2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

canım rahat edemıceksen en yakın saglık ocaklarında doppler cıhazı ıle de bakıyolar
ama sakın telas yapma
18 19 haftada pıt pıt ıdı benım bebegım daha bu hafta canlandı tepıyor dun de hıc tepmedı mesela gece basladı yanı rahatları yerınde korkma sen ve benımde bebeggım onden gıdıyor yanı onlara tkılma cnım

Bende aynıyım canım seninle bi ara hissedebiliyor gibiydim sonra bi ara 3-4 gün hiç hissetmedim şimdide çok hafif hisseder gibiyim ama emin olamıyorum... o güçlü tekme bana da henüz gelmedi muammadayım yani... sıkma canını iyidir bebişin.

bn kullanıyorum cnım celxan ıle basladık hibora donduk aynı ıgne corasprın var proluton ıgne var progestan 200 tb var hersey var
canım doktorunla hiç dogum hakkında konustun mu ben kan sulandırıcı kullananlar normal doğum yapamaz diye okudum da bi sorayım dedim sezeryan olurlarmıs mecbur sen bişey biliyomusun

bugun benımde kontrolum var canım kıpır kıpır ıcımde minnakım kasıgımdan gobegıme cıktı sanırım dısardakı dalgalar hep gbegımde bızde 20 olduk bu saatten snrası cabuk gecer ınsallah

canım doktorunla hiç dogum hakkında konustun mu ben kan sulandırıcı kullananlar normal doğum yapamaz diye okudum da bi sorayım dedim sezeryan olurlarmıs mecbur sen bişey biliyomusun

yok canım oyle bısey ben sezaaryen dogumdan cok korkar ve nefret ederım doktoruma benı kesmeyın ne olrsa olsun normal olsun dedım doktorum zamanı geldıgınde kan sulandırıcıları hapı ıgneyı kesersek olabılırsın dedı 24. haftada coraspırını 30 kusurdede hiboru kesıcek bakalım
benım bı esı asagıdaydı o zaman dedı es cıkmazsa sezaryen olursun dıye esde cıktı yukarı sımdılık sorun kalmadı sende korkma doktorun ılaclarını gereken zamanda keserse normal olabılırsın o zaman kan akımına sahıp cıkabılıyolarmıs dıger turlu durmayabılıyormus

goruyorum canım esımde goruyor vurdugunda ne tarafta ıse o taraf ınıp kalkıyor sukur gosterene

oy masallah
çok sükür canim veren Allah'a..
biz daha o mertebeye erisemedik simdilik sadece ben hissediyorum, elimde hissediyor bazen tesadüf karnimda olursa, ama esime ispatlayamadim daha

oy masallah
çok sükür canim veren Allah'a..
biz daha o mertebeye erisemedik simdilik sadece ben hissediyorum, elimde hissediyor bazen tesadüf karnimda olursa, ama esime ispatlayamadim daha

canım bende cok sınır oluodum ben hıssedıyorum ya nası hıssetmessın dıye kızıyodum esıme ama herseyın bı vaktı var emın ol sımdıden bole tepıyosa agırlıgı artınca kımbılır nası teper herkesın bunyesı frklı sende sabır et rabbım gosterırr

insallah canim, zamanla o günde gelecektir

kızlar ben iki gwcwden beri uyuyamıyorum sağa dönüyorum olmuyo sola dönüyorum olmuyo 3 4 saat uyuyamıyorum daha sonra uyuyup kalıyorum ama sabaha karşı uyanırsam yine uyuyamıyorum ya benim gibi uyuyamayan var mı uyumak istiyorum yaaaa

Bende yatağa yatıyorum dön dön rahat edemiyorum bi türlü kafayı yiyorum yüzüstü yatmak istiyoruumm

Bende yatağa yatıyorum dön dön rahat edemiyorum bi türlü kafayı yiyorum yüzüstü yatmak istiyoruumm
aynenn canım ya yüz üstü yatmak istiyorum ama bebeğime bişey olur diye yatmıyorum ama çook özlüyorum

Canim ben kasiklarimin ortasında , sağda, soldahissediyorum ama genelde kasigimin ortasında... Ve ordaki tekmeleri daha belirgin... Korkma canim orda olması gayet normal... 5.ayda daha yukarıya çıkacak inşaAllah sonra 6.ayda en yukarı çıktığı ay olmli :)

20. haftadakı annişlere gelsın
Gebeliğin ilk yarısını geride bırakmak üzeresiniz. Artık "karnınız" da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Rahiminizi şu anda tam göbek deliğiniz hizasında hissedebilirsiniz. Bundan sonra da her hafta yaklaşık bir santimetre yukarı çıkmaya devam edecek.

Gebeliğin en ilginç yönlerinden biri de 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahiminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül etmesidir...
Ultrasonografi incelemeleri yapılmadığı durumlarda bu ölçüm gebelik haftasını belirlemede oldukça etkili bir şekilde kullanılabilmektedir ve dünya üzerinde halen gebelik takibinde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.

İsterseniz bir deneme yapabilirsiniz, ancak bunu asla bir takıntı haline getirip ufak-tefek oynamalar için (örneğin 23. haftada yaptığınız ölçümün 21 çıkması gibi) kendinizi üzmeyin.

Bu gebelik haftasından itibaren göbeğinizle pubis arasında kalan orta hat çizgisi de ("linea nigra") koyulaşmaya başlayabilir, endişelenmeyin, bu çizgi doğumdan sonraki birkaç ay içinde tamamen kaybolacaktır.

Doktorunuzun size önerdiği demir (ve vitamin) ilacını düzenli olarak almayı unutmayın.
Özellikle kansızlığınız varsa sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olan demiri hiç bir gıdayla yeterince alamazsınız. Bazı doktorlar anne adaylarına yalnızca demir içerikli ilaçlar verirken, bazıları içinde günlük ihtiyacı karşılayan demiri de ihtiva eden multivitamin tabletlerini önerebilirler.

Kalsiyum alımının önemini daha önceki bir haftada vurgulamıştık ve burada tekrar ele alıyoruz: Günlük ihtiyacınız olan 1200 miligram kalsiyumu alamadığınızda bebeğinizin kemik yapımı için kullanılacak bu madde kemiklerinizden alınır. Bebeğiniz kalsiyumsuz kalmasa bile sizin kemiklerinizin (ve dişlerinizin) kalsiyum içeriği azalır ve bu durum kısa vadede kramp sorunu, uzun vadede ise kemik erimesi sorununun ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Bir bardak süt (200 ml) yaklaşık 250 miligram, bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir yaklaşık 150 miligram, bir bardak ayran (200 ml) yaklaşık 170 miligram kalsiyum içerir. Yani kalsiyumdan en zengin gıdalar süt ve süt ürünleridir. Peki ineklerin ürettiği sütteki bu kalsiyum onlara nereden gelmektedir? İkinci büyük kaynak yeşil yapraklı sebzelerdir. Eğer bu gıdalardan yeterince alıyorsanız kalsiyum desteğine kesinlikle ihtiyacınız yoktur.
Hamileliğinizin 20. Haftası için İpucu: İştahAçlık Sınırında mısınız? Arkanızda bıraktığınız bulantı ve yemek tiksinmeleriyle dolu geçen haftalardan sonra kaybolan yemek zamanların acısını çıkarmaya hiç olmadığınız kadar hazır olabilirsiniz (krakerler kenara çekilin, dört çeşit öğünler siz gelin!). Ancak, öğle yemeğiniz için yiyebileceğiniz her şey büfesine dalmadan önce, dikkate almak isteyeceğiniz bir şey: O bulantılı aylar boyunca diyetiniz olan hafif atıştırma yaklaşımı hala kendinizi ve bebeğinizi beslemenin en iyi yoludur, ancak bu gıdalar artık müstehcen bir söz değildir. Sadece haylaz ikinci üç ay karın sorunlarıyla başa çıkmanızda yardımcı olmakla kalmazlar (büfeye ikinci kez ziyaret ettiğinizde devreye girecek mide yanması ve hazımsızlık gibi) aynı zamanda bebeğinizin en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda sürekli kalori almasını sağlar. Aslında, çalışmalar bir günde en az beş veya altı küçük öğün ve atıştırmalıklar yiyen annelerin bu süreyi iyi atlatacaklarını göstermektedir. Hamilelik açlığı çarptığında, didiklemeye devam edin ve bir seferde sadece azar azar yiyin.

Hamileliğinizin 20. Haftası Semptomları

Mide yanması veya hazımsızlık: Basit bir mide yanması devası istiyorsanız, öğünlerden sonra şekersiz sakız çiğneyin. Neden olduğu tükürük mide asitlerini nötralize eder ve sıvıların geri mideye dönmesini zorlar.

Artan vajinal akıntılar: Hamileliğiniz ilerledikçe, vajinal akıntıda bir artış fark edeceksiniz. Rahatsız olabilir ancak bu akıntı gerçekten doğum kanalı enfeksiyondan korumaya yardımcı olur ve vajinadaki bakterilerin sağlıklı bir dengesini sağlar.
Ara sıra baş ağrıları: Penceresiz, sıkışık yerlerde veya flüoresan altında çok piştiğinizde baş ağrılarınızın arttığını mı görüyorsunuz? Günde bir kaç kez temiz hava molaları alın ve baş ağrısına neden olabilecek çok pişmemek için kat kat giyinin.

Ara sıra baygınlık veya baş dönmesi: Sıkışık, sıcak odalar sersemliğin nedeni olabilir (sadece baş ağrısının değil), özellikle de fırınınızda pişirdiğiniz o küçük çöreğinizle birlikte vücudunuz zaten çok ısı üretiyorken. Temiz hava için sık molalar alarak ve rahat elbiseler giyerek serin kalmaya çalışın.

Bacak krampları: Uzmanlar hamilelik sırasında bacak kramplarının nedenleri konusunda net değil, ancak bir teori ise bunların bacaklarda sıkışan kan damarlarından kaynakladığıdır (fazla ağırlık ve şişmenin bir sonucu). Yapabildiğinizde ayaklarınızı yukarıya dayayarak ve bol sıvı tüketerek kanın tüm vücudunuzda daha rahat dolaşmasına – ve krampı azaltmaya- yardımcı olun.

Ayak bilekleri ve ayakların hafif şişmesi: Ayak bilekleri ve ayaklarınızda biriken sular ağrı hissetmenize yol açıyor ise, dışarıda iken rahat (sıkı değil) ayakkabılar giyin ve eve geldiğinizde terlik giyin. Ayrıca, kan akışını kesebilecek sıkı çoraplar veya külotlu çoraplardan kaçının – ayaklarınızdaki şişmeyi azaltmak amacıyla sıvıların rahat bir şekilde akmasını istiyorsunuz.

Çıkıntı yapan göbek deliği: Küçük sevimli utangaç göbek deliğiniz, rahminizin batınınızı ileri doğru itmesinden dolayı aniden dışarıya çıkabilir. Yeni görüntüsünden hoşlanmadıysanız, endişe etmeyin – göbek deliğiniz doğumdan sonra yine eskisi gibi içeriye gidecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…