yok cnm o öle değil işte evet yardımcı unsurlar var ama herkes normal doğum yapabilir . gerçekten oğlumun hamileliği gayet hareketsiz geçti yuruyusu birak soğuk ve buzdan evden dışarı cıkmıyodum ki evimde zaten 1. kat ama reha yı o kadar kolay bi doğumla kucakladımki anlatamam rahat olun olacak iyi bir dr ve biraz sabırla herşey güzel olacak.Canım ilki normal doğum mu yaptın. Ben d3 çok hareket etmiyorum. Ama ev işleri vs her gün 1 2 saat hareket halindeyim her işimi kendim yapıyorum çok şükür supurme silme toz alma vs.. bir de 5.katta oturuyorum asansör yok bazen günde 2 defa inip çıkmak zorunda kalıyorum. Hava yağmurlu olmadığında da inip eşimle yürüyüş yapiyoruz 1 saat kadar. Ama beni hep korkutuyorlar normal doğum yapamazsın diye. Neymiş daha çok yurumem lazımmış.
sunum için derken canım ?Kucuk siselerde kolonya hazirlayan arkadaslar sunum icin ne dusundunuz
aman yok sezeryan diye ölüyor bu dr lar bebe günlük bile pozisyon değiştiriyor . önemli olan gerçek sancı başladığında bebeğin uygun pozisyonda olması .günaydın kızlar doktordan geldim.geçen ay B12'me bakmıştı.yine baktı her ay bakılcak artık dedi.sizde de her ay bakılıyor mu? bir de bebek 37-38. haftada uygun pozisyona dönmüş olmazsa sezeryan olur dedi.40.haftaya kadar dönmesi beklenebiliyor diye biliyordum ben.
teşekkür ederim canım :)Güle güle kullan çok güzelmiş :)
Öyle mii panik olmusum :) ama calısabilir raporu alınması gerektigini de bilmiyodum ne zaman istersem o zaman doktordan raporu alır iznimi baslatırım diyodum peki planımı anlatsam nasıl yapmam lazım yardımcı olur musun canım ugrastırcam ama kusura bakma ben simdi 34. Haftada 3 haftalık heyet raporu alsam bitiminde de yani 37. Haftada izni baslatsam arada ne zaman ne raporu almam gerekir calıstıgım yerde benden önce dogum iznine cıkan yokmus pek bilmiyolar daha dogrusu biraz gecistiriyolar hallederiz diye yanlıs bise yapmiyim memlekete gidicem bide beni sonra ugrastırmasalarCanım acemnur çalışabilir raporundan bahsetmiş. Onu tam 32+0 da almalısın demiş yoksa doğum iznin başlar otomatik demiş.
Sen doğum izninden bahsetmişsin ondan karışıklık Yaşanmış :)
Canım peki gerçek doğum sancısı nasıl oluyor anlat bize bilelim :)
yani bende bunu anlamadım 40-41. haftaya kadar doğum beklenebiliyorsa neden dönememiş diyip 38 de sezeryana alıyorlar ki.bi günde dönebiliyor.öyle bişey derse başka doktora gıderım artık.aman yok sezeryan diye ölüyor bu dr lar bebe günlük bile pozisyon değiştiriyor . önemli olan gerçek sancı başladığında bebeğin uygun pozisyonda olması .
Maşallah prenslerine canım. 3.ye hamissin desene :) cinsiyeti ne simdikinin :)yok cnm o öle değil işte evet yardımcı unsurlar var ama herkes normal doğum yapabilir . gerçekten oğlumun hamileliği gayet hareketsiz geçti yuruyusu birak soğuk ve buzdan evden dışarı cıkmıyodum ki evimde zaten 1. kat ama reha yı o kadar kolay bi doğumla kucakladımki anlatamam rahat olun olacak iyi bir dr ve biraz sabırla herşey güzel olacak.
ayrıca evet cnm diğer iki oğlumda normal doğum bnm . ilk oğlumuda suni sancıya rağmen doğumu kolay oldu diyebilirim . annenin tavrı doğumda cok önemli bence
Inşallah zamanı gelince yaşamak istiyorum canım :) benim bazen kasilmam oluyor hissediyorum ama 10 saniye sürüp geçiyor bazen de adet sancısı gibi oluyor o da geçiyor çok sürmeden. Inşallah canım benim erken gelmesin bebişler :)anlatılmaz yaşanır dermişimCanım yalancı sancı çok çok şiddetli olmaz olsa bile en fazla 5- 10 dk sürer geçer. Gerçek sancı adet sancısı gibi başlar gittikçe şiddetlenir. düzenli olarak girer geçer. ilk önce aralık uzundur yarım satte bir gibi.. zaman geçtikçe süre kısalmaya başlar 20 dk da bir sancı girmeye başlar sonra gittikçe süre kısalmaya başlar tabii bu 1 saat içinde olmaz baya uzun bir süreç.mesela ben sancım başladıktan yaklaşık 12- 13 saat sonra gittim doktora.
inş. erken gelmes bebişlerBu sancı sürecini tam günümüzde yaşarız hepimiz...
ayy bilmiyorum ki cnm beni küçük oğlumda 34 haftalık doğuma aldılar hastaneden kaçtım özel hastaneye gittim orada tam 2.5 hata daha durdurdular doğumumu ve 2.5kg doğarsa şükret dedikleri kuzum 3.2 kg doğdu dr o kadar fark ediyorki cnm herkesin tecrübesi düşüncesi değişik . mesala bnm arkadaşım ilkini 40 ikinciyi 42+2 3.YÜ 41 DE DOĞURDU DÜŞÜNyani bende bunu anlamadım 40-41. haftaya kadar doğum beklenebiliyorsa neden dönememiş diyip 38 de sezeryana alıyorlar ki.bi günde dönebiliyor.öyle bişey derse başka doktora gıderım artık.
Aynen yapalım bitirelim gönlümüz rahat olsun :)Cok iyi olur canim bende yarin kontrolum var sonra baslucam hazir olsun hersey
Ben nacizane demediklerimi aktarayım taze portakal limon suyu hemen toparlıyor seni enerji veriyor canım. Yoğurt suyu bakterileri öldürüyor. Tavuk suyuna çorba çok faydalı. Bir de ben Sarımsaklı cacık çok tüketirim antibiyotik niyetine. Inşallah faydalı birşeyler bulursun.tesekkurler canim .Ne guzel grip olmadim diyordum ama suan bogazlarim midem eklemlerim hep agriyor nane limon kaynattim yarin sorucam dr a bakalim ne der
Günaydın canım muhtemelen Bilinçaltı rüyasıdır. Bend e garip rüyalar görüyorum bu aralar. Yine de öpmüşsün koklamışsın ohh mis :)Günaydın kızlar. . Bu gece rüyamda yine kızımı gördüm doğum yapmıştım o kucagimdaydi ama sezeryanla dogurmustum doktorum da iyi ki sezeryanla olmuş yoksa sen zehirlenecektin diyor. Neyse bebeğim kucagimdaydi gözlerine baktım öptüm kokladim sardim. Üstünü değiştirdim hastaneden çıkıyoruz diye sonra bebegimi hastanede unuttum kosturmaya başladım. Garip bir ruyaydi
Haklısım ben de ihmal etmicem inşallah ama çok şiddetli olmazsa böyle azıcık olursa gitmem :)))):) iyi yapmısşın canım. Benim ilk
hamileliğimde sancı öyle olmaz sancın başlasa dayanamazsın diyenleri dinleyip doktora gitmediğim için erken doğurdum. Özellikle ilk hamileliği olanların her türlü sancıyı dikkate alması lazım. 2-3 cm açılma olunca durduruyorlar ama 4 santimden sonrasına müdahale etmiyorlar doğurtuyolar.çünkü Bebeğin enfeksiyon kapma riski oluyomuş
güle güle kullan ama resim koymadın mı..Lohusa terlik ve tacim geldi sukur.bugunde corap aldim kendime kapi susumuzude aldim.carsamba gunu randevum var ins. Sonrada yikayip utuleyip cantalarimizi hazirlicam ins
Canım şöyle Söyleyeyim 32. Haftadan aonra aldığım her rapor doğum izninden düşer ve doğum iznin başlamış olur. Yani sen çalışmak istiyorsan 32 de gidip çalışabilir raporu teslim edeceksin işyerine. Ve 34 te ayrılacaksan da gidip doğum izni raporunu teslim edeceksin.Öyle mii panik olmusum :) ama calısabilir raporu alınması gerektigini de bilmiyodum ne zaman istersem o zaman doktordan raporu alır iznimi baslatırım diyodum peki planımı anlatsam nasıl yapmam lazım yardımcı olur musun canım ugrastırcam ama kusura bakma ben simdi 34. Haftada 3 haftalık heyet raporu alsam bitiminde de yani 37. Haftada izni baslatsam arada ne zaman ne raporu almam gerekir calıstıgım yerde benden önce dogum iznine cıkan yokmus pek bilmiyolar daha dogrusu biraz gecistiriyolar hallederiz diye yanlıs bise yapmiyim memlekete gidicem bide beni sonra ugrastırmasalar
benim 32+0 pazara geliyor. 32+1 de alacağım en iyi ihtimalle yani. 1 gün kaybım mı olacak yani? :scanlar ben de geçen cuma öğrendim. 32. hafta tam 32+0 da alınıyor. 32+1 de alırsanız doğum sonu izninizden bir gün düşer. kaç gün geç alırsanız doğum sonu izninizden o kadar azalar. tam 32+0 da almak lazım yaniii.
fisher price mutlu düşler oğlumda kullandım çok memnun kaldım şimdi kızımdada kullanıcam inşallah
ay nasıl güveneceğiz doktorlara bilmiyorum ki.elimden geldiğince bana ve cocugumun sağlığına zararlı bi durum olmadıgı surece son haftaya kadar beklerim.erken almak isterlerse müsade etmem.ayy bilmiyorum ki cnm beni küçük oğlumda 34 haftalık doğuma aldılar hastaneden kaçtım özel hastaneye gittim orada tam 2.5 hata daha durdurdular doğumumu ve 2.5kg doğarsa şükret dedikleri kuzum 3.2 kg doğdu dr o kadar fark ediyorki cnm herkesin tecrübesi düşüncesi değişik . mesala bnm arkadaşım ilkini 40 ikinciyi 42+2 3.YÜ 41 DE DOĞURDU DÜŞÜN
bol nane limon iç çok iyi geliyor bendede belirtisi vardı iki gündür yüklendim nane limona atlatıyorum inşallahGünaydın arkadaslar cok fena grip olmusum(
Canım acemnur çalışabilir raporundan bahsetmiş. Onu tam 32+0 da almalısın demiş yoksa doğum iznin başlar otomatik demiş.
Sen doğum izninden bahsetmişsin ondan karışıklık Yaşanmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?