- 28 Eylül 2008
- 79
- 25
- 103
- 35
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #5.941
Ben de Kanada dayım Türkiyenin aksine 6. Haftadan beri multivitamin kullanıyorum. Doğum sonrası 1 ay daha kullandırtılıyor. Başka bir takviye de verilmiyor. Sen ne kullanıyorsun?
Bende iş için 10 gün Seul da kalmıştım. Allah kolaylık versin sokaklarda gezinirken midem bulanmıştı. Orda ki Türklerle konuşmuştum hatta bir dernek vardı oraya da gitmiştik yemek konusunda biraz sıkıntılı imiş kahvaltılık konusunda dışarda yemek yemek zorunda kalmıştık. Yosunlu pilav yiyebildik tek seçenek helal olması için. Hee yiyemedim 10 günde 3 kilo verip gelmiştim. Sen nasılsın?
Ayy sorma ya varya her gece o cnm yiyecegi yemek icin uyumayi iple cekiodum ve o ruyayi gorup uyandiktan sonra o kadar mutlu kalkiodum ki anlatamam aslinda cnm benim yasadigim ulke avusturya bu son zamanlar o kadar cok acilan turk restaurantlari olduki inan gittim ama hic biri ayni zevki vermedi yokya ya tat lezzet ayni deil cildiracam :-( ayy banada gecmio su bir ay allah in izniyle bir gidim Türkiye ye allah ewe girmicem nerden ne alacagim bile belli ;-)
Dogru soluyon yasadigin yerin damak tafina gore degistiriyolar lezzetleri burda mesela cok aci yapiyolar ve gercekten cok pahali bi lahmacun en az 30 tl . Bnde aynen senin gbiyim listemi simdiden hazirladim
Canim ben takip ediyorum burayı habersiz kalmam merak etme sen :)Amin canim cok saol... Anladim cnm farketmez ben hani hbr vereyim hbrsiz kalma diye dedim benimde duyduklarim var cinsiyeti degisen sonradan ama doktor net gosterince biraz icimiz rahatladi simdilik erkek bizim icin sonra degisirse oda Allahin takdiri en azindan bi muddet erkek bebek sevinci yasamis olurum :)
Çok çok ilginçmis gerçekten :):) nasil bir ayda hamile kalmışiz kızlar hehe :)DİĞER AYLARDA İSTATİSTİKSEL FARK YOK
Demirhan, araştırmada, anne adaylarının hamile kaldıkları ayın bebeğin cinsiyeti üzerinde Çin takvimi ile ilgili herhangi bir ilişki bulunmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Araştırmada, eylül dışındaki diğer aylarda istatistiksel olarak herhangi bir fark gözlenmediğini kaydeden Demirhan, şöyle konuştu:
''Ancak, eylül ayındaki erkek-kız oranı diğer aylara oranla oldukça yüksek bulundu. Eylül dışındaki diğer aylar esas alındığında, erkek-kız oranı yaklaşık bire bir çıkarken (yüzde 50,5 erkek ve yüzde 49,5 dişi), bu oran eylül ayında erkek cinsiyeti yönünde yaklaşık iki katına yakın bir oranda saptandı (yüzde 64,2 erkek ve yüzde 35.8 dişi). Bu durum, eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuğa sahip olma şanslarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.''
ayyy gel memlekete sen bi beslesinler seni. nerelisin canım. ne kadardır korede yaşıyorsun
Resmen ağladım şu anTum hamilelere allah kolaylık versin kimimiz kusuyo kimimiz halsiz kaliyoruz kimimizde tansiyon sorunu var rabbim yardimcimiz olsun iste annelerin hakki odenmez diyolarya dogru rahme dustukten sonra basliyor fedakarlıklar rabbim hepimize hayirli evlat versin hic birimize evlat acisi yasatmasin..Eki Görüntüle 1311993
Ilginc ama dogru canimÇok çok ilginçmis gerçekten :):) nasil bir ayda hamile kalmışiz kızlar hehe :)
Canim hoşgeldin... Okudum yaşadıklarıni üzüldüm inan... Normal bildigimiz sebzelrr yok mu veyahut malzeme olarak ayçiçek yağı...kendin yapsan pilavini.. sebze yemeklerini...yada bu süreçte eşin yapar, gerçi. O da koreli bilir mi bizim yemekleri:):)Onumuzdeki ay geliyorum insallah .sakaryaliyim sen nerdensin =) surekli gel git yapiyorum koreye simdi 7 aydir burdayim kesintisiz. Daha once yine gelip gittim ama bu kadar zorlanmamistim simdi hergunum izdirap gbi.
Dogru gercekten katiliyorum :) bnde eylul ayinda hamile kaldim ve cinsiyeti erkekDİĞER AYLARDA İSTATİSTİKSEL FARK YOK
Demirhan, araştırmada, anne adaylarının hamile kaldıkları ayın bebeğin cinsiyeti üzerinde Çin takvimi ile ilgili herhangi bir ilişki bulunmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Araştırmada, eylül dışındaki diğer aylarda istatistiksel olarak herhangi bir fark gözlenmediğini kaydeden Demirhan, şöyle konuştu:
''Ancak, eylül ayındaki erkek-kız oranı diğer aylara oranla oldukça yüksek bulundu. Eylül dışındaki diğer aylar esas alındığında, erkek-kız oranı yaklaşık bire bir çıkarken (yüzde 50,5 erkek ve yüzde 49,5 dişi), bu oran eylül ayında erkek cinsiyeti yönünde yaklaşık iki katına yakın bir oranda saptandı (yüzde 64,2 erkek ve yüzde 35.8 dişi). Bu durum, eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuğa sahip olma şanslarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.''
merak etme 10 cu hafta cok ınsanda oldu ben bıle sıddetlı agrı ve kahve akıntı sonucu kendımı acılde buldum bır gece.Ama yapacak bı sey yok,ertesı gun doktorma gıttım bu haftalarda gozuken bı sey dedı,rahım altında bı kanama alanı vardı.Dınlen dedı bı de endol fıtıl verdı sabah aksam kullanmak ıcın agrıya cok ıyı geldı .Sen de blca dınlen ,soyledıgım fıtılı de ala bılırsın,Insallah yakın zamanda gecerDün çok belim ağrıyordu. Kağanı yürütmekten oldu dedim ama sabah kahverengi bir akıntıyla katşılaştım. Biliyorum hastaneye git diyeceksiniz ama burda maalesef acilde kanamalı olsan bile saatlerce bekliyorsun güya gelişmiş ülke... Hastaneye götürecek kimsemde yok zaten Eşimde şehir dışındaydı bugün akşama gelecek olmadı devam ederse gece giderim artıkın... İnşallah herşey yolundadır.
Tabi araştırdım ve aldım öncelikle lierac aldım ama şu sıra sebamed çatlak kremi mi kullanıyorum ilerde aldığım lierac a geçicemKızlar karnınız büyümeye başladı mı? Benim sanki çıktı biraz :) krem yada badem yağı kullanmaya başlayanınız var mı? İbr Saraçoğlu gerçek badem yağı kullanın yeterli demişti, ama o da tüylenme yapıyormuş . Siz ne kullanacaksınız araştırdınız mı?
Canim ben takip ediyorum burayı habersiz kalmam merak etme sen :)
Pipiyi gösterdiyse yüksek ihtimal değişmez ama bir kaç hafta beklemekte fayda var canim.. oğlun olacak bi iznillah mini minnacık bir erkek... Oyyy :)
Büyük ihtimalle cnm ufakligi kucağına aliyosun kaldiriyosun ondan olmuştur kendini zorlama tam yurume zamani oğlunun cok zor o dönem yurutec kullansan ara ara en azindan bir ay daha geçsin ...allaha emanet olun[/QUOTE]E="sincaph, post: 37936363, member: 519448"]Dün çok belim ağrıyordu. Kağanı yürütmekten oldu dedim ama sabah kahverengi bir akıntıyla katşılaştım. Biliyorum hastaneye git diyeceksiniz ama burda maalesef acilde kanamalı olsan bile saatlerce bekliyorsun güya gelişmiş ülke... Hastaneye götürecek kimsemde yok zaten Eşimde şehir dışındaydı bugün akşama gelecek olmadı devam ederse gece giderim artıkın... İnşallah herşey yolundadır.
Kanama yok çok şükür olursa ne yapar eder giderim artık. 10 aylık oğlumdan fırsat buldukça dinlenmeye çalışıyorumkanama yoksa hemen hastaneye gitme bol bol dinlen tabi mümkünse
Maşallah canım sana, bende alayım da yavaştan başlayayım bari. Peki badem yağını neden bacağına sürüyorsun ama karnınakayısı yağı sürüyosun? Badem yağını heryerimize sürsek olmaz mı? Bide bacağının nerelerine sürüyosun, çatlakların yoğun olabileceği yerler neresi? Çok soru sordum ama :)Tabi araştırdım ve aldım öncelikle lierac aldım ama şu sıra sebamed çatlak kremi mi kullanıyorum ilerde aldığım lierac a geçicem
Duşta sebamed duş yağı var onu kullanıyorum
Ek olarak duş sonrası bacağa badem yağı karna kayısı yağı sürüyorum bazen de bacağa bebe yağı
Şu sıra biooil çok duyuyorum onu da alıcam
Malesef benim cildim kuru die erkenden başladım üstelik göbeğim spor yaptığım için kas yani hala göbeğim öle çıkmadı ama ne olur ne olmaz
Multivitamin demek ki onların içinde de folik asit var. Burda Preg Vit diye bir vitamin var tek reçete ile yazılan vitamin olup Amerika da da en çok kullanılan ilaç. Üstelik helal damgası olan tek ilaç. Bulabilirsen tavsiye ederim. Diğer multivitaminlerden farkı demir ve kalsiyum alımını ayırması. Günde iki ilaç alıyorsun. Sabah aldığın vitaminler ayrı akşamkiler ayrıBende arastirdim vitamin ve folik asit varmis icinde bunuda burda dogumdan sonra 3 ay kullandiriyolar .
Badem yağı tüy kullanma yapabilir diye mesela göğüs de sürmem onuMaşallah canım sana, bende alayım da yavaştan başlayayım bari. Peki badem yağını neden bacağına sürüyorsun ama karnınakayısı yağı sürüyosun? Badem yağını heryerimize sürsek olmaz mı? Bide bacağının nerelerine sürüyosun, çatlakların yoğun olabileceği yerler neresi? Çok soru sordum ama :)
Ne kadar Türkiyede kalacaksın bilmiyorum da Türkiyeden birşeyler götürme imkanın yok mu? Kanadaya neler neler getirdim ben Thy ile çift valiz hakkı olduğundan işimize yaradı. Burda çok şükür Türk market helal kasaplar var. Herşey ithal ama her türlü meyve sebze geliyor. Şükrediyorum bende olmadı doğuma kadar kal sen Türkiyede :) :)Aynen kahvaltida bile pilav yiyoruz malesef cok kilo kaybettim artik midem hicbisi almiyo. Guzel gorunen yemekler domuz eti cikiyo yiyemiyorum digerleri desen offff anlatmaya bile dilim varmadi . Hamile degilken bu kadar kotu degildi ama artik her gece ruyamda yemek yerken yoruluyorum
Sızı şeklind bir bel ağrısı var inşallah geçer. Birde burda bleeding olunca gel deniliyor yani normal kanama . Kahverengi olunca kanama olmuş bitmiş deniliyor sitelerde. Azlığına bakarak da kendime ferahlık vermeye çalışıyorum. İyi mi ediyorum kendimi mi kandırıyorum. Bakalım hele şu koca kişisi geleydi iyiydi...merak etme 10 cu hafta cok ınsanda oldu ben bıle sıddetlı agrı ve kahve akıntı sonucu kendımı acılde buldum bır gece.Ama yapacak bı sey yok,ertesı gun doktorma gıttım bu haftalarda gozuken bı sey dedı,rahım altında bı kanama alanı vardı.Dınlen dedı bı de endol fıtıl verdı sabah aksam kullanmak ıcın agrıya cok ıyı geldı .Sen de blca dınlen ,soyledıgım fıtılı de ala bılırsın,Insallah yakın zamanda gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?