2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
450 tl. ye hangi hastaneymiş ya o merak ettim valla.

Ankara da özel bir hastaneye gidiyorum.

Detaylı farkı 150 tl.

Sağlık güvencemiz devlet memuru.

Ben özel bir muaynehaneye gidiyorum onun anlaşmalı olduğu bir yer sanırım burası 2. düzey ileri ultrason diye gönderdi beni bakırköyde bir muaynehane normal gebeliklere 350 TL alıyormuş ikiz diye benimkiler 450 TL aldılar (( Daha evlatlarımı doğmadan kaz gibi yoluyorlar bu ne yahuuu.....

evet canım malesef öyle hele ki cep telefonları sürekli elimizde bide ben radyasyonlu bi ortamda çalısıyordum hamıle oldugumu da bu ortamda calısırken ögrendım Allah korusun bebeklerımızı

merak etme annesi..her yerimiz radyasyon artık..korunmak mümkün değil Allah korur..

Çok fazlaymış gerçekten de.

Canım şimdi kendi hastanemi arayıp sordum 220 TL dediler ki benim hastane ççok pahalı bir hastane değil buna rağmen öyle ben düşenemiyorum kadın doğum hastaneleri yaparmı ki pahalı mış .

220 mi? Benim hastaneminde faklı olcağını sanmıyorum, soyguncu olmuş her yer malesef...

sağoll canım, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza

İyi akşamlar arkadaşlar,
sanırım benim doğumum mayısa geliyor zaten internete fazla giremiyorum nedense hep bi uyku hali var bugün doktorda kotrolümüz vardı. 17+5 olmuşuz Cinsiyetimiz kesin kesin ErKek :) hayırlısıyla 4lü test için kan verdik işte bugün 10 gün sonra görüşürüz dedi. 17-18grmış boyumuz 230 gr da kilomuz.

220 mi? Benim hastaneminde faklı olcağını sanmıyorum, soyguncu olmuş her yer malesef...

sağoll canım, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza
Canım bu salı gidince soracam tekrardan doktoruma bakalım genek fiyat öyle sanırsam nene hatuna sordum ismi dğişmiş onudna 253 TL dedi

çok teşekkür ederim canım söylediklerin aklımda olcak

evet ulusa gittim bu kadar geri kalmış bir hastane görmemiştim. usg bile yüz yıllıktı . neyse lokman hekim muayene 60 tl miş zaten oraya giderim inşallah 8 inde

öğrendin mi peki bura bi özel 16. Hafta d olunca bakıyoruz dedi
özeldeki doktor 10 dk falan baktı canım. bebeğin bacak arasında bi çıkıntı vs göremedi. erkek olsa böyle şöyle olurdu diye de bize söyledi, bence kız dedi. emin olamayız 2-3 hafta sonra belli olur dedi.

baldamlam teşekkür ederim canım paylaşımların için kızlar benim bunların dışında bildikleriniz varsa sizde paylaşın bilmeden bebişlerimizi riske sokmayalım bilgilenelim :)

kızlar birazda bildiklerimizi paylaşalım belki birimizin bildiğini diğeri bilmiyordur.
benim bildiklerim ve yapmamız gerekenler; avm lerde ve işyerlerinde x-ray cihazından gecmemiz gerekiyor, her balık türü yenmiyormuş bazılarında fazla sayıda civa olduğu için direkt bebeğe zararlı besin ulaşıyormuş, yememiz gereken türleri netten bakabiliriz, kafeinli içeçekler de bebeğin gelişimini geriletiyormuş yine kafeinli içeçekler listesine netten bakabiliriz, sol tarafımıza yatmamız gerekiyor bebeğe daha rahat oksijen gitmesi ve organlarımızın üst üste gelmemesi için, her kremi kullanmamamız gerekiyormuş örneğin hamilelere silverdin bile yasakmış deriden kana geçip içeriğindeki kimyasallar bebeğe ulaşıyormuş, ciğer işkembe gibi sakatatlarıda yememiz gerekiyormuş ve de etli çiğ köfte. mikrodalga fırın kullanmamız ve de yakınında durmamız gerekiyormuş yaydığı zararlı ışınlar nedeniyle, şuan bunlar geldi aklıma sizinde bildikleriniz varsa lütfen paylaşın kızlar :)

Devlette de ücretli mi?

kızlar servik boyu sınırda olan biri vardı bana yazabilirmi?ağrılarım arttı doktora yine gittim alttan ölçüm yapıldı erken doğum riskim varmış..pazartesş tekrar ölçüm yapılacak..dua edin
geçmiş olsun guzum dualarım seninle. bebeğin sımsıkı sarılaack sana inan buna.

canım kanama oldugunu rahimden anlıyorlar. siyah siyah yerleri oluyormuş kanama izi. kendi doktorun atlamamıştır biliyordur fakat seni telaşlandırmak istememiştir. sen yine de gönlünün rahat edeceği bir doktorla görüş en iyisi

Ben orayi bir tek atamam olduğunda saglik raporu almak için gittiğimde gormustum. Yerini bile bilmiyordum düşün artik. Valla sözde buyuksehirdeyiz. Gidecek hastane bulamiyoruz. Hepsi birbirinden beter. Allah yardimcimiz olsun.

evet ulusa gittim bu kadar geri kalmış bir hastane görmemiştim. usg bile yüz yıllıktı . neyse lokman hekim muayene 60 tl miş zaten oraya giderim inşallah 8 inde

-gebeliğin son 1 ayında cinsel ilişki yasak
-kedi köpek pisliğinden veya kedi kumundan uzak durucaz, asla ellemicez
-termal suya girmek yasak, vücut sıcaklığımızı yükselten her türlü durum yasak aslında. fazla sıcaklık artışı bebekte sakatlıklara yol açıyormuş.
-sıcak günlerde fazla güneş ışığı almayacağız( normalde D vitamini için güneşlenmeliyiz evet fakat fazlası çok zararlı. şanslıyız ki kış mevsiminde geçecek hamileliğimizin çoğu ve güneş ışınları kışın eğik açıyla geldiğinden zararlı etkileri de az oluyor.)
-normalde size gaz yapan, midenizi ekşiten veya huzursuzluk veren gıdalardan uzak durmalıyız. bu ilerde bebişler doğduktan sonra da bebişimizi etkiliyormuş
-karışık bitkiçaylarını içmemeliyiz
-daha önce hiç yemediğiniz yiyecekleri denememeliyiz

Ben orayi bir tek atamam olduğunda saglik raporu almak için gittiğimde gormustum. Yerini bile bilmiyordum düşün artik. Valla sözde buyuksehirdeyiz. Gidecek hastane bulamiyoruz. Hepsi birbirinden beter. Allah yardimcimiz olsun.

hakkaen ya bakıyorum küçük şehirde insanlar çatır çatır devlet dokmtorları özel gibi muayene oluyo maşallah. nasıp diyelim artık napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…