Kızlar taze süt kullanmayın,ben alıyodum önceden.Yoğurt ve ayran yapıyodum.Hamileyken ayranı 2 kere içtim.ikisinde de ishal oldum. Süt kaynasada şok yöntemiyle soğutulmadığı için hamilelikte zararlı oluyo.Pastörize süt kullanın.
hayatımda doğru dürüst süt içemedim eksikliğinide yaşamadım ama
süt yerine yoğurt ve ayran yani farmente edilmiş ürünler probiyotik besin değeri açısından önmli
hazır olan tüm besinlerde probiyotik değer kaybolmuştur..bağırsak florası tüm bağışıklık sistemin güçlenmesi için probiyotik ve prebiyotik önmli husus..
ve hazır olan paketlenmiş olan besinler doğal yada günlük olsun, paket ambalajı dışındaki alimunyum folyo türü kimyasallar beyin nöronlarını öldürüyor..bu da otizm de tutun hiperaktiviteye kadar davetiye..
ee ne yapacaz o zaman diyecekseniz süt içmek okadar şart değil yani..besin değeri aynı hatta daha fazla olan gıdalar var
tabi tercih meselesi olunca zarar ve karı herkes kendine göre şartalar uygun seçecek mecburen..
herşey kendi elimizde olmuyor ne yazıkki
türkiyede tohum yasası çıktı çıkalı ana tohumlarla yetiştirlmiş ürünleir bulmak ta zor maalesef..
yani tek başına veya bilinçli olmakta yetmiyor...ama çoğunluk arz ederse talep ederse bu iş halolur inş.
bu tarz konuyu sıradan insanlarla yada hiç bilmeyen insanlara tartışmak çok işe yaramıyor
kendi alanında uzman dr.lara bile anlatamazken, prof olan dr. ların bilgileirni paylaşmak onlar için bir savaş meydanı adeta :)
prof.Karatay olsun ahmet aydın yada aidin hanım, rasim küçükusta yada dizdar olsun gününn birinde bu dr.ların sayıları çoğalacak inş..ve en önmlisi yasaların değişmesi..daha yazacak şey şey var ama konu müsait değil.
SAğlık olsun herkese..
Allah yardımcımız olsun..