- 22 Şubat 2011
- 1.818
- 1.174
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #34.561
kısaltması PLT imiş canım belki bakılmıştır senin öncedenHımmm bende doktoruma sorayım bakalım artık 2 .hafta bir çağırıyorlar kontrole ya çok beklemden bebişlerimizi görüp sorularımızı soracağız :)
çok zor tabi ya benim başıma geldi çıldırırım sanırım. kucağım boş kaldı diye ağlıyordu canım ablam... kimse onu teselli edemez ki.. senin bebeğin de cennette inşallah canım ömrümüz ne kadar biçilmişse o kadar yaşıyoruz işte, ötesi yokçok üzüldüm cnm öyle tabi insanın psıkolojisi çok etkileniyor dağılır yıkılır çok zor bir durum. allah sabır versin. ne denir ki.. kader kısmet şansızlık mı denir bilmiyorum. bende geçen sene 18 haftalık ebbişimi kaybettim allah bida yaşatmasın, sağlıklı evlatlar versin inş.
Bende beyaz orttum. Cocuk doktoru dogum yapinca geldi ve ne sarı tulbent ortun nede sari giydrn dedi. Sarilik olup olmadgni anlamyi geciktriyormysbn henuz ne yikama ne canta hazirlama level ina gecemedim:)tulbent annem getrmis bizde adettr sari ortulur sarilik olmasin die:)yoksa kirmizi miydi:) ama bn beyaz ortucem tabiki:))
eveettt bide o tipler var gicik oluyrm sanki kendi hamileliklerinden bizim yollardan gecmediler hih
kiz illa kendini nazar etcen bi yerlerini kasi,catlamazsin ins. bnde catlamadim ins.da olmaz
Bunlar sırra kadem basıyor böyle, S suveyde de kayıp bir haftadır.evet ya arada kaçak üyeler var mesela @superisi_sinope vardı kayboldu gitti yazmıyor artıkınn
Tövbe Allah'ım ne bünye varmış kadında,gerçi benim kayın validem de 14 doğum yapmış.2 tane ikiz var ama :))Kızlar ya acayip bişey anlattı şimdi ablam..5 dk önce 10. Dogumunu yapan bi kadını dogurttum dedi ben şok nee 10 muuu oldumhemde poliklinik sırasını beklerken şalvarına dogru dogum başlamış kendi bile farketmemiş..çok ilginc degil mi yaa
Tovbe tovbe nasıl anlamaz yahuKızlar ya acayip bişey anlattı şimdi ablam..5 dk önce 10. Dogumunu yapan bi kadını dogurttum dedi ben şok nee 10 muuu oldumhemde poliklinik sırasını beklerken şalvarına dogru dogum başlamış kendi bile farketmemiş..çok ilginc degil mi yaa
Tovbe tovbe nasıl anlamaz yahu
Haha allah iyiligini versin10. olmuş artık yalama olmuştur orası töbe estağfurullah
bende de işe yaramıyor bugün kontrolumuz vardı. yine düşük çıktı demirben bi sorim doktora olmadı bende senin gibi kan alırım 1 ünite çünkü ilaçlar inan hiç işe yaramıyo sadece mide bulantısı kabızlık vs dışında
Haha allah iyiligini versin
valla ben 2 tane istiyorum 3 taneye bile gozum kesmiyor dogurmakta bisey yok onemli olan bakabilmek bu 10 tane yapanlar cahiller sanirim yada cok zenginlerÇok merak ediyorum bu devirde bu kadar çocuğa nasıl bakacaklar. Nerede yaşıyor bu insanlar yahu doğum kontrol yöntemlerinden hiç mi haberleri yok. Her yatağa girdiğinde hamile kalıyorlar heralde. Büyük konuşmak istemiyorum ama yani aklım almıyor...
Azda kilo almadim. Bugun itibari ile 15 kilo hamilelik oncesinde zayifta degildim 62 ile hamile kaldim karnimda cok kucuk degil . Anlamadm gti[/QUo
o zamn yapısal bir durum olblr canm. herkes çatlamıyor ki zaten. derinin yapısı önmli, nazar değdrme kndne :)
bn de baktm canm, normln altnda değil ama hamillk ilerledkçe düşmş, bu ne kadr tehlikeli bir şeymş byle. bn bari kan ilacımı hiç akstmayayım.çok iyi canım ya böyle gitsin hepben neden korkuyorum biliyo musun? ablam 35 haftalık hamileyken ölü doğum yaptı 1,5 yıl önce. hastanede kaldığı zaman ben yanında kaldım. o gece bi bayan hayatını kaybetti aynı odada. nedenini sorduk. kadıncağız dış gebelik yaşamış haberi yok. karın ağrısından hastaneye geldiğinde bakılıyor ki rahimde kanama var. tüpü patlatmış bebek. acil olarak ameliyata alıyolar rahimi falan alınıyo. kadının trombositler düşükmüş bi de kanamadan dolayı iyice kan kaybedince gece vefat etmişti. ölmeden 1-2 saat önce yalvarıyodu hemşirelere bırakın biraz dolaşayım nefes alamıyorum diye.. o şoku atlatamadım hala.
Pofuduk dedi ki PLT miş kısatması. bak belki bakılmıştır canım
güzelmiş canım banada lazım bundan:)Canim bizim yatak odasi gardrobunda kravat askiligi olarak vardi ben esarplari astım . dolabin kapagina monte edilmiş şekilde aldik. Yatak odami begenmeden mecburiyetten aldim ama en kyllanusli yönü eşarp askim oldu hakikaten :)
çok etkilendim.. Rabbim korktuklarımızla imtihan etmesin...canım bu 2. idi.sebebine gelince.. bebeğin genetik bi deri hastalığı varmış. 33-34. haftalardan sonra belirti vermeye başlamış en başından beri tarama testlerinde anlaşılamamış. tüm testleri normaldi. herşey normal giderken bi anda sırtı, beli karnı falan çok ağrımaya başlamıştı. herkes normal bebek büyüyo diyodu, kendi doktoru bile. sonradan eşinin ısrarıyla özel doktorundan bi daha randevu alıp gittiler. o da bebek çok kötü durumda hemen egeye git acil alınması lazım bebeğin dedi megerse İnci'miz çok hastaymış tüm vücudu su toplamış beyni kalbi bile bebek 1 haftada 1 kilo almış ödemden
Acil sezaryene alındı, doğduğunda vefat etmiştiO acıyı unutamıyorum, hala taşıyoruz.. Hepimiz yıkıldık...
Sonrasında bebek sahibi olmadı, hatta eşiyle boşanmak üzere..
Ben hep derim, bir bebek sadece bir can değil.. bir ailenin umudu, sevinci, bir ağacın meyvesi...
ya neden bu kilo konusuna bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum kızlar yapmayın yahu ömrümüzün en güzel dönemleri bunlar saglıgımıza bi zararı olmasında gerisi boş degil mi..105 kilo oldum bebegim saglıkla dogsun veririm ki ben o kiloları..aslında çok güzel bi anı keşke bukadar kilo almasam da bende çekinseydim baktıkça aynaya içim kanıyo
Tövbe Allah'ım ne bünye varmış kadında,gerçi benim kayın validem de 14 doğum yapmış.2 tane ikiz var ama :))
Tovbe tovbe nasıl anlamaz yahu
kızlar burası çok kırsal bi yer bol suriyeli afganlı var hatta somalili.. Dogum kontrol onların kültürlerinde yasak erkekler anlayışsız zorba kadının ne istediğini soran yok zaten.. Yerli halkın cahilide çok.. Geçen anlatıyodu ablam kadın kız bebek dogurdu diye kocası küsmüş hastaneden çıkartmaya gelmiyomuş..ayy ablam çıldırıyo tabi anlat anlat ne hikayeler varÇok merak ediyorum bu devirde bu kadar çocuğa nasıl bakacaklar. Nerede yaşıyor bu insanlar yahu doğum kontrol yöntemlerinden hiç mi haberleri yok. Her yatağa girdiğinde hamile kalıyorlar heralde. Büyük konuşmak istemiyorum ama yani aklım almıyor...
benim her ay hemogram sonuçlarımda bakılıyor..bugun kontrolumz vardıyaklaşık olarak son 2 ayımıza girdikdoğum yaklaştıkça trombosit düşüklüğü kafama takılıyor. son 2 kontrolümüzde alt sınırın biraz altındaydı trombositlerim. doğumda çok ama çok önemli biliyorsunuz pıhtılaşmayı sağlıyor trombositler. trombositler azsa kan kaybından ölüme kadar gidiyor. bakılıyor mu her kontrolünüzde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?