- 30 Aralık 2014
- 612
- 575
- 158
- 36
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #23.601
Çok geçmiş olsun canım,dikkat et kendine de,bebişe de.Bundan sonra haliyle dikkat etmemiz gerekiyor hareketlerimize,bir daha olmasın inşallah.Allah korusun yavrularımızı..Selam kizlar
C.tesi gunu bi kac bi yere gittik misafirlige orda kaldik gec yattim birazda hareketli gecince pazar gunu aksam tansiyonum dustu bayilcak gibi oldum esim evde tuzlu ayran felan yapti gecmeyince doktora gittik bebekte sorun yok eger rahatsizligin devam ederse tahlil yapalim dedi acildeki doktor. dun isyerimde yine halsiz dustum esim direk hastaneye goturdu tansiyonum 9-6cikti kan testi yaptirdik kansizlik yok. doktor tansiyonun dusuk gibi bol bol su ic kendi doktoruna sole gerekirse ilac yazsin bebegin gelisimini bile etkiler tansiyonun dedi cok kotuydum bayilma noktasina geldim serum taktilar vitamin takviyeli. Biraz iyi geldi bugun ise gitmedim evdeyim. Ama herkes cok hareketlisin cok aniden kalkiyosun cok geziyosunuz diyodu ve de ev islerimide dinlenmeden jet hiziyla yapiyodun hic takmiyodum haklilarmis ya da nazara geldigimi dusunuyorum c.tesi herkes hic hamile gibi degil tipin hic bozulmamis cok guzel duruyo demislerdi kem gozlulerartik agir agir hareket edicem son aylar onemli diye okumustum tansiyonumuz dusmeye cok meyilli oluyormus bunu hice saymamak lazim artik son alisverislerimide yapim snra sirf yatayim bari haftasonlari
Bende odalar arası taşımada anakucagi aldım canım,sıkma kendini inşallah alırsın bütün eksiklerini.bende bakayım o zaman canım sağol görüntü hoşuma gitti kanzdakide hoşuma gitmişti ama onun ebatları 70 e 110 ben 60 120 istiyorum ki odalar arasında taşıyayım aslında anakucağı aldık odalar arası taşımaya pek gerek olmaz değil mi offf ne saçma şeylere takılıyorum bu aralar ya alınacak bir sürü şey var ama ben vakit bulup bi çarşıya çıkamıyorum
Geçmiş olsun @TomrisHatun.Canını sıkma bir ay ileri de,bir ay geride benimki de.İnşallah zamanla doğru zamanı bulacak kuzucuklarımız.Dikkat et kendine,çok geçmiş olsunn..Kızlar iyi akşamlar öğleden sonra fenalaştı m çok ciddi sancım oldu öyleki yürüyemedim bile hemen doktora gittik. Doktor alttan bakmak istedi kabul etmedim bir kez baktırdım canım çıktı zaten banyo da yapamamıştım uyandığımda kendimi iyi hisetmedim. Muhtemelen gaz sancısıngibi duruyor dedi. Servikal uzunluğum 45 mm iyi gayet dedi. Alttan bakamadığı için açıklık olup olmasığını bilmiyoruz bu risk sana ait dedi.
Yalnız benim bebeğimin gelişimi hep bir hafta ileriydi. Şimdi beş gün gerilemiş iki hafta önce 730 gramdı şimdi 790 graö olmuş. Bİr hafta ileriyken beş n gerilemesi çok canımı sıktı. Çok mu yoruldun dedi evet dedim. Artık yapmıycam öyle deli gİbi temizlik. Nesquikli sütü de bırakmıştım ona geri başlıycam çok canım sıkıldı.
Allah korusun,iyi şeyler düşünüyoruz annesi. Saat 4 te peş peşe gelsin tekmeler ultrason da,o zaman görürsün.Hayırlı haberlerle gel inşallahgünaydın herkese yine umutsuz stresli can sıkıcı korku dolu bi güne uyandım bebeğim iç tekme atmadı henüz kafamda manyak manyak sorular var sanki töbe töbe kalbi durdu öldü gibi Allahım ben ne yapıcam bu psikolojiyle sizlerden de böyle olan var mı bi tek ben miyim bi habire kötü şeyler düşünüyorum saat 4 te ayrıntılı var stresin korkunun dibine vurdum resmen
açmadım ben ama yine de tarih yazmayınca içime kurt düştü, onu ben kullansam da oğluma yeni mi alsam acaba :) sırt destekli yastık nası oluyomuş canım?Canim kapagi acildiktan sonra 6 ay kullanila biliyor:))
Yastigida bilmiyorum canim kullanmadim ama ben sirt destekli olanlardan almayi dusunuyorum sirt ve bel agrim var fazladiyla
Maşallah oğluşuna canım, koskoc delikanlı olmuşselam anneler nasilsiniz dun dr a gittik oglusum 630 gr olmus boyumuz 30 cm sekerimiz normal plesantamiz da yukari cikmis rahim agzi kalinligi hersey normal cok sukur yalniz benim kolumda kac aydir sivilce gibi kabarciklar olmustu kasiniyordu sisiyordu cildiyeye gittim meger sigilmis nasil bulasmis bilmiyorum ama daha once lazere gitmistim yuksek ihtimal ordan dr rahimede sicramis olabilir dedi catalda bakti birkac tane benziyo dedi ve dogimdan once tedavisi olmadigi icin normal dogum imkansizmis bebegede bulasabilirmis sezeryan sart dedi tam es yukari cikmis diye sevinirken bu cikti neyse cok sukur bebegime birsey olmasinda .
bu gibi supheniz varsa kizlar mutlaka bir kontrol olun derim bebege bulasmasi cok tehlikeliymis cunku dogumdan hemen sonra tedavi olcam ins.
Ben hep yan yatıyorum ve sırtım okadar ağrıyoki sanki bıçak saplıyorlar gibi :/Bu yastik yan yatislar icin faydali bence. Karni destekliyor die biliyorum. Karin buyudukce ise yarayabilir
saol cnm, ben hala koca yastıklardan kullanıyorum, yatakta rahat hareket edemiyorum bize yer kalmıyor koca yastıklardan :)canm bnde alıcam bu yastıktan bir arkadasım memnundu.zaten bnde bu yastıklarda bin türlü var:)
Sel kullan canim icin rahat edecekse yenisini alirsin bebegine.açmadım ben ama yine de tarih yazmayınca içime kurt düştü, onu ben kullansam da oğluma yeni mi alsam acaba :) sırt destekli yastık nası oluyomuş canım?
Maşallah oğluşuna canım, koskoc delikanlı olmuşsezeryanı da sıkıntı etme, zaten bi çoğumuz yok Bebek dönmedi, yok rahim açılmadı vs die sezeryan olcaz bu gidişle
Ben hep yan yatıyorum ve sırtım okadar ağrıyoki sanki bıçak saplıyorlar gibi :/
saol cnm, ben hala koca yastıklardan kullanıyorum, yatakta rahat hareket edemiyorum bize yer kalmıyor koca yastıklardan :)
Kasilma canim. Ama bunlarin olmasi normal artik rahim kendini doguma hazirliyormus. Duzenli ve sik araliklarla olursa mutlaka doktora git amaKizlar size bisey sorcam kasilmalarla ilgili;
Benim gun icinde gobeginde dediginiz gibi sertlik oluyo bikac saniye ve bazen bebegim ordan hareket ediyo tekme atiyo ama bazen sadece top gibi oluyo gobegim bu ne simdi kasilma mi bebek midir acep???
Allah korusun,iyi şeyler düşünüyoruz annesi. Saat 4 te peş peşe gelsin tekmeler ultrason da,o zaman görürsün.Hayırlı haberlerle gel inşallah
ben de bu yastıgı gordum ama ne kadar kullanıslı bılemedım ,ondansa bu ay seklınde olan yastıklardan mı alsam dıye dusunuyorumKızlar bübchen ürünlerini sipariş etmiştim e bebekten, şampuanıın son kullanma tarihi üzerinde yazmıyor? Napsam iade etsem mi?
Bird dün bi yastık paylaştım hiç yorum yapan olmadı :) bilen bişi söylesin gardaşlar kampanya bitmeden alayım :)
Ayyy!!!ben ordan oglum hareket edince kasilma degildir diyodum.Kasilma canim. Ama bunlarin olmasi normal artik rahim kendini doguma hazirliyormus. Duzenli ve sik araliklarla olursa mutlaka doktora git ama
Gerçekten mi,ben kovaya su doldurup kaldırıyorum.Allah korusun inşallah bir şey olmamıştır,bundan sonra daha çok dikkat edelim.Tehlike her zaman var demek ki ..Kızlar önemli bilgi !!
Ben 3 ayı atlatınca, v kendimi rahat hissettiğim için biraz fazla rahat davranıyodum, çamaşır sepetini kaldırmak, yüksek raflara uzanmak gibi, bgn öğretmenler odasında uzaktan masaa uzandım bardğımı almak için 2-3 hoca aynı anda bağırdı, napıosun sen bebeğin emziği düşer die :/ sonra araştırdım ki emzik düşmesi bebeğin plasentadan ayrılmasıymış, 3-6 ayda ağır kaldırmamaya, yukarılara uzanmamaya daha çok dikkat etmek gerekiyormuş, okadar korktum ve vicdan azabı çektim kidemekki kendimizi iyi hissetmemize güvenip rahat hareket etmiceZ, canlarımızı da tehlikeye atmıcaz...
21.cüzü verdim tatlımmCanım bana da bîr cüz verirmisin?
Güzel haberlerle don canım inşallah, bol bol izle bebeğini.Ayrintiliya gidiyoruz teyzeleri tontisim icin ananeyle...
Dua edin bizeee
Bana proluton iğne,progestan,magnezyum ve fitil verdi canım.Anladim cnm ins tekrarlmaz. Ben gecen hafta yaşadığı mi soyleyeyim. Karnim gobegimin tamami tas keaildi kramp girsi tamamina sanki. Banyodan sonra oldu. Iyiki annemlerdeydim korkudan zaten evde banyoya giremiyorum. Kollarima girdiler o kramp gecmedi oyle yürüdüm. Yatagima yattim.1 saat karnim cozulmedi. Cok korktum onu kaybedecegim diesonraki gun doktora anlattim adamda sasirdi baya 1 saat cokmus dedi. Dikkat et erken dogurmayasin dedi. Adalat diye bi hap verdi. Onunda yan etkisi cok ama kasilmasi olanlara mecbur veriliyor diye biliyorum. Sana da verdimi o ilactan. Ve yaşadığım kasilmamiydi anlamadim...
Canım dediğim gibi nefeste sıkışıklık gibi kalpte atış bozukluğu gibi değişik şeylerde hissediyomusun ayni anda.Kizlar size bisey sorcam kasilmalarla ilgili;
Benim gun icinde gobeginde dediginiz gibi sertlik oluyo bikac saniye ve bazen bebegim ordan hareket ediyo tekme atiyo ama bazen sadece top gibi oluyo gobegim bu ne simdi kasilma mi bebek midir acep???
Canım gün içinde 8-10 kere olması tehlikeliymis ve süreklilik arz etmesi.Ayyy!!!ben ordan oglum hareket edince kasilma degildir diyodum.
Gun icinde bazen 4-5 kere oluyo ne sıklikta olmasi tehlikeli acaba??
evet canım sürekli istirahat .. Allah yardımcımız olsun inşallah.çok geçmiş olsun cnmm şimdiden sonra da çok dikkat etmen gerekicek.. allah sağlıkla bebişini koynuna versin inş..az zamanımz kaldı bana bu haftaları görmek bile hayall gibi geliyordu bundan sonrası sorunsuz geçer işnş cnm. şimdi yatak istirhatı yapıcaksın degıl mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?