Şimdiden doğum şeklini konuşmak için çok erken ama tabii doğal olan her zaman en iyisidir. Maalesef Tr de çatın dar bebek kilolu zamanın geçti gb sebeplerle dr larında işine gelen sezeryana yönlendiriyorlar hamileleri hemde tehdit edercesine bir söylemle " bebeğe bir şey olursa ben sorumluluk almam "
Normal doğum hem bebek için hem de anne için en sağlıklı yöntemdir. Burda bir arkadaşım 28 haftalık ikizlerini normal doğurdu. Israrla doğumu geciktirici iğne varmış yapılsın demelerine rağmen. Maşallah el kadar doğdular şimdi 16 aylık tombalak oldular :))))
Ben 40 + 6 da hastaneye gittim. Sancılarla 6 cm de açılmam kaldı. 4 saat bekledik açılma yok. Suyumu patlattılar meğer oğlum kakasını yapmış. 2,5 saat sonunda doğumum gerçekleşti. Aynı durumda Tr deki arkadaşıma o kadar sancıdan sonra sezeryana almışlar kakasını yaptı diyerek...
Kocaelindeki konak hastanesine gitti abimin eşi hangi Dr bilmiyorum. Günü doldu bebek kilolu sıkıntılı olur diye ikna etmişler. Sezeryana aldılar. Bebek 3400 dodğdu. Oğlum 3980 doğdu dr aman kilolu demedi.Yine bir arkadaşım onun ki daha fena 5500 kızını normal doğurmuş Almanyada Dr kilolu sezeryan yapalım dememiş.
Bebek için gerçekten ama gerçekten sıkıntı olacak durum yoksa normal doğum en iyisi.