2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Aynen benimde hepsi hazır ama kızcağızımın gelesi yok henüz
Biz de oyle kiyafetlri utulu. 2. 3 haftadır üzerlerine Tulbent srdim toz.olmasin diye her şeyleri hazır Allahım Rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde inşallah en kisa.zamand da kollarıma.verir. size de insaallh

esraokan canım yha tez zamanda ayağa kalkarsn inşallah ağrılarında hemen biter. Bol.bol da.sutun olsun dualarim. Hepinizle. Mis.mis kokla. Melegini yerimize.masallh ona. Nazar değmesin kuzuna ... ay ne güzel bir.duygudur şimdi yasadiklarin. Ben de.cok.merak ediyorum. Hayirlisi bakalim

Teyzeleri biz de kavuştuk kızımla :) salı günü 15:30 da normal dogumla kucagima aldim kızımı gerçekten bambaşka bi duyguymuş Allah herkese nasip etsin geçmişi okuyamıyorum şu anda.doğum yapanlara geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün bekleyenler de sağlıkla kavuşsunlar yavrularına :)

Canim Allah nazaran saklasin sizi maşallah

İri bebek ve kordon dolanması planlı sezaryen nedeni değildir

Önemli olan durumlardan biri de, “iri bebek” konusunun nedenler arasında olmamasıdır. Çalışmalar, iri bebek nedeniyle tetiklenen doğumlarda sezaryen oranının, bebeğin sağlığında herhangi bir iyileşme yapmadan, 2 kat arttığını gösterir. Ayrıca “iri bebek” tanısını gerçek anlamda bebek doğmadan koymak mümkün değildir. Ultrasonografi, bu konuda güvenilir bir test aracı değildir. İri bebek tanısı konulan hamilelerden yüzde 70 gibi yüksek bir oranının, normal ağırlıkta bebekler taşıdığı ortaya konmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Doğum Eylemi Yönetim Planı’nda 4000-4500 gram arası tahmin edilen bebeklerde, normal doğum önerilir. Hatta gerekli tıbbi nedenler oluşursa doğumun tetiklenebileceği bilgisi verilir. Yani iri bebek tanısı tartışılan bir kavramdır ve planlı sezaryen nedeni değildir.

Yine ülkemizde çok sık sezaryen nedeni olarak ortaya konulan, kordon dolanmasını yukarıdaki nedenler arasında göremiyoruz. Normal doğumlarda bebeğin boynunun etrafında kordon dolanmasını çok sık görürüz ve bu durum ne bebeğin doğumu için bir engeldir ne de doğumun erken başlatılması için bir nedendir. Kordon dolanmasının en çok görülen etkisi, kasılmalar sırasında bebeğin kalp atışlarının bozulmasıdır. Bu durumda gerekli müdahalelerle devreye girilerek sağlıklı bir doğum gerçekleşir.

Benimde oğlumun boynuna kordon dolanmış çatı muayenesi de oldum çok dar dedi bide suyum azmış böyle olunca sezeryan dedi mecburen kabul etmek zorunda kaldım bi yanım hala normal doğum istiyo ama doktorum yapamazsın risk olur deyince bende mecburen kabul ettim doktoruma güveniyorum ama keşke çarşambaya kadar sancım nişanım suyum herhangi biri grlse de normal doğursam diye dua ediyorum sonra ya o an bişe olursa diye düşünüyorum vicdan azabından ölürüm iki arada bi derede kaldım

Ya kizlar biberonla emziği kaynattiktan sonra nasil sakliyorsunuz poSete falan mi koydunuz hastane çantasina koydunuz mu

Ama suyun da azalmış Canim senin sonuçta Allah hakkında tabiki hayırlısıni versin herkes ister normal olsun böyle şeyleri yazmak okumak öğrenmek güzel ama uygulamak zor. anne.yuregi sana hak veriyorum benim de.dde.daha.durumum bell değil bebeklerimiz Sağlıklı olsun da Allahın izniyle bu bize yeter.

Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

Çok sagol canım inş senin de doğumum kolay olur bekleyen herkese Allahım sabırlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…