- 21 Haziran 2013
- 286
- 350
- 83
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #33.821
günaydın hanımlar iyi haftalar diliyorum gece uykusuz geçti yine ayıptır söylemesi gece canım çikolata çekti biraz nutella yedim yemez olaydım Allahım sabaha kadar yatamadım midem bi ekşidi ki anlatamam resmen yanıyo iğrenç bi tat ağzımda ıyyyyy sabha kadar geçmedi bida asla yemicem bu aradamaral26 cnm inşallah oğlun iyieşecek bırakmicak kendini sende güçlü ol en çok sana ihtiyacı var çünkü dualarımız sen ve minik musab için tmm mı
canım benim kavustugunuzda bu günleri hatirlamayacaksın bile. dualarım sizinle.
göbek düşene kadar silme banyosu öneriyorlar canım. yıkamadan her yanını kaynamış soğumuş ılık su ve bebek pamugu ile silmek.
canım biliyorum senin için çok zor... söz konusu evlat olunca insan ister istemez çok üzülüyor ama nefes aldığı sürece umut var unutma. Rabbim onu bu dunyaya gondermiş bi can vermiş, emin ol yaşaması ve hayatta kalması içinde onu koruyacaktır. inşallah bizlerde dualarımızı eksik etmeyeceğiz o bebişlerimizin yakışıklı abisi olacak, sende her sabredişinde sevap ustune sevap kazanacaksın... inş tez zamanda iyileşir evine doner...
Ben de biberon ve emzikte avent düşünüyorum da o kadar çok seçeneği var ki kafam karıştı :Sben henuz bebek icin bakim urunleri almadim ama kendim icin gogus ucu,catlak kremi gibi urunleri mustela aldm brbk icin de mustela ya da burt bees alicam ins.biberon,emzik vs.de avent alirim buyuk ihtimal
Günaydın canım anneler, nasılsınız.
Biz anca kalktık kızımla. Geçmişi okuduk biraz.
maral26 canımın içi dün gördüm yazdıklarını ama inan ne diyeceğimi bilemedim. Bol bol dua ediyorum, ediyoruz musab için. Çok güçlü olmalısın, derdini veren dermanını da verir inşallah.
İnşallah canımmaral26 üzülme kısa zamanda toparlıcak inşallah Allah yardımcınız olsun ...
ben de yıkanmaması lazım diye biliyorum ama anneler bırakmıyor sanırım..Mrb kızlar ne zamandır giremiyorum umarım herkes iyidir Rabbim hepimize kolaylık versin az bi zaman kaldı. Geçen kayınvalideye gittik bana diyoki çocuğun göbeği düşene kadar hiç yıkanmazmış tecrübeli anneler varmı böyle birşey ?
gunaydın annişler nasılsınız...
vakit bulur bulmaz geçmişi okuyacağım. bugun işteyim maalesefhaftasonu giremeyenler için tekrar özet geceyim. c.tesi kontroldeydik bebişimin kilosu 31+5de 1716 gram 40 cmdı. doktorum şuan için normal doğuma engel bir durumun yok dedi. doğum izni için rapor işlerimi hallettim bu aydan sonra gitmiyorum sayılı gunum kaldı çok şükür az kaldı. bebişimin odasını temizledim, bütün herseyini yıkadım artık vakit buldukca utuleyip dolabına dizicem inş :)))
güle güle kullan, doğru sylyrsn canm, bn aldğm her şeyi 2. çocğu da düşnrek aldm. bu bebeğim erkek, 2. nin kız olma ihtmlni düşünerek öyle masmavi bi oda yapmadm. ana kucağı, araba koltuğu, moblya falan her şeyi iki cnsyte de uyack renklerden aldm. zaten insan çocuğu içn en iisini yapmak istyor. her şeyn kaliteli olmasına dkkt edyrz. bari uzun sre kullanalım.
kızlar şimdi dr dan geldim. 30 hafta 3 günlük bebeğim 1300 gram, 38 cm, erkek bebek bu arada. hala bir haftalık gerilik var. çok üzülüyrm ya, zamannda doğrsa 2 kg civarı doğacak. küvzde falan kalır dye korkuyorum.
benim evi komple bi temizleyip bi düzene sokmam lazım. gebelikte düzen falan kalmadıiki haftam kaldı çok şükür dolaba bakıyorum bakıyorum bebeğimin az eşyası mı var yoksa küçük olduğu için mi az görünüyor bilmiyorum ya annemle kayınvalide gelirken neler getirecekler bilmediğimden fuzuli eşyada doldurmak istemiyorum acaba az mı aldım yıkayamıyorumda belki daha bişeyler alınır diye bekliyorum 32. haftamda doktora gittiğimde bakyım yine bişeyler sonra gelir yıkarım izinli olucam zaten temizlik bebek eşyalarının silinmesi yıkanması ütülenmesi zaten iki günü almaz artık çamaşırlar yıkandığı gibi kuruyor burda
Merhaba annişler. Hazırlıklarınız nasıl gidiyor? Ben artık biberon, emzik, pişik kremi, göğüs ucu kremi vb. eksikleri alayım diyorum. Sizler ne yaptınız, bu ürünleri alan var mı :) Önerdiğiniz markalar var mı?
Bebeğin için hepimiz dua ediyoruz arkadaşım allahım ennkısa sürede kucağına almayı nasip eder kendini cok strese sokma eşinin ve bebeğinin sana ihtiyacları var zor ama biliyoruz ama senln kuvvetli durman lazım Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alınca bunların hepsini unutursun bizim için de kollar kollar uyursun(Maral)
oyy maşallah tosuncuğa :) bence sen hazırlıklarına baa bi hız ver, hem için de rahat edermerhaba teyzelerim
biz kontrolden geldik şimdi.. 31 haftalığız ama kafa çapı, karın çapı 34 hafta çıktı..kilosu 2 kg olmuş, boynuna 2 kere kordon dolanmış, inş doğuma kadar kordondan kurtulur da normal yapabilirim doğumu, hareketlerinde azalma hissedersen hemen gel dedi doktorumuz, müdahele etmeleri gerekebilirmiş, ..biraz erken gelecek gibi geliyor bana, doğana kadar 4 kilo olur dedi doktor, ben üzüldüm birazcık, insülin bayağı kilo yapmış oğluma.. inş normal kilosunda doğar, artık zamanında demiyorum, zamanında doğarsa 5 kilo felan olur doğuramam..hayırlısıyla erken gelsin bari.. haftaya tekrar kontrolüm var, kordon inş açılır, akıllıdır benim oğlum, başaracağına eminim, dua edin siz de teyzeleri.. ben başlayım bari kıyafetlerini yıkayıp, çantayı hazırlamaya.. daha 2 ay var diye ağırdan alıyordum..
canım ben bu haftasonu aldım. Biberon ve emzik philips avent, pişdik kremi şampuan vs herşeyini bübchen den almıştım, göğüsucu kremi daha almadım ama lansinoh olabilir, bide bitkisel bişiler araştırıyorum onu son ay kullanacağım için pek üstüne düşmedim. Benim tavsiyelerim bunlar, kullanmadım ama çok araştırdımMerhaba annişler. Hazırlıklarınız nasıl gidiyor? Ben artık biberon, emzik, pişik kremi, göğüs ucu kremi vb. eksikleri alayım diyorum. Sizler ne yaptınız, bu ürünleri alan var mı :) Önerdiğiniz markalar var mı?
Benim tac terlik bile tamam:)))çok saol canım seninkide buyumustur kontrolunuz ne zaman :))
cantayı hazırlaman iyi olmuş Allah korusun heran hersey olabilir bi darbe bile alsak yada kaza durumunda felan doğumun gercekleşmesi gerekebilir o zmn en azından cantanı alıp getirirler hastaneye. bende ütüledikçe cantama koyucam çoğunu hastane veriyormuş zaten en azından giyeceklerimi hazır bulundurayım en sonada lohusa tacı terliğimi bide bebek şekelerimi hazırlıcam izne cıkınca inş :)))
evet canım bende gramı gramına aldığı her kiloda mutlu oluyorum hatta doğuma kdr kaç kilo alır onu felan hesaplıyorum :)))İ
ii yapıyrsn canm. Bnm dr um kırmzı et ye bebek kilo alır demşti. Normlde çok küçktü. Snra iki hfta boyunca her gn kızrmzı et yedm. O ara 400 gram aldı çok şükür. İnsan çocuğun aldığı her gramdan mutlu olabiliyormş. Tecrübli anneler daha ii bilir bu duyguyu. Bnm ilk bebeğim olduğu içn çok endişlnyorm. Allh hepmze yrdm etsn.
aynen doğru diyosun canım bende yazmıştım ablamın bebeği sezaryandı yavrucağım her sesten irkiliyor korkuyorgunaydin canimmm
gecenlerde de abbas gucluyle genc bakista bu konu konusuldu,kesinlikle dedigin oranlar dogru ve ozel hastanelerin tek derdi fazla para kazanmak.gerci devlet hastanelerinde de bir cok dr.biliyrm kolaya kacmak icin sezeryan yapiyorlar.kesinlikle onaylamiyrm mecbur kalinmadigi surece cnk 2 yil once bi sezeryan videosu izledim bebek anne karninda uyurken bi anda disardan metal koca kasik gibi bi meteryalle hoop iceerden cekiyorlar,bebek sok oluyor zaten devamida stresli ve kolik bebebkler bitmeyen sorunlu aylar kendi yegenimden biliyrm.ins. bir sorun olmazda normal,saglikla dogururuz yavrularimizi...
haklısın canım sabır sabır en onemlisi :)))) elimin altında bi takvim var hergun işe gelişimde çeltik atıyorum buyuk bir zevkle, artık herseye dayanmaya katlanmaya çalışıcam :))masallah canim kuzucuguna.az sabret izne kadar o is yerindeki kizla iyi gecin:)opuyrm...
artık hamilelik için aldığım badilerimi giymeye başladım canım aynen gobeğimi gere gere dolaşıyorum bol bol resim çekiniyorum kendimle barışıkım şuan :)))Mutlu pazarlar guzel anneleeerrr :)
Minnaklarinizla bol oyunlu bir gün olsunn, gobuslerinizi gere gere dolanin ortalikta :))
hayırlı olsun aldıklarınız canım güle güle giysin bebişin. annemlerle aynı mahallede oturuyoruz inanki gelip yardım etmese bile varlığı orda olması bile bana yetiyor zavallım emekliliğini doldurmak için çalışıyor şuan pek bişey bekleyemiyorum ama bebek arabamızı aldı çok sukur saolsun baya bi yukten kurtardı bizi :))))Kızlar 2 gündür giremiyorum valla özledim sizi :) annem geldi memleketten ona bile sizden bahsediyorum bizim kızlardan tekine şöyle olmuş, felan die :))
Kısa bi özet geçeyim, doktora gittim 1250 gr 37 cm dedi, çok sevindim :) yüzünü de gördük bana benzetti herkes ona daha çok sevindimtüm alışverişi bitirdik, dünle bgn yıkadık şimdi birazı kuruyo birazını ütülüyoruz dolaba yerleştirecez tamamı bitince.. Bu işler alışverişler hayatta bitmez diyodum ama üstüne düşünce 2 günde bitiyomuş, bide annem sponsor olunca ) birazını o, birazını biz karşıladık. Çok şükür, geriye sağlıkla kucağımıza almak kaldı..
Ha bide doktor dedi ki, pekmezi hiçbi şeyle karıştırma, buna tahin dahil dedi, direk boşaltıma gider hiçbir faydasını göremezsin, sabah aç karnına 1-2 kaşık iç dedi, bide balık yağı içiyorum dedim onun yerine günde 2-3 ceviz, bide mevsimi başladı bol semiz otu ye, daha çok faydasını görürsün dedi. Sizle de paylaşmak istedimşimdilik benden bukadar, güya kısa kesecektim hepinizi ve dünya tatlısı bebişlerinizi öpüyorum
nımm nımm ne guzel yazmışsınnn canım ilk fırsatta hemen alıp yiyorum annemde yapardı salatasını bol limonlu hemde ne guzel yerdikk canım cekti wallaSemizotunu pişirmeyin kızlar! Güzelce yıkayın yapraklarını ayıklayıp bir kez de sirkeli suda beklettikten sonra ya süzme yoğurtlu sarımsaklı salata yapın ya da domates rendeleyin içine biraz sarımsak ezik limon sirkke ve zeytin yağı katıp karıştırıp gene çiğ şekilde yiyin hem daha lezzetli hem çok sağlıklı çiğ şekilde
oyy maşallah yesinler gobusunu :))))
güle güle kullanın canım hayırlı olsun.. ah şu babalarımız annelerimizz allah başımızdan eksik etmesinSelam göbüşlü hatunlar, nasılsınızzz
Canım babam dün kuzumun beşiğini almış, elleriyle getirip kurdu yanı başımıza.
Çook duygulandım, bakıp bakıp gülümsüyorum.
Rabbim içinde sağlıkla görmeyide nasip etsin inşallah
doğrudur o zaman sen şanslıymışsın canım cunku benden başka yazanlarda olmuş sezeryan olan bebekler her sesten irkiliyor korkuyor diye.Canim o birazda çocukla ilgili benimde ilk cocugum sezeryandi ama sukur oyle birsey yaşamadık
hayırlı olsun canım güle güle kullanın sen elini yinede cabuk tut ama sandığın kdr uzun sürmüyor sıkıntı yapma kendine benim bi ütüleme işim kaldı 2 gunde hallettim yıkama, temizlik işini :)kızlarr bizde biraz dışarı çıktık gezdik civile gittik çok güzel şeyler vardı babamız kızına ciciler aldı tabi hepsini annesi seçtiya artık hiç kendime bişey alamıyorum o parayı kızıma harcarım diyorum hep böyle mi olacak acaba yaa dalinin toz deterjanını aldım artık kıyafetlerimizi yıkamaya başlasam iyi olacak sanki o kadar çok iş var ki hem çalışıyorum hemde yapacak tek kişi benim gözümde büyüyo valla bu gidişle hazirana kadar bitmicek bu işler sanki
bende de başlanıcı var canım dediğin gibi dışarıya doğru cıkıntılar başladı. inş ilerlemez sana da gecmiş olsun...kızlar çok fena vaziyetteyim..basur memem iyice dışarı fırlamış ,oturamıyorum , tuvalete giremiyorum, bir öncekinde elimle ittirince (affınızına sığınıyorum, iğrenç bir durum ama kusura bakmayın) içinde kalıyordu ama şimdi o da olmuyor, sürekli dışarda.. siz siz olun hayatta hiçbir şeyi merak etmeyin, basurdan oturamamak nasıl birşey ki derdim, şimdi anladım, yarın kontrole gidicem, doktoruma sorayım bakalım, lazere izin veririse lazerle aldırmayı düşünüyorum, çok cnm yanıyor...
bu arada beni deli eden kv gitti, kadını özledim yaaa, şaşırdım kendime, alışmışım öyle böyle varlığına, dün evimiz kalabalıktı ne güzel curcuna, bugün yine yapayalnız kaldım, kendi başıma, ağladım durdum, yıllardır yalnızdım, evlenince artık biri olacak evde derken koca yok, yine yapayalnızım..çok sıkıldım artık yalnızlıktan..annemin içine mi doğdu ne, canın sıkılıyorsa geleyim mi diye aradı yazık..anne yüreği böyle demek ki..bizlerde mi böyle olucaz ki...offffff offfffffff
ben görüyorum zaten fıstık biri olduğunu canım diğer arkadaslarda mahrum kalmasınlar canım cek bi kaç resim bakalım :))o zamn kv.Allah kavustursun diyelim:)bende tuuummm gun yalnizim artik kitap okumaktan gaza gelerek bir blog yazmayi dusunmeye basladim:))
bu arada malesef hemoroid bende de var ve son 1 aydir cok buyudu biliyrmki bu gecmeyen bir durum ve normal dogumla daha vahim bir hale geliyor!bizim icin dikkat etmemix gereken en onemli durum kabiz olmamak.sabahlari mutlaka 1 bardak ilik su snrda biraz sut-yulaf karisimi yap kendine tuvalete cikmayi kolaylastiriyor.artik dogumdan snr bende bi caresine bakicam
hii bide 2 haftaya 1 kontrol icin evden ciktigimdan gobusumle tum fotomarim pijamali:)haftaya kizimla suslenip bi fotomuzu atariz size.cok opuyrm
hayırlı olsun canım :)) bu arada pis değil ama dagınık evleri severim cunku orda yaşayanların izleridir onlar, doğal gercek olan ev hali o aslında :)) biraz duygusal düşünüyorum sanırımBi kısım alış verişi hallettik sanırım ufak tefek şeyler kaldı..odam biraz dagınıkmış şimdi farkettim affola
geçmiş olsun canım bol bol dinlen gecer inş :)sonunda eve cıkardık esımı cok yoruldum,aksamdan topuklarım davul gıbı şişti cok korkuyorum gebelik zehırlenmesı olur dıye,zaten doktorum boyle bı rısk var demişti
doğru solemiş canım ben gebelik eğitimine gittim ordaki uzman hemşirelerde öle söledi sadece temiz bezle ya da mendille silmek yeterliymişMrb kızlar ne zamandır giremiyorum umarım herkes iyidir Rabbim hepimize kolaylık versin az bi zaman kaldı. Geçen kayınvalideye gittik bana diyoki çocuğun göbeği düşene kadar hiç yıkanmazmış tecrübeli anneler varmı böyle birşey ?
geçmiş olsun canımbol lavabo ziyaretli, istifralı bir geceden sonra bize yeni günaydıı... nasıl vakit geçiriyorsunuz hanımlar sınavım da bitti boşlukta kaldım birden.
Ahhh o günler bi gelse,bi alsam kucagima hic birakmicam kucagimdan inşallah canım.
dr.un onlem almis cnm endiselenme bnde vurunuyrm ayni sekilde gecn haftada nstye grdm.kasilmalr icin magnezyum vermistr tekrarlarsa soyle dr.na adalat diyede bi hap var kasilmalr icin.korkma alistim artik bn sende cok yorma kendini dinlen mutlakaKızlar geceden beri devam etti kasılmaların.ayağa kaldırmadı.ilk kez oldu boyle.sabah gittik Dr a nst ye bağlandı sancı değilmiş.normal dedi ama düşük önleyici iğne vurdurdu.magnezyum verdi.normalde bunlara gerek varmı ki ? Beni korkutmamak icinmi öyle dedi acaba?
biberon 1 tane cam kucuk alicam bn zatn hemen ihtiyacm olacagini dusunmuyrm,bulunsun dieBen de biberon ve emzikte avent düşünüyorum da o kadar çok seçeneği var ki kafam karıştı :S
masallah size hani senin kilolarin hic belli olmuyor:)
kolay gelsin kuzucummmKızlaaar pofuduk annenin bugün alışveriş günü pazara gideceğiz, markete gideceğiz. İnşallah güzel güzel yaz sebzeleri meyveleri çıkmıştır geçen hafta gitmemiştim pazara hadi bakalım hazırlanalım biz sonra da teyzelerimize fotomuzu atalım heheh :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?