2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Bende bu sefer doktora gittigimde istiycem doktordan mide yanmasi icin bisey. Ne yesem yaniyor ya

kızlar ben sürekli ıslaklık hissediyorum bakıyorum çamaşırda bişe yok acep nedendir ayy yoksa suyum mu geliyoo

Efendimiz(sav) bir bir bebeğin şiddetli ağladığına şahit oluyor ve “nesi var” diye soruyor. Hz. Ali cevaben; “nazar değdi ya Rasulallah” diyor. Sevgili Peygamberimiz “rukyesi yok mu? Onu taksaydınız” karşılığını veriyor.
Efendimiz’in orada “rukye” diye nitelendirdiği şey, bizim korunmak için okuduğumuz nas, felak, cevşen, kıtmir gibi dualardır.
O halde çocuklarımız için de sürekli üstlerinde taşıyabileceği kıtmir , cevşen gibi korunma amaçlı dualar takabiliriz. Bunu bidat olarak algılamamak lazım çünkü biz medeti duanın yazılı olduğu cisimden değil o duanın sahibinden bekliyoruz. Nasıl mavi boncuk, at nalı vb şeyler kendisinden medet beklenerek takıldığında bidat sayılır, aynı şekilde kıtmirin yazılı olduğu gümüşten yardım beklersek bizde bidata ümit bağlamış oluruz.
O yüzden hem karşı “maşallah” demeye sevk ederek nazarı dağıtmak için hemde o duaların güzelliğinden faydalanmak için kıtmir, cevşen gibi dualar taşınması tavsiye edilmiştir.
Ve son olarak hz Osman(ra) Efendimizden nakletmiştir ki: “Bir kul her günün sabahında, her gecenin akşamında üç defa şu şekilde dua ederse o kişiye hiçbir şey zarar veremez:Bismillâhi lâ yedurru ma’asmihi şey’un fıl’ardı vela fı’ssemâi ve huve’s-semiul-alîm – Adını anıp durdukça bana yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın ismiyle (sabaha erdim, akşamladım). O ki, Semi’ ve Alîm’dir, her şeyi işiten ve bilendir.”

Canım ben zaten sütümü gece yatarken içiyorum soğuk olarak, zaten sıcak süt sevmem.
Ama artık işe yaramıyor, yastığımı yüksek tutuyorum oda olmuyor, şaştım kaldım vala...

benimde ağzımda sürekli iğrenç bi tat var hiiç geçmiyo bende ona çare bulamadım

rennie duo şurup ta çok iyi bi doktoruna sor ben şuan kullanmıyorum ama bende gastrit ülser mide yanması ekşimesi ne ararsan var doktorum bu ilacı yazmıştı
Rennie'nin çiğneme tableti vardı. Ama bilmeden kullanmayayim diye seyetmedim. Haftaya cumartesi gidicez kızımı görmeye unutmazsam inşallah isteyeyim doktorumuzdan.

Bende bu sefer doktora gittigimde istiycem doktordan mide yanmasi icin bisey. Ne yesem yaniyor ya

İste canım, zaten ya gaviscon verir ya Rennie verir, umarım işe yarar.
İlk başlarda yarıyolar işe ama sonra mide onada alışıyor galiba, fayda etmiyor

CanımUOTE="denizkizi_esra, post: 40035677, member: 614121"]kızlar dunden beri ağzımın içi kuru kuru çok kötü bi susuzluk çekiyorum su içiyorum sürekli ama geçmiyor içim yanıyor sanki sodada içtim çayda içtim ama hiçbişey fayda etmedi. bugunde aynıyım sanki tuzlu ya da hamurlu bişey yersiniz susarsınız ya da orucluyken çok fena susarsınız ya o durumdayım ama nedenini çözemedim [/QUOTE]
Canim seker testin nasil cikmisi. Soyledigin sey yuksek sekerin en onemli belirtisi tatli cok yediysen bu aralar birax dikkat et

Doktorumla doğum konusunda konussam acaba erken mi olur? Gerçi 30. Haftada olacağim doktora gittiğimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…