2015 Ekim Anneleri

Mrb arkadaslar dun gece acillik oldum. Her tarafim kan revan icindeydi bacaklarimdan akti kanlar. Bebegim iyi sukur ve kanalda kan bile goremedi doktor bi cok sebebi olabilir dedi ve cok acik konusmadi pruloton igneye devam ediyirum kanamalar oluyodu ama bu kadar siddetlisi cok korkuttu beni bebegim ayrildi bu sefer benden dedim cok korktum ama sukur iyi ve buyumusde masallah. dualarinizda benide eksik etmeyin:KK43:(( rabbim herkesin yavrusunu korusun hayirla kucagimiza alip kokularini icimize cektirmeyi nasip etsin
Çok çok geçmiş olsun şükür ki iyiymiş evladın Allahım sana bağışlasın inşallah

:KK45:
Arkadaşlar çok sık ultrasona girmenin olumsuz etkilere neden olabileceği yönünde bulgular elde edilmiş.

Buradaki bazı arkadaşların doktorları ultrasonda bebeğin kalp atışlarını dinletmeyi doğru bulmadığını bile söylemişti. Ultrasonun dokularda ısınmaya neden olduğunu ve aşırı ısının bebek için zararlı olabileceğini söylemişlerdi.
Benim doktorum ise dün bana bebeğimin kalp atışlarını dinletti. Çok mutlu oldum duyduğumda ama sonradan da aklıma takıldı acaba doğru bir şey miydi diye ve biraz araştırma yaptım yabancı kaynaklardan.

Eski tip düşük güçlü cihazlarla olumsuz etki gözlenmemiş ancak yeni nesil güçlü ultrason cihazlarıyla insanlar üzerinde yapılmış geniş çaplı bi araştırma mevcut değil. Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen deneyler ise beyin, akciğer ve göz dokularında kanama meydana gelebildiğini gösteriyor.
Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde (4'üncü ayı ve sonrasında) tehlike daha yüksek görünüyor.
Bu nedenle yurtdışında her randevuda ultrason taraması yapılmıyor.

Şahsen ben bu noktadan sonra tıbbi bir gereklilik olmadığı takdirde ultrasondan kaçınmaya karar verdim. Onu ekranda görmek çok güzel evet ama aldığım riske değmiyor. :KK43:
Bende dün yazmıştım. 7+3 teyim ilk randevuma gittim aile hekimine. 12. Haftada kadın doğumcu randevu verdi daha öncesinde kadın doğumcular bakmıyor burda. Tabi o zaman gidince ultrason isterse 13. Haftada bebeğimi görebilicem düşün :KK53: yurt dışındayım bende. Normal kontrolde önce dr odaya girdiğinde nasıl hissediyorsun? Nasıl geçiyor hamilelik diye sorar. bir el cihazı var onunla kalp atışını ölçerler. İdrar testi yapılır her seferinde. Tansiyon ölçülür. Elle karnımın orasına burasına bastırır ve mezura ile karnımı ölçer bu kadar :KK53: ilk hamileliğimde çok garipsemiştim burası Kanada nasıl bir sistem diye. Ama burda doktor bir hata yaparsa hastalara çoook büyük tazminatlar ödeniyor. O yüzden doktorlar riske girmiyor hiç bir zaman.

:KK45:
Bende dün yazmıştım. 7+3 teyim ilk randevuma gittim aile hekimine. 12. Haftada kadın doğumcu randevu verdi daha öncesinde kadın doğumcular bakmıyor burda. Tabi o zaman gidince ultrason isterse 13. Haftada bebeğimi görebilicem düşün :KK53: yurt dışındayım bende. Normal kontrolde önce dr odaya girdiğinde nasıl hissediyorsun? Nasıl geçiyor hamilelik diye sorar. bir el cihazı var onunla kalp atışını ölçerler. İdrar testi yapılır her seferinde. Tansiyon ölçülür. Elle karnımın orasına burasına bastırır ve mezura ile karnımı ölçer bu kadar :KK53: ilk hamileliğimde çok garipsemiştim burası Kanada nasıl bir sistem diye. Ama burda doktor bir hata yaparsa hastalara çoook büyük tazminatlar ödeniyor. O yüzden doktorlar riske girmiyor hiç bir zaman.
ne güzelmiş :) tr dede böyle olsa keşke:KK51:

evet canım biliyorum 1 haftalık bir zamanım var bugün saat 5 te randevum var gidicem bebeğin durumu nedir bilmiyorum öğrenicem ona göre hareket edicem bakalım ne olucak. o kadar cok stresliyimki sabahtan beri ağlıyorum kocamla değilde arkadasımla gidiyorum o kadar koyuyorki bana anlatamam duyacağım seylerıde cok merak ediyorum heyecan stres korku üzüntü hepsi karıstı bende hiçbişi düşünemiyorum. bilmiyorum neler bekliyor beni

Okuyunca çok üzüldüm. Zor bir durum. Hayırlısı

Beni umursamıyorki ne halde oldugumu tahmin edebilecek kapasitede kendısı ben o kadar cok fedakarlıklar yaptım ki anlatsam burdaki sayfalara sığmaz bana çok kötü günler yaşattı canım benim keşke hepsini en baştan buraya yazabilsem o zaman bana nederdin biliyormusun kızım sen körmüydün göremedinmi bu adamın yaşantısını düşüncesini sorumsuzluğunu emin ol bunu yüzüme vururdun. evet benden tecrübeli olabilrsiniz bişi diyemem buna ama benım yaşadıklarımda akla sığmayacak cinsten.. 2 senelik evliyim 26 yaşındayım canım. 3 haftadır düşünüyorum ben geceleri uyku girmiyor gözüme işe geliyorum zar zor çalışıyorum ne yapıcam ne edicem demekten alamıyorum kendımı daha ne kadar düşünmeliyimki ben ilk başta adımımı attım aradım ama beyfendinin keyfi gıcırında gezmeler tozmalar başlamıs bile ben bu saatten sonra gerçekten bişi yapamam içimden gelmiyor onu geçtim zaten bebeği isteyen oydu onun isteğiyle ben hamile kalmaya karar verdim bunun sonucu bumu olmalıydı. :KK43:
Öncelikle sen önemlisin. Sen mutlu olmazsan huzurlu olmazsan çocuğuna ne verebilirsin ki? Ama burda huzursuzluk mutsuzluk sebebi koca kişisi. Onu çıkar bu denklemden bebeğinle mutlu mutlu yaşayın... İnan evlat sevgisi hiçbirşeye benzemiyor. Kocaymış pehhh sen iyiysen iyi sen azıcık dikenini göstersen canavarlaşan bir ademoğlu... Üstelik babalık duygusu annelik gb değil maalesef . O duygunun gelişmesi içinde anne uğraşıyor ki bebek tepki verdikçe diyalog gelişiyor zamanla yani... Eşin istediğini yap demiştir anlamaz ki ve hiç bir zaman Allahın sana bahşettiği annelik makamına erişemez. Herşey insanlar için her zorluğun yanında bir kolaylık veren rabbim inşallah sana da kapılarını tez zamanda açar

Kızlar dikkat ettim hep bu saatlerde karnım şişiyor,patlıyacak gibi sanki ve kasıklarıma vuruyor ağrı ,normal mi acaba ?sürekli oturmaktan mı acaba .çok rahatsızım şuan:(

Kızlar dikkat ettim hep bu saatlerde karnım şişiyor,patlıyacak gibi sanki ve kasıklarıma vuruyor ağrı ,normal mi acaba ?sürekli oturmaktan mı acaba .çok rahatsızım şuan:KK43:
karnının şişmesine birşey diyemicem doktora gitmeni tavsiye ederim ama eğer ağrılaın oluyorsa bunnormal onemlı olan kanamanın olmaması.htta kımı ınsanda bu agrılar kasılmalar hamılelık boyunca olur

karnının şişmesine birşey diyemicem doktora gitmeni tavsiye ederim ama eğer ağrılaın oluyorsa bunnormal onemlı olan kanamanın olmaması.htta kımı ınsanda bu agrılar kasılmalar hamılelık boyunca olur

26sında benim dr randevum canım daha 2 hafta var 2 li test için oda,Ağrılarım ara ara evet batma gibi ,yanma gibi oluyor sonra geçiyor mide bulantısı başlıyor ,böyle böyle alışıcaz heralde..

26sında benim dr randevum canım daha 2 hafta var 2 li test için oda,Ağrılarım ara ara evet batma gibi ,yanma gibi oluyor sonra geçiyor mide bulantısı başlıyor ,böyle böyle alışıcaz heralde..
tatlım sen bılırsın yanı karısmak gıbı olmasn lutfen yanlıs anlama ama bu 2li 3lü testler tamamen gereksız seyler.cunku cocugun bır sorunu cıkınca doğana kdr anne karnında mudahale etme şansı yok tıbbın.doktorların kımı para ıcın kımı sorumluluk almamak ıcın(hastanın bebgım ozurlu madem neden test yapmadın dememsı ıcın). bu testi anca bırsey ıcın yapılabılır o da cocukta bırsey varsa aldırma dusuncen varsa. Rabbım hepımızın bebeklerıne saglık versın.kaldıkı bu testler sırasında cocugun mıkrop kapma ıhtımalı var yanı sağlam cocuga zarar vermek oluyor bu da.

sayfalar su gibi akip gitmis resmen umarim hep guzel seyler paylasalim bu sayfalarda .. benimde hamileligim cok stresli geciyor lekelenmelerim hala devam ve en kotusude ha deyince gidebilecegim doktorda yok karsin ilcesinde gorev yapiyorum burada doktor imkanimda yok ins hareketlerini hissederizde biran once rahatlariz

Ben de dün kalp atışlarını duyup rahatlamıştım ama bu akşam pembe renkli kan geldi. :( Daha önce kahverengi lekelenme şeklinde oluyodu ama durmuştu bikaç gündür.. neyse beklemekten başka yapacak bir şey yok. :(

güzel anneler daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama gebelik ve bebek bakımı ile ilgili okuduğunuz bir kitap var mı

güzel anneler daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama gebelik ve bebek bakımı ile ilgili okuduğunuz bir kitap var mı
benım bır tane var tatlım memnunum kıtaptan ama gebelık donemıyle ılgılı degıl bebegın ılk yılı ıle ılgılı. hafta hafta bebegınızın ilk yılı dıye bır kıtap cok guzel ayrıntılı brsekılde ve püf noktalar falan verıyor en ufak önemsemedgmz seylerı anlatıyor. glade b. curtıs ve judith schuler dıye ıkı yazarın. d&r dan almıştı eşim. türkçe dili

Ben de dün kalp atışlarını duyup rahatlamıştım ama bu akşam pembe renkli kan geldi. :KK43: Daha önce kahverengi lekelenme şeklinde oluyodu ama durmuştu bikaç gündür.. neyse beklemekten başka yapacak bir şey yok. :KK43:
bu sabah bende de pembe akinti geldi. sonra kahverengiye dondu. benim de ara sira boyle durumum oluyor. proluton depot igne ve progestan kullaniyorum dusuk tehlikesine karsi .Allaha emanetler artik

teşekkür ederim bakıcam mutlaka bende internette biraz araştırdım biraz önce hamilelik doğum ve bebek bakımı diye bir kitap dikkatimi çekti yazarı ayşe öner onu da bir incelicem

benım bır tane var tatlım memnunum kıtaptan ama gebelık donemıyle ılgılı degıl bebegın ılk yılı ıle ılgılı. hafta hafta bebegınızın ilk yılı dıye bır kıtap cok guzel ayrıntılı brsekılde ve püf noktalar falan verıyor en ufak önemsemedgmz seylerı anlatıyor. glade b. curtıs ve judith schuler dıye ıkı yazarın. d&r dan almıştı eşim. türkçe dili
teşekkür ederim bakıcam mutlaka bende internette biraz araştırdım biraz önce hamilelik doğum ve bebek bakımı diye bir kitap dikkatimi çekti yazarı ayşe öner onu da bir incelicem

Kizlar gunaydin cevaplar icin cok tesekkurler.
catlak kremine baslasam mi yoksa?
daha da erken diye dusunuyorum ne kadar olsa kimyasal. Dustan once zeytinyagi felan sursem faydasi olur mu acaba?
daha erken dediler bana 4. ayda falan başlanıyor sanırım bana arkadaşlarım kakao yağı sür aktardan alıp dedi. kalıp sabun gibi satılıyormuş ve vücut ısısında eriyormuş. kullananlar bayağı memnundu bende onu deniyecem akşamları yatmadan önce sürülülüyormuş

Kizlar ya bu kontrol aralari baya uzun oluyo ya ben endiseleniyorim.Mesela en son gecen hafta gordum bebegimi bir daha gormeme 2-3 haftam var. Yani o kadar korkuyorumki ya kalbi falan durur da bilemezsem ne bilim bir suru kotu senaryo kuruyorum.Hissedemiyoruz ya orada nasil iyi mi hayatta mi bilemiyoruz:) Allaha emanet..
aynen canım bende senin gibi çok endişeleniyorum. benimde 3 haftam var ama ben haftaya gidip görünecem doktoruma yani ay sonuna kadar dayanamam gibi geliyor banada stres yapmaktansa görürüm en azından

Back
X