- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #14.841
Ohh super ya nihayet. Valla dert oldun icime. Rabbim cok sukurkızlar ben geldım.Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım.Hepınızı optum dualaınız ıcın eksık olmayın.Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.
sag ol canım dualarınız ıcın eksık olmayınJ jasminka83 çok geçmiş olsun tekrar canım :) çok sevindim :)
Evet duymasin :))) Yogurtta sikinti yok canım sutu abartmicakmisiz. Ama sut ic hergun en azindan bir bardak icmek onemli. Icinde baska vitaminlerde var. Yumurta ise bende 2 bazen 3 yiyordum. Ama simdi bire indirdim. Yersende beyazıni ye dedi canim.karatay duymasınben 2 yumurta yiyorum günde.süt bazen ama yoğurt öğlen ve akşam yiyorum.
oyle canım tam beklemedıgım anda tokat gıbı oldu bana ıyıceOhh super ya nihayet. Valla dert oldun icime. Rabbim cok sukur
Ayni ben. En cok annem babam ve kardeslerim merak eden. Evin temizligi is güç yemek hep bende . Birde calisiyorum ve bir delikanlim var uc yasindaCanım benim gobusum var ama öyle el üstünde tutuldugum falan yok biraz da ben istemiyorum sonradan söyle yaptım sana böyle baktım diyeceklerine ben kendim yaparım işini gucumu. Annem ablam dışında öyle sürekli arayıp soran da yok zaten kendi yağımda kavruluyorum tabir-i caizse
Evet kesinlikle canim. Benim abim 35 yil once1750 kg dogmus hemde bes yil sonra olan bir bebekmisoyle canım tam beklemedıgım anda tokat gıbı oldu bana ıyıcedemek kı kucuk seylerı bıle dert etmıyeceksın. Allah hepımızın bebısını korusun,kılosu azmıs cokmus hıc onemlı degıl
ıyı sevındım adına ınsallah gecer dıger arkadaslarınkı da ,nesguıkı unuttum detaylı doktorma sormayı ama senın sorman ıyı olmus devam edeyım tekrar suteGünaydın hanımlar, bu gün kontrolümü oldum her şey güzel gidiyormuş hatta bebeğimin beyninde kistler vardı onlar da kaybolmuş burda bir kaç arakdaş vardı sakın korkmayın geçiyor söyledikleri gibi. 1 kilo vermişim. Bebek 297 gram olmuş. Nesquiki sordum iç de nasıl içersen iç süt önemli bir buçuk bardaktan fazla içme ama dedi :)
Saat 1de detaylı ultrasonum var. Haberleşiriz.
tesekkur ederım canım bı daha hamıle kalırsam ben de kesın yaptırmam valla hayatımı alt ust ettı bı anda ,Allah buyuk sans verdı hemen Atıl beye randevu ala bılmem de yoksa yuz doktor baksaydı hayla aklımda kalacaktı,ama bu adam en ıyısı ıkna ettı ıyıce benı tedırgın olma dedı benım gordugumu her kes gormuyor ama ben sende bısey gormedım dedı,kızımda kusmustu resmen bana uzun sure arkasını cevırdı oturdu hıc bı olcum alamadı ,1 saat dolastım geldım oyle baktı.@jasminka cnm bnm cok sukur:) sevindm adına. Bak bisey anlatayim.teyzemin ufak kızına hamileyken doktorlar yuzde yuz engelli dediler. Teyzemin dunyaai basina yikildi zehir gibi bi hamilelik donemi gecirdi. Simdi dogdu, masallah senden benden zeki. Ezberlemedigi sure kalmamisss. Iste bu testlere bu sebeple karsiyim hatali sonuc veriyor. Ne ikili ne uclu hicbiaey yapmadim yapmayacag8mda. Bi risk ciksa düzelme durumu yok ve keainlikle bi cana kiyip da aldirmamda. E ne diye hamileyken kendimi sikintya aokup zehir edeyim... yani benm fikrim bu. Tekrar cok gecms olsn inan çok sevindm:)
kızlar ben geldım.Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım.Hepınızı optum dualaınız ıcın eksık olmayın.Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.
Saol cnm konuşum ben bi geç gibi geldi banadacnm 17 ile 23 haftalar arası yapılıyor. sende benle aynı günlerdesin diye söylüyorum şubat sonu geç olabilir cnm ya.
bizim şimdi 18 bitiyor 19 a giriyoruz. şubat başı 20 bitecek 21 olucaz , yani şubat sonu kısmetse 24 olucaz, geç olabilir cnm doktorunla bu konuyu bidaha konuş istersen.
insanın ömründe almaktan mutlu olduğu kilolar sanırım. biraz daha büyüsünler bebiş figürlü kıyafatler giyeriz evet :)) Allah hepimize o günleri görmeyi nasip etsin...
sağlık ocaginda ki aile hekimi bole sapmalar oluyor dedi canım. Zaten olcmeyi yapan aleti Çeyiz Sandığı gibi biyerde zar zor çıkardılar. Bir daha o şeyi icebilecegimi sanmıyorum
canım moralini bozma. sağlık ocaklarındaki sonuçlarda hata olabildiğini duydum bir arkadaştan. sağlık ocağından sonuçlarımı almaya gidiyorum dediğimde demişti. biz çok panik olduk ama başka bir yerde tekrar yaptırdığımızda sıkıntı yoktu dedi. inşallah kötü bir şey yoktur. başka bir hastanede tekrar yaptır bence canım
Saol canım. benim ailemde de yok şeker hastası falan ama ben hamileliğin de verdiği istahla ne var ne yok herseyi yedim maşallah. Ye tatlıyı dogur hakkını tezini bile curuttumgeçmiş olsun canım benim. ekmek makarna şeker pirinç pilavı reçel tatlı azalt ya da yapabiliyorsan tamamen kes. çok da yüksek değilmiş. doktorunun diyeceği de o. ekmek hamurişi yeme tatlı yeme meyve çok yeme diyecek. o yüzden ben yaptırmayacağım. ailemizde şeker hastası olan da yok. risk grubunda da değilim. yediğime de dikkat ediyorum o yüzden yaptırmak istemiyorum. o glikoz beni bayılacak hale getirirse bebeğimi ne hale sokar diye düşününce yaptırmamaya kadar verdim.
Evet ve şeker yükleme testi için muayene dışında farklı bir ücret veriyor muyuz?kızlar, şeker yüklemesini aile sağlığı merkezleri mi yapıyor?
Çok geçmiş olsun Cnm takma kafana bişe olmamıştır miniğimize ama dediğin gibi beslenmene dikkat et gerisini Rabbime bırak..Saol canım. benim ailemde de yok şeker hastası falan ama ben hamileliğin de verdiği istahla ne var ne yok herseyi yedim maşallah. Ye tatlıyı dogur hakkını tezini bile curuttumçok yedim tatlı ya bana hakti bu.ama dediğin gibi söylediğin gıdaları hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Normalde ilk yüklemede yüksek çıkarsa ikinci bi yükleme daha yapiliyormus doz arttirilarak ama kesinlikle yaptırmayacağım. Inan çok korktum bayılacak gibi oldum bebeğim bişey olmamıştır umarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?