- 2 Ağustos 2014
- 4.149
- 3.204
- 178
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #27.901
kızlar bişey daha oğrendim.....
plasentası asagıda olan anneler....
usgde mutlaka baktırın plasenta onde mı arkadamı bide bu cıktı iimi....
ya sabır ya selamet...
sezeryanda daha zor oluyormus bu durumda ...
kesildiği anda plasenta tam karnın ön duvarındaymış ... keside plasentaya gelebilirmiş...
bu da anneye bebeğe risk...
risk zaten plasentanın previa totolis olusuydu şimdi ikiye katladı bide önde cıktı...
dua edin kızlar....
bi hayırlısıyla oğlusum kucağımda evime gelsem sağsağlim...
kurabiye olabilir tatlı tuzlu, annem poğaçada bozulmuyor derin dondurucuda ısıtınca tazecik oluyor diyor oda olabilir, kek ztn kolay onu o zmnlarda yapabiliriz. bende daha hiçbişey düşünmedim planlamadım son zamanlara kaldı artık doğum iznime cıkınca yaparım ama bide şöle bişey var çoğumuzun dogumu ya hemen ramazan oncesine yada tam ramazana denk geliyor bende kara kara düşünüyorum inş ziyaretleri ramazandan snra yaparlar die yoksa gelene gidene bide bebekle nasıl iftar sofrası hazırlıcamBuz dolabının dondurucusu haricinde buzdolabı gibi tiplerden dondurucum var. Temizlemesi bayağı zor oluyor.
Buzunu erit vs. bende diyorum haftaya onu temizleyim, sonraki hafta da içini yavaş yavaş annemle dolduruyum, doğum zamanı lazım olur.
Sizce erken mi olur.
30 Haftalık olmuş olurum Allah nasip ederse.
Sonrası daha da ağırlaşırım diye korkuyorum.
Pratik önerisi olanlar var mı?
1-2 ay bozulmayacak söylemesi çok çok ayıptır sigara böreği tarzında önerisi olanlar.
Canım merak ettim havucun pişmiş hali neden yenmemeli? Ben tavsan gibi de yemeyi severim yemektedeCanım bende aynı durumdayım.
Çayını-kahveni şekersiz iç(ben yıllardır öyle içerim zaten)
Pirinç pilavı, hamur işleri, patates, beyaz ekmek, makarna(kepekli makarna tüketebilirsin)
havuç(fazla tüketilmemeli, heleki pişmiş hali)
Tatlı, çikolata, dondurma vs. zaten hiç yok bende, en çok onları özledimmm.
Meyvelerden tatlı olanlardan ziyade ekşi olanları tercih et ama az az tüket.
Az az ama sık sık ye,
ekmek 2 ince dilim kepek veya tam buğday olmalı sabah ve akşam, Ekmeği tamamen çıkartma yani hayatından.
Mesela akşam yemeğinde bulgur pilavı yediysen ekmek yeme.
Et-tavuk-balık türlerini ızgara yada haslama olmasına özen göster ve sık sık tüketmeye calış, mesela benim listemde 100 gr.olarak var et ürünleri.
Hazır meyve suarından uzak dur, her gün 1 bardak süt ve 1 kase yoğurdu ihmal etme.
Benim listemde yoğurt hem öğle hem akşam yemeğinde var.
Yoğurt yiyemiyosan ayran olarak tüket mutlaka.
Benim doktorumun tavsiyeleri bunlardı, uyguluyorum bakalım...
kızlar bişey daha oğrendim.....
ya sabır ya selamet...
kesildiği anda plasenta tam karnın ön duvarındaymış ... keside plasentaya gelebilirmiş...
risk zaten plasentanın previa totolis olusuydu şimdi ikiye katladı bide önde cıktı...
dua edin kızlar....
Yok canm ya iftara kimse gelmez ramazan sonrasini beeklerler. Ha gecmis olsuna belki yakinlardan gelenler olur ki o da iftardan sonra olur tatlim merak etmekurabiye olabilir tatlı tuzlu, annem poğaçada bozulmuyor derin dondurucuda ısıtınca tazecik oluyor diyor oda olabilir, kek ztn kolay onu o zmnlarda yapabiliriz. bende daha hiçbişey düşünmedim planlamadım son zamanlara kaldı artık doğum iznime cıkınca yaparım ama bide şöle bişey var çoğumuzun dogumu ya hemen ramazan oncesine yada tam ramazana denk geliyor bende kara kara düşünüyorum inş ziyaretleri ramazandan snra yaparlar die yoksa gelene gidene bide bebekle nasıl iftar sofrası hazırlıcam
Sıkıntılar imiz var ama sukredelim.inş sağlıkla kucağınıza alacağımız günün hayaliyle yaşıyoruz.Rabbim korusun yavrularimiz ı..dualarimizda hepimiz için inş.iyi düşünelim iyi olsunkızlar bişey daha oğrendim.....
ya sabır ya selamet...
dua edin kızlar....
Allah seni de bebegini de korusun icin rahat olsun. Sag salim kucaginda oldugu gunleri göstersin.kızlar bişey daha oğrendim.....
ya sabır ya selamet...
dua edin kızlar....
kurabiye olabilir tatlı tuzlu, annem poğaçada bozulmuyor derin dondurucuda ısıtınca tazecik oluyor diyor oda olabilir, kek ztn kolay onu o zmnlarda yapabiliriz. bende daha hiçbişey düşünmedim planlamadım son zamanlara kaldı artık doğum iznime cıkınca yaparım ama bide şöle bişey var çoğumuzun dogumu ya hemen ramazan oncesine yada tam ramazana denk geliyor bende kara kara düşünüyorum inş ziyaretleri ramazandan snra yaparlar die yoksa gelene gidene bide bebekle nasıl iftar sofrası hazırlıcam
kurabiye olabilir tatlı tuzlu, annem poğaçada bozulmuyor derin dondurucuda ısıtınca tazecik oluyor diyor oda olabilir, kek ztn kolay onu o zmnlarda yapabiliriz. bende daha hiçbişey düşünmedim planlamadım son zamanlara kaldı artık doğum iznime cıkınca yaparım ama bide şöle bişey var çoğumuzun dogumu ya hemen ramazan oncesine yada tam ramazana denk geliyor bende kara kara düşünüyorum inş ziyaretleri ramazandan snra yaparlar die yoksa gelene gidene bide bebekle nasıl iftar sofrası hazırlıcam
E yok artik canim yeni dogum yapmis birine iftara gelmezler heralde yani büyük gorgusuzluk olur. Illa ikram istiyorlarsa iftardan sonra çaya gelirler. Inşallah ramazana kalmadan dogururum diyorum bende.kurabiye olabilir tatlı tuzlu, annem poğaçada bozulmuyor derin dondurucuda ısıtınca tazecik oluyor diyor oda olabilir, kek ztn kolay onu o zmnlarda yapabiliriz. bende daha hiçbişey düşünmedim planlamadım son zamanlara kaldı artık doğum iznime cıkınca yaparım ama bide şöle bişey var çoğumuzun dogumu ya hemen ramazan oncesine yada tam ramazana denk geliyor bende kara kara düşünüyorum inş ziyaretleri ramazandan snra yaparlar die yoksa gelene gidene bide bebekle nasıl iftar sofrası hazırlıcam
Teşekkr ederim canım Sağol.heves ettiriyorlar insana hepsi birbirinden güzel.çok şeker olacaklar zaten birde aksesuarlarla bakmaya kınamayız:))Çok ciciler cokkk.Kız annesi olmanın getirileri iste.Kız olunca alinacaklara en suslulerden başlanıyor ne güzel.Güle güle taksin meleğin canım inşallah...
Yaprak Dolması sarıp koyuyorum piştiğinde hala çok lezzetli oluyor.tavsiye ederimBuz dolabının dondurucusu haricinde buzdolabı gibi tiplerden dondurucum var. Temizlemesi bayağı zor oluyor.
Buzunu erit vs. bende diyorum haftaya onu temizleyim, sonraki hafta da içini yavaş yavaş annemle dolduruyum, doğum zamanı lazım olur.
Sizce erken mi olur.
30 Haftalık olmuş olurum Allah nasip ederse.
Sonrası daha da ağırlaşırım diye korkuyorum.
Pratik önerisi olanlar var mı?
1-2 ay bozulmayacak söylemesi çok çok ayıptır sigara böreği tarzında önerisi olanlar.
Ah canim benim. Boyle söyleme bak beni de aglatacaksin. Bu ara bende hep esimden ayri kalmayi allah korusun ona bisey olursa diye cok dusunmeye basladim. Su an daha cocugum olmadigi icin kendimi pek umursamiyorum. Tabi senin oglusun oldugu icin onu da dusunuyorsun ama boyle yapma. Stres en zararli sey. Zehir etme onumuzdeki 2 ayini.Sagolun kizlar...
ALLAH hepimizi selametle kurtarsin...
Yatip kalkip heran kafamda donup duruyorum...
Yazik esimde napcagini sasirdi
El ustunde tutuyor etragimda donuyor daha cok düşünüyorum
Bu buyuk oglumu esimi bebegimi
Ay gene başladım aglamaya
Herseye ağlar oldum zaten
Cabuk gecse su haftalar
Mr a girsem yapismismi plasenta bi ogrensem
Bi kucagima alsam selametle
Hele sezeryana giderken evimden cikisimi hayal ediyorum
Dogumhanenin kapisinda vedalasmayi
Dusunmek istemesemde duramiyorum iste...
ALLAHIM guzel Rabbim hepimize yardim et...
Sagolun kizlar...
ALLAH hepimizi selametle kurtarsin...
Yatip kalkip heran kafamda donup duruyorum...
Yazik esimde napcagini sasirdi
El ustunde tutuyor etragimda donuyor daha cok düşünüyorum
Bu buyuk oglumu esimi bebegimi
Ay gene başladım aglamaya
Herseye ağlar oldum zaten
Cabuk gecse su haftalar
Mr a girsem yapismismi plasenta bi ogrensem
Bi kucagima alsam selametle
Hele sezeryana giderken evimden cikisimi hayal ediyorum
Dogumhanenin kapisinda vedalasmayi
Dusunmek istemesemde duramiyorum iste...
ALLAHIM guzel Rabbim hepimize yardim et...
Canim cok zor plasenta sorunu yasamayan[QUOTE="mirac75, post: 39999884, member:bilnez.]kızlar bişey daha oğrendim.....
ya sabır ya selamet...
dua edin kızlar....
inş öle olur canım herkes senin benim gibi düşünür umarım :))))) acıkcası ben ilk haftada gelmelerini pek istemiyorum kendime geleyim bi evde düzenimi kurayım istiharatımı yapım öle gelsinler :)))) çok şey istedim galibaE yok artik canim yeni dogum yapmis birine iftara gelmezler heralde yani büyük gorgusuzluk olur. Illa ikram istiyorlarsa iftardan sonra çaya gelirler. Inşallah ramazana kalmadan dogururum diyorum bende.
TEŞEKKÜRLER CANIM :)hayırlı olsun canım güle güle kullansın miniğin :))
Ay bi an once gelip gitsinler de bitsin. Bizim milletimiz eve geldiginin ertesi gunu baslar hemen dolusur eve. Benim en cok cekindigim gorumcemin dogum zamani gelmesi insallah dogumdan bi kaç hafta sonra gelir. Cunku baska sehirden gelecek yatili. Iki tane de çocuğu var.inş öle olur canım herkes senin benim gibi düşünür umarım :))))) acıkcası ben ilk haftada gelmelerini pek istemiyorum kendime geleyim bi evde düzenimi kurayım istiharatımı yapım öle gelsinler :)))) çok şey istedim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?