- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #27.921
Yaprak Dolması sarıp koyuyorum piştiğinde hala çok lezzetli oluyor.tavsiye ederim
Ay bi an once gelip gitsinler de bitsin. Bizim milletimiz eve geldiginin ertesi gunu baslar hemen dolusur eve. Benim en cok cekindigim gorumcemin dogum zamani gelmesi insallah dogumdan bi kaç hafta sonra gelir. Cunku baska sehirden gelecek yatili. Iki tane de çocuğu var.
Sagolun kizlar...
ALLAH hepimizi selametle kurtarsin...
Yatip kalkip heran kafamda donup duruyorum...
Yazik esimde napcagini sasirdi
El ustunde tutuyor etragimda donuyor daha cok düşünüyorum
Bu buyuk oglumu esimi bebegimi
Ay gene başladım aglamaya
Herseye ağlar oldum zaten
Cabuk gecse su haftalar
Mr a girsem yapismismi plasenta bi ogrensem
Bi kucagima alsam selametle
Hele sezeryana giderken evimden cikisimi hayal ediyorum
Dogumhanenin kapisinda vedalasmayi
Dusunmek istemesemde duramiyorum iste...
ALLAHIM guzel Rabbim hepimize yardim et...
Ben arkadaslarim disinda sevmem misafiri gelmesini de gitmesni de. Hayirlisiyla bir dogurayimm da. Kaynanam burda olur heralde idare eder o. Ay kaynanamlar gelirse ablasi cocuklari benim annem off ev curcuna olacaakk imdat demek geldi icimden.aynen ya bi an önce gelsede bitse o kalabalikbir an önce düzenimize baslasak bizde
nedense kimseyi agirlayasim yok normalde severdim misafiri ama insallah dogumdan sonra kendime gelirim..
Önerisi olan yok mu?
Ben arkadaslarim disinda sevmem misafiri gelmesini de gitmesni de. Hayirlisiyla bir dogurayimm da. Kaynanam burda olur heralde idare eder o. Ay kaynanamlar gelirse ablasi cocuklari benim annem off ev curcuna olacaakk imdat demek geldi icimden.
Ben esimi hazirladim biraz dedim annen olacak ablan olacak benim annem olacak her kafadan bi ses cikarsa kafayi yerim ona göre diye. Onu niye giydirdin usur, terler oyle tutma soyle yapmaa. Simdiden sinirlendim bile düşününce. Konu komsudan yana cok sıkıntım yok gelir giderler asil yakinlar bozuyor insanin sinirini.üff yeni dogum yapan birisinde çocuklarin ne isi var canim ya azcik anlayisli olsalar insanlar, çok sinir bozucu bisey.. sen zaten yeni biseye alismaya calisiyorsun bide haldir huldur merakli melahatleri agirla..
Benim zoruma gidende akraba disinda dis kapinin mandali konu komsunun gelmesi (benim komsum bile degil gelecek olanlar kayinvalideminkiler)
Neyse umarim çok dellenmeden atlatiriz cidden gözümde büyüyor...
Canım merak ettim havucun pişmiş hali neden yenmemeli? Ben tavsan gibi de yemeyi severim yemektede
Havuc bezelye patates hatta enginar kereviz unlarin seker oranlari cok yuksek oldugu icin yasak en tehlikeliside havuc ve patates canim.ama bunlarin degisimleri var mmesela bir dilim ekmek yerine bir kucuk boy patates yiyebirsin.Canım merak ettim havucun pişmiş hali neden yenmemeli? Ben tavsan gibi de yemeycanim.amaim yemektede
Ayy bilmiyorum ki canim. Zaten ictim az once. 1 saat sonra bitiyor nihayetAy kıyamam.
Benim doktorum 1 saat açlık ve 3 saat tatlı yememek yeter demişti.
Ben esimi hazirladim biraz dedim annen olacak ablan olacak benim annem olacak her kafadan bi ses cikarsa kafayi yerim ona göre diye. Onu niye giydirdin usur, terler oyle tutma soyle yapmaa. Simdiden sinirlendim bile düşününce. Konu komsudan yana cok sıkıntım yok gelir giderler asil yakinlar bozuyor insanin sinirini.
Önerisi olan yok mu?
kızlar bişey daha oğrendim.....
plasentası asagıda olan anneler....
usgde mutlaka baktırın plasenta onde mı arkadamı bide bu cıktı iimi....
ya sabır ya selamet...
sezeryanda daha zor oluyormus bu durumda ...
kesildiği anda plasenta tam karnın ön duvarındaymış ... keside plasentaya gelebilirmiş...
bu da anneye bebeğe risk...
risk zaten plasentanın previa totolis olusuydu şimdi ikiye katladı bide önde cıktı...
dua edin kızlar....
bi hayırlısıyla oğlusum kucağımda evime gelsem sağsağlim...
Yay burcuyum ben canım :) aslında burcumun insanı değilim çok fazla yani yazdıkları gibi patavatsız çata çat konuşan bir yapım yok kendi kendime içimde kurarım kurarım ama kimseye bişey demem. Kendimi yıpratıyorum böylede ama kalp kırmakta istemiyorum haklı olsamda. Yükselenimden midir acaba yükselenim de balık :)
Bende aynen esime diyorum simdiden asagi yukari tahmin ettigim seyleri..
sakin ol, sinirlenme, herkes gidince yine sen bildigini yaparsin diyorda gelde o an sakin kal kimseyi kirmadan..
burcun ne canimayni kafadaniz sanki
Yay burcuyum ben canım :) aslında burcumun insanı değilim çok fazla yani yazdıkları gibi patavatsız çata çat konuşan bir yapım yok kendi kendime içimde kurarım kurarım ama kimseye bişey demem. Kendimi yıpratıyorum böylede ama kalp kırmakta istemiyorum haklı olsamda. Yükselenimden midir acaba yükselenim de balık :)
Selam canim simdi gördüm yazini
Annem normal keki pisirip soguyunca dilimlemeden buzluga atar. Misafir gelecegi zaman sabahtan cikarir ayni tazesi gibi olur.. Onun disinda hazir yufka ile sigara böregi falan büyük kurtarici.. Hatta degisik malzemelerle( peynirli, kiymali, patatesli vs..) tepsi böregi bile yapip dilimleyip atabilirsin..
Bunlardan çikarip bide salata tarzi bisey yaptin mi yeter sana baya baya
Ve yiyecekleri kaplara koyda buzluga oyle at, buzluk kokusu oluyor posetlerle koyarsan
hatta imkanin varsa tupperware'in buzluk kaplarindan al, güzel oluyor onlarla..
çok sevimli duruyor cnm güle güle kullansın tatlı kızın..en büyük avaktajı taşınabilir olması gittiğin yere götür, bebeğin yerini yadırgamasın.. bu arada saç bantlarına bayıldım..ben de oğlumu süslü yapıcam, askılı pantolonlar kasketler en bayıldıklarım erkek çocuklarında :) şu tipe baksana :)
canım pişmiş havucun şeker oranı çiğ havuştan daha fazla..o yüzden pişirmeden öneriliyor..ama fazla yeme ..hamilelikte fazla A vitamini iyi değil..Canım merak ettim havucun pişmiş hali neden yenmemeli? Ben tavsan gibi de yemeyi severim yemektede
Canım poğaça ve tuzlu kurabiye yapabilirsin.Poğaça hamuruyla küçük pideler yapabilirsin.sarma sarabilirsin.
Ayy canim benim uzme kendini. Hepimiz saglicakla alacagiz insallah kucagimiza kuzularimizi. Dualarimiz seninle tatlimkızlar bişey daha oğrendim.....
plasentası asagıda olan anneler....
usgde mutlaka baktırın plasenta onde mı arkadamı bide bu cıktı iimi....
ya sabır ya selamet...
sezeryanda daha zor oluyormus bu durumda ...
kesildiği anda plasenta tam karnın ön duvarındaymış ... keside plasentaya gelebilirmiş...
bu da anneye bebeğe risk...
risk zaten plasentanın previa totolis olusuydu şimdi ikiye katladı bide önde cıktı...
dua edin kızlar....
bi hayırlısıyla oğlusum kucağımda evime gelsem sağsağlim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?