- 28 Şubat 2015
- 188
- 217
- 103
- 35
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #39.521
Tamam çok teşekkür ederim. :)doktor aadece nst ye bağladı sonuca baktı.ultrason kontrolü herşey normal diyerek verdi raporu.Ama hehr hafta gidiyorum nst ye.
Ama nst ye gitmeden önce iyice karnını doyur.
büyük gün yarınEvet canım benim doktorum da beklicez dedi , amin inş. Hakkımızda hayırlısı olursenin diğer kontrolün ne zaman peki
Tatlim haftan kotu degil kensini strese sokmaa. Belli bi seviyede sanci cikmasi sanki normal diye biliyorum. Yine hakkinda hayrlisi olsun yarin ne diyecek doktor bakalimmmmmerhaba anneler benım elıfım gelmek ıstıyor sanırım
geceden berı hareketlerınde azalma oldu cok korktum hastaneye gıttık bugun nstye bagladılar kalp atısları normal ama bnde agrı sancı cıktı pazar oldugundan doktorlar yoktu ewe yolladılar yarın tekrar gıdıcem acılmaya nst ye bakıcaklar rabbım hayırlısını versın cok meraklardayım korkuyorumda dua edın bıze bol bol ne olacagı bellı degıl
canım inşallah görürsün 38 i. o kadar sancıyla açılman olmamışsa olmazda inşallah..benimde su gibi biraz sıvı geliyodu, doktor suyun azalmamış akıntıdır o dedi. senin de akıntıyla birlikte hafif su gibi sıvı mı geliyordu...Kizlarrr bugun kioldumda islaklik hissettim. Aklim kaldi doktorumu aradm once pazt. Kontrol edelm snra aradi hastaneye git konstol etsinler acil bir durumsa gelicem dedi. Neyse ben gttim beni dogumhane bolume aldilar. Ay ne stres oldum. Alttan bakti iki ebe. Ama ne bakis bagirdm artik sonra akinti bu dediler. Nst ye soktular. Ordada uc tane kasilmam cikti. Zaten kasilma icin ilac iciyor bir haftadir. Sorun yok simdilik dediler ama yine icim pir pir. 36. Hfatayim 38 goruursm rahtalicm. Pzt. Doktorum tekrar bakick suyuma insalh azalma yoktur dua edin
benim ilk doğumumda açılmanın belirtisi olarak kusma olmuştu, bir gün sabahtan akşama kadar devam etmişti...Kızlar gecen gün okumuştum. Allah korusun hepimizi ama aklımızda da bulunsun. Olursa hemen doktora gidelim:
Ani ortaya çıkan bir kilo artışı; yüzüklerin dar gelmesi; yüzde şişme; halsizlik; bilinç bulanıklığı; unutkanlık; uykuya eğilim; bebek hareketlerinin azalması; karın ağrısı, gözlerde sinek uçuşması; ani görme bozuklukları; az görme ya da ani körlük; karaciğer bölgesinde ağrı; ani başlayan bulantı ve kusma; göz aklarında veya vücutta sararma; az idrar yapma gibi belirtiler preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) habercisi olabilir.
biz bi kere yakaladık Elimizden düşürmüyoruz bana benziyo iddialarımızlaBiz hiç poz takalamadık doktor çok uzun hep uğraştı ama he defasında arkası dönük oluyor bir türlü göremedik hanımı.
benimde kızımda karnım çok az çıktı, doktor iç karın geniş dedi, 2.900 gr doğdu, 37. haftada. şimdi karnım ilk hamileliğime göre daha büyük gibi geliyor, şimdi hem suyum biraz fazla, hemde cinsiyeti farklı, birde şimdi kilom daha fazla. yani sağlıklıysa bebeğin strese gerek yok.bir çok sebep karın büyüklüğünü etkileyebilir.arkadaşlar bir sorum olacaktı karın yada göbek küçük olunca bebek te düşük ağırlıklı mı oluyor
görenler daha 4yada 5 aylık sanıyorlar beni..
şuana kadar 6 kilo aldım...
Bende 32. Haftamda enson kontrole gittim biray sonra tekrar gel dedi cati muayenesi de yapicakmis. Simdi tekrar 37. Haftamda gidicem ben. Herhalde riskli bir durum gormedikleri icin oyle yapiolar.
büyük gün yarın) çok sabırsızlanıyorum son gittiğimde yüzünü elleri ve ayaklarıyla kapatmıştı bakalım bu sefer bi poz yakalayabilecekmiyiz
nasıp cnım hayırlısı olsun ınsallah guzel seyşer soyler kılosu boyu ıyı sukur dogsada ama bn panık yaptm ısteTatlim haftan kotu degil kensini strese sokmaa. Belli bi seviyede sanci cikmasi sanki normal diye biliyorum. Yine hakkinda hayrlisi olsun yarin ne diyecek doktor bakalimmmm
kendini yordunmu, yoksa durup dururken mi oldu kasılmalar?Hanimlar sabahtan beri karnimin gerginligi hic gecmedi. Surekli kasiliyor. Persembe kontrolde birsey dememisti dr. Endiselnneli miyim. Cuma yeniden kontrol var sabretsem mi ki?
kendini yordunmu, yoksa durup dururken mi oldu kasılmalar?
valla canım bende bugün çok yürüdüm, ama sadece yürürken, yokuş çıkarken falan kasılmalarım oluyo, onun için çok önemsemedim.bebeğimin hareketleride iyi çok şükür. şimdi herkes kendisini daha iyi bilir, ilk defa böyle oluyorsa, seni çook rahatsız ediyorsa, doktora gitme imkanın varsa bi git bak için rahat etsin istersen.şimdi insan kimseye bi şey diyemiyoki, burda arkadaşlardan kaç kişinin sancısı açılması falan olmuş, artık korkuyoruz her an her şey olabilir diye...Yatarken hic bir sorun yok. Ne zaman ayaga kalksam ufacik bir is yapayim desem kasilmaya basliyor. Markete gittik bugun sadece 1 saat anca yurumusumdur
valla canım bende bugün çok yürüdüm, ama sadece yürürken, yokuş çıkarken falan kasılmalarım oluyo, onun için çok önemsemedim.bebeğimin hareketleride iyi çok şükür. şimdi herkes kendisini daha iyi bilir, ilk defa böyle oluyorsa, seni çook rahatsız ediyorsa, doktora gitme imkanın varsa bi git bak için rahat etsin istersen.şimdi insan kimseye bi şey diyemiyoki, burda arkadaşlardan kaç kişinin sancısı açılması falan olmuş, artık korkuyoruz her an her şey olabilir diye...
ben senin yerinde olsam, bol su içer, ayaklarımı havaya kaldırır dinlenirdim.sabah baktın yine bu durum devam ediyo bi doktora gidersin.ama yinede sen bilirsin, dedim ya burdaki arkadaşlar gözümüzü korkuttu, artık birine acık sabret belki geçer, hemen doktora gitme demeye korkar oldum, ya bi şey olursa diye..Cok haklisin herkes kendini yasiyor.
Ama benimkide senin gibi yuruyunce basladi. Kensi kipir kipir. Demek ki bugun is yapmak degil pazar sefasi yapmak iatiyor
cnm benim de cok kasilmalarim oluyor. Fakat ben yyatan bi anne oldugum icinn 10dk ayakta dursam tas kesiliyor karnim.... alistim artik. Onemli olan düzenli araliklarla devam etmemesi ve cok agrili sik sik olmamasi.... yurudugum bi gun 3dk.da bi duzenli gelen sancim olmustu. Doktora gorundum rahim agzinda hunilesme olmustu baya.... riskliydi. Kipirdamadan yatim gecti şükür. ... senin yatarken oluyosa kalk. Ayaktayken oluyosa uzan. Sekil degistirince geçiyorsa problem yoktur. Artik bu yalanci kasilmalara alisma vakti geldi sanirim:) ben cok.yasiyorum ilaclara ragmen. Tekrar geçmiş olsun. ...Cok haklisin herkes kendini yasiyor.
Ama benimkide senin gibi yuruyunce basladi. Kensi kipir kipir. Demek ki bugun is yapmak degil pazar sefasi yapmak iatiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?