- 23 Kasım 2013
- 777
- 924
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #26.661
Ahha suan bende bu durumdayim
bence s almaliydin bamile kalmadan onceki bedenin neyse ona gore alinir M Buyuk olucak.bnde beden kounsunda cok kararsiz kaldm gebelikten onceki bedenm s du.simdi m aldim.lohusa pijamalrinin kaliplari zatn genis oluyor diye duydum.bi gelsin bakalim ona gore devamini dogri beden siparis edrz artik:)
anlasildi sen bugun yumurta kircan yemekte bugidisle kalkamican:)))Keske aksam biri arasa bize yemeğe gelin dese ne güzel olur
Bende kalkmiyorum 1 kac gundur zaten ne wc ne su ihtiyacim oluyir uyurkenSorma canım doyamıyorum uykuya, gece bile kalkmıyorum hiç nerdeyse bu aralar...
bnm gogusler fena buyudu dogumdan snr dahada buyucek diye dusunuyrm heryeri olsa goguslerden gecmez tshirt:)))bence s almaliydin bamile kalmadan onceki bedenin neyse ona gore alinir M Buyuk olucak.
Ama lohusa takmlarj zatn buyuk oluyor bnim gogusler 90 di dahada buyudu ama hamilelikte oncede M giyiyordjm smdide M giyiyorum okdr kilo almama ragmen anlamadimbnm gogusler fena buyudu dogumdan snr dahada buyucek diye dusunuyrm heryeri olsa goguslerden gecmez tshirt:)))
Tamam yahu kalktikanlasildi sen bugun yumurta kircan yemekte bugidisle kalkamican:)))
Kurtulamasaydim 2 aylik evliligim biticekti zaten esim pesimden gelmeseydi eger kibrisa bosanicaktim
Bende iki gündür bu konuyu araştırıyorum. Karatay'a yok jinekolog mu yok kadın doğumcu mu diye kızıp duruyorlar. Karatay şöyle demiş:Merhaba anneler ,
bugün doktor randevum vardı. bazı testler istemişti yaptırıp götürdüm. açlık şekerim sınırdaymış. diyet verdi şeker yüklemesine gerek duymadı aranızda aynı durumla karşılaşan var mı? bu arada 26+2 yani 27 haftamdayım.
fikirlerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın.
normal adet oluyosun 27 gunde bır 12-14 gunler yumurtlama gnu ama en kolayı eczanede predıctor dıye ovulasyon testı satılıyor onlardan al daha kesın oyrenırsın gununuHayırlı cuma lar bayanlar sizden bişey daniscam yardımcı olabilrmisiniz son regl şubat 28 son reglden bi önceki yine şubat 6 bundan da önce ocak 6 da adet oldum yumurtlama günümü nasıl hesapliycam net ten baktım gunlerinede dikkat edip ilişkiye girdik ama doğruluk oranı nedir sizce
dahada eyvallah etmiyorum zaten bitti yaniamaan ınun bunun yüzünden yuvanı mı dağıtacaksın boşveer konuşmuyosun zaten oh kafan rahat hiç umrunda olmasın torunun da sevmesin çokta gerekli değil böyle insanlara eyvallah etmiceksin
arkadaşlar 24. haftamda şeker yüklemesi oldu 28. haftamda tekrar doktora gidicem bu ay bi test falan yapılacak mı yine internetten araştırdığım kadarıyla kan uyuşmazlığı testi mi ne varmış doktorum böyle bişey demedi herkese yapılmıyor herhalde
Ben yaptirmayi dusunmuyorum !Bende iki gündür bu konuyu araştırıyorum. Karatay'a yok jinekolog mu yok kadın doğumcu mu diye kızıp duruyorlar. Karatay şöyle demiş:
"Kadın doğumcular bana ‘Çizmeden yukarı çıktı’ diyorlar. Ben dahiliye, iç hastalıkları ve kalp hastalıkları uzmanıyım. Gebelikte meydana gelen insülin ve metabolik bozukluklarını da iç hastalıkları uzmanının konusudur."
Zaten şekeri yüksek çıkanı dahiliyeye yani iç hastalıklarına sevk ediyorlar. Sonra da diyetisyene. Karatay'ın da incelediği şeker hastası gebeler olmuştur muhakkak.
Bütün kitap ve bilimsel makalelerinde de bebeğin durumunu düşünmeyip yetişkin dozunda şeker yüklendiğini söylüyor.
Normal kilo vermek için diyetisyene giden arkadaşlarımla konuştuğumda ya dukan (kitabını okudum, bizim kültüre tam uymuyor) yada ismini direk vermeseler de karatay diyeti uyguluyorlar. Neyse; yine Karatay;
"Gebeler, şekerden uzak dursunlar, tatlılardan, şekerli içeceklerden, baklava böreklerden, pilavlardan uzak dursunlar, ekmeklerden uzak dursunlar, kendileri de bebekleri de sağlıklı olacaktır!" demiş
İnternetten bakarsan diyet listeleri çıkar.
Ben D vitamin değerine, insülin direncine ve açlık tokluk şekerine baktıracağım. Şeker yüklemesi yasal bir zorunluluk değil ve 28. haftaya kadar yapılabiliyor. Bakalım doktorum ne diyecek.
Keske aksam biri arasa bize yemeğe gelin dese ne güzel olur
Oğlan anası sen nasıl kaynana olcan? anlat bakiimm.dahada eyvallah etmiyorum zaten bitti yani
benım de aynı durumum var ben de doktor degıstırdım ve 1 hafta gerıleme var karın cevresı ve bacak boyunda,doktor cok onemlı dedı olumsuz konustu 2 hafta sonra takıpe gel dedı cok mutsuzum kac gundur,resmen hayatım karardı tekrar tum eksıklıklerı yasadımGünaydın kızlar yine bir kaç gün kayboldum misafirim vardı.
Size ne zamansır doktorumdan memnun değilim diyordum sonunda çok övülen devlette bşr doktora gittim gerçekten özel hastane gibi ilgileniyor tek sorun hasta yakınını yani eşimi içeri almıyorlar. Eşim çok sinir oldu.
Biliyorsunuz eski doktorum bana çok yorulduğum için bebeğin gelişimi sata göre bir hafta öndeyken sata göre bir hafta gerilediğini söylemişti. Ama normal dinlen geçer demişti. Şimdi yeni gittiğim doktor ben bebeğin gelişiminde bir tuhaflık görmüyorum ama bir hafta ilerideyken bir hafta gerilemesi anormal bir durumdur ve sürekli takibimde olmalısın 3 hafta sonra mutlaka seni görmek istiyorum dedi.
Canım sıkıldı nasıl, eşim de baya kafasına taktı normalde rahattır iş yerinde arkadaşlarına anlatmıi böyle böyle diye, oradan biri şeker yüklemesi bebeğin gelişimini geriletiyor diyor Canan Karatay demiş.
Geldi bunu bana söyledi ne alakası var diyorum ama çok kafama takıyorum diğer doktor yorgunluktan dedi ya da başka bir sebepten de olabilir ama şeker yüklemesi çok net bir şey yani ondan olsa bir benim başıma gelmez heralde burada hepimiz yaptırdık ya da bir doktor en azından farkeder. Canan Karatay hangi gebeyi takip etmiş ki şeker yüklemesinden sonrs bebeğin gelişiminin azaldığı ı söyleyebiliyor.
Şimdi üniversite hastanesinde bir doçente sıra almaya çalışıyoruz canım burnumda bebek bir kilo olmuş 4 gün önce kilosu hiç önemli değil tabi çünkü eşim 4,5 kilo ben 3,100 doğmuşum bizim bebek de genetik olarak zayıf olmaz diye düşünüyorum ama kafa çapının göbeğinin geriden gelmesi beni çok üzdü.
Burda bir arkadaş bebek hareketliyse yanlış ölçmüş olabilir demişti. Zaten o salak doktor o muane boyunca aldığım kilodan ve kendisinin nasıl koştuğundan bahsetti durdu gerizekalı. Son gittiğim doktor devlet olmasına rağmen nasıl ciddiyetle inceledi ve açıkladı. Bana dua edin kızlar lütfen
Bir de ben son zamanlarda borçlarımıza çok üzüldüm çok hayallerim vardı bebek için neredeyse hiçbirini yapamayorum büu sıkıntı ve üzüntü de etkiler mi acaba.
Benim kaynana gibi kaynana olmayacagim kesiOğlan anası sen nasıl kaynana olcan? anlat bakiimm.
Yinede insilin direnci ve D vitaminine baktır kuzu, ne zaman gidersen.Ben yaptirmayi dusunmuyorum !
Oğlan anası sen nasıl kaynana olcan? anlat bakiimm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?