- 17 Temmuz 2013
- 1.651
- 614
- 128
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #14.821
valla benim ilk aydan daha hafif başlamıştı, şimdi kocaman oldu göbüşüm..herkes hamile olduğumu görünce hareketini davranışını değiştiriyor..hemen bir ihtimam gösteriyor..göreve giderken ön koltuğa oturtuyorlar beni, fren yapınca felan 10 kere özür diliyorlar..dün gittiğimiz yerden yemek kalmadı diye döndürülüyorduk ki arkadaşımla, hamile misiniz dediler, evet dedim o zaman buyrun dediler :)) sevdim yani ben bu hamileliği..eşimi izliyorum bazen gizliden, göbeğimi seyredip gülümsüyor neler düşünüyorsa ne hayaller kuruyorsa artık :))) bir de bana sorsalar, yatakta döneme, oturduğun yerden kalkama, göbeğin büyüdükçe içerdeki gerilme sana karnın yırtılacakmış hissi versin...ama herşeye herşeye değer...herşeyiyle çok güzel bir süreçmiş hamilelik..çok şanslıyız ki rabbim biz kadınlara yaşatıyor böylesine yüce bir duyguyu..
hadi gözün aydın canımGünaydın hanımlar, bu gün kontrolümü oldum her şey güzel gidiyormuş hatta bebeğimin beyninde kistler vardı onlar da kaybolmuş burda bir kaç arakdaş vardı sakın korkmayın geçiyor söyledikleri gibi. 1 kilo vermişim. Bebek 297 gram olmuş. Nesquiki sordum iç de nasıl içersen iç süt önemli bir buçuk bardaktan fazla içme ama dedi :)
Saat 1de detaylı ultrasonum var. Haberleşiriz.
bence onu nesquikli süt için demiştir. sade sütü istediğin kadar içebilirsinMasallah sana annesi:) sut neden bi bucuk dediki alla alaahh
Canim nasil oldun merak ettim bebek nasil asagi inmis istirahat verdimi doktorKızlar ya 3 gündür çok fena belim ağrıyordu.Bugün doktora gittim bebeğim aşağıdaymış biraz
kolay gelsin canımm kızına benden selam söyleMerhaba annişler hepinizi koccamaan opuyorum. Saat 13:30da detaylı ultrasona gireceğim o yüzden şimdi hazırlanmam lazım:)
Günaydın hanımlar, bu gün kontrolümü oldum her şey güzel gidiyormuş hatta bebeğimin beyninde kistler vardı onlar da kaybolmuş burda bir kaç arakdaş vardı sakın korkmayın geçiyor söyledikleri gibi. 1 kilo vermişim. Bebek 297 gram olmuş. Nesquiki sordum iç de nasıl içersen iç süt önemli bir buçuk bardaktan fazla içme ama dedi :)
Insallah cnm benim aklina kotu seyler getirme ama cok dikkatli de ol. Benimki baya kisa dikise ragmen. 2.3 cm. Bildigim 3cmden asagi olursa riskli kabul ediliyor. Allah korusun acilma olursa dikis de tutmayabiliyormus. Dikkat ediyorum fakat iste Onceden de hersey aniden olmustu. Akintim coktu beyinsiz doktoru aradim gelmene gerek yok demisti. Aptal gibi evde durdum. Doktor kontrolune gideli bir hafta bile olmamsti... bi gittim acilma 3bucuk cm olmus bilee. Dikis bile atamadilar maleaef. Doktor kurbani oldum yani. Erken gitsem hersey farkli olabilirdi. Akinti ihmale gelmez biseyyyy bunu anladim. Senin enfeksiyon nasil oldu hemen mi avilma oldu neden dikis atilmadi
Yok valla bakayim orayada. Benn daha cok rahim agzi yetmezligi taraflarina bakiyorum orayada bakayim. Allah sifa versi ins guzel olur. Bişey daha. Doktora dikia gerekirmi diye sordunmuu. Cunku acilma kisalma olsa 25.haftadan sonrra falan atmiyolar diye biliyorum. Cunku o bolgeye dokunulursa dogum baslatiyormus. Yani kisalmayi bekleyecegine dikis biraz daha garanti gibi geliyorcnm benım şöyle oldu, benım gaz sancısı sandığım olay kasılmaymış megerse.. tabı nerden biliyım ilk hamılelıkti. 2 cm açılmış 1.5 gunde. gece acıle gıttım iş çıkışı öğrendim. sonra hemen antibiyotık başlattılar endol verdiler kasılmam durdu ve rahım tamen kapandı. ıkı hafta çok iiydim sonra kesemdekı su azalmaya başlamış enfeksyon keseye zarar vermiş işte şanssızlık mı dıyım kadaer mı dıyım bilmiyorum
neyse inş bundan sonra herşey yolunda gidecek..
yüksek riskli gebeliker grubu var facede yatanlar var orada senın gibi sen de gruptamısın cnm?
Vucudundaki degisiklikleri gormeDen gelmeyin. Bence gorun doktora. Bisey yoksa ne guEl. Varaada tedbir alirsin.Günaydın kızlar.. İki gündür belin ağrıyo annemle konuştuk Dr gidersen sor bebek aşağıda olabilir dedi bu bi sorunmu sıkıntı yaratırmı bebeğime ?
Yok valla bakayim orayada. Benn daha cok rahim agzi yetmezligi taraflarina bakiyorum orayada bakayim. Allah sifa versi ins guzel olur. Bişey daha. Doktora dikia gerekirmi diye sordunmuu. Cunku acilma kisalma olsa 25.haftadan sonrra falan atmiyolar diye biliyorum. Cunku o bolgeye dokunulursa dogum baslatiyormus. Yani kisalmayi bekleyecegine dikis biraz daha garanti gibi geliyor
çokk güzel bir isim canım bende çok severim zülal ismini ama eğer kız olursa diye eşime söylediğimde beğenmemişti niyeyse. birde secda isminde bir öğretmenimiz var burda ismini o kadar güzel taşıyorki o takıldı aklıma.Evet bizde oyle yaptık fakat listede 3 tane isim vardı sadece...eşim hiç isim beğenemedi...beğendikleri ise çok yakınlarımızın isimleri
Çok zordu... Çok güzel başka bir isim duymazsam en güzeli Zûlal dedi.. bende başka bir isim duyma ihtimalimiz yüzde 1 ihtimalinde dedim eşime :)) cunki bütün kiz isimlerini ona okumuştum kaç kere...
Nasip canim benim... siz de içinize en sineni koyun insaAllaah...çok güzel bir ismi olacagina eminim
canımm çok çok çokk sevindim ciddenn Rabbim sağlıcakla kucağındada göstersin.kızlar ben geldım.Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım.Hepınızı optum dualaınız ıcın eksık olmayın.Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.
hiç önemli değil canım ne güzel haberlerle gelmişsin maşallah prensesekızlar epey geç kaldım size haber vermek için ama allaha şükür herşey iyi ve yolunda renkli ultrasonda sorun çıkmadı rahatladım kalbim bütün gün hızlı hızlı çarptı bi sorun olursa diye vee kesin kızım olacak inşallah çooooook çoook mutluyummmmm sizinle paylaşmak istedim geç olsada hepinizi öpüyorummmm
bende kasık ağrısı oldu dün gece canım ama normaldir diyip kasmıyorum kendimi. güzel haberlerle gelGünaydıııın herkeseee
Bi güne daha başladık, 1 gün daha yaklaştık yavrularımıza kavuşmaya, her sabah böyle diyorum
Bugün kontrolüm var, umarım hersey yolundadır ve güzel haberlerle dönerim, biraz endişeliyim çünkü gece acaip kasık ağrım vardı uzun zamandır bu kadar olmamıştı, inşallah bi sıkıntı yoktur
Şimdi güzel bi kahvaltı yapıp daha fazla oyalanmadan çıkayım, görüşmek üzeree
canımm ben çok çektim ilk hamileliğimde bundada başladı yavaş yavaş sana tavsiyem nefes egzersizleri inan çok işe yarıyor. birde yere sırt üstü uzan ayakları uzat nefes alırken ayak parmaklarını içe çek verirken dışa esnet inan çok işe yarıyor.Kabus gibi bir geceydi... Çok şükür ki sabah oldu. bu gece başlayan bacak krampları beni mahvetti. ne uykumu aldım ne dinlendim. biri de değil. biri bitiyor biri başlıyor. çığlık çığlığa uyandım iki kez. bu hep böyle devam mı edecek? Aranızda bacak krampları başlayan var mı? kalsiyum ve d vit. çok düzenli kullanıyorum peynir süt yoğurt tüketiyorum. nasıl düzelcem bilmiyorum
merhaba canımmerhaba güzel anneler J jasminka83 gözün aydın canım artık hiç üzülmeyin emi gözünüzden düşen yaş sadece mutluluktan olsun rabbim sağlıcakla kucağına aldığın günleride göstersin inşallahhh...
günaydın canımm hadi geçmiş olsun.Kizlarrr gunaydinnnnnbgn minnakimla güne çok erken başladık tahlillerimizi yaptırdık asimizi olduk eve gelip hemen kahvaltimizi yaptık simdi uyuyor minnakim herkese güzel bir gün diliyorum
güzel haberlerle gel canım.Günaydın canım bende bugün detaylıya gidip Bebişimi gorucem inşaAllah :)
Allah yardımcın olsun mehtapcımValla bilemiyorum allah saglikli evlat versinn):) evet canim dikis var bende. Yatiyorym iste zor oluyo ama ne yapalim. Deger.
26 mart geç sanki canımhadi güzel haberlerle gel inş.. Benim detayliyi 26 marta verdiler bekler miyim o kadar eşim ne zaman istersen soyle dedi ayarlamış radyoloji uzmanını :) bgn 20.haftaya yeni girdim önümüzdeki hafta değil de sonraki hafta giderim inş :)
inşallah sıkıntısız atlatırsın canımtabiki de değer cnm yolu yarıladık hem bundan sonrası daha kolay geçicek inşallah..
sağlıkla kucağımıza alalım da.
benımde 18. haftamda erken doğumum var o yuzden rahım ağzı alttan sürekli kontrol ediliyor. zaten peritinaloğa gidiyorum bu yüzden.
şuan için hiç kısalma olmadı normal gidiyor ama bi kısalma olursa şayet bende yatmalıyım. çalışıyorum ben bid bankada.
allah kolaylıklar versin cnm
canım kısmet benim oğlumda 2 nisan grünüyordu ama 18 martta geldi. sezeryan olsanda bebeğin kendi karar verse doğum gününe daha iyi olur bence doktorla kendilerince bir plan yapıyorlar ama randevulu sezeryan bebek için en kötüsü. doğum sancılarında hem bebek hem anne için çok güzel faydalar var.Kızlar bisey sorcam ben simdi haziran annesi gorunuyorum nasipse ama mayis sonu da olamaz mi ? Sezeryan olacam nasipse sezeryan da da iki hafta öncesinden aliyorlarmis 40 hafta beklenmiyormus 38.haftalarda da aliniyormus benim 40 haftaya gore haziran 11 görünüyor yoksa ben mayis annesi miyim
maşallah size canım. bende işyerimde aynıyım tek bayanım sağolsun arkadaşlarım bütün yükümü alıyorlar geçenlerde oda değişti masa sandalyeler vs bana klasör bile taşıtmadılar.valla benim ilk aydan daha hafif başlamıştı, şimdi kocaman oldu göbüşüm..herkes hamile olduğumu görünce hareketini davranışını değiştiriyor..hemen bir ihtimam gösteriyor..göreve giderken ön koltuğa oturtuyorlar beni, fren yapınca felan 10 kere özür diliyorlar..dün gittiğimiz yerden yemek kalmadı diye döndürülüyorduk ki arkadaşımla, hamile misiniz dediler, evet dedim o zaman buyrun dediler :)) sevdim yani ben bu hamileliği..eşimi izliyorum bazen gizliden, göbeğimi seyredip gülümsüyor neler düşünüyorsa ne hayaller kuruyorsa artık :))) bir de bana sorsalar, yatakta döneme, oturduğun yerden kalkama, göbeğin büyüdükçe içerdeki gerilme sana karnın yırtılacakmış hissi versin...ama herşeye herşeye değer...herşeyiyle çok güzel bir süreçmiş hamilelik..çok şanslıyız ki rabbim biz kadınlara yaşatıyor böylesine yüce bir duyguyu..
çokk güzel haberler canım maşallah minnakınaGünaydın hanımlar, bu gün kontrolümü oldum her şey güzel gidiyormuş hatta bebeğimin beyninde kistler vardı onlar da kaybolmuş burda bir kaç arakdaş vardı sakın korkmayın geçiyor söyledikleri gibi. 1 kilo vermişim. Bebek 297 gram olmuş. Nesquiki sordum iç de nasıl içersen iç süt önemli bir buçuk bardaktan fazla içme ama dedi :)
Ya pardon ben unuttm facemi kaptmstim en son:) cnm kisalma olmamasina sevindim ins bi problm cikmaz ikimizdede. Mutlu haberlerimizi paylasiriz burdan:)cnm doktorum kısalma olucaksa, 12. haftadan sonra yavaştan başlıcağını söylemişti. 12,14,16. haftalarda ölçtü bi durum yok. şimdi 18. hafta kontrolume gıdıcem yarın yine sorarrım bakalım ne diyecek. sen o gruba istek gönder cnm çok yardımcı oluyolar her konuda.
Yok canim icmememiz gerekiyormus. Ben cok iciyordum doktoruma sordum en fazla 2 su bardagi dedi kansizlik yapıyormuş fazlasi. Ayni sekilde yumurtada gunde bir tane olmalıymis. (Ben yumurtaya doyamiyordum). Kolesterolu yükseltiyormus fazlasi. Zaten hamilelikten dolayi kolesterolumyz yuksekmis.bence onu nesquikli süt için demiştir. sade sütü istediğin kadar içebilirsin
Heheh söylerim teyzesi :)kolay gelsin canımm kızına benden selam söyle
karatay duymasınYok canim icmememiz gerekiyormus. Ben cok iciyordum doktoruma sordum en fazla 2 su bardagi dedi kansizlik yapıyormuş fazlasi. Ayni sekilde yumurtada gunde bir tane olmalıymis. (Ben yumurtaya doyamiyordum). Kolesterolu yükseltiyormus fazlasi. Zaten hamilelikten dolayi kolesterolumyz yuksekmis.
erken daha yapma bebişi ıyıce tukylü müylü ettın,soguk sut yudum yudum ıc en ıyısı o mıde eskımesıne,sag ol canım ınsallah hepımız alırız kucagımıza,yalnız 23 cu haftadan sonra bakılınca bazı seyler gozukmuyor o yuzden 23 haftaya kadar gorun detaylıyaayy sagoasin cnm bilgi verdigin icin gec kalmiyorum o halde . senin durumunada cok sevindim artik iyi bak besle minnigini Allahim hepimizjnkini bagislasin benim bu gunlerde midem yanmaya basladi sac cikiyor olamaz demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?