2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
bnde beden kounsunda cok kararsiz kaldm gebelikten onceki bedenm s du.simdi m aldim.lohusa pijamalrinin kaliplari zatn genis oluyor diye duydum.bi gelsin bakalim ona gore devamini dogri beden siparis edrz artik:)
bence s almaliydin bamile kalmadan onceki bedenin neyse ona gore alinir M Buyuk olucak.

bnm gogusler fena buyudu dogumdan snr dahada buyucek diye dusunuyrm heryeri olsa goguslerden gecmez tshirt:)))
Ama lohusa takmlarj zatn buyuk oluyor bnim gogusler 90 di dahada buyudu ama hamilelikte oncede M giyiyordjm smdide M giyiyorum okdr kilo almama ragmen anlamadim

Kurtulamasaydim 2 aylik evliligim biticekti zaten esim pesimden gelmeseydi eger kibrisa bosanicaktim

amaan ınun bunun yüzünden yuvanı mı dağıtacaksın boşveer konuşmuyosun zaten oh kafan rahat hiç umrunda olmasın torunun da sevmesin çokta gerekli değil böyle insanlara eyvallah etmiceksin

Bende iki gündür bu konuyu araştırıyorum. Karatay'a yok jinekolog mu yok kadın doğumcu mu diye kızıp duruyorlar. Karatay şöyle demiş:
"Kadın doğumcular bana ‘Çizmeden yukarı çıktı’ diyorlar. Ben dahiliye, iç hastalıkları ve kalp hastalıkları uzmanıyım. Gebelikte meydana gelen insülin ve metabolik bozukluklarını da iç hastalıkları uzmanının konusudur."

Zaten şekeri yüksek çıkanı dahiliyeye yani iç hastalıklarına sevk ediyorlar. Sonra da diyetisyene. Karatay'ın da incelediği şeker hastası gebeler olmuştur muhakkak.
Bütün kitap ve bilimsel makalelerinde de bebeğin durumunu düşünmeyip yetişkin dozunda şeker yüklendiğini söylüyor.

Normal kilo vermek için diyetisyene giden arkadaşlarımla konuştuğumda ya dukan (kitabını okudum, bizim kültüre tam uymuyor) yada ismini direk vermeseler de karatay diyeti uyguluyorlar. Neyse; yine Karatay;

"Gebeler, şekerden uzak dursunlar, tatlılardan, şekerli içeceklerden, baklava böreklerden, pilavlardan uzak dursunlar, ekmeklerden uzak dursunlar, kendileri de bebekleri de sağlıklı olacaktır!" demiş
İnternetten bakarsan diyet listeleri çıkar.
Ben D vitamin değerine, insülin direncine ve açlık tokluk şekerine baktıracağım. Şeker yüklemesi yasal bir zorunluluk değil ve 28. haftaya kadar yapılabiliyor. Bakalım doktorum ne diyecek.

normal adet oluyosun 27 gunde bır 12-14 gunler yumurtlama gnu ama en kolayı eczanede predıctor dıye ovulasyon testı satılıyor onlardan al daha kesın oyrenırsın gununu

cnm bizde de kan uyuşmazlığı var doktoruma en başta sordum o da ilk çocukta çok önemli değil doğumda kana bakıyolar negatifse sorun yok pozitifse iğne vuruluyo dedi bu kadar

Ben yaptirmayi dusunmuyorum !

benım de aynı durumum var ben de doktor degıstırdım ve 1 hafta gerıleme var karın cevresı ve bacak boyunda,doktor cok onemlı dedı olumsuz konustu 2 hafta sonra takıpe gel dedı cok mutsuzum kac gundur,resmen hayatım karardı tekrar tum eksıklıklerı yasadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…