2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Meraba herkese yatakta çok donuyorum farkında olmadan bi sıkıntı olurmu
Dönebiliyorsan ne güzel. Ben dönemiyorum artık. Hep sola yatıyorum, o tarafım uyuşmuş ağrımış bi şekilde uyanıyorum.. Dönmeye kalksam agrım oluyor, karnım çok baskı yapıyor.
Kan dolaşımı için arada pozisyon değiştirmek gerekiyormuş.

Her doğuran arkadaşım bugünlerinin tadını çıkar, doğunca çok arıycan diyor

Evet öyle diyorlar ama anlamıyorum öyle diyenleri. Tabii zorluklari olacak da bunu bilerek cocuk sahibi oluyoruz soylenmenin ne anlami var. Olmayip da dertlenen insanlara bi bakip sukretmiyorlar hic. Allahim acilarini gostermesin evlatlarimizin...

Benim ablam genel anesteziyle oldu canim. Ondan midir bilmiyorum ama sütü gelmedi neredeyse. Mamayla büyüdü yegenim. Herkeste böyle olacak değil tabii. En yakin, ablamdan böyle gördüm canım.
sağolun kızlar cevaplarınız için. anladıgım kadarıyla kişiye görede değişiyor o zaman. çay olayını mutlaka deniycem. inşallah hepimizin bol bol sütü gelirde emziririz yavrularımızı.

Aynısı bende de oluyor bende ter bezlerim bukadar çalışmamalı diyorum demek sende de aynısı oluyor bugün bide suyum geldi zannettim yataktayken meğer terden ıpıslak olmuşum

bazılarında oluyormuş canım. o şanslılar da biz olduk. hiç abartmıyorum duştan çıkınca saçlarından damlar ya gece yarısı aynı şekilde uyanıyorum işte. yanıma havlu yedek elbise tarzı gecelik vs koyup yatıyorum.

sağolun kızlar cevaplarınız için. anladıgım kadarıyla kişiye görede değişiyor o zaman. çay olayını mutlaka deniycem. inşallah hepimizin bol bol sütü gelirde emziririz yavrularımızı.
Cnm bende kararsizim genel ve epidural sezeryan arasinda... tabiki bebegi ilk ben gormek istiyorum amaaa belden o vucudun en hassas yerine yapilan ignedende korkuyorum..... milim kaydirsa allah korusunnnn. Of

Aramızda 2 gün varmış :) Normal doğum konusunda ben çok rahat hissediyorum kendimi, forumun bir çok yerinde de yazdım adı üstünde NORMAL doğum ANORMAL değil yani :) Hamilelik, doğum insanlık kadar eski bir mevzuu sezaryene kadar ya da epidurale kadar nasıl doğum yapıyorsa kadınlar biz de öyle doğum yapabiliriz.
Sezaryenin amacı sadece bebekte ya da annede bir problem varsa can kaybı ya da sağlık kaybı olmasın diye yapılan bir uygulama bence, onun dışında hamileliği normal geçen kendi ve bebeği sağlıklı olan bir insan neden hasta gibi narkoz alıp ameliyat olmak istesin ki? Bana çok daha korkunç geliyor, ayrıca iyileşme süreci de çok daha uzun ve ağrılı.
Epidural bir bakıma mantıklı olabilir ama katlanılamayacak bir acı olsa kimse epiduralsiz doğum yapmaz ya da doktorlar yaptırmazdı. Üstelik epidural için sırtından iğne yapacaklar, bazı vakalarda yanlış yere iğne yapılabiliyor, böyle bir durumda epidural hiç bir işe yaramayabiliyor ya da sonrasında şiddetli bel ağrısı bırakabiliyor. Risk almaya değer mi?Doğum sancıları öyle filmlerde gördüğümüz gibi bir anda şiddetle başlayıp sürekli devam eden canından can koparan sancılar değil. Onların hepsi film :) Son noktaya kadar gelip giden dalgalar gibi düşün. Kendini rahatlatmak, sancının geçtiği aralıkları dinlenerek geçirmek senin elinde. O kasılmaların hepsi sen bir şey yapmadan bebeğin dışarı çıkabilsin diye oluyorlar.
Her şey bir yana yapamayacak olsak Allah bize bu lütfu bahşemezdi. Vücudundaki her organ ne iş yapacağını anne karnından beri biliyorken neden dışarıdan müdahale edip var olan düzene çomak sokasın ki? Çok şanslısın, bebeğin sağlıklı sen sağlıklısın, normal doğum yapmaya teşvik eden bir doktorun var, koşulların bu kadar müsaitken hiiiiiç kendini sıkma. Sen oluruna bırak, bebeğin de vücudunda ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.

Yaa aynenn. Sirilsiklamim. Gece bise giyemiyorum nerdeyse. Naail yaniyorum anlatamam. Sabah aksam duştayim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…