok bazen bi saatte bazen iki saatte bir emziriyorum herseyi takiyorum.sagip veriyorum bazrn.mama fikrini kabullenemiuorum aklimdan cikmiyo napicami bilmiyorum bna yardimci olun lutfen
SezaryenYok canim rejim yapma doktorlar bile soyluyor sutun azalir anca ekmegi azatabilirsin bol bol sivi al zaten gidiyor senin normal dogum muydu sezeryan mi
O sorular beynimizi yakacak resmen ama emiyor uyuyor fazla uyumadan uyanip tekrar emiyor demekki oyle doyuyor doymasa aglar bi kere ac olup ağladığını duydum ozaman mama vermistim hakikatten de doymamisti ama ozaman bi aylik falandik şimdi iki aylik olduk ve daha cok emmek istiyoruz o yuzden aglamiyorsa doymadığını dusunme cunku ac olan bebek durmaz ben bunu anladim ve dun gittim bebegimi tarttirmaya bi ayda 1300 almis Hemsire mama verme dedi bana halbuki prk vermiyorum hemde kac zamandir mama icmiyoruzAynı bendeki deli soru doymasa ağlar değil mi anne deyip duruyorum çünkü beneğim 5 dk ya emiyor ya emmiyor sonra uuçyuyor:)
1150 gr aldı bi ayda suan 37 günlük doktor bu ay bakicaz yetmezse mama takviyesu yapariz dedi ama ben bunu kabullenemiyorum.bes dakka emen bebek mi olur hicbi duzenimiz yok.gece iki saatte bi uyaniyo ams gunduz hep memede gogsumude yeni yeni tutmaya başladı. Uzulmicem sutum azalir diyorum ama kafamdan cikmiyo hormoblardan galibba.normal hayatta da başarısızlığı hazmedemeyen birisiyim hersey olmasi gereken gibi olmayinca kendimi cok üzuyorumkaç gün oldu canım doğum yapalı? ven ilk hafta sürekli ağlıyordum alışma evresi çok zor ne kadar etkilenmeyeceğim desen de insan çok hassas oluyor çok normal yaşadıkların az çok hepimizde var bu durumlar. Benim de bebeğim doymuyordu mama takviyesine başladık. Önce direndim sütüm var az da olsa ne diye mama vereyim dedim ama onlar henüz küçük göğsü boşaltacak güçleri yok sağınca da azcık bişey çıkıyor bebeğin emmesi gibi olmuyor. Yağlı süte ulaşamayınca kilo alımı olmuyor. Şimdi ihtiyaç olduğunda mama veriyorum azcık yiyor ama o takviye gerekiyor çok yorulmadan doymaları önemli. Mutlaka emzirmenin üstüne veriyorum mama vereceksem o da kaşıkla. Sen de üzme mama alsa da anne sütü almıyor değiller dr öneriyorsa mutlaka ver. Kilo alınca daha güçlenip daha güzel emecekler ve sütümüz artacak inanıyorum.
Saglıklı beslenirsek sorun olmaz rejim derken hamurişleri ekmek cıkarmalı hayatımızdanYok canim rejim yapma doktorlar bile soyluyor sutun azalir anca ekmegi azatabilirsin bol bol sivi al zaten gidiyor senin normal dogum muydu sezeryan mi
Bnde pes ettim zaten ne yapsam çare bulamadım en iisi acıya devam başka yapabileceğim biley yokEbruli3545 canim bence acisa da emzirmeye devam et. Bebegin agzi bi sure sonra alişip, yumuşatacak. Oyle gececek yaralarin. Ama simdi baska cozumlerle iyilestirip, tekrar emzirmeye basladiginda yine basa donecek her sey:/
Sizden güç alıyorum iiki varsınızAh canım. İnşallah geçecek bu acılarımız. Emzirmek işkenceye dönüşmeyecek. Benim minik emerken bende bebeğimin kafasını falan okşuyorum. İçimden geçecek bu acı diye teselli ediyorum kendimi.
Canim okyanus suyundan mi nemnun kaldn?? Sadece onu mu sıkılıyorz nasıl yapcazBizde de hırıltı vardı serum fizyolojik kullandık daha sonra burun aspiratörü aldık ama Okyanus suyu satılıyor eczanelerde onu önerdi eczacımız onu aldık çok memnun kaldım çok kullanışlı hem hırıltı da gitti
Amaaan ben pek takılmıyrm ya bu konulara dediğiniz gibi sağlıklı olsun da ... benim bebeğim de ayniii baba kopya sanki. Bazı ayrıntılar bana benziyor. Diyorum ben de ayniii baba. Benzesin ya anneye ya babaya benzeyecek sonuçtaBenim kızımı banasına benzetenler var benim babama benzetenler var. Görümcem esmer benim tarafım sarışın ben bizim tarafa benzesin istedim ama şuan kumral. Görümcem sürekli gör bak bana benzeyecek deyip duruyor ben de üzülme sonra sana benzemesse dedim o da benzerse sen üzülme dedi. Ben de çocuk benim çocuğum dağlıklı olsun da gerisi önemli değil diye susturdum bu benzetme konusunda da noktayı koydum.
Canım bende ilk başlarda o kadar üzüldüm ki emmiyor diye hastaneye gittiğimizde bakım odasında emzirenleri gördükçe ağladım ben niye emziremiyorum diye ağladığında emzirsene diyen oldukça o kadar ağrıma gittiki şimdi emmiyor mu dersen hala emmiyor hala sütüm pek yok ama o kötü psikolojiyi üstümden attım bebeğim sağlıklı yanımda emmesi için elimden geleni yapıyorum olmuyor ayriyeten 2 aylık bebeği olan arkadaşımda 1 ayda zor alıştırdı memeyi ve bebeğinde süt alerjisi çıktı dr emzirmeyi bırak özel mama vermen lazım diyor emse de böyle bir durumda olabilirdi kısmette ne varsa ötesine geçilmiyor o yüzden ben artık üzülmeyi bıraktım deniyorum olmazsa da yapıcak birşey yokMerhaba kizlar. Ben lohusalik depresyonuna girdim galiba hic iyi degilim. Ilk zamanlar sutum gelmedi bebegim gogsumu tutamadı diye üzülürken sonra sutum gelmeye başladı ondan sonra da bu bebek niye kisa sure emiyo diye aglamaya basladim.hamileligimden beri sutum olmicak korkusu vardi.sutum yetmicek kesilcek diye diye bigun esimde beni cok Uzdugu gun sutum bayagi bi azaldi ogun oglumun idrar yolu enfeksiyonu oldugunu da ogrendim antibiyotik tedavisine baslandi ben daha da cok uzuldum.aglaya aglaya bi hal oldum antibiyotik kullanirken emmemesi normalmis beni reddetmeye baslayinca daha da cok uzuldum.simdi gunduzleri hic uyumuyo on dakika emiyo sutum yetmiyo diye üzülüyorum ama aglamiyo.hic duzenimiz yok bazen bi saatte bazen iki saatte bir emziriyorum herseyi takiyorum.sagip veriyorum bazrn.mama fikrini kabullenemiuorum aklimdan cikmiyo napicami bilmiyorum bna yardimci olun lutfen
Canım ben sordum ama yanıtlayan olmadı. 40 çıkmadan adet olunur mu diye sormuştum. Çünkü doktor son kontrolümde kanama alanın çok az kalmış demişti. 2 gün sonrada kanamam bitmişti. 5 gün aradan sonra 7 gün süren bir kanama daha yaşadım. Bugün 28.günüm doğumdan sonra. Eğer öyle bir şey varsa bence ben adet oldum.
1 ayda 1150 gram çok iyi. 1.ay sonunda en az 500 gr almasını bekliyor doktorlar. Sütün yetiyor demekki bebişin çenesi kuvvetlidir maşallah annesi. Ben de sadece emzirirsem hep memede olmak istiyor arada mama verirsem güzel uyuyor1150 gr aldı bi ayda suan 37 günlük doktor bu ay bakicaz yetmezse mama takviyesu yapariz dedi ama ben bunu kabullenemiyorum.bes dakka emen bebek mi olur hicbi duzenimiz yok.gece iki saatte bi uyaniyo ams gunduz hep memede gogsumude yeni yeni tutmaya başladı. Uzulmicem sutum azalir diyorum ama kafamdan cikmiyo hormoblardan galibba.normal hayatta da başarısızlığı hazmedemeyen birisiyim hersey olmasi gereken gibi olmayinca kendimi cok üzuyorum
Benim daha kanamam tam anlamiyla sonlanmadi canim dün leke vardi hala..Bugün 44.gunumuz.. senin kaçinci günde kesilmişti canim şimdi kaçınci gundesiniz?
Bana da farklı geldi. Ama 28.günümdeyim. Belki benim daha adet değildir. Ama senin olma ihtimali daha yüksek.Canım benim de kanamam 17. gün bitti. Bir daha hiç olmadı. Dün başladı hafiften bugün yoğun geliyor ve kasık ağrım var. Ayrıca diğer kanamadan farklı bana bu adet gibi geliyor.
Dogrudur canım valla üzüm hoşafı ve rezenede füze gibi yapıyor vallaama şöyle 5 10 bardak içinceMerhaba guzel anneler surekli takipteyim ama her zaman yazamiyorum.
Sut artiran seyler konusuluyor biz de gecen pazar kahvaltiya gitmistik orda bazlama ve sekerli katmer yemistim o gece goguslerim patlayacakti cok sasirdim sonradan o yedilerime bagladim..hatta paket yapip kalanini getirmistik yedikce ayni oldu gercekten sutu cok arttirdi tavsiye ederim..tabi kalorili baya
Bu arada caniniz ceker diye yazmayacaktim ama kolay bulunuyor artik bazlama ve katmer Bim de satiliyor kizlar bilginize
Bizde aynıyız gaz çıkartıyor sürekli kalasıda düzenli ama o çıkardıgı gaz yetmiyor ona sancılanıyor günü gününe tutmuyor oyızdenGazi yok canım ya,hep gark yaptı emdikçe,kakasini da yaptı bugün güzel,sorunu cozemedim. Neden boyle yaptı. Her zaman boyle değil,bi dun gece bir de bugün boyle yaptı
Evet emdikce meme uclari uzuyor daha iyi kavradigi icin daha az aciyorEbruli3545 canim bence acisa da emzirmeye devam et. Bebegin agzi bi sure sonra alişip, yumuşatacak. Oyle gececek yaralarin. Ama simdi baska cozumlerle iyilestirip, tekrar emzirmeye basladiginda yine basa donecek her sey:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?