2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
aldım bende lıreac ınsalah bı ıse yarar,bu forumda en pahalı alan benım bı de

Kizlar lütfen bana yardimci olun bi fikriniz varsa söyleyin yemek yedikten sonra tabagimin kenarında kurt farkettim makarnada kurt olabileceği hic aklimin ucundan gecmedi yeni acmistim paketi eğer yuttuysam bebeğime etki eder mi

etmez bence kimbilir bilmeden neler yiyoruz Allah korur bebişleri inşallah

Günaydın annişler herkese mutlu bir hafta diliyorum :)
C.tesi kontrolümüz vardı gece geç saatte yazmıştım ama yazdıklarım arada kaynamış yeniden paylaşmak istedim :)

cok sukur hersey yolunda :)) cinsiyetimiz kesinlesti artik %100 erkek :) ve de bebisimizi 4 boyutlu ultrasonda gosterdi ellerini ayaklarini oynatiyor yuzunun burnunun şekline kemiklerine kadar gördük :) keyfi yerindeydi kilosu boyu haftasi hepsi normal cikti masallah :)) bu arada biz düşünmüyorduk ama doktorumuz 4lu test icin bizi kan almaya yonlendirdi allahtan 60 lira odedik o yuzden olsada olur olmasada olur dedim, sonuc 1 hafta snra cikicakmis da sasirdigim konu o haftalara kadar geldikmi ben daha gec saniyordum o testleri :) birde detayli ultrason istedi baska bir doktora yonlendirdi bizi ocagin 10na kdr yaptirmamiz gerekiyormus yani yavas yavas testlerin bi kismini atlatioz sanirim zaman cok cabuk geciyor

maaşallaaaahh kuzuyaa ben de 10 gün sonra gidicem 4lü test için. rutin kontrol var 10 gün sonram

evet cnm neler hissettiğini anlayabiliyorum insan baskasında okuyunca acaba kendi bebeğidemi aynı durumda diye merak ediyor çok şükür iyiydi :) evet cnm gebelik haftası bir hafta önde ve doktorumuz testleri ultrasondaki haftaya göre yapıyor yani onu dikkate almış durumda bnde tekrar sormadım :) inş kontrol gunun hemencecik gelir :)

maaşallaaaahh kuzuyaa ben de 10 gün sonra gidicem 4lü test için. rutin kontrol var 10 gün sonram
çok saol kuzum :) sizin bebişlerede maşallah :) bizim bir sonraki kontrolde detaylı ultarason yapılacağı için başka doktora gidicez oda yaklasık 20 gun var bekle dur artık zaman geçmez inş testlerimiz guzel cıkar :)

ben işe geldim en çok da doğum iznine seviniyorum bu aralar :) Allah nasip eder de inşallah sağlıklı yavrularımızı alırız kucağımıza.
bebek arabası kızımın ki krafttı çok memnundum hem hafif hem kullanışlıydı sadece iki tarafa da dönmüyordu bebişin yüzünü göremiyordum tabi oda beni göremeyince huzursuz oluyodu. ona dikkat etmenizi öneririrm. çok büyük almamanızı önerririm çünkü yeri gelir dolmuşa otobuse binmek zorunda kalabilirsiniz.
karın çatlağı için de arkadaşım kakao yağı ve kakaolu vazelin tavsiye etti onu kullanmış hiç çatlamamış benim ilk kızımdan dünya haritası gibi olduğundan bunda çok da önemsemiyorum nedense
karnım da maşallah büyüdü ama büyüsün istiyorum ilkinde yeni evliydim küçüktüm utanıp sıkılıyodum bunda tadını çıkarıyorum inşallah :) çok mutluyum sevinçliyim :))) içim içime sığmıyor

hayırlıı olsun canım,artık bı seyler ala bılırsın,benım de 17 cı haftamda testım var kan falan da alınacak,doktormun asısanına sordum uclu ve dortlu arasında bı test dedı.Ne testı bılmıyorum amma sankı ucluyle dortluyu aynı anda mı yapıyorlar ne.Insallah bıter de bu teatler zaten kan azlıgım var her defa kan verınce kendımı cok yorgun hıssedıyorum

saol canım evet gördükçe almaya başlarız artık bi yerden başlayıp :) genelde 2li test iyi cıktıysa 3lü yapılmıyor direk 4lü teste geciliyor belki seninkide 4lü testtir :) mecbur katlancaz canım bebişlerimiz için :)

kızlar birde şöyle bir yazı buldum hangi hafta hangi testler yapılır,
İlk muayenede yapılan tahliller:
- Tam kan sayımı (Hemogram): Annede kansızlık (anemi) var mı araştırmak için. - Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için. - Kan uyuşmazlığı varsa IDC (İndirekt Coombs testi) - Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü) - TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa dahiliye uzmanı tarafından tedavi gerektirir. - Toxoplazma IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın. - Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri): Detaylı bilgi için tıklayın. - CMV IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın. - Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri yapılır: Annede Hepatit B saptanırsa bebeğe bulaşmayı engellemek için doğumdan sonra bebeğe antikor iğnesi yapılır. - HCV testi - HIV (AIDS) testi - Sfiliz (frengi) için VDRL testi rutin olarak şart değildir ama yapılabilir. -Diabet açısından riskli hastalarda açlık kan şekeri - Biyokimya (kolesterol, böbrek ve karaciğer testleri v.b) gebelikte rutin önerilen bir test değildir. Anne yaşı ileri ise veya sistemik bazı hastalıkları varsa yapılmalıdır.
11-14 haftalar arasında:
Gebeliğin 11. haftasından sonra ultrason muayenesinde bebeğin ense kalınlığı (NT) ölçülür ve ikili test (kan tahlili) yapılır. Bu tahlil 11-14 hafta arasında yapılabilir, 14. haftadan sonra yapılamaz. Bu test hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
16-20 haftalar arasında:
Bu haftalar arasında üçlü test (triple test) veya dörtlü test yapılır. Eğer bu test sonucu riskli gelirse amniosentez (bebekten su alınması) yapılarak daha ileri inceleme yapılabilir. Bu test hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
24-28 haftalar arasında:
- 50 gr glukoz yükleme testi (Şekerli su testi) 24-28 haftalar arasında yapılır. Bu test sonucu 140'dan yüksek gelirse 100 gr OGTT testi yapılır. Bu testler hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Bu haftaları kaçırmış ve daha ileriki haftalarda gelen hastalarda açlık ve tokluk kan şekeri bakılarak da hastanın diabete yatkınlık durumu değerlendirilebilir.
- Anne baba arasında kan uyuşmazlığı varsa 28. haftada IDC (indirekt coombs testi) yapılır ve bu test negatif çıkarsa anne-bebek arasında kan uyuşmazlığına bağlı etkilenme olmadığını gösterir. Bu durumda kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır. Etkilenme varsa (İndirekt coombs testi pozitif çıkarsa) daha ileri tetkiklerle bebekte etkilenmenin ne derecede olabileceği araştırılır. Bu konuda detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yukarıda anlatılanlar hemen hemen her gebede yapılan rutin tahlillerdir. Gebelikte oluşan bazı durumlarda ve bazı hastalıklarda yukarıdaki tahliller dışında başka tahlillerin de yapılması gerekebilir.

35-37 haftalar arasında:
Bu haftalar arasında annede Grup B Streptokok (bakteri) taraması önerilmektedir ancak ülkemizde henüz fazla yaygınlaşmamış bir uygulamadır. Bu konu hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Gebeliğin özellikle son haftalarında, bebeğin sıkıntıda olduğundan şüphe duyulan durumlarda ve gün aşımı (günün geçmesi) durumunda NST (non stres test) çekilir, NST hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Biyofizik profili de NST'ye ek olarak yapılan bebeğin durumunu değerlendirmeye yarayan başka bir testtir, detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bebek ile ilgili bazı riskli durumlar saptandığında ileri değerlendirme için yapılan bir test de doppler ultrasonografi ölçümüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…