- 10 Ekim 2014
- 112
- 148
- 23
- 48
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #23.561
bende bornovada oturuyorum yerini tarif edersen bende almak isterimcnm bornovadayım ben..orda bir eczane kampanya yapmış elindeki ürünleri bitirmek için ..
Haklisin cnm su cok onemli ozellikle hamilelikte. Ben yeterli derecede ictigimi dusunurdum demekki artirmam lazim sayiyitansiyonun çaresi su, su, su.. tuzlu ayrandır yok efendim sarımsaktır değil.. ben yıllarca kardiyolog kontrolündeydim tansiyon yüzünen. ben de düşük tansiyonluydum.bu yüzden defalarca bayıldım. bir keresinde çenem ve burnum kırıldı yüzüstü bayıldığım için. bana iyi gelen şey su oldu. ama öyle ezbere 2 litre değil. yazları 4,5 litre. kışın 3,5litre su içmeye başladım ondan sonra hiç sıkıntım kalmadı.
faydasını göreceksin kuzucumHaklisin cnm su cok onemli ozellikle hamilelikte. Ben yeterli derecede ictigimi dusunurdum demekki artirmam lazim sayiyi
kuzucum ben de sevmiyorum bu kadını. hele ki onun diyeti bana tamamen uyumsuzdu çünkü hamilelik öncesinde ağzıma gram et koymazdım, vejetaryendim. fakat 2015 şubatta amerika tarım ve sağlık bakanlığının yayınladığı kitaptaki bilimsel çalışmaları görünce bazı noktalarda doğru olduğuna inandım. çünkü tıp pozitip bir bilim, yani sebep-sonuç, deney-sonuç ilişkisine bağlı olarak kanıtlarla çalışır...
Şimdi sizde gebelik şekeri çıkmadı diye saldıracak mısınız pastaya böreğe? Boş yere yüksek karbonhidrat alıp kilo mu almak istiyosunuz? hayır tabi ki de... Şeker yüklemesi yaptırmadım diyince sinirden çıldıranları anlamıyorum.
Bir de trajikomik konular konuşuluyor. Şeker yüklemesi yaptırın diye kendini harap eden arkadaşlarımdan bazıları hala sigara içiyor. Kendini ve bebeğini tehlikeye sokacak kadar temizlik yapıp kimyasal kokluyor. Bebeğini bu kadar düşünen insanlar olduğunu görmek de sevindirici(!).
Ben kendime ve bebeğime çok iyi bakıyorum. Toplamda 2,5 kilo aldım 24 hafta 4 günlüğüm.Şeker yüklemesi de yaptırmayacağım. Canan Karatay dedi diye değil tabi ki. O doktor da diğerleri doktor değil mi? Protein ağırlıklı besleniyorum, gebelik şekerim varmış gibi diyet uyguluyorum. hatta o listelerde yazan ekmekleri dahi yemiyorum çünkü sevmiyorum. Şeker çıksa da aynı beslenme diyetini uygulayacak bana dahiliyeci.
Şeker yüklemesi yaptırdığınız için oluşabilecek rahatsızlıkları ve karbonhidrat ağırlıklı beslenip yükleme yaptırmazsanız karşılaşacağınız sorunları gözden geçirip ona göre bir karar verin. Ona göre bir beslenme düzeni oluşturun. Koca dilim pasta da yemeyin bundan sonra
Canım bende e bebegin sitesinde hauck marka kahverengi park yatak görüp çok begenmistim,hatta kendimce kesin onu alicaktim.Ama sonra mağazaya gittiğimde vardı inceledim ve Vazgeçtim.Kumaş kalitesi ve iskeleti bekledigim gibi durmuyordu.Sende yakından incele begenirsen öyle almaya karar ver.Ben baby2go 8434 modelini almaya karar verdim nasip olursa inşallah...
hayırlı olsunn saglıkla neseyle büyüsün yavrucakHerkese merhaba ben bugünteyze oldum yyaklaşık1 sa oönce
Ben hiç 12 saat aç kalıpta bir dilim pasta yemedim ve sonra 2 saat daha aç kalıp kan vermedim. Hem yesem bile o glikozlu su ile asla aynı şey değil. O pastanın içinde keki var, meyveliyse meyvesi var, fındık, fıstık, ceviz ne tür ise bişeyler var ve bu ek besin maddeleri saf şekerin etkisini azaltarak vücutta bir denge yaratıyor. Kimse o içeceğin bi dilim pasta yada 2 dilim baklavayla vb. aynı şey olduğunu savunmasın çünkü aynı şey değil. Şeker yüklemesi yapılmadan da şekerin yüksek mi değil mi diye öğrenmek mümkünken nie illa o şeyi içesiniz ki. Bundan bikaç yıl sonra o içeceğin ne kafar zararlı olduğunu açıklarsalar hiç şaşmayın. Tıpta böyle şeyler oluyor malesef. İnsanları kobay gibi kullanıyorlar.
Kesinlikle sana katılıyorum, zaten takip ettiğim kadarıyla genel olarak uyuyoruz birbirimize :) yalnız çok az kilo almışsın, normal kilon nasıl? ben 5-6 kilo civarı aldım, aslında sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama???Hamilelik öncesi kilo ile de alakası var mı acaba???kuzucum ben de sevmiyorum bu kadını. hele ki onun diyeti bana tamamen uyumsuzdu çünkü hamilelik öncesinde ağzıma gram et koymazdım, vejetaryendim. fakat 2015 şubatta amerika tarım ve sağlık bakanlığının yayınladığı kitaptaki bilimsel çalışmaları görünce bazı noktalarda doğru olduğuna inandım. çünkü tıp pozitip bir bilim, yani sebep-sonuç, deney-sonuç ilişkisine bağlı olarak kanıtlarla çalışır...
Şimdi sizde gebelik şekeri çıkmadı diye saldıracak mısınız pastaya böreğe? Boş yere yüksek karbonhidrat alıp kilo mu almak istiyosunuz? hayır tabi ki de... Şeker yüklemesi yaptırmadım diyince sinirden çıldıranları anlamıyorum.
Bir de trajikomik konular konuşuluyor. Şeker yüklemesi yaptırın diye kendini harap eden arkadaşlarımdan bazıları hala sigara içiyor. Kendini ve bebeğini tehlikeye sokacak kadar temizlik yapıp kimyasal kokluyor. Bebeğini bu kadar düşünen insanlar olduğunu görmek de sevindirici(!).
Ben kendime ve bebeğime çok iyi bakıyorum. Toplamda 2,5 kilo aldım 24 hafta 4 günlüğüm.Şeker yüklemesi de yaptırmayacağım. Canan Karatay dedi diye değil tabi ki. O doktor da diğerleri doktor değil mi? Protein ağırlıklı besleniyorum, gebelik şekerim varmış gibi diyet uyguluyorum. hatta o listelerde yazan ekmekleri dahi yemiyorum çünkü sevmiyorum. Şeker çıksa da aynı beslenme diyetini uygulayacak bana dahiliyeci.
Şeker yüklemesi yaptırdığınız için oluşabilecek rahatsızlıkları ve karbonhidrat ağırlıklı beslenip yükleme yaptırmazsanız karşılaşacağınız sorunları gözden geçirip ona göre bir karar verin. Ona göre bir beslenme düzeni oluşturun. Koca dilim pasta da yemeyin bundan sonra
Selam kizlar
C.tesi gunu bi kac bi yere gittik misafirlige orda kaldik gec yattim birazda hareketli gecince pazar gunu aksam tansiyonum dustu bayilcak gibi oldum esim evde tuzlu ayran felan yapti gecmeyince doktora gittik bebekte sorun yok eger rahatsizligin devam ederse tahlil yapalim dedi acildeki doktor. dun isyerimde yine halsiz dustum esim direk hastaneye goturdu tansiyonum 9-6cikti kan testi yaptirdik kansizlik yok. doktor tansiyonun dusuk gibi bol bol su ic kendi doktoruna sole gerekirse ilac yazsin bebegin gelisimini bile etkiler tansiyonun dedi cok kotuydum bayilma noktasina geldim serum taktilar vitamin takviyeli. Biraz iyi geldi bugun ise gitmedim evdeyim. Ama herkes cok hareketlisin cok aniden kalkiyosun cok geziyosunuz diyodu ve de ev islerimide dinlenmeden jet hiziyla yapiyodun hic takmiyodum haklilarmis ya da nazara geldigimi dusunuyorum c.tesi herkes hic hamile gibi degil tipin hic bozulmamis cok guzel duruyo demislerdi kem gozlulerartik agir agir hareket edicem son aylar onemli diye okumustum tansiyonumuz dusmeye cok meyilli oluyormus bunu hice saymamak lazim artik son alisverislerimide yapim snra sirf yatayim bari haftasonlari
ben onada baktım canım kot gibi kumaşı var ama internetten baktım tabi sen dokundun mu baby2go nasıl bir marka eşime söyledim kraftın kalitesiyle bir değildir dedi ama kraftınkide çok kaba geliyor gözüme zaten zorla park yatak alıyorumkiradayım oda yapmıycam
ayy ne güzel birlikte büyütüceksiniz. hayatları boyunca en iyi arkadas olur bu bebişlerHerkese merhaba ben bugünteyze oldum yyaklaşık1 sa oönce
canan karataydan hiç elektrik alamayanlardn biri de bnm sanırım. kadının anlatısı bile itici geliyo bana. etrafımda yaptrma diyenler oldu ama doktor kesinlkle yaptrmamı söyledi yaptrdım dünBenim anlamadığım ülkede sadece canan karatay mı doktor? Ben bu güne kadar şeker yüklemesi yaptırmayın diyen bir kadın doğum uzmanı görmedim canan karatay kadın doğum uzmanı değil sadece dahiliye profu. Burada ben hiç şeker tüketmezdim diyip şekeri çok yüksek çıkan anneler var biraz geçmişi oku istersen. İki arkadaşım yine hiç tatlı tüketmeyen çayına kahvesine şeker atmayan yediklerine dikkat eden insanlardı. Hatta biri 5 yıllık evli tüp bebekle hamile kalmıştı canan karatayı ciddiye aldığı için şeker yüklemesi yaotırmadı ve yediği her şeye çok dikkat ettiği halde 7. Ayda bebeğini gebelik şekerinden kaybetti. Daha önce de iki düşüğü vardı. Allah korusun bebeklerimizi hepimiz obları düşünüyoruz ama canan karatay kitabını satmaya çalışan bir figür. Daha dişi çıkmamış bebeğine et yedirdiğini söyledi bi programda sinirimden kapattım. Sen ben araştırıyoruz ama herkes araştırmıyor.
Canan karataya türk jinoloji derneği sürekli dava sçıyor. Bebeği şeker yüklemesi yaptırmadıüı için şekerden ölen anneler dava açıyor. O televizyonlar keşke biraz da anne karnında ölen bebekleri haber yapsalar. Daha fazla bebek bilgi kirliliğinden ölmese doğmadan.
Kuzucum benim boyum 1.72 m, hamilelik öncesinde 71 kiloyum.Vücut kitle endeksine göre normal kiloluydum yani ama balık etli olduğum için doktorum hamilelikte toplam 10 kilo almayı hedeflemeliyiz dedi. Bebişin kilosu boyu da güzel haftasıyla uyumlu. Yürüyüş ve protein ağırlıklı beslenme uyguladığum için fazla kilo almadım, herkesin bünye farklı. Bir de okuduğum kadarıyla hamilelikte alınacak kiloyu genelde önceki kilomuz belirliyormuş. Zayıflar daha fazla kilo almaya meyilli oluyormuş.Kesinlikle sana katılıyorum, zaten takip ettiğim kadarıyla genel olarak uyuyoruz birbirimize :) yalnız çok az kilo almışsın, normal kilon nasıl? ben 5-6 kilo civarı aldım, aslında sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama???Hamilelik öncesi kilo ile de alakası var mı acaba???
Benim anlamadığım ülkede sadece canan karatay mı doktor? Ben bu güne kadar şeker yüklemesi yaptırmayın diyen bir kadın doğum uzmanı görmedim canan karatay kadın doğum uzmanı değil sadece dahiliye profu. Burada ben hiç şeker tüketmezdim diyip şekeri çok yüksek çıkan anneler var biraz geçmişi oku istersen. İki arkadaşım yine hiç tatlı tüketmeyen çayına kahvesine şeker atmayan yediklerine dikkat eden insanlardı. Hatta biri 5 yıllık evli tüp bebekle hamile kalmıştı canan karatayı ciddiye aldığı için şeker yüklemesi yaotırmadı ve yediği her şeye çok dikkat ettiği halde 7. Ayda bebeğini gebelik şekerinden kaybetti. Daha önce de iki düşüğü vardı. Allah korusun bebeklerimizi hepimiz obları düşünüyoruz ama canan karatay kitabını satmaya çalışan bir figür. Daha dişi çıkmamış bebeğine et yedirdiğini söyledi bi programda sinirimden kapattım. Sen ben araştırıyoruz ama herkes araştırmıyor.
Canan karataya türk jinoloji derneği sürekli dava sçıyor. Bebeği şeker yüklemesi yaptırmadıüı için şekerden ölen anneler dava açıyor. O televizyonlar keşke biraz da anne karnında ölen bebekleri haber yapsalar. Daha fazla bebek bilgi kirliliğinden ölmese doğmadan.[/QUO
canım nasılsın iyi oldun mu
Cok saol tatlimm evet allah isaret verdi resmen cok bilincsizce hareket ediyordum korktum dun baya bebegimde etkilencek die. Bide cok sira bekledik sozde ozel hastane. Artik bayilcak gibi oldum tuttum baya kendimi bayilmayim die esimde panik olmasin tatsizlik cikmasin die cunku oda patlama noktasina geldi sira beklerken. Sonra birden aglamaya basladim sinirlerim bozuldu sanirim tutamiyorum ama kendimi resmen hickira hickira agladim kendimi siktigim icin sanirim bastirdigim icin bi yerden cikiyo acisi maalesef hamileyken kendimizi yonetme durtulerimiz bazen imkansiz hale geliyorCanim cok gecmis olsun.
Dikkat et kendine aman yorma.
bebegini dusun canimm etkileniyo bebislerimiz herseyden tansiyon onemli
Artik firsat buldukca bol bol dinlen biseycigin kalmaz insallah:))
Canim benim hamileler ve bebekler nazari cok cekermis derler. Dikkat et kendine is yaparken esinden destek al zaten calisiyorsunda. Benimde tansiyon hep 10 5 falan cikiyor dusuk seyrediyor yani. Yuksek olması daha kotu. Sürekli kontrol et evde. Tabi alet varsaSelam kizlar
C.tesi gunu bi kac bi yere gittik misafirlige orda kaldik gec yattim birazda hareketli gecince pazar gunu aksam tansiyonum dustu bayilcak gibi oldum esim evde tuzlu ayran felan yapti gecmeyince doktora gittik bebekte sorun yok eger rahatsizligin devam ederse tahlil yapalim dedi acildeki doktor. dun isyerimde yine halsiz dustum esim direk hastaneye goturdu tansiyonum 9-6cikti kan testi yaptirdik kansizlik yok. doktor tansiyonun dusuk gibi bol bol su ic kendi doktoruna sole gerekirse ilac yazsin bebegin gelisimini bile etkiler tansiyonun dedi cok kotuydum bayilma noktasina geldim serum taktilar vitamin takviyeli. Biraz iyi geldi bugun ise gitmedim evdeyim. Ama herkes cok hareketlisin cok aniden kalkiyosun cok geziyosunuz diyodu ve de ev islerimide dinlenmeden jet hiziyla yapiyodun hic takmiyodum haklilarmis ya da nazara geldigimi dusunuyorum c.tesi herkes hic hamile gibi degil tipin hic bozulmamis cok guzel duruyo demislerdi kem gozlulerartik agir agir hareket edicem son aylar onemli diye okumustum tansiyonumuz dusmeye cok meyilli oluyormus bunu hice saymamak lazim artik son alisverislerimide yapim snra sirf yatayim bari haftasonlari
Gözünüz aydın cnm yegen farklı bir duygu Ne güzel beraber buyucekler ins.seninkiyle:)Herkese merhaba ben bugünteyze oldum yyaklaşık1 sa oönce
çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine.kendimizi iyi sanıyoruz ama farkında olmadan bebeklerimizi kendimizi yoruyoruz demekki.nazar konusuna bende inanıyorum kesinlikleSelam kizlar
Haklısın, zaten onlar beslensin insan daha ne ister ki? ben de bi 10-12 ile kapatırsam mutlu olacak çok da kendimi kötü hissetmek istemiyorum 168 boyundayım 58-60 kilo arası geziyordum hamilelik öncesi, bakalım artık. Ama yaza ve seneye giyeceğim şu anda olmayan bir kaç kıyafet aldım umutluyum yani seneyeden, ben Psikolojik Danışmanımın, galiba kendi psikolojime de bu iyi geliyorKuzucum benim boyum 1.72 m, hamilelik öncesinde 71 kiloyum.Vücut kitle endeksine göre normal kiloluydum yani ama balık etli olduğum için doktorum hamilelikte toplam 10 kilo almayı hedeflemeliyiz dedi. Bebişin kilosu boyu da güzel haftasıyla uyumlu. Yürüyüş ve protein ağırlıklı beslenme uyguladığum için fazla kilo almadım, herkesin bünye farklı. Bir de okuduğum kadarıyla hamilelikte alınacak kiloyu genelde önceki kilomuz belirliyormuş. Zayıflar daha fazla kilo almaya meyilli oluyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?