Nasıldı kolay oldumu Cnm doğumun? normal yanlısıyım bende tecrübelisin sen bu konuda :)
canım ben ilk hamileliğimde bundan çok çektim 16 hafta resmen kan kustum öyle feciydim, sürekli sürekli serumlar vs. Son dönemde 35 haftada tansiyon atrı idrarda +1 protein çıktı doktorum sezeryanla almak istedi ama annem pek onaylamadı çok küşük diye sıkı takibe alındım 15 gün sonra sezeryan olacaktım.
Ama şükür ona gerek kalmadı 35+6 günlükken suyum ve nişanım geldi normal doğum yaptım.
O kadar zor hamileliğe öyle bir doğum yaptım ki Maşallah otur büyük bir zevkle izle.
Gece 3 te suyum nişanım geldi hemen duşa girdim, bebeğin haftası erken olduğu için hemen gittik hastaneye gittiğimde saat 4,30 du ve hiç sancım yoktu ama 3 cm. açılmam vardı, yatış yaptılar odama geçene kadar 6 cm. oldu açılmam, lavman mıdır nedir onu yapıp kalkmamı yasaklayarak nst ye ve tansiyon aletine bağladılar beni.
6 cm açılmaya gram sancım yoktu, bebek düşük ağırlıklı kalp atışları yavaşlamasın diye hafif suni sancı verdiler, nst de 180 lere çıkacak ki doğum anı olsun dedi ebe ama benim sancım 60 larda gezdi bir kere 120 ye çıktı ve kızım doğdu şükür.
Doğum haneye girip çıkmam 20 dk. sürdü, 2 dikişim vardı.
Benim şansım annemin hemşire emeklisi de olması, doğum servisinde de çalışmış ve bizim doğumlarımız hızlı oluyor diye sık sık açıklığımı kontrol ettirdi meğerse her kontrolde açıklık elledikleri için bira daha artarmış, aklınızda bulunsun.