- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #23.581
Evet canim hamileyiz die herkesin gozu biz annelerdeCanim benim hamileler ve bebekler nazari cok cekermis derler. Dikkat et kendine is yaparken esinden destek al zaten calisiyorsunda. Benimde tansiyon hep 10 5 falan cikiyor dusuk seyrediyor yani. Yuksek olması daha kotu. Sürekli kontrol et evde. Tabi alet varsa
cnm kesinlikle sana katılıyorum iri doğan bebekleri bizim halkımız sever ne güzel tombiş bebeği var derler oysa bilinmez dr ların bunu sevmediği 4000 gr üstü çocuğun pek çok riski beraberinde getirdiğini ve fark edilmeyen şeker yüzünden bebeklerimizi ileride şeker hastası yaptığımızı kalbinde aşırı kilodan üfürüm çıkanları böbrek sorunu yaşayanları karatay ın dediğine katılmıyorum çünkü hayat tarzımız karatayın dediği gibi değil bizim onun söylediklerini ancak diyet olarak uyguluyor çoğu kişi bence tartışmaya gerek yok bebeğimin sağlıklı doğması için rabbime dua edip gerekenleri düşünmeden yapacam pasta yemeyenler limonata da mı içmiyor ne farkı var illa bişeylerin arkasına sığınmaya gerek yokki ben normalde kan hapı balık hapı vitamin almazdım ama hamilelikde almam gerekiyor diye alıyorum o zaman ekstralarada gerek yok karatayın dediklerini yiyip oturalım aşağıcanım aslında aynı şeyleri farklı açılardan söylüyoruz ben şeker yüklemesi yaptırdım çok mu kilo almıştım hayır 3 kilo aldım hamileyim diye kendimi yemeğe mi verdim hayır eskiden ne yiyorsam şimdide öyle hatta artık eti vs. zorlayarak yiyorum ama kendim 6 kilo doğdum eşimde 5 e yakın babamda şeker hastası (babanemi bu yüzden kaybettim )ve bebeğim normalden daha iri bir bebek olarak devam ediyor( erkek bebeklerin yapısıda annenin babasına benzer) yani aldığım tüm kilo aslında bebeğimin bu yüzden şeker yüklemesi yaptırdım şeker çıkmayacağını biliyordum çünkü en başından beri sağlıklı besleniyorum günde 3 litreden fazla su içiyorumdur ve yürüyüş hatta en başından beri bile değil bu benim hayata bakış açım istediğini ye ayarında ye yüklememi yaptırdım içim şuanda rahat annelik bizim için çoktan başladı onun için en iyisini düşünüp karar vermek zorundayız
Sanada gecmis olsun tatlim evet meger cevremizde gordugumuz hamileler gibi hantal hantal ordek gibi yurumek agir hareket etmek lazimmis bende hep onlari elestirirdim neden agir hareket ediyorlar popolarini kaldirmiyorlar die bide hep surekli hareket etmenin iyi bisey oldugunu dusunurdum yanilmisim megerGeçmiş olsun canım ya ben de dün baya kötü oldum hastanelik oldum hatta. Bende maalesef kansızlık çıktı o kadar dikkat etmeme rağmen ve kendimi yorduğum için bebeğin gelişimi bir hafta gerilemiş yorulmamak gerekiyormuş cidden bir sorun olmasa da fiziki olarak bebeğin gelişimini çok etkiliyor yorgunluk. Dinlen bol bol.
Hem de nasil gözler ustumuzde..... bi dugundeyim hic kalktigim bile yok zaten. Bi adim atiyorum en az 5 kisi gözler karnimda. Ya arkadas insanim ben yuzume baksana. Sanki ortada bi gobek dolasiyor:)) avm.deydim esimle o kabinde biaey deniyor ben kapidayim. Teyzenin teki yandan yandan yaklasiyor "ilkin mi".. hayda sanane onuncu cocugummu ilkimmi:)) bayiyorlar insanı bazennnn.Evet canim hamileyiz die herkesin gozu biz annelerdeeminim sizleride cevrenizdekiler gozleriyle suzuyordur kilomuzu tipimizi takip ediyorlardir :) Allah kem gozlerden korusun hepimizi.
Bide ozel hastane olacak pes yani!!!Cok saol tatlimm evet allah isaret verdi resmen cok bilincsizce hareket ediyordum korktum dun baya bebegimde etkilencek die. Bide cok sira bekledik sozde ozel hastane. Artik bayilcak gibi oldum tuttum baya kendimi bayilmayim die esimde panik olmasin tatsizlik cikmasin die cunku oda patlama noktasina geldi sira beklerken. Sonra birden aglamaya basladim sinirlerim bozuldu sanirim tutamiyorum ama kendimi resmen hickira hickira agladim kendimi siktigim icin sanirim bastirdigim icin bi yerden cikiyo acisi maalesef hamileyken kendimizi yonetme durtulerimiz bazen imkansiz hale geliyor
ne güzel yaa çok az kilo almıssın ben şiştikce şişiyorum maaşalah doktor ekmeği ve pasta böreği kesti. ben yaptıkca yiyoruz eşimde çok kilo aldı biz yarısıyoruzkuzucum ben de sevmiyorum bu kadını. hele ki onun diyeti bana tamamen uyumsuzdu çünkü hamilelik öncesinde ağzıma gram et koymazdım, vejetaryendim. fakat 2015 şubatta amerika tarım ve sağlık bakanlığının yayınladığı kitaptaki bilimsel çalışmaları görünce bazı noktalarda doğru olduğuna inandım. çünkü tıp pozitip bir bilim, yani sebep-sonuç, deney-sonuç ilişkisine bağlı olarak kanıtlarla çalışır...
Şimdi sizde gebelik şekeri çıkmadı diye saldıracak mısınız pastaya böreğe? Boş yere yüksek karbonhidrat alıp kilo mu almak istiyosunuz? hayır tabi ki de... Şeker yüklemesi yaptırmadım diyince sinirden çıldıranları anlamıyorum.
Bir de trajikomik konular konuşuluyor. Şeker yüklemesi yaptırın diye kendini harap eden arkadaşlarımdan bazıları hala sigara içiyor. Kendini ve bebeğini tehlikeye sokacak kadar temizlik yapıp kimyasal kokluyor. Bebeğini bu kadar düşünen insanlar olduğunu görmek de sevindirici(!).
Ben kendime ve bebeğime çok iyi bakıyorum. Toplamda 2,5 kilo aldım 24 hafta 4 günlüğüm.Şeker yüklemesi de yaptırmayacağım. Canan Karatay dedi diye değil tabi ki. O doktor da diğerleri doktor değil mi? Protein ağırlıklı besleniyorum, gebelik şekerim varmış gibi diyet uyguluyorum. hatta o listelerde yazan ekmekleri dahi yemiyorum çünkü sevmiyorum. Şeker çıksa da aynı beslenme diyetini uygulayacak bana dahiliyeci.
Şeker yüklemesi yaptırdığınız için oluşabilecek rahatsızlıkları ve karbonhidrat ağırlıklı beslenip yükleme yaptırmazsanız karşılaşacağınız sorunları gözden geçirip ona göre bir karar verin. Ona göre bir beslenme düzeni oluşturun. Koca dilim pasta da yemeyin bundan sonra
Aminnnn canım .Bencede takma benim esimdende Allah razi olsun çok anlayislidir.Benim bir oğlum var 6 yasında.Hersryime yardımcı oldu ilk hamileligimde de sonra oglumuzu yetistirirkende,çok ilgili bir baba sağolsun.simdi bundada riskli bir hamileliğim var dun mesela kasılmalarım vardı diye bana birşey ellettirmedi.Yani diyeceğim sen öyle soyleyenleri takma fesat insanlar,evladın dogsun daha da iyi gunleriniz olsun inşallah.Aynen haklisin canim bi dahakine bnde okuyayim. Birde misafirlige gittigimiz yerde esim cok ustume dustu ilgi gosterdi felan ordada esimin kuzenin esi vardi onun cok zor gecmisti hamileligi esi destek olmamis cok sorun yasami stresli felan gecmis surekli gozu bndeydi olumsuz konustu surekli keyfimi kacirmak icin bunlar iyi gunlerin felan ayvayi yedin bilmem ne felan dedi ben hic takmadim umursamadim ama belkide onun gozu degdi Allah bilir tabi Allah korusun bole fitne fesat insanlardan
Canim daha cok erken. 10. Haftada bikereye mahsus erkek diye tahmin edildi sonra iki ay goremiyoruz desiler. 19 20.haftada kiz dendi kesin
Suanki konuya cok iyi bir orneksin canim. Insallah zamanla normale doner sekerin.PBen de hiccccc seker kullanmam tatliyi sevmem ama sekerim 179 cikti binyeyle alakali
Canim hala varrmi kasılmaların? Bana tam olarak tarif edermisin merak ediyorum. Rabbim korusun bebislerimiziAminnnn canım .Bencede takma benim esimdende Allah razi olsun çok anlayislidir.Benim bir oğlum var 6 yasında.Hersryime yardımcı oldu ilk hamileligimde de sonra oglumuzu yetistirirkende,çok ilgili bir baba sağolsun.simdi bundada riskli bir hamileliğim var dun mesela kasılmalarım vardı diye bana birşey ellettirmedi.Yani diyeceğim sen öyle soyleyenleri takma fesat insanlar,evladın dogsun daha da iyi gunleriniz olsun inşallah.
Ben beğendim canım koton kumaşı var ve iskeleti sağlam baya.Bide park yatakta en memnun kalınan marka sağlam marka baby2go ymus.Bebek mağazasında ki satış elamanı öyle söyledi.Bende araştırdım baby2go dan herkes çok memnun.ben onada baktım canım kot gibi kumaşı var ama internetten baktım tabi sen dokundun mu baby2go nasıl bir marka eşime söyledim kraftın kalitesiyle bir değildir dedi ama kraftınkide çok kaba geliyor gözüme zaten zorla park yatak alıyorumkiradayım oda yapmıycam
Ben beğendim canım koton kumaşı var ve iskeleti sağlam baya.Bide park yatakta en memnun kalınan marka sağlam marka baby2go ymus.Bebek mağazasında ki satış elamanı öyle söyledi.Bende araştırdım baby2go dan herkes çok memnun.
Selam kizlar
C.tesi gunu bi kac bi yere gittik misafirlige orda kaldik gec yattim birazda hareketli gecince pazar gunu aksam tansiyonum dustu bayilcak gibi oldum esim evde tuzlu ayran felan yapti gecmeyince doktora gittik bebekte sorun yok eger rahatsizligin devam ederse tahlil yapalim dedi acildeki doktor. dun isyerimde yine halsiz dustum esim direk hastaneye goturdu tansiyonum 9-6cikti kan testi yaptirdik kansizlik yok. doktor tansiyonun dusuk gibi bol bol su ic kendi doktoruna sole gerekirse ilac yazsin bebegin gelisimini bile etkiler tansiyonun dedi cok kotuydum bayilma noktasina geldim serum taktilar vitamin takviyeli. Biraz iyi geldi bugun ise gitmedim evdeyim. Ama herkes cok hareketlisin cok aniden kalkiyosun cok geziyosunuz diyodu ve de ev islerimide dinlenmeden jet hiziyla yapiyodun hic takmiyodum haklilarmis ya da nazara geldigimi dusunuyorum c.tesi herkes hic hamile gibi degil tipin hic bozulmamis cok guzel duruyo demislerdi kem gozlulerartik agir agir hareket edicem son aylar onemli diye okumustum tansiyonumuz dusmeye cok meyilli oluyormus bunu hice saymamak lazim artik son alisverislerimide yapim snra sirf yatayim bari haftasonlari
Kiz actim zaten... adami yicektim nerdeyse...Canım benimde 3 hafta önce yapilan yuklememde 76-71-70 çıktı sonuçlarım.Doktorum bana bidahaki gelmeme ac gel yükleme yapmadan tekrar tahlil isticem dedi,çünkü boyle çok düşüşler de bazen şekere yatkınlık olduğuna işaret dedi.Bakalım ayin 10 unda tekrar gidicem.
Ba ba babol bol tatlı mı yesen acabaaa :))
Canım karnimin sağında yada solunda aniden bi sertleşme toplanma hissediyorum bi çıkıntı oluşuyor, ayni zamanda sanki nefes almakta zorluk cekiyorum,kalp atislarim bozuluyor gibi hissediyorum.saniyeler sonra geçiyor.Dun çok oldu,bugünde sabahtan beri iki sefer oldu.Devam ederse aksam gidicem doktora.Canim hala varrmi kasılmaların? Bana tam olarak tarif edermisin merak ediyorum. Rabbim korusun bebislerimizi
Bende açtım yükleme sırasında canım.Bidahaki kontrole gene ac gel dedi doktorum.Kiz actim zaten... adami yicektim nerdeyse...
boo boo yapa yapa bekledim 2 saat o sekerle...
Ba ba ba
fikrin neyse zikrin de o demiiiii
Hiccc sevmem tatliyi
Benim derdim tuzlu ayol...
Anladim cnm ins tekrarlmaz. Ben gecen hafta yaşadığı mi soyleyeyim. Karnim gobegimin tamami tas keaildi kramp girsi tamamina sanki. Banyodan sonra oldu. Iyiki annemlerdeydim korkudan zaten evde banyoya giremiyorum. Kollarima girdiler o kramp gecmedi oyle yürüdüm. Yatagima yattim.1 saat karnim cozulmedi. Cok korktum onu kaybedecegim dieCanım karnimin sağında yada solunda aniden bi sertleşme toplanma hissediyorum bi çıkıntı oluşuyor, ayni zamanda sanki nefes almakta zorluk cekiyorum,kalp atislarim bozuluyor gibi hissediyorum.saniyeler sonra geçiyor.Dun çok oldu,bugünde sabahtan beri iki sefer oldu.Devam ederse aksam gidicem doktora.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?