- 13 Ekim 2014
- 441
- 336
- 333
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #13.241
Haklisin cnm en guzeli kaynananda olsa esinde sorun cikarmiyorsa araya mesafe koymak en iyisi zorla saygi sevgi olmuyorbnmde annem biz ilkokula giderken ise basladi taa o zmnlardan basladim ev islerine cokta hamarattim evi tertemiz yapardim okuldan gelince daha 8-9 yasindayken ufacik boyumla. bu boyle 23-24lu yaslara kdr devam etti gittigim evleri bile temizlerdim snra ne olduysa nazar degdi sanirim ya da gercekci olmak gerekirse bedenim artik yoruldu ve bikti sanirim artik zorunluluktan evimi temizler oldum. Mutfak konusuna gelincede cok istahsiz biriyim yemege duskunlugum olmadigi icin yapmakta gelmiyor icimden onuda mecburiyetten yapiyorum bide calisan kadin cok daha erken bikiyor herseyden aman diyorsun sonunda saliyosun kendini. Aslinda calisipta evdede cok hamarat olan tanidiklarim var mesela annem gibi bi pazar gunu evde durur o butun gunde halilari koltuklari duvarlari bile siler mutfak dolaplarini bosaltir icini disini temizler tuvaletleri illaki camasir suyla saatlerce deterjanlarla yikar onu gorunce ben yorulurum masallahi var walla boyle kadinlar aramizda varsa tebrik ediyorum :)))
canım benim ikinci bebeğim, pazar gününden önce her gün veya iki günde bir hissediyordum, 4-5 defa hissettim öyle, ama pazar gününden beri hisset meyince, birde son aylarda olması gereken ağrı şimdiden başlayınca endişelenmeye başladım haliyle. Acaba benim gibi olanlar varmı diye merak ettim , özellikle ağrı noktasında..
Haklisin cnm en guzeli kaynananda olsa esinde sorun cikarmiyorsa araya mesafe koymak en iyisi zorla saygi sevgi olmuyorbnmde annem biz ilkokula giderken ise basladi taa o zmnlardan basladim ev islerine cokta hamarattim evi tertemiz yapardim okuldan gelince daha 8-9 yasindayken ufacik boyumla. bu boyle 23-24lu yaslara kdr devam etti gittigim evleri bile temizlerdim snra ne olduysa nazar degdi sanirim ya da gercekci olmak gerekirse bedenim artik yoruldu ve bikti sanirim artik zorunluluktan evimi temizler oldum. Mutfak konusuna gelincede cok istahsiz biriyim yemege duskunlugum olmadigi icin yapmakta gelmiyor icimden onuda mecburiyetten yapiyorum bide calisan kadin cok daha erken bikiyor herseyden aman diyorsun sonunda saliyosun kendini. Aslinda calisipta evdede cok hamarat olan tanidiklarim var mesela annem gibi bi pazar gunu evde durur o butun gunde halilari koltuklari duvarlari bile siler mutfak dolaplarini bosaltir icini disini temizler tuvaletleri illaki camasir suyla saatlerce deterjanlarla yikar onu gorunce ben yorulurum masallahi var walla boyle kadinlar aramizda varsa tebrik ediyorum :)))
Canim kirk yerde arastirdim nereye baktiysam 20.haftadan once hissedemeyebilirsiniz diyor doktoruma sordum oda dogruluyor. Sakin bu yuzden panik yapma. Ve de karnindaki sislikler agrilar kasilmalar hatta sancilar bile normal karnimiz buyuyor. Bebek rahim bolgemizden karnimiza dogru ilerliyor artik yavastan oraya yerlescek. Ben sabahlari nine gibi iki buklum yuruyorum o kdr kasiliyorki rahmim resmen aci cekiyorum ama biliyorumki hepsi normal kafana takma canimKizlar biz bugun 19. Haftalik olduk.
3 haftdkr gormuyorum bebegimi. Haftaya randevum.
Dun eltimler bizde kaldi. Iki cocugu vsr hep kucagimdaydilsr. Bende yoruldum galiba.
Karnim coooook sert tas gibi yatsamda otursamda tuhaf bi agri var.
Bugun paramda yoktu doktoruma gidemedm.
Ve 19. Haftalik olmamiza ragmen haraket dir pit pit dir hic bisey hissetmiorm
Acaba devlet hastanesinin acile gitsem bakarlarmi ?
Yani bu merak edilcek bisimi yoksa beklemelimiyim ?
Yarin da cumartesi sansa bak saglik ocagida kapali.
Gece duzelmezse gitmelimi hastaneye ?
Canım kalp atışıyla mı alakalı normal yada epidural olması? Epidural sezeryan mı epidural normal mi? Bu arada dün 107 çıkmıştı bgn 85 çıktı nabzım, inş bu seyirde devam eder :) dün doktoruma epidural normal doğumu sordum bisürü riskini sıraladı korktum ya çatır çatır normal doğurcam ya da sezeryan :)
canım Allah yardımcın olsun umarım detaylı ultrasonda hiçbir sorun çıkmaz inşallah sağlıklı bi şekilde kavuşursun bebeğine dualarım seninle canım üzülme demek kolay ama Allahtan hayırlısını iste canım umarım hayırlısıyla atlatırsın bu günleri ve ultrasonda bebeğinin sapasağlam olduğu haberini alırsındoktorumla konustum az once 3 lu testım kotu cıkmıs noral tuf defektı yuksek cıkmıs 65/1 ,detaylı ultrasonu gelen cumartesıne daha erkene cektıler ,bebegn omurgasında kapanmama ola bılır,yaşama sansı yok gıbı.Kızlar dua edın artık aglamaktan canım cıktı resmen,zaten zor hamışe kaldım,hamılelıgım bugune kadar rısklı gectı bı de ustune bu ıyıce alt ust oldu her sey,ben sabr ettıcke guclu durdukca her sey daha kotuye gıdıyor
geçmiş olsun canım geçmişi yeni okuyorum da mesajı yeni gördüm bi arkadaş daha demişti burada gül hastalığı çıktı diye ama ismin hatırlamıyorum umarım en kısa zamanda atlatırsın..kızlar hepinize merhaba
vücudumda kabarıklar ve kaşıntılar vardı. sabah çok kötü oldum kaşıntı yüzündenyarınki kontrolden önce cildiyeye gittim. gül hastalığı dedi. hamilelik hormonları, aşırı soğuk ve sıcak etkiliyormuş. krem verdi sabah-akşam sürmem gerekiyormuş. hap da verdi ama onu yarın doktora soracağım çünkü çok zor durumlarda kullan dedi. inşallah krem azaltır şikayetlerimi.
Tatlim bunlar ihtimal sadece biliyorsun , lütfen Uzme kendini detayliya kadar... Rabbim yardımcin olsun, dualarimiz sizinle...doktorumla konustum az once 3 lu testım kotu cıkmıs noral tuf defektı yuksek cıkmıs 65/1 ,detaylı ultrasonu gelen cumartesıne daha erkene cektıler ,bebegn omurgasında kapanmama ola bılır,yaşama sansı yok gıbı.Kızlar dua edın artık aglamaktan canım cıktı resmen,zaten zor hamışe kaldım,hamılelıgım bugune kadar rısklı gectı bı de ustune bu ıyıce alt ust oldu her sey,ben sabr ettıcke guclu durdukca her sey daha kotuye gıdıyor
canım ben aldım. inanılmaz ucuz gerçekten. buradan haber veren arkadaşıma da teşekkür ederim. dediğin gibi canım güzel olanlar çabucak bitmiş...iyi akşamlar kızlar ebebek te bebek kıyafetlerinde indirim var bakmak isterseniz ben dün bakmıştım baya çeşit vardı ama ucuz olunca güzel şeyler bitmiş ama yine de alınabilir şeyler var daha önce alışveriş yapmıştım bi sıkıntı yaşamadım haber vereyim dedim
canım kasılmaların varsa kalsiyum ve magnezyum takviyesi kullanabilirsin. bunların eksikliğinde oluyormuş. doktoruna danış istersenCanim kirk yerde arastirdim nereye baktiysam 20.haftadan once hissedemeyebilirsiniz diyor doktoruma sordum oda dogruluyor. Sakin bu yuzden panik yapma. Ve de karnindaki sislikler agrilar kasilmalar hatta sancilar bile normal karnimiz buyuyor. Bebek rahim bolgemizden karnimiza dogru ilerliyor artik yavastan oraya yerlescek. Ben sabahlari nine gibi iki buklum yuruyorum o kdr kasiliyorki rahmim resmen aci cekiyorum ama biliyorumki hepsi normal kafana takma canim
"Bebeğinizin hareket ettiğini hissetmeye başlayabilirsiniz. Ama 20 nci haftaya kadar bebeğinizin hareketlerini hissetmemeniz normaldir."
:)) son dediğine çok güldüm... epidural normalin ne sıkıntısı varmış canım. ben düşünüyordum açıkçasıCanım kalp atışıyla mı alakalı normal yada epidural olması? Epidural sezeryan mı epidural normal mi? Bu arada dün 107 çıkmıştı bgn 85 çıktı nabzım, inş bu seyirde devam eder :) dün doktoruma epidural normal doğumu sordum bisürü riskini sıraladı korktum ya çatır çatır normal doğurcam ya da sezeryan :)
sağol canım benim...geçmiş olsun canım geçmişi yeni okuyorum da mesajı yeni gördüm bi arkadaş daha demişti burada gül hastalığı çıktı diye ama ismin hatırlamıyorum umarım en kısa zamanda atlatırsın..
Canım ikisinide tattiracak Rabbim sana.maşallah.İyi akşamlarrrrr yarın kontrolümüz var saatler geçmek bilmiyorbi görsem kuzucuklarımı elimde olsa hergün gidicem
Allahım şifa versin tatlim..çok sağol canım. bende yarın göstericem ilaçları. dediğin gibi uyutmuyor maalesef. bir anda çok yayıldı bir de, anlamadım. 24 saat içinde neredeyse tüm yüzüme yayıldı. göğsümde vardı, boynumda yoktu doktorun yanına giderken. hastaneye gidince bir baktım boynuma da yayılmış. inşallah bir an önce geçer ikimizinde...
normal doğumda kesi atılması gerek diye biliyorum canım. çok şaşırdım atmamasınabenim yeni haberim oldu canım tesadüfen baktım geçmişi de okuyorum ama görmedim malesef kalan cicileri de ben aldm ama çok begendıklerım bıtmıstıbende epidural normal düşünüyordum ama malesef benım doktor sadece normal doğum yapıyormuş hatta gerekmedikçe kesi bile atmıyormus oraya
Cnm benim carpintim 16 senedir var...Canım kalp atışıyla mı alakalı normal yada epidural olması? Epidural sezeryan mı epidural normal mi? Bu arada dün 107 çıkmıştı bgn 85 çıktı nabzım, inş bu seyirde devam eder :) dün doktoruma epidural normal doğumu sordum bisürü riskini sıraladı korktum ya çatır çatır normal doğurcam ya da sezeryan :)
Ne şanslısınız burda büyük bir doğumevi var iki tane de özel hastane sadece. Doğumevi çok kötü hemşirelerle kavga ettim orda ben hatta hayatta gitmem diğer özel hastane de çok yetersiz bi gittiğim var doktor sürekli sezeryan yapıyormuş diye duyuyorum ama iyi biri işte.benim yeni haberim oldu canım tesadüfen baktım geçmişi de okuyorum ama görmedim malesef kalan cicileri de ben aldm ama çok begendıklerım bıtmıstıbende epidural normal düşünüyordum ama malesef benım doktor sadece normal doğum yapıyormuş hatta gerekmedikçe kesi bile atmıyormus oraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?